מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפיחות בעקב ומעל העקב ברגל אחוריתמורן12/03/2011
שלום,
יש לי כלבת רועה גרמני מעורבת בת 8. אתמול בבוקר כשיצאתי איתה, היא ניסתה להתנפל על כמה כלבים שעברו בסביבה ואחרי שחזרתי איתה מהטיול, הבחנתי שהיא צולעת. חיכיתי עד עכשיו כדי לראות אם זו סתם מכה קטנה, אבל שמתי לב היום שיש לה נפיחות בעקב ברגל האחורית וגם קצת נפיחות מעל העקב. היא קופצת על שלוש ורק מדי פעם דורכת קצת על הרגל. רציתי לקבל חוות דעת ראשונית לפי התיאור שלי לפני שאני אלך לוטרינר ואאלץ להוציא 1000 ש"ח או יותר, אם ימליצו על צילומים וכדומה. השאלה שלי היא מהן האופציות? כלומר מה יכול להיות שיש לה? בהתחלה חשבנו שאולי מתחה גיד, השאלה אם יש נפיחות לאחר דבר כזה או אולי נקעה את הרגל. אשמח לקבל תשובה מפורטת כדי שאוכל לשקול את האפשרויות שלי בטיפול שלה.
תודה רבה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בעקב ומעל העקב ברגל אחורית - תגובה
ד''ר תמר נרקיס14/03/2011הנפיחות והצליעה שאת מתארת יכולות להעיד על מספר דברים- יתכן שבעקבות המכה שקיבלה כלבתך נקעה ואפילו שברה את הרגל. יכול להיות שמדובר במתיחת גידים או רצועות או בנפיחות של השריר בעקבות המכה.
בכל מקרה, במצבים האלה אסור לחכות ויש להגיע בהקדם האפשרי לוטרינר, כיוון שככל שעובר הזמן יותר קשה לטפל במצב. אין ספק שיהיה צורך בצילומים על מנת לקבוע מה בדיוק הבעיה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל יש לי עוד שאלה
מורן14/03/2011עדיין לא הלכתי לוטרינר, ייתכן שאלך מחר, אבל אתמול והיום הכלבה התחילה לדרוך יותר על הרגל ועכשיו היא קצת צולעת, מדי פעם, האם זה אומר שחל שיפור במצב והוא יוכל לעבור תוך מספר ימים או שאי אפשר לדעת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל יש לי עוד שאלה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס17/03/2011למרות שיש שיפור במצב הרגל, אני בכל זאת ממליצה לגשת לוטרינר ולוודא שלא נגרם נזק בלתי הפיך. גם אם המצב משתפר צריך להבין מה גורם לצליעה ויתכן שהכלב זקוק לתרופות לשיכוך כאבים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוטןעודד12/03/2011
שלום רב!
יש לי כלבה בת שנתיים ובכל מהלך חייה היא קיבלה רק פעם אחת מחזור.
היא מסוג שיצ'ו מעורבת עם שפיץ,משקל 5 או 6 קילו.
מאוד עירנית ומהירה ואין לה שום הגבלה מסויימת.
מה עושים במצב כזה???
היא קיבלה מחזור בגיל חצי שנה משהו כזה ועד היום היא לא קיבלה מחזור
מה יכול להיות במצב כזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בוטן - תגובה
ד''ר תמר נרקיס14/03/2011אורך המחזור המיני בכלבה הוא כחצי שנה, אולם תקופה זו יכולה להשתנות מאד בין כלבה לכלבה.
אני מציעה לך ללכת לוטרינר שמתמחה בבעיות פוריות שיבצע בדיקות דם ואולי גם אולטראסאונד כדי להבין אם יש בעיה במערכת המין של הכלבה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקבלות ללימודי וטרינריהבר11/03/2011
שום ד"ר נורית פרנקל!
שמי בר אני כרגע בכיתה י"ב וברצוני להתקבל ללימודי וטרינריה. זה חלומי הגדול מאז היותי קטנה ואני אעשה הכול לשם כך. ברצוני להזכיר שאני עושה 5 יח"ל בחקלאות ו-5 יח"ל בביולוגיה (עבודת גמר). 3 יח"ל במתמטיקה ו-4 יח"ל באנגלית. רציתי לדעת אם זה מספיק בכלל ללימודי וטרינריה וברור לי שיש לי גם את הציון הפסיכומטרי הגבוה שאותו עליי להוציא. זה לפחות 600, לא? בבלימודים בבית הספר לוטרינריה מקבלים אתץ התואר DVM או בלימודים באוניברסיטה העברית בירושלים? הלימודים אורכים 4 או 7 שנים? האם הם כוללים את הסטאז'? מהי עבודת מוסמך? קראתי שהגשת עבודה זו נותנ פטור מעבודת הגמ לקראת התואר DVM . אני מוכנה לעשות את הכול (כולל הרוטציות במחלקות ביה"ח בחגים, בסןופי השבוע והתורנויות). אני לא אוותר על זה לעולם. אני מרגישה שז היעוד שלי.
איזה עוד מקצועות נדרשים להתקבלות ללימודי וטרינריה?
האם ניתן בגיל 17 וחצי ללכת להתנסות לעבוד עם וטרינר?
אשמח לקבל תשובה מהר על מנת שאדע מה עליי להשלים כדי להגשים את חלומי.
בברכה בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקבלות ללימודי וטרינריה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס14/03/2011שלום בר,
שלב ראשון לפני קבלה לבית ספר לוטרינריה בארץ הוא תואר ראשון בביולוגיה או במדעי בעלי החיים. כדי להתקבל לתואר ראשון יש צורך בבגרות מלאה ובפסיכומטרי, כאשר תנאי הקבלה (ממצוע הציונים הדרוש) משתנים משנה לשנה. לאחר סיום תואר ראשון בביולוגיה (משך התואר 3 שנים), מגישים מועמדות לבית הספר לוטרינריה שנמצא בפקולטה לחקלאות של האוניברסיטה העברית ברחובות. כדי להתקבל לבית הספר לוטרינריה יש צורך בממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון (הממוצע הדרוש משתנה משנה לשנה), במבחן פסיכומטרי (הציון משתנה משנה לשנה), ובניסיון בעבודה עם בעלי חיים. ניתן להיכנס לאתר של בית הספר לוטרינריה כדי לקבל פרטים נוספים לגבי תנאי הקבלה וההתנסות הדרושה עם בעלי חיים.
בסך הכל אורך המסלול הוא 7 שנים- 3 שנים תואר ראשון, ו-4 שנים בבית הספר לוטרינריה.השנה האחרונה בבית הספר לוטרינריה היא שנת סטאז'.
יש לציין שקיימים בתי ספר לוטרינריה בחו"ל שלא דורשים תואר ראשון, ואורך הלימודים בהם הוא 5 שנים.
יש אנשים שלאחר תואר ראשון בביולוגיה ממשיכים לתואר שני מחקרי שאורך כשנתיים ורק לאחר מכן מתקבלים לבית הספר לוטרינריה. במקרים אלו אורך המסלול הוא כתשע שנים. לסטודנטים הללו יש פטור מעבודת מחקר בבית הספר לוטרינריה מכיוון שערכו מחקר בתואר השני.
אם את רוצה להתנסות בעבודת וטרינר את יכולה לפנות לוטרינרים באזור מגורייך או לעמותות שפועלות למען בעלי חיים ולבקש להתנדב אצלם כדי להכיר את המקצוע.
בהצלחה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול נכהויקי11/03/2011
שלום,
חברה שלי אימצה חתול שעבר תאונה ואינו יכול ללכת על רגליו האחוריות. לפי הוטרינר אין לו שבר, לא ניתן לדעת האם נפגע עצב ולכן הנזק הוא תמידי או שזו בצקת וזה יעבור. האם קיימים מתקנים כלשהם שעושים לחתולים בשביל שהם יוכלו ללכת, במידה וכן היכן ניתן להשיג?
המון תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצאתם פתרון ?
פולינה05/10/2012מצאתי גם חתול שהוא נכה ברגליו האחוריות ואיני יודעת מה לעשות איתו איך טפל בו ...
תוכלו לעזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחתול נכה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס13/03/2011ראשית יש לבדוק את החתול מבחינה נוירולוגית כדי להבין את מיקום ואת חומרת הפגיעה. וטרינר יבדוק אם החתול משותק לחלוטין או רק חלקית, האם יש לו רפלקסים והאם הוא שולט בצרכים. בהמשך ניתן לבצע סדרת בדיקות הכוללת צילומים וצילומים ניגודיים לעמוד השדרה כדי לבדוק אם יש שבר או לחץ כלשהו על חוט השדרה.
אתם יכולים לפנות לנוירולוג מומחה בבית החולים הוטרינרי בבית דגן לבדיקה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה משלשלת דם ומקיאה !!!אלון10/03/2011
יש כלבת צ'יוואווה חמודה בת 3 והיא משלשלת דם מקיאה מה צריך לעשות ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה משלשלת דם ומקיאה !!! - תגובה
ד''ר נורית פרנקל11/03/2011אלון שלום
גזע הציוואווה הוא קטן, כל איבוד נוזלים (בשלשול/הקאות) ועל אחת כמה וכמה דם, עלול להיות מסוכן גש בדחיפות לוטרינר שיטפל בה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה לא רוצה לאכול !דבי10/03/2011
שלום רב !
יש לי כלבה קטנה בת 8 חודשים שלא מוכנה לאכול אוכל של כלבים כבר החלפתי
מספר פעמים את האוכל אבל היא כזאת עקשנית ופשוט לא אוכלת !!! אבל אם אני יערבבלה את האוכל עם משהו מהבית אז היא טורפת ! אבל בלי היא פשוט
לא טועמת כלום כבר יומיים וגם בקושי שותה מים אני מפחדת שיקרה לה משהו
אני מנסה להיות חזקה אבל מאוד קשה לי ואני לא יודעת מה לעשות !!!! תעזרו לי בבקשה דחוף !!!!!!
תודה דבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלבה לא רוצה לאכול ! - תגובה
ד''ר תמר נרקיס10/03/2011אפשר לקנות מזון מסחרי רטוב לכלבים בקופסאות שימורים ולערבב לה מעט מן המזון הרטוב עם המזון היבש. אם בצורה זו היא מסכימה לאכול גם את המזון היבש, אפשר עם הזמן להוריד את כמויות המזון הרטוב ולהעלות את כמויות המזון היבש בהדרגה.
חשוב לוודא שהכלבה לא מסכימה לאכול רק מתוך "פינוק", ולא כי היא לא מרגישה טוב או חולה. יש לוודא שלכלבה מצב רוח תקין, ושהיא עירנית, משחקת, ונותנת צרכים תקינים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן לכלבשיר09/03/2011
שלום
יש לי כלב גדול כבן 9. התגלה לו סרטן ברגל, רציתי לדעת מה ניתן לעשות ואיפה אפשר לקבל המלצות על וטרינרים טובים.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן לכלב - תגובה
ד''ר תמר נרקיס10/03/2011שלום שיר,
לא ציינת איזה סוג של סרטן יש לכלבך וכיצד נעשה האיבחון. האם מדובר בגידול בעור? בשריר? בעצם?
לגידולים סרטניים שונים יש טיפולים שונים בהתאם לסוג הגידול (ניתוח, כימוטרפיה, ועוד). חלק מהגידולים שולחים גרורות לאיברים אחרים בגוף כמו לריאות למשל, ולכן לעיתים מומלץ לבצע בדיקות נוספות כמו צילומי בית חזה.
אשמח לשמוע עוד אינפורמציה לגבי תהליך האיבחון.
בכל מקרה, אם האיבחון הסופי הוא גידול סרטני, ניתן לקבוע תור לאונקולוג מומחה כדי להתייעץ לגבי המשך הטיפול והפרוגנוזה. בארץ יש שתי אונקולוגיות וטרינריות: בבית החולים הוטרינרי בבית דגן ובמרכז רפואי "חוות דעת" בבית ברל.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך...
שיר10/03/2011אנחנו הולכים לאונקולוג מומחה, אך לפני זה רציתי לקבל עוד חוות דעת. האם כלב בגיל כזה מסוגל לעמוד בטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע על הסרטן שלו
שיר10/03/2011יש לו סרטן העצם ברגל שמאל האחורית. הוטרינר אמר שזה סוג אלים של סרטן שלמעשה אין לו טיפול. האם ניתן לכרות את הרגל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמידע על הסרטן שלו - תגובה
ד''ר תמר נרקיס13/03/2011אם מדובר בסרטן מסוג אוסטאוסרקומה, ההמלצה היא על כריתה של הרגל. לרוב כלבים מסתדרים עם הליכה על שלוש רגליים. יש לבצע לפני הניתוח צילומי רנטגן לבית החזה כדי לבדוק אם יש עדות לגרורות בריאות. בהמשך האונקולוגית תמליץ לכם לגבי טיפולים כימותרפיים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצות...הילה08/03/2011
היי,יש לנו כלבה בת 9 מסוג טרייר,לפני כחודש היא החלה לעשות צרכים בבית (דבר שלא עשתה לפני כן) מה שאפיין את התסמינים היו שתיה מרובה ושתן מוגבר בהתחלה אמרו לנו שייש לה סכרת ואכן הסוכר היה גבוה,לאחר שהזריקו לה אינסולין היא לא הגיבה אליו כ"כ טוב לאחרונה היא החלה לשלשל ולאבד המון ממשקלה ואף איבדה יכולת לעמוד על רגליה האחוריות...נאמר לנו שייתכן ויש לה גידול בלבלב ובשביל לעלות על זה צריך לפתוח את הבטן..
יש לך רעיון אולי אנחנו מפספסים משהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות... - תגובה
ד''ר נורית פרנקל09/03/2011הילה שלום
סכרת היא המחלה ההורמונלית השכיחה ביותר בכלבים, ניתן לאבחן את המחלה באמצעות רמות סוכר בצום בדם, לרוב לא מסתמכים על בדיקה אחת בלבד, אלא עם כן התוצאה מאוד גבוהה בשילוב עם בדיקת שתן. כמו כן ישנה בדיקת דם (פרוקטוזאמין) שמודדת את רמות סוכר במשך שבועיים לפני לקיחת הדגימה וגם היא עוזרת מאוד באבחון המחלה. במקביל לאבחון הנ"ל מומלץ לבצע בדיקות דם מלאות, ובדיקת שתן בשילוב עם תרבית שתן (במידה שישנה דלקת שתן יש צורך במתן טיפול אנטיביוטי) עם התחלת הטיפול בסכרת.
כמו שציינת המחלה מתאפיינת בשתיה רבה, בשתן רב ובחלק ניכר מהמקרים חלה גם ירידה במשקל, ללא ירידה בתאבון.
הטיפול בסכרת ושליטה במחלה הוא מאתגר, דורש את גיוס הבעלים לטיפול (לרוב יש צורך בהזרקה של אינסולין פעמיים ביום) וכן דורש מעקבים יחסית תכופים אצל הוטרינר. אם זאת בחלק גדול מהמקרים ניתן להגיע למצב בו שולטים על רמות הסוכר ומפחיתים במידה רבה את תופעות הלוואי של המחלה. ישנם סוגי אינסולין שונים ובמידה ואין תגובה מספקת לאחד מהם ניתן לשקול שינוי במינון או אפילו החלפת סוג האינסולין. במקביל חשוב לתת מזון רפואי מיוחד לחולי סכרת.
לגבי הגידול בלבלב (ממנו מופרש גם האינסולין), באמצעות אולטראסאונד ניתן לבחון את הלבלב ואולי לשלול תהליך גידולי - התייעצי עם הוטרינר המטפל לגבי אופציה זו.
גידול בלבלב הוא אינו הסיבה השכיחה לסכרת.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול מקיארויטל08/03/2011
שלום. יש לי חתול בן כחמש שנים, גר בבית ולא יוצא החוצה, בריא ופעיל. במשך החודשים האחרונים הוא מקיא באופן קבוע פעם עד שלוש פעמים ביום. אין גושי שיער בהקאות, אם כי לעתים אפשר להבחין בשערות בודדות. יש לציין, שוב, שפרט להקאות החתול בריא, אוכל טוב, שותה ומרגיש טוב. נתתי לו אוכל יבש נגד כדורי שיער, שלוש משחות שונות לאכילה כנגד אותה תופעה, ו... כלום. הוא ממשיך להקיא ולהרגיש טוב. רציתי לשאול האם יכולה להיות סיבה נוספת להקאות הקבועות פרט לגושי שיער, ומה אפשר לעשות. (החתול פחדן נורא וגם די אלים, כך שהאופציה להגיע למרפאה נשארת למצב של חוסר ברירה.)
אשמח לקבל תשובה וייעוץ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול מקיא - תגובה
ד''ר נורית פרנקל09/03/2011רויטל שלום
אכן כדורי שיער הינם סיבה שכיחה יחסית להקאות, אך תדירות של 1-3 פעמים ביום היא תדירות גבוהה, במיוחד בהתחשב שהחלפת למזון מיוחד לכדורי פרווה וטיפלת במסכך.
ניתן לחלק את הגורמים להקאות באלה שמקורם במערכת העיכול בינהם - גוף זר-חסימה, דלקת, רגישות למזון ועוד. ואלו שמקורם אינו במערכת העיכול כגון: דלקת לבלב, מחלת כליה, מחלת כבד ועוד. ממליצה לך למרות הקושי, לקחת את החתול לבדיקה אצל וטרינר לבירור נוסף.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלבה נשכה כמה שעות לאחר המלטה .דחנורית07/03/2011
ערב טוב היום הכלבה שלי פינצ'רית מעורת המליטה 4 גורים. כמה שעות לאחר ההמלטה . נשכה ילד של השכן בשק ההשכים הילד כמובן קיבל אנטיביוטיקה .
והרופא ביקש מהשכנה לצלצל למשרד הבריאות ולדווח . יש לציין שבקשתי במפורש מהילד לא ליכנס לחדר שהיא נמצאת כי היא במצב רגיש ומפוחדת . ובכל זאת הוא נכנס בריצה . הפחד שלי שפשוט לא יקחו אותה ... אגב היא מעולם לא נשכה . הילדים שלי ממש מובהלים מהרעיון שאולי יקחו אותה ברגע שהיא תעש טלפון אשמח לתשובה מהירה תודה וערב טוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלבה נשכה כמה שעות לאחר המלטה .דח - תגובה
ד''ר נורית פרנקל09/03/2011נורית שלום
החוק במקרה של נשיכה ודיווח מחייב הסגר של 10 ימים. במידה ותהיה דרישה כזאת לצערי אין דרך למנוע את הדבר. במידה והארוע לא מדווח ומכל סיבה שהיא הכלבה לא שורדת לאחר 10 ימים יש לדווח לרשויות על המקרה. הרבה בריאות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרחות עגולותליסה07/03/2011
הי, לפני כחצי שנה אימצתי חתול רחוב החתול בריא וטופל נגד פרעושים ותולעים. לפני כחודשיים הופיעו לו קרחות עגולות בצד האחורי של הגוף, הקרחות גדלות ומתפשטות לעוד מקומות, יש לציין שהקרחות הן עגולות וסימטריות פחות או יותר. הוטרינר רשם לו משחה נגד פטריות (Clotrimazole) אך נראה שזה לא עוזר. אמרו לי שטיפול ביוד רגיל יכול לעזור מאוד. האם זה נכון? הוא מלקק את המשחה מהקרחות כל הזמן, האם זה מסוכן שילקק את היוד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד"ר סיני דברת08/03/2011נשמע שווה ביקור חוזר אצל הוטרינר עמנת לשקול מגרד עור ולקיחת תרבית לפטריה.
אצל חתולים לעיתים יש צורך בטיפול תרופתי סיסטמי בנוסף למריחה - אם בכלל.
לבריאות,
ד"ר סיני דברת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרחות עגולות
ליסה08/03/2011רציתי להוסיף שהייתי כבר פעמיים אצל וטרינר, ובכל פעם הביאו לי משחה אחרת. הוצע לי לעשות תרבית אך הבנתי שהבדיקה די יקרה ואני סטודנטית ולא יכולה להרשות את זה לעצמי. רציתי לדעת האם אכן יוד יכול לעזור? לפי תחקיר מעמיק באינטרנט ולדברי הוטרינר אכן מדובר בפטריה. האם טיפול ביוד יכול להיות מסוכן לחתול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקרחות עגולות - תגובה
ד''ר נורית פרנקל09/03/2011ליסה שלום
יוד אינו הטיפול המומלץ לפטרת. התמונה שאת מתארת, בעיקר המופע הסימטרי אינו מתאים במיוחד לפטרת, בהתחשב בכך ובעובדה שהתגובה למשחות אינה טובה אני ממליצה לך בחום לבצע תרבית שעלותה אינה מאוד גבוהה, ובמקרה הנ"ל אבחון נכון יכול להיות אפילו חסכוני מכיוון שיאפשר טיפול מתאים.
לגבי טיפול בפטרת ישנו גם טיפול בשמפו ובכדורים ששניהם לרוב כשמודבר בלקויות מפושטות יעילים אפילו יותר.
החלמה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת יכולה לנסות
לילך24/03/2011אופציה של רפואה משלימה, היא עוזרת במקרים שרפואה מערבית רגילה לא תמיד עוזרת. אני עושה דיקור לכלבים וחתולים ורואה אחלה תוצאות לבעיות מסוג זה ועוד רבות אחרות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב מפריע לישון בלילה....שלי07/03/2011
יש לי כלב בן 10. הוא מאוד מפריע במהלך הלילה. לפעמים כי רוצה לצאת לעשות את צרכיו ולעיתים סתם רוצה לשחק.
מה ניתן לעשות? האם אילוף יעיל בגיל כזה ? כדורי שינה של בני אדם יכולים לסייע??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב מפריע לישון בלילה.... - תגובה
ד''ר נורית פרנקל09/03/2011ראה שאלה דומה מלפני ימים ספורים
"שלום! הכלבה שלי בת 12.."
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאוד!!!שני06/03/2011
היי,
אני יודעת שאין תשובה ברורה לשאלה שלי אבל אני אנסה בכל זאת..
לפני שנתיים וחצי אספתי חתולה מהרחוב.היא היתה אז בת חצי שנה ומאז היא אצלנו.לא הצלחנו לביית אותה לגמרי,כלומר במהלך היום היא לפעמים יוצאת החוצה אבל בלילות היא בבית.העניין הוא כזה.אנחנו גרים על כביש די סואן ובחיים אבל בחיים היא לא ניסתה לחצות אותו.גם אם אנחנו עוברים את הכביש היא נשארת בצד של הבית,בגלל זה הייתי ממש רגועה וידעתי שהיא לא תידרס.. אבל לפני כמה ימים כשהלכנו עם הכלבים לטיול היא חצתה את הכביש ונשארה כמה דקות בצד השני.נלחצתי בטרוף אבל אחרי זמן קצר של דקה בערך היא חזרה אלינו. היום כשהלכנו שוב עם הכלבים היא עוד פעם חצתה את הכביש אבל הפעם היא פשוט התיישבה באמצע הכביש איזה חצי דקה.מזל גדול שלא היו מכוניות כי הרבה חתולים קיפחו את חייהם בכביש הארור הזה..בקיצור אחרי שקראתי לה כמה פעמים היא חזרה מהר לצד שלנו.
אין לכם מושג איך אני מודאגת.אני כ"כ פוחדת שהיא תידרס.מה אני אמורה לעשות??
לא נראה לי שאני אוכל לסגור אותה בבית כי זו חתולה שאחרי כמה שעות תמיד מבקשת לצאת אבל מצד שני אני לא יודעת מה אני אעשה אם יקרה לה משהו..אוף אני חייבת עצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד!!! - תגובה
ד''ר תמר נרקיס06/03/2011כפי שכתבת בעצמך, אין תשובה חד משמעית לשאלתך. אם את רוצה שהחתולה תהיה לחלוטין בטוחה, עלייך לדאוג שהיא לא תצא מן הבית בכלל. קשה מאד לחתולים שרגילים להיות בחוץ לחיות פתאום רק בתוך הבית, אבל אם את בכל זאת רוצה לנסות צריך לדאוג שיהיה לה המון משחקים, צ'ופרים, מקומות טיפוס, משטחי גירוד ועניין בתוך הבית. אופצייה נוספת היא למסור את החתולה לבית באזור פחות סואן בו היא תוכל לחיות גם בחוץ. האופצייה השלישית היא להשאיר את המצב כפי שהוא, כאשר מצד אחד לחתולה איכות חיים טובה עם עניין רב בחוץ, אך מצד שני הסכנה להידרס.
אלה הן האופציות, וההחלטה בידך.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גידול שני כלביםסתיו04/03/2011
שלום רב! קצת מורכב: לפני 4 שנים אימצתי עם בן זוגי מ SOS פינצ'ר מעורב (היום בן 5). לאחר שנה אימצנו מצער בע"ח דוברמנית (היום בת שנתיים וקצת). הכלבים מאוד קשורים זה לזו, ישנים, אוכלים, משחקים ביחד וכו'. לפני כמה חודשים נפרדתי מבן זוגי, ושני הכלבים נשארו אצלו מסיבות פרקטיות, עד שאוכל לקחת אליי את הפינצ'ר, בערך בעוד חצי שנה-שנה. הדוברמנית תשאר אצל בן זוגי לשעבר.השאלה היא האם זה יהיה אכזרי להפריד בין שני כלבים שכבר רגילים לחיות ביחד?כשאני לוקחת אליי את הכלב ליום-יומיים הכלבה מאוד עצובה וגם אינה אוכלת.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גידול שני כלבים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל04/03/2011סתיו שלום.
הפרידה של הכלבים עלולה להסב להם צער. אם זאת סביר שהם יתרגלו גם לסיטואציה החדשה. כלב הוא חלק מלהקה ולרוב ישמח לחברה כלבית, אם זאת אני מניחה שבשקלול החלטתך יש מרכיבים נוספים. אני מניחה שכל החלטה שלך, לכאן או לכאן כל עוד הכלבים מטופלים ואהובים תהיה לטובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחק עם עט לייזרדנית03/03/2011
הי, קניתי עט לייזר כדי לשחק עם החתולים (3) ועם הכלב שלי. על פניו נראה שהם די משועשעים, במיוחד הכלב שלי. חשוב לי שהם יוציאו מרץ (אני לא נותנת לחתולים שלי לרדת למטה). רציתי לדעת האם חתולים וכלבים באמת נהנים מהמשחק או שזה פוגע בהם בצורה כל שהיא? (מישהו אמר לי שזה סוג של התעללות כי זה מתסכל אותם שהם לא מצליחים לתפוס את הלייזר). אשמח לתשובתכן. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחק עם עט לייזר - תגובה
ד''ר נורית פרנקל04/03/2011דנית שלום
בסה"כ עט לייזר מצליח "להפעיל" יפה הרבה חתולים וכלבים שמסרבים לנוע בהפעלות אחרות. את תחושת התסכול אפשר לפתור במתן חטיף בסוף המשחק או בשילוב עם משחקים אחרים במקביל.במידה והכלב/חתולים לא מראים תסכול-כעס-עצבנות בתגובה למשחק - כנראה שהוא מהנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)