מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפלקס יניקה בגורי חתוליםחופית10/07/2011
שלום,
שני גורי חתולים שככל הנראה ננטשו ע"י אימם והגיעו אלי לפני כחודשיים (כיום בערך בני שלושה וחצי חודשים מחוסנים ומסורסים) עדיין עם פיקסציה מוזרה (אך לא לא מוכרת לי...) של יניקה, שניהם יונקים מאחד מהם, כלומר אחד מהבטן של עצמו והשני מהבטן של האחר.
האם יש דרך לגמול אותם מזה?
אני לא ממש יודעת אם זה מזיק להם בנתיים לא ראיתי ממש פציעות על הבטן שלו. יש לנו גם חתולה מבוגרת יותר שיונקת לעצמה מהרגל ומעולם לא הפסיקה עם ההרגל הזה.
תודה
חופית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפלקס יניקה בגורי חתולים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל11/07/2011חופית שלום,
את יכולה לנסות לשים חתיכת בד/כרית, כאשר הם מתחילים ב"יניקה" וכך לנסות להרגיל אותם לינוק מהבד ולא אחד את השני.
נשמח לדעת אם זה עזר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה שיוצאת לטיול?אנה10/07/2011
שלום.
יש לי חתולה כבת שנתיים והיא מעורבת, מאוד שובבה וגם פקחית. לפני כמה חודשים אימצתי גור כלבים ולהפתעתי הרבה נראה שהם הפכו חברים טובים. הם משחקים יחד בחצר ובבית, ונראה שהכלב לומד המון מהחתולה, והיא הפכה למין מדריכה לחיים בשבילו.
כשאני לוקחת את הכלב לטיול החתולה (ג'ין) פשוט מצטרפת אלינו. היא חתולה מאד עצמאית ומגיל צעיר לא ניתן לכלוא אותה בבית. אנחנו הולכים ביחד ברחוב ולאן שהכלב הולך - היא אחריו.
האם זה נורמלי? כמו כן, האם יש דרך לקשור את ג'ין בחגורה ולצאת איתה לטיולים בצורה מסודרת?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה שיוצאת לטיול? - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011אנה,
נשמע שגור הכלבים והחתולה חיים באידיליה, ותמיד משמח אותי לשמוע על עוד ועוד אנשים שחולקים את ביתם עם כלב וחתול ובכך זוכות החיות להעשרה סביבתית חשובה!
לא מכבר התוודאתי בפורום זה כי נושא עבודת התזה שלי עסק בחתולים וכלבים החיים תחת קורת גג משותפת, ואכן מספר האנשים המגדלים יחדיו את שני בעלי חיים טורפים אלו הולך וגדל בשנים האחרונות. טיולים בהם מתלווה החתול לכלב אינם יוצאים דופן, ובארצות הברית מקובל מאד לצאת עם החתול (או החמוס!) לרחוב עם רצועה (ניתן להשתמש ברצועות דקות המיועדות לכלבים קטנים), כך שאיני רואה סיבה מדוע לא ליישם זאת בארצנו:)
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה יקרה, אך חולהאנה10/07/2011
היי
יש לי חתולה ("טאבי") צעירה כבת שנה וחצי. חתולת גינה - מסתובבת הרבה בגינה וגם בבית. בחודש האחרון החלו להופיע אצלה קרחות באזור הפנים והצוואר (כל פעם באזור אחר), עם מה שנראה כמו עור יבש, פצוע ואדמדם שכל השיער נשר ממנו. לקחתי אותה לוטרינר והוא קבע שכנראה מדובר בתגובה אוטואימיונית לפרעושים.
שמתי לה אמפולה לפני כשבועיים.
לפני כיומיים שלושה הבחנתי בפצע נוסף כמותאר לעיל, רק שהוא יותר גדול ומופיע על הגבול בין העורף ובין הגב. לא נראה שהפצע נרפא או שחל שיפור במצב. החתולה לא מוטרדת ממנו ולא מגרדת, אבל זה נראה רע - בקוטר של כמעט סנטימטר.
כמו כן אין שינוי התנהגותי אצל החתולה.
מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה יקרה, אך חולה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום אנה,
מחלת העור השכיחה ביותר בחתולים(ובכלבים) ברב אזורי העולם הנה אלרגיה לפרעושים. הגורם הוא פרעוש החתול, והגורמים האלרגנים (לפחות 15) נמצאים דרך קבע ברוק הפרעוש וחודרים לדם בעל החיים עם המציצה. הגרוד שיוצרת האלרגיה יכול להיות קיים בדרגות שונות ולהביא לדלקת עור משנית, כשהאזורים הנפוצים הנם צוואר וגב, עם הזמן, נגרמות לקויות עור משניות כגון התקרחות, שינויי צבע, הגבהה של העור, כיבים ואדמומיות.שתי אלרגיות נוספות שקשה להבדילן מהאלרגיה הנ"ל הנן אלרגיה למזון ו-atopy=אלרגיה לאלרגנים שחודרים דרך מערכת הנשימה או העור. מאחר ושתי האלרגיות האחרונות הנן בעלות קליניקה דומה, אולם המשותף להן הוא גר, לא ניתן לשלולן בטרם פועלים כנגדד הפרעושים דרך קבע ובצורה אינטנסיבית (אמפולה כל 3 שבועות בקיץ, שטיפת מקומות המרבץ וכו'). על מנת לשלול כי קיימת מעורבות של גורם נוסף: טפילים/פטרת/קומפלקס אאוזינופילי (מקושר גם הוא לאלרגיה) ועוד , חשוב לאפיין את הלקויות לערוך מגרד עור, דגימה לציטולוגיה(דגימת תאים שנלקחת על ידי מחט, נצבעת ומובאת להסתכלות תחת מיקרוסקופ) ואם יש צורך אף לשלוח דגימת עור לתרבית לפטריות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוגריםנטע10/07/2011
הי,
יש לי 2 אוגרים זכרים שנמצאים יחד בכלוב כבר שנה . לאחרונה שמתי לב להתנהגות מוזרה- אחד מהם שוכב על הגב וצווח והשני תולש לו שערות ( הם שניהם עושים את זה אחד לשני..)
יש להם קרחות באזור הרגליים הבטן והחזה.
למה הם עושים את זה? איך אפשר לעצור זאת?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוגרים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום נטע,
תלישת שיער במכרסמים עשויה לנבוע מסיבות שונות חלקן פסיכוגניות (משיעמום או חוסר העשרה סביבתית), אולם חלקן עשויות לנבוע מתזונה לא מספקת או על רקע מחלות שונות. מומלץ לפנות לוטרינר המתמחה בחיות אקזוטיות,
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה משתנקתניר10/07/2011
שלום,
יש לי פינצ'רית מעורבת בת כשנה.
אתמול שיחקנו איתה בחוף הים אמנם לא בשעות השיא אבל עדיין היה מעט חם. חזרנו הביתה ורחצנו אותה והכל היה כרגיל.
באמצע הלילה היא החלה להשתנק למשך כחצי דקה ואז אחרי כמה דקות זה קרה שוב למשך כדקה.
מאז היא בסדר גמור אם כי מעט עייפה מהרגיל.
חשוב לציין כי זה קרה לפני מספר חודשים וגם לאחר יום שבו הפעילות היתה גבוהה מהרגיל..
מה זה יכול להיות?
האם זה מסוכן?
לתשובתכם אודה,
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה משתנקת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום ניר,
האם מדובר בתגובה הדומה לשיעול?האם נשמע כאילו נעשים נסיונות להוציא דבר מה מהגרון?האם למעט 2 אפיזודות אלו (בלילה ולפני מספר חודשים ) כלבתך בריאה ?מחוסנת? האם ישנן גם הפרשות מהאף או מהעיניים?האם דפוס וקצב הנשימה נראים תקינים או שחל בהם שינוי? תגובת השיעול מהווה מעין מערך הגנה של דרכי הנשימה בהם מצויים קולטנים שמגיבים לגירויים מסוגים שונים-מכאני, דלקתי, כימי וכו'. גירויים אלו עשויים לנבוע מגורמים שונים דוגמאות אחדות לכך הנם זיהומים בדרכי הנשימה (בכלבים צעירים שכיחות הדבקות ויראליות), גופים זרים(עצמות הנן גורם חשוב!), דלקות(גם על רקע שאיפתי) וכו'. גישה אבחונית למחלות דרכי הנשימה כוללת בדיקה פיסיקלית מדוקדקת עם דגש על הקשבה למערכת הנשימה (והלב), וחלל הפה.במקרים בהם יש חשד לפתולוגיה בבדיקה פיסיקלית נעזרים בצילומי סקר/בדיקות דם על מנת לשלול פתולוגיות נוספות. באם התופעה חוזרת או באםנראה כי כלבתך איננה מתנהגת כהרגלה מומלץ לפנות לוטרינר!
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה משתנקת
ניר10/07/2011קודם על תודה רבה על התגובה המהירה והמפורטת.
בנוגע לשאלותיך..
אלו השתנקויות ולא סוג של שיעול. היה נראה כי היא מתקשה לנשום בצורה תקינה. זה קרה כמו שציינתי בעבר ואתמול פעם נוספת. מעבר לכך זה לא קרה.
הכלבת בריאה ואין לה הפרשות מהאף ולפעמים יש לה הפרשות מהעיניים בבקרים.
מעבר לכך היא כלבה בריאה מעוקרת ומחוסנת. ואף קיבלה חיבון תולעת הפארק לפני כחודשיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה משתנקת - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום שוב,
באם אכן נראה כי היא מתקשה לנשום בצורה תקינה-קרי קיימת מצוקה נשימתית והאפיזודה חוזרת על עצמה, מומלץ לפנות לוטרינר בהקדם!
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהירונית10/07/2011
שלום ישל לי כלב סמוייד גזעי בן 4
הבוקר יצאתי איתו לטיות ושמתי לב
שבקקי שלו היה כתם של דם
והצואה הייתה מעורבת קצת כהה וקת רגיל
האם זה דורש מעקב או ללכת מיד לווטרינר
אשמח לקבל תגובה בעניין
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום,
האם מלבד סימני הדם בצואה כלבך חש בטוב/ אוכל ושותה כרגיל/ישנם סימנים נוספים? ממה ניזון?האם נמצא תחת השגחה או שמסתובב לעיתים גם לבד בחוץ? האם קיבל תרופות כלשהן?
דם בצואה (במצב מעוכל או טרי) יכול להופיע על רקע גורמים שונים ומגוונים הכוללים דלקות/כיבים/גופים זרים/ מסות לאורך מערכת העיכול , במצבים של ירידה באספקת דם למערכת העיכול, בעקבות מתן תרופות (לדוגמא סטרואידים או נוגדי דלקת שאינם סטרואידים), וגם בשל פתולוגיות הקשורות לבעיות במערכת הקרישה ולמערכות נוספות בגוף (כליות/כבד). באם כלבך חש בטוב ולא הופיעו סימנים נוספים, מומלץ לעקוב (ייתכן כי מדובר בדלקת קלה במערכת העיכול שתחלוף לבדה), אולם באם התופעה חוזרת על עצמה או באם נראים סימנים מדאיגים נוספים מומלץ לפנות בהקדם לוטרינר לבדיקת הנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ווימרנר ללא גבולותיסמין09/07/2011
שלום,
יש לי ווימרנר בן 3 שנים. הבעיה היא שלאחרונה הוא החל להשתין על אנשים שהוא אינו מכיר. בתחילה הוא מרחרח את גוף הקורבן, מדובר על הרגליים, ולפתע הוא מרים את רגלו ומשתין!
מדוע זה קורה? מה אפשר לעשות בנידון?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ווימרנר ללא גבולות - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום יסמין!
האם כלבך מסורס? האם למעט בעיית ההשתנה מתנהג כרגיל? האם חלו שינויים גם בהרגלי השתייה או האכילה? האם ישנם שינויים נוספים בהתנהגותו גם כלפי בני הבית?
על פי דברייך מסתמן שקיימת הפרעה התנהגותית (אולם בכל מקרה רצוי במקרים אלו לפסול בעיה רפואית). ברוב מקרי הפרעות ההתנהגות הכלב סובל משילוב תסמינים שמעידים על ההפרעה (הפרעה זו עשויה להיות קשורה בחרדות/דומיננטיות/וכו'). על מנת לנסות ולבצע דיאגנוסטיקה מומלץ לפנות למומחה להתנהגות: במקרים אלו חוקרים את הבסיס להפרעה (בעזרת שאלונים, תצפיות וכו') ומתאימים את הטיפול הראוי שיכול להיות התנהגותי/תרופתי או משולב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדברת פרעושיםערגלית09/07/2011
שלום,
החתול שלי מטופל באמפולות של אדוונטג' להדברת פרעושים (קיבלתי מהווטרינר אמפולות של כלבים עם הוראות מינון מתאימות למשקל החתול).
3 ימים אחרי הטיפול האחרון עדיין יש לו פרעושים. קולר טבעי כמובן לא עזר, והפרעושים מאוד נהנים להתחבא תחתיו. אציין שהחתול מסתובב חופשי בחוץ וחוזר הביתה כדי לאכול ולישון (חתול...).
שאלותי הן:
- מהו הזמן המינימלי שניתן לחכות בין טיפול לטיפול?
- האם ניתן לטפל באמצעות תכשיר אחר לפני תום פרק הזמן המינימלי (למשל בפרונטליין)?
- בחנות לבעלי חיים נאמר לי שלא קיים אמצעי לטיפול בסביבת בעל החיים, כגון ספריי, שאינו רעיל לחתולים. האם הדבר נכון? אם כן, כיצד בכל זאת ניתן לטפל בסביבה?
- האם יכול להיות שהעובדה שהוטרינר נתן לי אמפולות המיועדות לכלבים (לדבריו אין הבדל בין התכשירים והסיבה היא כלכלית בלבד), מורידה מהאפקטיביות של החומר בטיפול בחתולים?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדברת פרעושים - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור10/07/2011שלום,
אמפולות האדוונטג מכילות חומר קוטל פרעושים (נקשר לרצפטורים במערכת העצבים של הפרעוש) המתרכז בזקיקי השיער של החתול/כלב. נדרשים מספר שעות של מגע בין הפרעוש לחומר על מנת לגרום למותו של הפרעוש וכן החומר עובד רק כנגד הצורה הבוגרת של הפרעוש ללא אפקט דוחה. לפיכך נדרש טיפול חוזר שישיג פעולה מתמשכת לכל הדורות. (ניתן להשתמש גם בתרסיס אולם הוא נחשב לפחות יעיל). אך ורק טבעי שאם חתולך ממשיך להסתובב בסביבה רוויות פרעושים בעונה זאת של השנה, ללא טיפולים עוקבים הוא ימשיך לסבול מפרעושים. ככלל אינני ממליצה להשתמש באמפולות המיועדות לכלבים על חתולים, וזאת דווקא בשל סיבות בטיחותיות- ישנם חומרים הגורמים לרעילות בחתולים ובשימוש בהם אף מביאים למותם. בחומר אדוונטג ניתן להשתמש שוב במקרים קשים אף פעם בשבועיים -שלושה-שוב, בתנאי שההתוייה מיועדת לחתולים בלבד ועם המשקל המתאים!! המלצתי אם כך הנה לחזור על הטיפול בשנית, ולנסות ולחשוף את החתול כמה שפחות לסביבה רווית הפרעושים ככלל, ובפרט כל עוד איננו "מצויד" בהגנה המתאימה (גם בבית מומלץ לשטוף את מקומות המרבץ). בנוסף כדאי לתת בהקדם טיפול כנגד תולעי מעי (שכידוע מועברות ע"י פרעושים).
כל טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן לשטוף גור כלב פודל ננסילימור08/07/2011
שלום,
יש לנו גור של פודל ננסי
הוא בן 3 וחצי חודשים
היום היינו איתו בים והוא נכנס למים
הוטרינר המליץ לנו לא לשטוף אותו עד גיל חצי שנה
שטפנו אותו אחרי הים רק במי ברז
האם אפשר גם לשטוף אותו עם סבון תינוקות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן לשטוף גור כלב פודל ננסי - תגובה
ד''ר נורית פרנקל09/07/2011לימור שלום
באופן עקרוני, עדיף לרחוץ כלבים כמה שפחות. ניתן להשתמש בסבון תינוקות, אך האפשרות העדיפה יותר היא שמפו המותאם במיוחד לכלבים, שניתן לרכוש בחנויות חיות או במרפאות וטרינריות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהלולי08/07/2011
מלטז בן שנה, שמח ועליז אוכל חצי או שלושת רבעי מהכמות היומית מה עושים? 2. יש לו נגע בעור בערך כשקל, בעל קליפה מחוספסת ירקרקה כהה-צהובה, יש לציין שזו הפעם השניה שאני רואה נגע כזה אך במקום שונה. הנגע בודד. הייתכן שזוהי אלרגיה למזון? בבקשה ענו לי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה שלא נענתה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/07/2011גל שלום!
לא ציינת מתי החלה הירידה בכמות האכילה והאם הוא גם יורד במשקל עקב כך...יתכן והכמות שהוא אוכל כרגע פשוט מספיקה לו...במידה וחלה ירידה בתיאבון ובמשקל יש לברר מדוע.
לגבי הנגע העורי- מאוד קשה להעריך את המצב בלי לראות את הכלב ואת הנגע עצמו. אלרגיה היא אפשרות שתמיד קיימת אך ללא בדיקה פיזיקלית מקיפה והמשך אבחון לא ניתן לדעת.
אני ממליצה לך לפנות לבדיקה אצל וטרינר על מנת להעריך האם הכלב יורד במשקל וגם בכדי להעריך את הנגע העורי אותו את מתארת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גור כלבים משלשלאסתר08/07/2011
שלום,
לפני כשבועיים הבאנו מכלביה עירונית גורה כבת חודש וחצי.
מאז, היא כמעט ולא מפסיקה לשלשל. בפעמים הבודדות שלא שילשלה, הצואה הייתה רכה מאוד וכגוש אחד ולא ב"חלקים" נפרדים.
בתחילה חשבנו שזה בגלל האוכל בכלביה, אבל הוא לא נפסק למרות שעברנו לאוכל שאמור להיות איכותי יותר ( science plan לגורים ולכלבות מניקות )
אציין שמיד לאחר שלקחנו אותה הבחנו בתולעים בצואה והיא כבר קיבלה שני רבעים של כדור תילוע.
מה יכולה להיות הבעיה? מה נוכל לעשות?
תודה,
אסתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גור כלבים משלשל - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/07/2011אסתר שלום!
לשלשול כרוני שנמשך כבר שבועיים בגורים יכולות להיות מספר סיבות. ראשית חשוב לציין שאם ראיתם תולעים בצואה, תילוע אחד אינו מספיק ויש לחזור עליו 10 ימים לאחר הטיפול הראשון .
אך על מנת לאבחן בצורה הטובה ביותר את מקור הבעיה אני ממליצה לפנות בהקדם לוטרינר על מנת לוודא שאינו מיובש וכדי לבצע בדיקות נוספות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול משוגעאנונימית08/07/2011
לפני כמה שנים קרה לי אירוע יוצא דופן שלא מפסיק לרדוף אותי ולכן החלטתי לשאול אתכם כאן, באיזה תופעה נתקלתי, כי אני עד עכשיו לא הצלחתי להבין.
לפני כשנתיים הייתי בדרכי עם שני חברים וגורת כלבים ללשכת הגיוס בבאר שבע, הלכנו לאיבוד באחד הרחובות שם, מזג אויר חם ובתי קרקע מסביב. לפתע קפץ/קפצה עלינו חתולה לבנה גדולה, הפרווה שלה הייתה סמורה (אני לא בטוחה שככה כותבים את זה אבל נניח שהבנתם) עיניה גדולות ורושפות בשנאה ופחד, היא התחילה לתקוף אותנו, תחילה היא עשתה את הקולות שהחתולים עושים, רשפה, לאחר מכן היא תקפה אותנו ממש, היא ניסתה לתפוס אותנו אבל הכלבה עמדה בינינו ולכן ננעצו ציפורניה ושיניה בכלבה,החתולה נראתה כל כך מטורפת כאילו היא הייתה מוכנה לקרוע את הגורה, ניסיתי להפחיד אותה, אחר כך לדחוף אותה, לאחר מכן בעלת הכלבה בעטה בחתולה שעפה כמה מטרים לאחור ולמרבה ההפתעה שוב רצה אלינו ונעצה את שיניה בבעלת הכלבה, שבעטה בה שוב והתחלנו לרוץ, והחתולה אחרינו.
אני חייבת לציין אני נגד אלימות כלפי בעלי חיים אבל לא הייתה דרך אחרת להתמודד איתה, זה היה אירוע מזעזע ומאד מפחיד. כשהלכנו עם הגורה לוטרינרית זאת אמרה שאולי לחתולה היו גורים או כלבת, מעולם לא ראיתי חתולה מגנה בהגזמה כזאת על גורים, ולא ראיתי גורים מסביב, למרות שלא היה לי זמן להסתכל, היא קפצה מתוך אחד הבתים ככל הנראה אבל לא נראתה חתולת בית, כלבת נשמע הסבר הגיוני יותר במיוחד למבט שהיה לה בעיניים שמעולם לא אשכח, ואני מתכוונת לכך בכל הרצינות.
אז בזה האירוע נגמר, החלטנו שכנראה והייתה לה כלבת למרות שבעלת הכלב והכלב לא הלכו לקבל חיסון, כיום הם בסדר, בריאים ושלמים. כעבור כמה חודשים הסיפור נשכח אבל היום זה שוב חוזר אלי ואני רוצה לדעת את האמת, מה לכל הרוחות זה היה?
אם יכולתי הייתי מתארת שפגשנו את השטן בכבודו ובעצמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול משוגע - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/07/2011שלום
כפי שהוטרינרית שהלכתם אליה אמרה, יתכן ולחתולה היו גורים, יתכן והבהלתם אותה והתנהגותה נבעה מתוך רצון להגן על גוריה ויתכנו גם סיבות נוספות.
לא תמיד אנחנו יכולים להסביר את התנהגותם של בעלי החיים באופן שיראה לנו הגיוני ויש להשלים עם העובדה שיתכן ולעולם לא נדע מה בדיוק עבר על אותה חתולה באותו היום.
להבא, כאשר כלבת קיימת כאפשרות ולא ניתן למצוא את בעל החיים התוקף יש לפנות ללשכת הבריאות ולדאוג לקבל חיסוני כלבת!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה - כלבת
יעקב10/07/2011למרות שהכלבת כבר לא נפוצה בארץ, חשוב לזכור כי מדובר במחלה סופנית ואפילו בשביל הסיכוי הכי קטן - חייבים ללכת לקופ"ח כדי לקבל טיפול. מחלת הכלבת היא ויראלית, כלומר, היא יכולה לעבור דרך הנוזלים של החיה הנגועה. אם ליטפת חתול נגוע ובמקרה ידך נגעה בפה - יש סיכוי שנדבקת במחלה. וכמובן אם את או בעל החיים ננשך או נשרט, קיים סיכוי להידבקות.
כלבת היא מחלה שתוקפת את מערכת העצבים. הנגיפים עולים במעלה העצב בקצב של סנטימטר ליום - עד שהם מגיעים למוח. אמנם, מרגע שהנגיף הגיע למוח, כבר אין מה לעשות ומדובר במוות כמעט ודאי. לעומת זאת, כל עוד הנגיף מתקדם על גבי מערכת העצבים לכיוון המוח - ניתן לעצור אותו.
לא רבים יודעים זאת, אך כלבת כיום מוגדרת כמחלה הקטלנית ביותר לאדם עם 100% שיעור תמותה. מבין כל המקרים המתועדים של כלבת, רק 6 הצליחו לשרוד, 5 מתוכם היו מחוסנים לנגיף לפני ההדבקה.
לעתים אנשים מתבלבלים וטועים לחשוב כי כלבת היא מחלה ייחודית לכלבים. לאמיתו של דבר, לא זו המציאות - כלבת היא מחלה שיכולה להדביק את כל היונקים ובהם גם האדם.
לסיכום, להיזהר ולא לקחת סיכונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה מבוגרת וגור כלביםאליסון08/07/2011
שלום, יש לי חתולה בת 9 אם אני זוכרת נכון.
היא מאוד מאוד מאוד חברותית, כל פעם שמישהו חדש בא היא מתקרבת אליו ו"מברכת אותו" לשלום.
אוהבת מאוד אנשים, ועד לפני כחודש היה לי עוד חתול שלצערי נפטר, שהייתה גם כן מאוד קרובה אליו.
מאז שהחתול נפטר, היא מחפשת חברה עם בני המשפחה ותמיד בקרבתנו.
השאלה שלי היא,
אם אני אביא גור כלבים קטן, נגיד פקינז, הם ילמדו להסתדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה מבוגרת וגור כלבים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/07/2011נועה שלום!
השאלה האם החתולה והכלב החדש יסתדרו תלויה כמובן בחתולה ובכלב. את מתארת חתולה מאוד חברותית ולכן יש סיכוי טוב שאם תביאי גור קטן היא תלמד לאט לאט להסתדר איתו.
כדאי שבתקופה הראשונה לאחר הבאת הגור תגבילו אותו לאזור קטן בבית, כך שהחתולה תוכל להסתובב סביבו, לרחרח אותו וללמוד להכיר אותו בתחילה מרחוק ועם כמה שפחות סטרס. עם הזמן, וכתלות בתגובתה של החתולה ושל הכלב החדש ניתן יהייה להרחיב את אזור המחייה של הכלב בבית.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שריטהאליס08/07/2011
היי, חתולה המליטה בחצר שלי ושל בן זוגי. לאחר שהחתולה עברה תאונה לקחנו על עצמנו את הטיפול בגורים עד שהאם תחזור. היא קיבלה את הגורים חזרה ומאז אנו גם מאכילים אותה וגם אתהגורים שגדלו מאז.
אתמול יצא בן זוגי לחצר וכניראה דרך על החתולה ששכבה ליד מפתן או הבהיל אותה והיא שרטה אותו ברגלו. כמובן שהוא חיטא את הפצע לאחר מכן. האם יש ממה לחשוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שריטה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/07/2011אליס שלום!
בשריטה של חתול, כמו בכל פציעה אחרת, תמיד קיימת סכנה של זיהום ולכן טוב שבן זוגך דאג לחיטוי הפצע באופן מיידי.
כדאי לעקוב אחר האזור ולראות האם קיימת נפיחות ולהתייעץ עם רופא המשפחה שלכם לגבי המשך טיפול ולגבי חיסון טטנוס במידה והוא אינו בתוקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזריקת הטטנוס שלו תקפה.
אליס08/07/2011תודה רבה - הוא דואג לחטא את הפצא וכבר השלים עם חתולת הרחוב. היא חששה תחילה, כניראה שבאמת נפגעה אמש שהוא פתח את הדלת...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרעלה זרחניתתמיר07/07/2011
שלום והערכה,
יש לי כלב מסוג רועה גרמני לפני מס' ימים בבוקר ראיתי שוהא ממש חלש, חלק גופו האחורי היה חצי משותק ויצא לו קצף מהפה, רצתי איתו לווטרינרית שלי היא אמרה שהוא הורעל מרעל זרחני בגלל הסמנים הללו וגם בגלל שהיא ראתה בעיה באישונים שלו,
הכלב קיבל טיפול נוגד הרעלה (אטרופין וכו') ומצבו השתפר מהר, חקרתי על הרעל באינטרנט וגיליתי שהרעלה כזו נוצרת גם בגלל קולר נגד קרציות דבר שקיים על הכלב שלי בגלל סביבה רוויה בקרציות ופשפשים, השאלה היא האם באמת הרעלה כו חזקה שנוצרת בן לילה יכולה לקרות בגלל קולר כזה? הווטרינרית לא הזכירה דבר על הקולר.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרעלה זרחנית - תגובה
ד''ר נטע-לי פוירשטיין-גנור07/07/2011שלום תמיר,
זרחנים אורגנים הנם מעכבים בלתי הפיכים של האנזים אצטיל כולין אסטראז המצוי באופן נורמלי בצומת עצב-שריר בגוף בעל החיים, ובכך גורמים למעשה להצטברות של הנוירוטרנסמיטור אצטיל כולין ולעלייה בפעילות עצבית ללא בקרה. הסימנים הקלינים עשויים לכלול ריור, דימוע, קושי נשימתי, צמצום אישונים, סטימולציה של שרירי השלד, הפנים ואח"כ חולשה ועוד.. בהרעלות כרוניות יתכנו סימנים מאוחרים אף של קשיות שרירים ועויתות (הופעת סימנים אלו עשויה כאמור להיות אקוטית או כרונית כתלות בחשיפה). בעבר זרחנים אורגנים נחשבו לאחד הרעלים היותר נפוצים בהם נעשתה הדברה כנגד פרעושים וקרציות, ולמעשה גם היום רבים מהתכשירים שמיועדים לחיטוי סביבתי מקורם בזרחנים אורגנים (או בקרבמטים שיוצרים עיכוב דומה אולם הפיך על האנזים). אינני יודעת מהו מקור ההרעלה של כלבתך אולם ייתכן כי נעשה שימוש בקולר שאינו בטוח המכיל ריכוז גבוה של זרחנים אורגניים (לצערי קולרים אלו עודנם נמכרים ברשתות שונות). חשוב לי לציין כי מומלץ לכן לקנות קולרים בטוחים לשימוש אצל וטרינרים או בחנויות חיות מתמחות(לדוגמא: קילטיקס או פריוונטיק).
למרות התקרית המצערת שמחתי לשמוע כי כלבתך קיבלה טיפול מתאים וכי היא חשה בטוב, אנא המשך להגן עליה מפני קרציות ופרעושים!
כל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
תמיר09/07/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)