פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ארנבון וחתול
    נוגה
    02/05/2011

שלום,
    אנחנו מגדלים ארנבונית וחתולה יחד. שתיהן בוגרות (הארנבונית בת 4 עוד מעט והחתולה בת 10), וחיות יחד, ללא כלוב. החתולה הצטרפה לפני שנה ולאחרונה שמנו לב שהארנבת התחילה לאכול מהאוכל של החתולה במקום מהאוכל הרגיל שלה.
    זה הגיוני שהיא אוכלת משהו בשרי?? אני גם חושבת שהיא משמינה אבל לא יודעת להגיד אם היא שמנה מדי או שמשקלה נורמלי יחסית לארנבת בוגרת..
    מה כדאי לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ארנבון וחתול

הוספת תגובה

• ארנבון וחתול - תגובה

ד''ר סמדר טל
    03/05/2011

שלום נוגה,
    ארנבונים זקוקים למזון עשיר בסיבים. רוב התזונה צריכה להתבסס על חציר מאיכות טובה, בשילוב כופתיות ומעט ירקות. מזון חתולים מכיל אחוזי חלבון ושומן גבוהים מאלו המומלצים לארנבונים.
    על מנת למנוע מהארנבת לאכול את מזון החתולים ניתן לשים את כלי האוכל של החתולה במקום גבוה. יש לזכור כי ארנבונים מסוגלים לקפוץ לגובה רב, ולכן יש לוודא כי כלי האוכל יושם במקום אליו הארנבת לא יכולה להגיע, אולם לחתולה לא תהיה בעיה (יש לוודא כי החתולה אכן אוכלת!).
    משקלם של ארנבונים נע בין 1-2 קילו בגזעים הרגילים (ארנבון בית ממוצע), 3-4 קילו בגזעים הגדולים (למשל גזע רקס) ואף יותר מכך (למשל, ארנבונים מגזע ניו זילנד, המוכרים כארנבוני מעבדה, הינם גדולים מאוד ויכולים לשקול מעל 5 קילוגרמים).
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים חוזרים באף
    רוני
    02/05/2011

שלום רב,
    מיקה, לברדור מעורב עם ויימר-ריינר, כבר עברה את גיל 14. בקושי קמה ובקושי מתיישבת, בקושי שומעת, ועכשיו צרה חדשה.
    מזה כשבועיים יוצאים לה דימומים ממקומות שונים באיזור האף. בתמונות אפשר לראות דימומים טריים וכאלו שכבר הגלידו. מדי יום רואים אצלה דימום טרי והמדאיג הוא שהדימום הוא לא מתוך חתך של פציעה. היא לא נוגעת בדימומים כי תמיד אני רואה טיפות טריות.
    ואם כל זה לא מספיק, הבוקר כשניגשתי אליה לבחון את הדימומים היא הוציאה צואה תוך כדי זה שהיא שוכבת ומסתכלת עלי.
    אשמח מאד לקבל חוות דעת ועצה.
    תודה, רוני.

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים חוזרים באף

הוספת תגובה

• התמונה לא נקלטה. אנסה שנית.

רוני
    02/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים חוזרים באף - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    02/05/2011

שלום רוני, דימומים באזורים שונים בגוף יכולים לנבוע מבעיה ססטמית כללית הקשורה בפגיעה במנגנון הקרישה (מחלות שונות יודעות לעשות זאת בינהן מחלות אוטואימוניות, קדחת קרצית, טפילים, גידולים שונים) , בפגיעה במבנה דופן כלי הדם (וסקוליטיס) או בשינויים בזרימת הדם או מלקות מקומית ממוקדת (פגיעה בשלמות העור. לפי תיאורך וכן לפי התמונות, וכן בהתחשב בגילה של כלבתך אין ספק כי הנושא מדאיג ודורש בדיקה מעמיקה של הגורם לדימומים הספונטניים. מומלץ לפנות בהקדם לוטרינר לצורך אבחון וטיפול!
    בהצלחה:)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, תודה על התשובה המפורטת

רוני
    02/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלטה של חתולה
    נטלי
    01/05/2011

שלום, החתולה שלי המליטה לפני יום 4 גורים בריאים. היום ראיתי כמה טיפות של דם ליד המקום שהיא יושבת בו, האם זה חריג? מה זה יכוול להיות? בנוסף היא נראת מאוד חלשה, בקושי אוכלת ומתפקדת, מה צריך לעשות?
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלטה של חתולה

הוספת תגובה

• לא ברור? לקחת בדחיפות לרופא

ת
    02/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלטה של חתולה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/05/2011

שלום נטלי,
    יש לקחת את החתולה לבדיקה וטרינרית בהקדם
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בלגרום לכלב לרדת במשקל
    עידן
    01/05/2011

שלום
    יש לי כלב בן שנה(אתמול בדיוק) מגזע אלסקן מלמוט ,
    מהרגע שהוא היה גור הוא היה ממש אוהב אוכל , בזמן האחרון שהתחלתי להשאיר אותו בחוץ משוחרר יותר זמן בלי השגחה הוא עלה במשקל בהרבה (עוד לפני זה הוא היה די שמנמן) לא משנה כמה הוא אוכל ומתי הוא פשוט תמיד רעב ויכול לאכול עוד , אחרי שקצת עקבתי אחריו מה עושה כשהוא חופשי אז ראיתי שהוא נכנס לחצרות של בתים ואוכל להם את האוכל לכלבים שלהם או אוכל שהוא מוצא על הריצפה זרוק ( לחמים , עופות אורז כל מה שנכנס לו לפה) את זה אני יודע כי ראיתי את זה כשהוא פלט את זה החוצה, אני גם לא יודע אם זה בגלל שהוא קצת שמן אבל זה נראה שדי קשה לו לרוץ והוא קצת מגושם כזה , השאלה מה אני יכול לעשות ? הכלב במשך היום משוחרר ובלילות הוא היה עד לפני כמה זמן בבית ומהגודל שלו והכמות השערות נושרות לו אמא החליטה שזה מספיק אז עכשיו הוא בחוץ, כואב לי לקשור אותו אבל נראה לי שאין לי יותר מדי ברירה , הוא די בוכה כשהוא קשור .
    האכלתי אותו עד היום במזון של ריאל קנין לגורים ועברתי לפני חודש לSUMMIT גורים , אני נותן לו ביום כ500 גרם מזון כלבים, חשבתי אולי לקשור אותו לכל היום ולצמצם לו את הכמות בהדרגה עד ל300 גרם , אני מפחד אבל שזה ייפגע בו או שייסבול , פשוט נראה לי שעכשיו הוא סובל יותר עם העודף משקל הזה ... אשמח לקבל תשובה לנושא , גם איך לגרום לו לרוץ וכמה פעילות צריך לעשות לו ביום , ולגבי כמויות האכלה ... תודה

הוספת תגובה

• אולי שיהיה לו בית אחר שלא יהיה בחוץ

ת
    01/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך עזרה בלגרום לכלב לרדת במשקל - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/05/2011

עידן שלום,
    העובדה שהכלב שלך בורח ואוכל מזון מהרצפה היא בעייתית, לא רק בגלל בעיית ההשמנה, אלא מחשש שיאכל מזון מקולקל או מורעל. לכן יש לשמור שלא תהיה לו גישה לאוכל שאינו שלו. אם לא ניתן להחזיק את הכלב בבית, יש להשאירו קשור ברצועה ארוכה או לגדר את החצר, כך שהכלב לא יוכל לברוח.
    כלבי אלסקן מלמוט בוגרים שוקלים בסביבות 40-50 קילו. על מנת להתאים לכלב את כמות המזון האופטימלית יש לשקול אותו ולהעריך כמה קילוגרמים עליו להשיל על מנת להגיע למשקל היעד. את כמויות המזון יש להפחית בהדרגה עד להגעה לכמות המתאימה למשקל היעד (המשקל הנורמלי של הגזע). מכיוון שכלבך הינו גור מתבגר וזקוק למזון לשם גדילה מומלץ להתייעץ עם וטרינר שיתאים לכם תוכנית דיאטה מתאימה.
    בנוסף, מומלץ להקפיד על פעילות גופנית יומית קבועה, במסגרת היכולות של כלבך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך

עידן
    03/05/2011

זה בדיוק מה שאני עושה בדיוק מגדר לו שטח שיוכל להסתובב חופשי , ואני לוקח אותו כל ערב לריצות , הוא רץ 6 דקות בקצב לא מהיר במיוחד ומתעייף זה נורמלי??
    ול - ת' , אני רוצה לראות שבגלל שלך אין אפשרות להחזיק תכלב בבית אם ככה תוותרי עליו מהר , חוץ מזה שהוא נמצא במושב ויש לו שטחים ענקיים ולא בעיר...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לך - תגובה

ד''ר סמדר טל
    03/05/2011

כלבי מלמוט הם כלבים אתלטים המשמשים ככלבי מזחלות וכלבי עבודה, ומסוגלים לבצע פעילות גופנית לאורך זמן. אם כלבך מתעייף לאחר פעילות קצרה יש לברר מהי הסיבה לכך. חשוב מאוד להקפיד כי הפעילות הגופנית תעשה בשעות לא חמות, לפנות בוקר ואחר הצהריים. כמו כן, מומלץ לבדוק האם לכלב אין בעיות בריאותיות שבגללן הוא מתעייף מהר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה שמסרבת לאכול
    יעל
    30/04/2011

שבוע טוב!
    ברשותי כלבה מסוג גולדן מעורבת בלברדור, בת 6. בחודש האחרון הכלבה לא אוכלת באופן רציף את האוכל שאכלה בעבר (אוכל יבש לכלבים), למרות שכשהיא מקבלת אוכל של בני אדם (שאריות עוף, בשר וכד'), היא אוכלת ברוב המקרים. נשימותיה מעט כבדות ומצב רוחה ירוד יחסית ללפני כן. כ"כ היא ירדה משמעותית במשקלה. ארעו שני מקרים (היום ארע המקרה השני) בו ריירה מה שנראה כמו מיצי קיבה, נוזל מימי בצבע צהוב זרחני. האם מדובר בתופעות המקושרות לאבחון מסוים? האם כדאי לנסות ולהחליף את המזון בו אנו משתמשים, ייתכן והוא הגורם לכלל הבעיות? אשמח לתשובה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה שמסרבת לאכול

הוספת תגובה

• אולי יש לה תולעים

ת
    01/05/2011

.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה שמסרבת לאכול - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/05/2011

שלום יעל,
    התופעות שאת מתארת יכולות לאפיין מספר מצבים רפואיים, אך נראה כי כלבתך סובלת ממחלה כרונית כלשהי. חשוב מאוד להגיע עם הכלבה לוטרינר לבדיקות מקיפות בהקדם האפשרי.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירכוסים לכלב שלי
    דליה
    30/04/2011

שלום רב!
    לאחרונה לכלב שלי פתאום יש פרכוסים למשך כמה דקות. מיד אחר כך הוא נופל על הריצפה, בלי יכולת לנוע מלבד הזנב כשאני מתקרבת ללטף אותו . כמו כן זה מלווה בנשימות מהירות ויוצא לו רוק מהפה. רבע שעה אחר כך הוא פשוט קם וחוזר לעצמו כאילו לא היה כלום, עד הפעם הבא. אפילו הכלבה הנוספת שיש לי , נבהלת כשזה קורה לו ובוכה. מה זה יכול להיות ?
    תודה על תשובתך?
    דליה

לקביעת תור
    סגירה
    פירכוסים לכלב שלי

הוספת תגובה

• זה נראה כמו התקפי אפילפסיה

ת
    01/05/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פירכוסים לכלב שלי - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/05/2011

שלום דליה,
    על מנת לתת אבחנה מדויקת דרושים פרטים נוספים: האם יש סימנים מקדימים לפרכוסים, האם יש שחרור של צרכים, איך הכלב מתנהג לאחר ההתקף. בכל מקרה יש להגיע לוטרינר על מנת לאבחן את הבעיה ולקבל טיפול מתאים.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה לכלבה שלי דחוף!!!
    דניאל
    29/04/2011

הכלבה שלי התחילה לגרד את עצמה מלא פעמים וזה אני מבין עוד היא עוד גורה בת 3 חודשים
    אבל מה שאחרי זה התחיל לקרות שהשער שלה השיר בכמה מקומות ביכלל וזה רק מתגבר ולאימא שלי התחיל לגרד בידייים ביגללה ונעשה לאימא שלי בידייים כתורים חומים כאלו מה לעשות

דחוףףף!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    מחלה לכלבה שלי דחוף!!!

הוספת תגובה

• יזה כול להיות בגלל שמקלחים הרבה

ת
    01/05/2011

וכדאי לספר אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה לכלבה שלי דחוף!!! - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/05/2011

שלום דניאל,
    גרד בכלבים יכול לנבוע ממספר מחלות, ביניהן אלרגיות שונות, דלקות עור וטפילי עור (אקריות). חלק מטפילי העור יכולים להדביק גם אנשים. יש להגיע עם הכלבה לוטרינר בהקדם על מנת לאבחן את הבעיה ולקבל טיפול מתאים.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב אחרי תספורת
    הילה
    29/04/2011

שלום רב,

יש לי פקינז כבן שנה וחצי ובתחילת השבוע סיפרנו אותו בפעם הראשונה. מאז התספורת הכלב מייבב המון , לא מסוגל להתיישב , בוכה לפני שהוא עושה צואה ומתבודד , מרבה לרדוף אחרי הזנב שלו ולנשוך אותו. היינו אצל הוטרינר שנתן לו אנטיביוטיקה אך נראה שיפור קל ביום שלמחרת הזריקה וזהו. מה ניתן לעשות והאם מדובר בכלל בבעיה התנהגותית?

תודה רבה,

הילה

לקביעת תור
    סגירה
    כלב אחרי תספורת

הוספת תגובה

• כלב אחרי תספורת - תגובה

ד''ר סמדר טל
    02/05/2011

שלום הילה,
    הסימנים שאת מתארת מצביעים על חוסר נוחות או כאב של כלבך בחלק האחורי של גופו, יותר מאשר על תגובה התנהגותית לתספורת, אך לא ניתן לשלול לחלוטין בעיה התנהגותית ללא בדיקות.
    האם ידוע לך מה היו הממצאים בבדיקות הוטרינר ומדוע טופל הכלב באנטיביוטיקה?
    אם מצבו של הכלב לא השתפר יש להגיע איתו בשנית לוטרינר לבדיקות נוספות.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב אחרי תספורת בפעם הראשונה

אלון
    03/05/2011

גם לי יש פיקינז בדומה למה שקרה להילה (שפרסמה את אותו הבעיה )הכלב מתנהג בדיוק אותו הדבר אי נוחות עם התספורת הוא לא רוצה לצאת לטיול שאני מוציא אותו לטיול הוא יושב על הכביש ולא רוצה לזוז ומילל נראה כאילו הוא בדיכאון אין לו תאבון והזנב מציק לו משום מה .איך אני מטפל בו נכון אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב אחרי תספורת בפעם הראשונה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    04/05/2011

שלום אלון,
    אכן ישנם כלבים שלאחר תספורת (בייחוד בתספורות הראשונות) מרגישים "מוזר" ללא כסות הפרווה, ויכולים להראות התנהגות של הסתגרות, חוסר רצון לצאת לטיולים ולעיתים אף רדיפה אחרי הזנב.
    אולם, התנהגות זו צריכה לחלוף כעבור מספר ימים עד שבוע, כאשר הכלב "מתרגל" למראה החדש. במידה ומצבו של הכלב אינו משתפר יש להגיע איתו לוטרינר על מנת לבדוק האם קיימות סיבות אחרות לשינוי ההתנהגות.
    רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףף !!
    אולגה19
    29/04/2011

שלום,שאלתי את השאלה לפני כן אבל אני לא מוצאת אותה בפורום .

יש לי 2 כלבות נקבות:
    אחת פיטבול רד נאוז בת 1 וחצי והשניה ספניאל ספרינגר ב6 שנים וחצי.
    כלבת הספניאל ברחה לפני כ-חודש וקצת עם שני כלבים-לא היו סימנים לייחום.
    עכשיו אחרי חודש וחצי ככל הניראה היא בהריון-הבטן גדלה לה ממש,והופיע חלב.
    כשהבאנו את הכלבה הכלבה השניה לא ממש קיבלה אותה,היות והיא היתה אצלו כלבה ייחידה במשך שנים,עכשיו הן מסתדרות טוב פחות או יותר למרות שעל אוכל או שהצעירה באה לשחק איתה השניה מראה לה שיניים ואף הגיעו מצבים שהן רבו .
    -אנחנו יוצאים עם הכלבים בנפרד,כי 2 זה קשה להוציא ועוד כלבה עם גזע שלה-פיטבול מאוד קשה.
    אז שאנחנו חוזרים מטיול הספניאלית מתחילה להריח את הפטבול ורוצה לנשוך אותה .
    אז :

עקב בעיית ההריון הלא צפוויה,רציתי לשאול ולהתעניין האם יש שיטות או משהו שיאכל לעזור להם להתסדר אחרי הלידה.
    הפיטבולית היא מאוד סקרנית ואף שובבה.
    אני מפחדת שהיא תעשה משהו לגורים ו/או הן יריבו בלי סוף ויהרגו אחת את השניה בגלל הגורים.
    יש שיטה שתעזור או משהו שנאכל לעשות בעניין זה שלא יריבו ?(כי לסגור את הספניאל בחדר זה לא פתרון.)
    :( !

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    דחוףףףףף !!

הוספת תגובה

• נו

אולגה19
    03/05/2011

למה לא עוניםן לי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוףףףףף !! - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    06/05/2011

אולגה שלום,
    הריון שאינו צפוי הוא גם הריון לא רצוי, אינכם יודעים מי האב והגורים יהיו גורים מעורבים ולא גזעיים ויהיה קשה מאוד למצוא להם בתים טובים. יש בארץ מאות אלפי כלבים שמחפשים בית, בינהם גם הרבה מאוד גורים. אשמח אם תשקלו את הנושא, אין בעיה לבצע עיקור גם במהלך ההריון (העיקור ימנע גם בעיות הריון לא צפוי בעתיד ויקטין סיכוי לדלקות רחם וגידולי עטין).
    לגבי הכלבות, אני ממליצה לכם לפנות למומחה לבעיות התנהגות אשר ייתן לכם כלים להתמודדות נכונה עם שתי הכלבות ועם הגורים בעתיד. יש צורך להגדיר מחדש את יחסי הכוחות בבית (בינכם להין בכלבות) וללמד את הכלבות להסתדר בינהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינה מרובה של חתולה
    כרמל
    29/04/2011

היי
    רוב משך היום החתולה שלי ישנה בבית.
    אני מכניסה אותה הביתה בבוקר והיא הולכת לישון. בסביבות הצהריים היא מתעוררת הולכת לאכול ולשתות ומיד אחרי זה, חוזרת לישון עד הלילה.
    לפעמים אני מוציאה אותה ללילה ולפעמים היא נשארת לישון איתי.
    כשהיא איתי, היא ישנה כל הלילה רצוף.
    החתולה בת 8 שנים, היא מרבה לטפח את עצמה ולא מגרגרת הרבה מה שבעבר לא קרה.

האם מצב זה נורמלי?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שינה מרובה של חתולה

הוספת תגובה

• שינה מרובה של חתולה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/04/2011

כרמל
    תמונה מקסימה.
    בסה"כ חתולים ישנים רוב היממה - כ-17 שעות.
    האם התנהגות זו חריגה אצלה? כיצד היא מתנהגת בשעות בהן היא פעילה?
    האם התאבון שלה תקין? האם הצרכים תקינים?
    במידה וכל הנ"ל נורמלים, יתכן ומדובר בהתנהגות נורמלית. במידה ויש לך ספק, קחי אותה לוטרינר שיבדוק אותה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכלב התגרד, ניער ראשו והקיא
    רותי
    29/04/2011

וכעת מתנשם במהירות, יושב בפינה ואדיש.
    האם המצב קריטי? מה לעשות?

הוספת תגובה

• הכלב התגרד, ניער ראשו והקיא - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/04/2011

רותי שלום
    במידה והכלב אינו חוזר לעצמו לגמרי, יש לקחת אותו לוטרינר לבדיקה.
    בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיסון לפני ניתוח סירוס של גור תחולי
    ת
    28/04/2011

שלום,

האם ישנה סכנה בביצוע ניתוח לסירוס של גור חתולים בן חצי שנה לא מחוסן בלי לחסן אותו לפני הניתוח?
    האם ניתן לעשות חיטוי של חדר ניתוח כדי להבטיח אי הדבקה (באחת המחלות שניתן לחסן נגדן ע"י חיסון מרובע) של גור חתולים בן חצי שנה לא מחוסן?

תודה

הוספת תגובה

• חיסון לפני ניתוח סירוס של גור תחולי - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/04/2011

מומלץ לבצע לפחות חיסון מרובע אחד לפני הסירוס, הדרך היחידה להבטיח אי הדבקה של החתול היא ע"י חיסון. חסנו את החתול ואז קיבעו תור לניתוח הסירוס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ת
    28/04/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גור שיצו מעורב
    דנה
    28/04/2011

היי, לפני יומיים אימצנו גור שיצו מעורב עם פודל.
    בן חודשיים וחצי, עוד לא קיבל את כל החיסונים ואנחנו מוציאים אותו על הידיים לחשיפה מדי יום.
    בלילה או כשאנחנו הולכים אנחנו סוגרים אותו במרפסת שרות עם מים וקופסא ומגבת שבה הוא ישן. אך הוא בוכה ונובח , כמובן שאנחנו לא ניגשים אליו ולא פותחים לו את הדלת עד שהוא מפסיק לחלוטין.
    לגבי הצרכים, בכל פעם שהוא עושה את צרכיו אנחנו מייד סופגים נייר ומניחים אותו על הפד ונותנים לו להריח את הנייר ואומרים "פיפי". ולוקחים אותו לשם אחרי שהוא אוכל/ ישן ומשחק. קרה רק פעמיים שהוא עשה פיפי על המשטח.
    וכשהוא נושך אותנו אנחנו אומרים "לא" בתקיפות ומנערים אותו טיפה בעורף (לפי הוטרינר) אך הוא חושב שזה משחק וממשיך ביותר תדירות. (קנינו לו עצם קטנה וכדור שינשך אותם)
    אני יודעת שזה דורש סבלנות עד שהוא ילמד את כל זה אך רציתי לדעת כמה זמן בערך נדרש? ואם עניין הנשיכות לגיטימי לעכשיו או לחכות קצת משום שהוא עוד גור?
    תודה רבה רבה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה
    גור שיצו מעורב

הוספת תגובה

• גור שיצו מעורב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    29/04/2011

דנה שלום
    ברכות על הגור החדש.
    יומיים זו תקופת זמן קצרה מאוד, בסה"כ נשמע שההשתלבות שלו משביעת רצון.
    אין ביכולתם של גורים לשלוט על מתן שתן עד גיל 3 חודשים, לכן אני לא רואה טעם לחנכו בנושא זה בשלב זה. באופן כללי עם השלמת החיסונים הנדרשים מתאפשרת היציאה החוצה והחינוך לצרכים הופך יעיל בהרבה.
    במידה ואתם נחשפים לקשיים בחינוך, התייעצו עם מאלף.
    בהצלחה
    נורית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    נטע
    27/04/2011

בוקר טוב
    יש לי חתולה בת בערך שלוש וחצי שנים. חתולה ביתית. אוכלת אוכל יבש + שימורים+דגים.
    לפני כמה ימים נפלה לה שן אחורית. החתולה בסדר אבל זה די מוזר -מי מה זה יכול להיות?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    28/04/2011

נטליה שלום
    נשירת שן עלולה להצביע על בעיה בפה. חתולים סובלים ממגוון בעיות שיניים וחניכיים ולכן בכדי למנוע נזק נוסף, ממליצה לגשת בהקדם לוטרינר, שיעריך את מצב הפה וימליץ במידת הצורך על טיפול מתאים.
    בחלק ממחלות החניכיים בחתולים טיפולים מונעים, כגון ניקוי שיניים, צחצוח השיניים ולעיתים טיפל אנטיביוטי, מונעים המשך התדרדרות.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתול שלא מתאושש מהרדמה
    עינב
    26/04/2011

שלום רב,

החתול שלי בן חמש. מדובר בחתול רחוב. לפני כעשרה ימים לקחתי אותו לוטרינר לאחר שראיתי שמשהו בהתנהגותו לא תקין. החתול אובחן כסובל מכשל כלייתי, היה לו פצע גדול מאוד בפה. מצבו הוא ככל הנראה כרוני. במהלך האישפוז הוא קיבל עירויים, אנטיביוטיקה, ניקו לו את השיניים. למעשה, הוא הורדם פעמיים במהלך תקופת האשפוז. לפני ששוחרר נתן לו הוטרינר זריקה נוספת של אנטיביוטיקה שמחזיקה עשרה ימים. מאז שהחזרנו אותו הביתה (כבר שבוע) הוא לא יציב. מתנדנד ונופל. נראה בדיכאון. הוא אומנם שותה הרבה ואוכל מעט ועושה את צרכיו, אך לא נראה עירני ויציב כמו שהיה לפני האשפוז.
    אשמח לקבל איזושהי חוות דעת נוכח הפרטים שלעיל.

תודה רבה ובברכה,

עינב לוי

לקביעת תור
    סגירה
    חתול שלא מתאושש מהרדמה

הוספת תגובה

• חתול שלא מתאושש מהרדמה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    28/04/2011

עינב שלום
    גיל 5 הוא גיל צעיר למחלת כליה מתקדמת.
    לרוב מבדילים כשל כליה אקוטי לכרוני, בעוד שכשל כליה אקוטי הינו פוטנציאלית הפיך, כשל כליה כרוני אינו הפיך, ובעיות כליה אקוטיות עלולות להתפתח לכשל כרוני. חיות מחמד, שסובלות מכשל כלייתי כרוני, עלולות לא להגיב כלל לטיפול, או שהן עשויות לחיות מספר חודשים או שנים נוספות.
    האפשרויות הטיפוליות כוללות:
    אינפוזיית נוזלים לוריד.
    מזון רפואי מיוחד בעל חלבון מופחת ורמת מלחים מופחתת.
    תרופות לייצוב לחץ דם (שהינו תוצר של אי ספיקת כליות).
    טיפול בהקאות ובבעיות מעיים העזרת מזון ותרופות.
    טיפול באנמיה- ירידה ביצירת כדוריות דם אדומות.
    תוספת אשלגן, ועוד.
    רמת ההתאוששות עפ"י תאורך אינה משביעת רצון, יתכן כי טיפול נוסף ישפר את מצבו, ממליצה לך להתיעץ וטרינר בהקדם.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה