מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גורת פאג סיני עם חולשה וצליעהמיכל05/04/2011
שלום,
יש לי גורת פאג סיני בת 4 חודשים. שלשום הקיאה 4 פעמים (בעיקר מים).למחרת הפסיקה להקיא,אבל התחילה לצלוע (חולשה ברגליים הקדמיות),איבדה את התיאבון,רעדה מפעם לפעם,ישנה יותר מבדרך כלל וניראה שמצבה הכללי ירוד יחסית לבדרך כלל.
היציאות שלה בסדר גמור.
ביקרתי אצל הוטרינר. לאור העובדה שלא היה לכלבה חום,הוחלט לא להתחיל עם טיפול אנטיביוטי. כן ניתנה לה אינפוזיה ונשלחתי הביתה עם כדורים נגד כאבים ומעקב.
בסמוך לתופעות הנ"ל:
הכלבה קיבלה "זבנג" חזק מחתול בגינה (בפנים). לא ניצפתה פציעה כלשהי,אבל היא מאוד נבהלה.
כ"כ בפעם הראשונה בחייה שנתתי לה פולקע של עוף (ללא העצמות).
ומלפני שבוע סיימתי להעביר אותה לאוכל אחר,שלא ניראה שהיתה בעיה מיוחדת איתו.
שאלתי היא,מה יכולה להיות הסיבה לשיתוק החלקי שנצפה ברגליה הקדמיות ולתופעות שציינתי??
האם יש מקום לדאגה??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורת פאג סיני עם חולשה וצליעה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס09/04/2011לא ציינת אם הגורה מחוסנת. הצליעה ברגליים הקדמיות של הכלבה יכולה לנבוע מסיבות שונות כגון מכה שקיבלה, חולשה כללית, בעיה אורטופדית, בעיה נוירולוגית ועוד. העובדה שהכלבה במקביל לצליעה לא מרגישה טוב והקיאה, מעידה על כך שיתכן שמדובר בבעיה סיסטמית. אני ממליצה לחזור לוטרינר ולבצע בדיקות דם מקיפות ובדיקה אורטופדית ונוירולוגית. יתכן שיהיה צורך בהמשך איבחון על ידי צילומים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהאור04/04/2011
שלום,
יש לי חתול בן 4.5 בערך, שכמעט כל חייו גר איתנו ביישוב קהילתי, בבית פרטי. כרגע הוא מבלה חלק גדול מהיום שלו ברחוב ובגינה. אנחנו מתכננים לעבור דירה לעיר.
השאלה שלי היא, שמכיוון שכנראה בעיר הוא לא יוכל לצאת ולהיכנס חופשי כפי שהוא רגיל, האם יש דרך להרגיל אותו להישאר בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר דירה
טל05/04/2011מהניסיון שלי עם חתולים ומעברים... בכל מקרה צריך לסגור חתול בבית החדש אחרת הם עלולים לברוח חזרה לבית הישן. עדיף לשים אותם בהתחלה בחדר שקט וסגור עם ארגז חול לצרכים ולאט לאט לאפשר לו להסתובב בכל הבית. אנחנו פתחנו לחתולה את הדלת בלילה כדי שתוכל לסייר בבית בשקט כשכולם ישנים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול פרסי- דחוף!!יסמין03/04/2011
החתול שלי משלשל בכל הבית ובזמן שניקיתי ראיתי המון ריר ופסי דם!!
מה יכול להיות שיש לו?
מה לעשות??
בתודה מראש
יסמין ודובי החתול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחכתי לציין..
יסמין03/04/2011יש לי גם כלבה בבית זה מסוכן לה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול פרסי- דחוף!! - תגובה
ד''ר תמר נרקיס04/04/2011שלשול יכול להיגרם מסיבות רבות כולל טפילים במערכת העיכול, דלקות, בעיות אנטומיות, גידולים ועוד. עליכם לגשת לוטרינר שיבדוק את החתול, ינסה למצוא את הגורם לשלשול ולטפל בו.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מרייר לא אוכל ולא שותהכוש כוש03/04/2011
יש לי כלב גולדן בן 11 היום הוא התחיל לרייר בצורה רצינית בנוסף לא אוכל ולא שותה
מה יכולה להיות הסיבה? בנוסף מצב הרוח שלו אינו טוב
מצאנו לו בפה עצם שנתקעה לו בפה אבל היא יצאה לפני כ - 6 שעות ועדיין ממשיך לרייר.
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מרייר לא אוכל ולא שותה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס04/04/2011אם נתקעה לכלב עצם בפה, סביר להניח שהריור נובע מכך. יתכן שהעצם פצעה לו את הפה או שהוא עדיין חש כאב בפה ולכן מרייר. אני מציעה לכם לגשת לוטרינר שיבצע בדיקה יסודית של חלל הפה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול חולה, צריך עצה.שלומי03/04/2011
יש לי חתול, הוא לא ממש שלי אלא חתול רחוב שחי אצלנו בגינה (כמובן מרצוננו) אוכל ושותה ממה שאנחנו נותנים לו, הוא מבוית ולא מפחד מבני המשפחה.. הוא לא חי בבית, הוא לא קיבל חיסונים, לא מסורס ואין לו שבב..
בקיצור, לפני כמה ימים שמתי לב שהוא נראה רזה במקצת, אפשרי לשים לב לצלעות שלו , הוא ישן רוב היום ואם לא אז סתם שוכב.
לפעמים כשאני מזיז\מרים אותו אז הוא עושה מן גרעפס כזה שנשמע כאילו הוא הולך להקיא
גם מצאתי קיא באיזור, זה מסביר למה אין לו תיאבון... והוא לא נוגע בנקניק!
מדדתי לו חום והגיע לקצת מעל 40 מעלות(עם חיישן שמשמש אותי לרוב בתחביבים שלי), קצת הנשימות שלו לפעמים הוא מעל 50 לדקה. (שכל הנ"ל זה לא טוב לפי מה שקראתי בויקיפדיה)
רציתי לקחת אותו היום לוטרינר אבל הבעייה היא שאני לא יכול! הוא בחיים לא עבר את זה, אי אפשר לשים אותו בקופסא, הוא תמיד יברח ממנה, הוא פוחד ממכוניות ולא יכנס לאחת מרצונו.
אז מה עושים?
ואפשר חוות דעת על מה שעובר עליו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול חולה, צריך עצה. - תגובה
ד''ר תמר נרקיס04/04/2011החתול שלך חולה וצריך להיבדק על ידי וטרינר. נסה להכניס אותו לכלוב ולהביא אותו לוטרינר. אם אתה לא מצליח, ניתן להזמין וטרינר הביתה או להזמין לוכד חתולים שיכניס אותו לתוך כלוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה שקרה בסוף..
שלומי09/04/2011יום למחרת הצלחתי להביא את החתול אל הוטרינר.. (רק בגלל שהוא היה ממש חלש ולא התנגד כבר).. לצערי הרב הריאות שלו היו מלאות נוזלים והסיכויים שלו לשרוד טיפול / ניתוח כלשהו היו קרובים ל0... אז כדי שלא יסבול עוד נאלצתי להרדים :(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבי אלסקן מלמוטנועם03/04/2011
שלום לכולכם
אני רוצה להתייעץ איתכם לגבי כלבי אלסקן מלמוט. ישנו בית גידול מסויים במרכז שמציין שהוא עושה "ניקיונות המלטה" מה זה?
למה צריך לעשות זאת?
מה עושים עם כל הכלבי אלסקן מלמוט "המנופים" "המנוקים" ?
האם זורקים אותם?
ממיתים אותם?
זה חוקי?
כך צריך להיות?
דווקא מדובר במקום שמגדל כלבי אלסקן מלמוט והיא אומרת שכדאי לקנות רק ממנה.
כי לה יש מערך שלם של ווטרינרים מאחורייה.
למה צריך מערך שלם?
ולמה כמה ווטרינרים?
מדוע לא כדאי לקנות אצל אנשים פרטיים שייש להם את כל מה שדרוש?
מודה לכם מראש על כל ההתשובות ומצטער אם זה קשה לכם.
זה נובע מבלעדיות טוטאלית למקום אחד ואני מתעניין בזה כי אנו מנסים לאתר אלסקן מלמוט והוא עולה הרבה מאוד כסף מדובר בערך 7900 שח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלסקן מלמוט -תעשייה של בית גידול
בני לוי05/04/2011בוקר טוב.
1.במקרה מצאתי את הפורום הזה הבוקר , ואני מברך עליו.
2.קראתי את הנושא של האלסקן מלמוט ואני חושב שזה מזעזע!!!
בעבר רכשתי ממקור מוסמך גור אלסקן מלמוט ,וחווינו איתו רק צרות ובעיות
עם כל הכבוד לתעודות וגביעים הייתה לו קריסת. אגן נוראית ואשך תמיר.
רק שנה לאחר מכן הבנו שהוא היה אחד שאמור היה ל"נקותו" כפי שציינתם במרכאות
אך לא נתנו אותו בחינם אלא בכסף מלא עם הנחה.
זו חוצפה שלא מיידעים על כך ופועלים כך לגבי האלסקן מלמוט ובכלל
3.ראוי כן לציין שלא פגשתי ווטרינר אחד שימליץ על כך. אלא להיפך מספר ווטרינרים טענו
שבמידה ויש צורך ל"נקות" או לברור.
עדיף לא לעשות המלטה
ולפי דעתי האישית מי שעושה ניקיונות וכאלו צריך להפסיק לאלתר בכלל לגדל כלבים עם מומים
ולא להחביא או לנקות את הפגומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחד הדברים המזעזעים ששמעתי!!
רונה25/05/2011נקיונות המלטה?? ניפוי כלבים??
אין סיכוי שזה חוקי, שלא לדבר על מוסרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבי אלסקן מלמוט - תגובה
ד''ר נורית פרנקל26/05/2011נועם שלום,
התיאור שנתת אכן נשמע מזעזע ובוודאי שהדבר אינו חוקי, תבדוק מי הוטרינרים שעומדים מאחורי המקום ומה ההתייחסות שלהם לנושא, הדבר נשמע חשוד מאוד!
באופן כללי, בית גידול אמור לבצע בדיקות לפני הרבעה (בדיקות בהתאם לבעיות הנפוצות בגזע כדוגמת צילומי אגן) וכן להרביע רק כלבים שקיבלו תעודה ממקור מוסמך. המטרה היא לצמצם הנצחה של בעיות גנטיות בגזע ולקבל בע"ח בריא ככל שניתן. לצערי, נושא בתי הגידול לא מוסדר בארץ בצורה מספקת והתחום די פרוץ, בחו"ל הנושא מסודר יותר.
אנשים פרטיים, לא בהכרח בודקים את הכלבים שהם מרביעים, המניע להרבעה כספי בד"כ וייתכן שאין להם ניסיון מספק בתהליך (מרגע ההרבה עד להמלטה וגידול הגורים) ולכן עדיף לקנות כלב מבית גידול מסודר ומנוסה עם השגחה של וטרינר.
במקביל למערכת השיקולים, ניתן לבחור דווקא בכלב מעורב עם אלסקן מלמוט, יש כלבים רבים בארץ שמחפשים בתים והכלבים המעורבים בד"כ בריאים יותר מכלבים גזעיים.
בכל מקרה, בהצלחה בבחירה ורק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלסקן מלמוט גזעי ממקור מקצועי-פגום
מרדכי כהן07/09/2013רכשנו כלבב מסוג אלסקן מלמוט ממקור מקצועי ביותר .
ולצערנו אחרי שנה התגלו ליקויים באגן .
שכנה שלנו שבזכותה התלהבנו מהגזע אלסקן מלמוט רכשה ממשפחה פרטית ברמת גן
הם אומנם לא קיבלו תעודות אבל זה ממש קופי ולהם אין שום בעיה ולנו רק צרות
האם ניתן לתקן אגן?
האם לגוף הכאילו מקצועי יש אחריות?
למי פונים?
והאם ישנו קשר בין תמותה שהייתה בבית הגידול לבעיות הללו?
מי יכול לענות לנו ומה ניתן לעשות עם "קריסת אגן"
תודה מראש מרדכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצע ליד העין של הכלבסוזי02/04/2011
צריכה את עזרתכם.
יש לי כלב מסוג סטר אירי מעורב
בן 7 , שלשום הופיע ליד העין השמאלית פצע , כתוצאה מגירוד יתר של הפצע , נוצרה קרחת באזור שליד העין וממש רואים את הבשר, פצע פתוח אך לא מדמם.. הכלב ממשיך לגרד לכן שמנו לו כובע מפלסטיק על הצוואר וסמנו פולידין על המקום , שמתי לב שמתחת העין יש נפיחות.
מה ניתן לעשות כדי להקל עליו? והאם זה מסוכן? הוטרינרית שלנו לא עובדת בשבת.
תודה מראש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע ליד העין של הכלב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל03/04/2011סוזי שלום
אני מניחה שהכובע ששמתם לכלבכם הוא קולר אליזבטי, נשמע שחלק חשוב בטיפול - מניעת גירוד האזור שעלולה לגרום לנזק נוסף, במיוחד שמדובר בפצע שנמצא בסמיכות לעין טופל ע"י הקולר. צרו קשר עם הוטרינרלהמשך טיפול, עד הבדיקה, לא נראה לי שיש בידכם עוד דרך לעזור לו.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינה מרובה ולא אפיינית של חתולגילי31/03/2011
לחתול שלי ימלאו 3 שנים בחודש הבא, והוא בד"כ חתול היפראקטיבי וחסר מנוחה (לא מסורס) אשר אינו יוצא מן הבית. בימים האחרונים, הוא ישן שעות רבות, דבר שאינו אפייני לו, והא גם הרבה פחות "נודניק" מאשר כרגיל. ראוי לציין כי כאשר הוא אינו ישן הוא עירני ופעיל. התיאבון תקין ואין שום סימנים העשויים להעיד על מחלה והתנהגותו רגילה לחלוטין.
שני דברים שחשוב אולי לציין: לאחרונה הסתיים ייחום אצל שתי חתולות נוספות בבית, שמהלכו הוא כמעט ולא ישן כלל במשך ימים רבים. בנוסף, הוא כ-3 שבועות לאחר טיפול אנטיביוטי בעקבות זיהום ברגל, שחלף.
האם יש סיבה לדאגה? האם יתכן והוא סובל מתשישות בעקבות ההשתוללות שלו במהלך הייחום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינה מרובה ולא אפיינית של חתול - תגובה
ד''ר נורית פרנקל03/04/2011ההתנהגות שאת מתארת יכולה להיות משנית לבעיה ממנה סובל החתול ויכולה להיות גם בגדר הנורמלי. מכיוון שהדבר נמשך כבר כמה ימים, וכפי שציינת, ההתנהגות אינה מאפיינת את התנהגות החתול שלך, אני ממליצה ליתר בטחון לגשת לוטרינר לבדיקה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. היות ו...
גילי03/04/2011אתמול והיום כבר יש ירידה משמעותית במספר שעות השינה של החתול, אעקוב עוד מספר ימים ובמידת הצורך אפנה לוטרינר. שוב מודה לך עבור התגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהרינת30/03/2011
הבן שלי בן 11 חודשיםפ לעס קרציה. ראיתי שהוא מכניס משהו לפה, ישר הוצאתי לו אבל הוא כבר הספיק ללחוץ עליה. הוצאתי לו מהפה מלא דם וגם קרציה.
מה צריך לעשות? האם הוא צריך לקבל טיפול מונע או חיסון ואם כן איזה?
התקשרתי לרופאת המשפחה שלנו אני מחכה לתשובה.
תודה אמא מבוהלת מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד''ר סמדר טל30/03/2011קרציה לא מדבקת לכלב וגם לא לאדם אלא אם נדבקה ומצצה דם והפרישה גורמים מזהמים לדם הפונדקאי דרך פצע או כלי דם. באופן עקרוני קרציה גורמת למחלה קלה באדם- גם אם הוא נדבק- אלא אם היא נושאת את קדחת הבהרות- וזו קיימת בעיקר באיזור ים המלח- וגם - קלה לטיפול במידה ומתגלית בזמן.
התייעצי עם רופאך אבל סיכוי סביר שאין סיבה לדאגה.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פקינז- סובל מנפיחות באיזור הראשדנה כהן29/03/2011
שלום,
יש לי פקינז בן 3.5. בחודשים האחרונים הוא גר אצל משפחתו של בעלי במושב.
היום במסגרת תספורת שקיבל הסבה הספרית את תשומת ליבי לכך שישנה נפיחות באיזור הראש (מעין כפלים). האיזור אינו רגיש למגע ולדעתה מדובר באלרגיה כלשהי, ככל הנראה לחומרי בניין שהיה בקרבתם עקב שיפוצים ובנייה.
רציתי לשאול- האם עליי לפנות לוטרינר או שמא הדבר אמור לחלוף מעצמו?
אציין כי הכלב חזר היום לביתי ולא לאיזור בו מתבצעים השיפוצים.
אשמח לתשובה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פקינז- סובל מנפיחות באיזור הראש - תגובה
ד''ר נורית פרנקל30/03/2011דנה שלום
במידה והלקות בראש לא עוברת, המלצתי לא להסמתך על הנחיות הספרית ולפנות לוטריר לקבל חוות דעת יותר מקצועית.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטה של החתולה שגרמה נפיחות וכאבמוריה29/03/2011
יש לי חתולה כבר 15 שנה ואני רגילה לשריטות ואפילו כמעט לא מרגישה אותן
אך היום נתתי לה תרופה לפה והיא בתגובה הכניסה את הציפורן שלה לאצבע שלי (הצד הפנימי) ועשתה שם חור קטן, שכאב מאוד והכאיב לכל האצבע, לאחר דקה האצבע התנפחה מאוד ונהייתה רותחת (השוואה לאצבעות האחרות) ואני לא מצליחה ליישר אותה
מה זה יכול להיות? האם אני אמורה להילחץ?
החתולה מחוסנת, אך יש לה תולעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה של החתולה שגרמה נפיחות וכאב - תגובה
ד''ר סמדר טל30/03/2011זה נשמע כמו זיהום ולפחות דלקת מקומית- מומלץ לפנות לרופא המשפחה לקבלת טיפול על מנת למנוע החמרה. ציפרני החתול- וגם שיניו - מזוהמות בחיידקים ועלולות לגרום לזיהום אצל אנשים- הטיפול מאוד פשוט ושווה לטפל בהקדם.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור מיני יורקשיירIren29/03/2011
שלום,
אני נמצאת בשלבים של קניית גור מיני יורקשייר.
אני לא מתגוררת בארץ ובמדינה שאני גרה (אוסטריה)
מאוד קשה אם בכלל למצוא את הסוג הספציפי עם תעודות, ביררתי לגבי מדינות אחרות וגם שם זה מאוד נדיר.
האם זה משנה לקנות כלב מסוג זה ללא תעודות כי הבנתי שיש להם בעיות גנטיות וזה לא ממש משנה אם יש להם תעודות או לא... אני חייבת לציין שכל הכלבים נמכרים מעל גיל 10 שבועות עם תילוע ועם חיסון משושה...
האם אפשר לרכוש כלב ללא תעודות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור מיני יורקשייר - תגובה
ד''ר סמדר טל30/03/2011לטעמי רכישת כלב מותנית בבריאותו וככל הניתן במידע היסטורי על בעיות של הדורות הקודמים לו- למרות שאלה עלולות לצוץ או לא לצוץ. באופן עקרוני אם הכלב נבדק על ידי הוטרינר ונמצא בריא אין סיבה לא לרכוש אותו. התעודה משמעה שמי שמגדל כלב גזעי משקיע בטיפוחו ושחשוב לו שכלבו וצאצאיו יהיו בריאים. זה - כמובן - לא תמיד נכון- ובמקרים רבים הצורך בכלב יפה עולה על תשומת הלב לבעיות גנטיות ומולדות - ואין מספיק תשומת לב עדיין לנושא בקרב התאחדויות הכלבים למיניהן-אולם יש כן תשומת לב לבעיות עיקריות בהרבה מהגזעים. שורה תחתונה- כמובן שאם מדובר בבית גידול ידוע ואחראי- עדיף לקנות כלב עם תעודות- שהשקיעו וטיפחו- אולם- אם אין בנמצא- והכלב שאותו אתם רוצים לרכוש נבדק ונמצא בריא- לפחות מהבחינה הזו אין בעיה לרכוש אותו.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכלברעות27/03/2011
שלום,
יש לי כלבה מסוג פינצ'ר בת 13- לאחרונה החלה רגישות באיזור הפנים הוטרינר המליץ לעשות ניקוי אבנית- הוא אומר שהכאבים נובעים משיניים לא בריאות. האם לא מסוכן לעשות ניקוי שיניים לכלב כל כך מבוגר? האם ניקוי אבנים אמור לעזור לכאבים? מודה לכם על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לכלב - תגובה
ד''ר תמר נרקיס28/03/2011אם לכלבה יש ג'ינג'יביטיס (דלקת בחניכיים) עקב האבנית בפה, ניקוי שיניים יכול לעזור לה מאד ולהקל עליה את הכאב. ניקוי השיניים מתבצע בהרדמה מלאה. כמובן שבכל הרדמה מלאה יש סיכון, והסיכון עולה ככל שהכלב מבוגר יותר. עם זאת, אם ההרדמה נעשית בצורה בטוחה הסיכון אינו גדול. וודאי שלפני ניקוי השיניים הוטרינר בודק את הכלבה כדי לאתר בעיות שונות שעלולות להוות סיכון בהרדמה כמו למשל בעיות לב ונשימה. חובה לבצע בדיקות דם כלליות לפני ההרדמה כדי לוודא שהכלבה אינה אנמית ושתפקודי הכליות והכבד שלה תקינים. אם הכאב בפה פוגע לכלבתך באיכות החיים, חשוב לטפל בעיניין למרות הסיכון הקטן שבהרדמה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחתולה שכנראה חולהלנה27/03/2011
שלום, ברצוני להתייעץ בקשר לחתולה של, בת שנה וחצי.
כבר שלושה ימים היא מאוד אדישה, רוב הזמן שוכבת או ישנה, ביום הראשון לא אכלה ולא קמה לשירותים, אחרי שנתנו לה לאכול קצת היא כן הלכה להתפנות, אבל בעיקרון היא חסרת תיאבון, עם מבט כבוי, מתקשה לקפוץ, וכשהיא מתחילה לנקות את עצמה, מתעייפת מהר, ובכלל כשהיא הולכת רואים שהיא חלשה. היום, ביום השלישי, היא קמה בבוקר מאוד צמאה ושתתה מים. מעבר לכך, אין כל סימן חיצוני, חשוב לציין שאין שיעול או שלשול או כל תסמין אחר המעיד על מחלות חתולים מוכרות.
עקב כך, הייתי רוצה לקבל תשובה לגבי מה זה יכול להיות, לפני שאנחנו פונים לוטרינר, כי מדובר בחתולה עם אופי קשה שאף מוגדרת "תוקפנית ביותר" במערכת של המרפאה הוטרינרית.
אשמח לקבל תשובה בהקדם האפשרי.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לחתולה שכנראה חולה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס28/03/2011אכן נשמע שהחתולה שלך חולה, ויש צורך דחוף להבין מה גורם לה לחולשה ולחוסר התאבון. מתאורך לא ברור מה המקור לחולשה ויכולות להיות סיבות רבות למחלתה. עליך להגיע בהקדם האפשרי לוטרינר שיבדוק אותה, ובמידת הצורך יבצע בדיקות דם וצילומים. יתכן שעקב חולשתה היא תהיה פחות תוקפנית. אם היא בכל זאת תהיה תוקפנית אצל הוטרינר, הוא יתן לה זריקת טשטוש ויבצע את הבדיקות הרצויות.
ככל שתחכי עם הטיפול יותר זמן, הנזק שיגרם לחתולה עלול להיות חמור יותר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף דחוף.אולגה1926/03/2011
שלום.
יש לי כלבה ספניאל ספרינגר.היא בת 6 שנים וקצת .
לפני זמן מה היא ברחה מהבית עם 2 כלבים זכרים ולא ענתה לקריאות שלנו (בדרך כלל היא ישר עונה וחוזרת ).
חזרה הביתה אחרי חצי שעה,כשחזרה הביתה היתה מאוד מוטרדת וכל הזמן הריחה את איבר מינה וגם הכלבה השניה .
יש לציין שהכלבה אינה היתה מיוחמת-אם כן הינו שמים לב לדם וכו'..:
1.למה היא ברחה ?
2.יש מצב שהיא היתה מיוחדת ללא הפרשות דם ?
3.יכול להיות שהם הזדווגו ללא יחום ?
4.יש מצב להריון ללא יחום ??
אני מציינת שהכלבה לא עברה זיווג כלל בעבר ולא עיקור.
אשמח לקבל תשובה !
תודה מראש.
ועוד משהו,
לאחר "הטיול ." שלה עם הזכרים היא מאוד מתגרדת וכניראה יש לה אלרגיה לפרעושים היא פוצעת את עצמה ו"גונחת" שהיא מתגרדת .
יש אולי טיפול/הרגעה בשבילה -משהוא שנוכל להשתמש בלי לקחת אותה לרופא?
כי המצב בכספי שלנו על הפנים וחבל לתת לכלבה לסבול .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף דחוף. - תגובה
ד''ר נורית פרנקל26/03/2011אולגה שלום
יחום של כלבה נמשך לרוב כ-3 שבועות, משך תקופה זו יכולה להשתנות בן כלבה לכלבה. לרוב ניתן לראות נפיחות באזור הפות של הכלבה, כמו כן דימום מופיע ברוב הכלבות ומשיכת זכרים ניכרת (תתכן משיכת זכרים מסיבות אחרות שאינן יחום) .
רק בחלק מהתקופה הנ"ל בשלב הנקרא "יחום עמידה" והוא לאו דוקא בתקופה בו היא מדממת, היא מעוניינת בהזדווגות עם זכר. לאור נתונים שנתת - כלבה לא מעוקרת, שבורחת עם זכר, אי אפשר לשלול שהיתה הזדווגות שיכולה להוביל להריון.
1. אין באפשרותי לדעת.
2. יתכן מצב של מעט הפרשות/דם אותו החמצתם.
3. לא סביר שתהיה הזדווגות ללא יחום.
4. ללא יחום והזדווגות לא יתכן שיהיה הריון.
לגבי הגירוד, ממליצה לך בחום לטפל בחומר נגד פרעושים - יכול להיות שזה יפחית במידה רבה את הגרוד.
לגבי הריון, מומלץ להתייעץ עם הוטרינר המטפל ואולי לשקול עיקור בכדי למנוע סיבוכים בהמשך.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ו...
אולגה1927/03/2011תודה רבה.
לפי מה שזכור לי היא היתה מיוחדת לא מזמן -לא עברה חצי שנה .
אז כניראה -אני מקווה שאין לי סיבה לדאוג להריון שלה.
אני אקנה שמפו נגד פרעושים מקווה יעזור
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)