מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הביצים התנפחו בין יוםתמי17/03/2011
הכלב שלי בן 10 לא מסורס,
היום לא מרגיש טוב, לא אוכל, והמפחיד מכל
התנפחו לא הביצים, נהיו קשות וגדולות והוא איטי מהרגיל
מה זה ?
עוד שעתיים אנחנו אצל הוטרינר, אבל אני מתה לדעת מה זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הביצים התנפחו בין יום - תגובה
ד''ר נורית פרנקל17/03/2011תמי שלום
אכן נשמע שיש צורך בבדיקה דחופה של הוטרינר, השילוב של התנפחות אשכים פתאומית בכלב שבנוסף אינו מרגיש טוב עלולה להיות תוצאה של סיבוב אשך מצב הדורש התערבות כירורגית.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלב מבוגר עם כשל כליות מסרב לאכולג'קי17/03/2011
הי! העברתי את הכלב שלי ל kd המזון המיוחד לכלבים עם כשל כליות.
בחודש חודשיים הראשונים הוא אכל בשמחה, אחר כך פחות בשמחה, ועכשיו הוא מסרב לאכול, אני מודאגת, אם נופלת חתיכת לחם מהשולחן או הילדה מפילה אורז, הוא בולע הכל בתיאבון ותשוקה, אבל את האוכל שלו הוא לא אוכל, אני מרגישה שהוא מרזה
השאלה שלי היא האם יש משהו שלא מעמיס על הכליות שאני יכולה לבשל לו? אולי הודו, או אורז או. כל דבר שהוא לא רק האוכל הזה.. לגוון לו..
מאוד אשמח לתשובה במהרה בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלב מבוגר עם כשל כליות מסרב לאכול - תגובה
ד''ר נורית פרנקל18/03/2011ג'קי שלום
תמונה מקסימה.
ממליצה לך להתייעץ עם הוטרינר שלו לגבי טיפול תרופתי נגד בחילה וכיבי קיבה. הנ"ל יכולים לשפר את התאבון של כלבך ולגרום לא להיות פחות בררן באוכל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממ תודה!!
ג'קי29/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר המלטהירין17/03/2011
הכלבה שלי המליטה 8 גורים לפני 16 יום והיא מדממת כאילו יש לה מחזור
יש סיבה לדאוג ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר המלטה
ירין23/03/2011אתם יכולים לענות בבקשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבר מין חשוף של הכלבנעמה16/03/2011
שאלה: לפני מספר חודשים הבחנתי כי איבר מינו של כלבי חשוף (רק העטרה) ואינו חוזר למצבו הרגיל, כפי שהיה קודם, מכוסה.
האם זה עשוי להצביע על בעיה כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבר מין חשוף של הכלב - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/03/2011נעמה שלום
איבר המין של הכלב אמור להיות מכוסה בעורלה, לפחות רוב הזמן. העובדה שציינת כי המצב היה אחר בעבר רק מחזקת את המלצתי לגשת לוטרינר שיבדוק הגורם למצב .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בקצה האוזןניר16/03/2011
שלום,
לכלבתי מסוג פינצ'ר מעורב החלו להופיע סימני יובש בקצה שתי האוזניים. אך אתמול באוזן הימנית זה החל להתפשט ונראה כי קצה האוזן (כחצי סנטימטר) פשוט נשר.בינתיים אני מטפל באמצעות סינטומיצין אך זה לא ממש עוזר.
האם יש פתרון לבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש בקצה האוזן - תגובה
ד''ר נורית פרנקל16/03/2011ניר שלום
נשמע שמשחת סינטומיצין לא תעזור לבעיה של כלבתך. הבעיה יכולה להיות עורית מקומית, עורית נרחבת יותר ואפילו מחלה סיסטמית (כגון דלקת בכלי הדם). גש בדחיפות לוטרינר על מנת שהגורם לסימנים ימצא וינתן טיפול מתאים שיעצור את התהליך.
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימודי וטרינריה בחו"ל-מספר שאלותדנה15/03/2011
הייתי מעוניינת ללמוד וטרינריה בחו"ל-
אבל לפי איך שזה נראה העלויות הן מטורפות ורק עולות משנה לשנה..
יש איזה סוג של מלגה שאפשר להשיג יותר בקלות או הלוואת סטודנט? והאם יש אפשרות לעבוד במהלך הלימודים כדי לממן את הלימודים בהמשך,או שבגלל הלימודים ואישורי עבודה זה לא כל כך מתאפשר?
כרגע אני סטודנטית למדעי החיים ורציתי לדעת האם כדאי לי לסיים את התואר ואז להתחיל וטרינריה או שההכרה בתואר היא לא משמעותית כמו שחושבים ואם החלטתי ללכת על וטרינריה אז כדאי מעכשיו,לעשות איזה מכינה ולנסות להתקבל?האם התואר הזה מקנה פטור מבחינות הכניסה בנושאים ביולוגיה וכימיה?הבחינות אני מניחה יעשו באנגלית ועד עכשיו את כל המינוח למדתי בעברית,מה שבוודאי יכול להקשות מעט..
האם למכתב המלצה מוטרינר יש משקל בהחלטה אם לקבל אותי(וגם תעודת מאלפת כלבים?)או עוד דברים שיכולים לעזור?
והאם יש מישהו שיכול לספר לי על לימודי וטרינריה ברומניה?
תודה רבה רבה(וסליחה על החפירה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימודי וטרינריה בחו"ל-מספר שאלות - תגובה
ד''ר נורית פרנקל15/03/2011דנה שלום
איני יודעת הרבה על לימודים במזרח אירופה, אך אני מניחה שבסה"כ העלויות אינן זולות מהארץ.
לגבי לימודים בארץ, יש צורך בתואר ראשון במדעי החיים/רוקחות/רפואה וככל הידוע לי הקבלה היא על סמך ההשגים בתואר הראשון ומעבר רף פסיכומטרי. (בזמני זה היה 650 יתכן שהיום הוא גבוה יותר). בכל מקרה את יכולה לפנות למזכירת ביה"ס לוטרינריה בפקולטה לחקלאות לקבלת תשובות יותר ברורות.
לגבי לימודים בחול, התיעצי עם סטודנטים/וטרינרים שלומדים שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהוטרינריה בארץ לא ריאלי מבחינתי
דנה16/03/2011היום התנאים הם ממוצע בלתי אפשרי פסיכומטרי של 700 ו..וראיונות אישיים..מפתיע אבל שמעתי על אנשים שהיו מצטיינים ועמדו בכל הקריטריונים אבל נפלו בגלל ראיון אישי
והדעה הרווחת היא שאם וטרינריה אז רק בחו"ל
וכמו שזה נראה גם שם יש לא מעט קשיים ולכן חשוב לי לדבר עם מישהו שעשה או עושה את זה כרגע כדי לתת לי יותר מידע..
תודה בכל אופן על התגובה(:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה מלקקת עור פצוע בגופהגיל צ14/03/2011
שלום רב , יש לי חתולה בת 5 שנים, מקטטה שלה עם חתול נוצרה לה פצע בפלג הגב התחתון והאזור מדמם קלות .
מכיוון שהיא מלקקת את האזור הפצע לא יכול להחלים , קניתי לה משכה בשם Dr.Pet לעור פצוע אך לא עזר .
חייב עזרה ,אני לא יכול לראות אותה ככה פצועה .
תודה רבה ,גיל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה מלקקת עור פצוע בגופה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל15/03/2011גיל שלום
אכן לעיתים כאשר החתול מלקק את הפצע באובססיביות, יש קושי בהחלמה, ממליצה לך בחום לגשת עם החתולה לוטרינר בכדי להתאים טיפול מתאים שיאפשר את החלמת הפצע.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נורית
גיל צ15/03/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקבלות לוטרינריהבר14/03/2011
היי תמר,
זאת שוב בר
ברצוני לשאול אותך כמה עולים לימודי וטרינריה בחו"ל? ועד כמה זה יותר זול מבארץ? אני עוש עושה תזה בביולוגיה 5 יח"ל. 4 יח"ל באנגלית ו-3 יח"ל במתמטיקה. אני רוצה לעלות ל-4 יח"ל במתמטיקה ול-5 יח"ל באנגלית, אך זה לא אפשרי כי רק אני ועוד ילד מהכתה שלי יכולים לעשות זאת ואין מי שילמד אותנו.
אנ גם עושה 5 יח"ל בחקלאות. האם ה-5 יח"ל בחקלאות וה-5 יח" בביולוגי יכולים לתת לי נקודות זכות בתואר ה-1 בביולוגיה או לפחות לפתור אותי מכמה קורסים בתואר ה-1 בביולוגיה?
יש ל כלב מסוג לברדור רטריבר גזעי. תמיד היה לי התעניינות בבעלי חיים ולכן אני יודע ת שזה הוא ייעודי בחיים לטפ בהם אנ צופה בערוץ נשיונל ג'אוגרפיק wild בתוכניות על טיפול והצלת עלי חיים שונים ומכך פה ושם לומדת קצת דברים על דרכי הטיפול.
אשמח לקבל מענה
בברכה בר
נ.ב: אפשר ללכת להתנדב בבית חולים וטרינרי תורני או שרק במרפאה וטרינרית? כדאי להתחיל לעשות זאת מעכשיו או לחכות לאחרי הצבא? מה עדיף?
אני כנראה הולכת להיות בצבא כלבנית או מפעילת כלב גישוש. בתפקידים אלו לומדים על הפסיכולוגיבה, על האנטומיה ועל הפיזיולוגיה של הכלב ואיך לאלף כלב. זה יתרום לי משהו חשוב בנושא וטרינריה על הכלבים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקבלות לוטרינריה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס17/03/2011אינני יודעת לגבי עלויות של לימודי וטרינריה בחו"ל. שירות צבאי כמטפלת בבעלי חיים יכולה לתרום לך הרבה לידע ולעיסוק עם בעלי חיים.
לגבי יחידות לימוד בבגרות אין לי מושג, את יכולה לפנות לאוניברסיטה לגבי תנאי הקבלה.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים אצל גורהלונה14/03/2011
שלום רב
לפני כחודש אימצנו גורת רועה גרמני גזעית כבת חודשיים וחצי היום. במהלך החודש הצואה הייתה רכה ולאחר הפכה לשלשולית ועם זאת השלשול הוא לא לאורך כל היום, אלא בבוקר צואה תקינה ובערב שלשול.
לאחר שלילה עם מזון רפואי,צום ואורז עשינו בדיקת צואה במעבדה והתגלתה תרבית של קמפילובקטר.
הוטרינר המטפל לא יודע להגיד לי הרבה על המחלה ונתן לי טיפול באזניל ל3 שבועות.
-האם יכול להיות שהיא אכן נשאית של החיידק והשלשולים בכל זאת לא נובעים מכך? מכיוון שאינה משלשלת בכל היציאות...
-תוך כמה ימים אמורים לראות שיפור עם מתן האנטיביוטיקה?
-הגורה כמובן עדיין עושה צרכים בבית ואיני יכולה לשמור עליה כל היום ולצערי היא אוכלת את הצואה של עצמה. האם תתיכן הדבקה חוזרת על ידי כך בתקופת לקיחת האנטיביוטיקה?
-יש לי כלבה נוספת בת 3. בינתיים אינה משלשלת, אך חסרת תיאבון. האם זה סימן להדבקה?
אני ממש לא יודעת עם מי להתיעץ, אשמח עם תוכלו לעזור לי...
תודה מראש ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלשולים אצל גורה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל15/03/2011לונה שלום
קמפילובקטר עלול לגרום לשלשול, העובדה שהשלשול אינו כל הזמן אינה מוכיחה שהוא אינו הגורם.
האם נראו טפילים בבדיקת בצואה? או קמפילובקטר בלבד.?
השלמי את הטיפולל האנטיביוטי. במידה והשלשול לא יפסק יש לחזור על התרבית. תאורתית תתכן הדבקה חוזרת עם אוכלת את הצואה.
לגבי הכלבה הבוגרת - יתכן שהירידה בתאבון קשורה אך יכול להיות שאין קשר והיא לא נדבקה. במידה והסימנים ממשיכים, קחי גם אותה אל הוטרינר לבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוכל לחתולהשואלת14/03/2011
שלום, יש לי חתולה שכבר קרוב ל10 שנים אני מאכילה אותה אוכל יבש של לה קט ומדי פעם נותנת (אחת לשבועיים בערך) קצת חטיפים לחתולים מסוג איכותי. אבל בגדול היא פשוט חיה על לה קט יבש. מעולם לא התעוררה שום בעיה , היא בריאה ושמחה כבר 10 שנים. אבל כל הזמן שומעת שאומרים שלה קט זה כמו ג'אנק פוד ולא בריא ומי שבאמת אוהב את החתול שלו יקנה לו אוכל איכותי מהחברות היותר יקרות ששם החלבון יותר טוב וכ'...
האם כוטרינרים אתם באמת רואים הבדלים בבריאות הכללית ואריכות ימים בין חתולים שאוכלים אוכל יבש מהסוגים הזולים לבין כאלה שאוכלים את המזונות היקרים עם רכיבי הבשר האיכותיים יותר?
לא רוצה להחליף לה אוכל סתם על בסיס שמועות ונסיון 'להפחיד' אותי שאני מזיקה לחתולה שלי כי נותנת לה אוכל 'ג'אנק'.
מה ההמלצה שלכם כוטרינרים? האם אכילה של לה קט יבש לאורח כל החיים של החתולה יכול לגרום לה לבעיות בריאותיות כלשהן עקב איכות מרכיבים תזונתיים ירודה או שזה הכל סתם שמועות בלי ביסוס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים? דילגתם
שואלת16/03/2011.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוכל לחתולה - תגובה
ד''ר תמר נרקיס17/03/2011קיימים בשוק סוגי מזונות שונים לבעלי חיים ברמות איכות שונות. בגדול חשוב שהמזון יהיה מזון מאוזן ומלא ויכלול את כל הרכיבים הדרושים לתזונת החתול, במינונים הנכונים. אם החתול אוכל תקופה ארוכה מזון מאוזן ומלא והוא בריא ומרגיש טוב, אינני רואה סיבה משמעותית להחליף לו את המזון.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קילוף ברגל הכלבענת14/03/2011
שלום,
הכלבה שלנו בת כארבע שנים. לאחרונה שמנו לב שהיא צולעת ובבדיקה שעשינו מצאנו שברגלה האחורית יש מאין קילוף בכרית הרגלץ הכלבה ליקקה במשך כמה שעות את האזור והבוקר ראינו שהיא החמירה את המצב והמקופם נראה כמו פצע פתוח.
השאלה שלי האם זה שפשוף סתמי שניתן לחטא ולחבוש אותו לבד תוך הקפדה שהכלבה לא תלקק את המקום באמצעות כובע מיוחד או שיתכן כי הדבר נגרם כתוצאה מסוג של רעלן מסוים (אנחנו מתגוררים במושב והכלבה חופשיה לטייל בשדות כעוות נפשה). האם יש צורך לפנות לוטרינר או שניתן לטפל בזה באופן עצמאי?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קילוף ברגל הכלב - תגובה
ד''ר תמר נרקיס14/03/2011בכל מקרה אני ממליצה לכם לגשת לוטרינר שיבדוק את הרגל. יתכן שחיטוי לא יספיק ויש צורך באנטיביוטיקה בכדורים. בנוסף, יכול להיות שיש גוף זר בכרית הרגל שיש צורך בהוצאתו. כדאי לשים על הכלבה קולר פלסטיק שימנע ממנה ללקק את הרגל, שכן הליקוק רק מחמיר את המצב.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בשתן אצל גורת בולטריירנטלי13/03/2011
שלום רב.
לפני כשלושה שבועות קיבלתי כלבה גיזעית מסוג בולטרייר
מהיום הראשון שהכלבה אצלי יוצא לה שתן עם דם ולפעמים אפילו רק דם לקחתי אותה לויטרנר עשה כמה בדיקות אמר לי שזה דלקת בשתן ונתן לי אנטביוטיקה רבע כדור לחמישה ימים. מהיום הראשון של הכדור הפסקתי לראות דם בשתן שלה ככה שבוע שלם נעלם אחרי שבוע שוב זה חזר חזרתי לויטרינר והוא נתן לי אותו כדור אנטביוטיקה הפעם לתקופה ארוכה יותר וחצי כדור פעם ביום הפעם הכדורים לא השפיעו אתמול סימתי לתת לכלבה את התרופה והתופעה של הדם בשתן לא מפסיקה חשוב לציין כי הכלבה מרגישה טוב אוכלת טוב משחקת ולא ניראה שהיא סובלת. מה עוד אפשר לעשות בנוגע לבעיה הזאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בשתן אצל גורת בולטרייר - תגובה
ד''ר תמר נרקיס14/03/2011האם בוצעה תרבית לשתן? לרוב אם טיפול אנטיביוטי לא פותר את הבעיה, מומלץ לקחת דגימת שתן סטרילית אצל הוטרינר ולשלוח את השתן לתרבית ורגישות על מנת להתאים אנטיביוטיקה ספציפית לחיידק שנמצא בשתן.
בנוסף, לעיתים דימום בשתן יכול להעיד על נוכחות של אבנים בשלפוחית השתן הפוצעים את דופן השלפוחית וגורמים לדימום, לכן מומלץ גם לבצע צילום ואולטראסאונד לשלפוחית השתן כדי לשלול נוכחות אבנים.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- IBDעירית13/03/2011
צהריים טובים,
יש לי כלבת קבליר קינג צ'ארלס בת 11 חודשים שאובחנה כחולה בIBD (הייתה משלשלת ללא הפסקה אך מעולם לא הקיאה ומעולם זה לא פגע לה במצב רוח או בתאבון) הכלבה מטופלת עם חצי כדור של סטרואידים ועם אוכל היפואלרגני וכרגע הדבר בשליטה.
הבנתי שטיפול ממושך בסטרואידים יפגע בה ורציתי לשמוע את חוות דעתך..
הם יכול להיות שהכלבה פשוט אלרגית לאוכל מסויים ואם אסיר אותו מהתזונה שלה הדבר יפסק?(אני חושדת שהיא אלרגית לעוף) האם יש אפשרות לטיפול פחות מזיק?
תודה מראש,
עירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר IBD - תגובה
ד''ר נורית פרנקל15/03/2011עירית שלום
אני שמחה לשמוע שכבתך מרגישה טוב ולא סובלת יותר משלשול.
האם האבחון ב-IBD בוצע באמצעות היסטולוגיה? האם עברה ניתוח במהלכו נלקחו דגימות מעי?
במקרה של IBD מאובחן, לרוב הטיפול משלב מזון היפואלרגי יחד עם טיפול אנטידלקתי-סטרואידי. אכן יש למחלה מרכיב אלרגי ומכאן במזון ההיפואלרגי,(שבאמת בד"כ אינו מכיל עוף). בחלק גדול מהמקרים מזון מיוחד בלבד אינו מספיק ולכן יש לשלב את הטיפול עם תרופה (סטרואידים) שמדכאים את ה"תגובה האלרגית" במעי. מומלץ לתת מינון המינון המינימלי בו מדוכאת התגובה "הדלקתית", בכדי לצמצם את תופעות הלואי של התרופה. רוב הכלבים הסובלים מ-IBD מפיקים תועלת רבה מהטיפול.
המון בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואי של חיסון מרובעתשירן13/03/2011
שלום רב,
ביום שיש חתולת ההימאליה שלי קיבלה חיסון מרובעת-
כ- 24 שעות לאחר מכן היא התחילה "לסבול" - נראה כי כואב לה הגוף
בכל פעם שאני מרימים אותה היא נוהמת- כאילו משהו כואב לה
ואולם- היא אוכלת, שותה ועושה צריכה כרגיל
האם זה נורמאלי??
האם זה באמת בגלל החיסון ??
מהם תופעות לוואי של החיסונים הללו בדרך כלל??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של חיסון מרובעת - תגובה
ד''ר תמר נרקיס14/03/2011בעקבות חיסון מרובע חלק מהחתולים עלולים לפתח חולשה, עייפות, וחוסר נוחות. לרוב התופעות הללו חולפות תוך 48 שעות. אם התופעה לא חלפה, יש לגשת לוטרינר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם בצואה של בוקסראולה12/03/2011
שבוע טוב
יש לי כלבה בת 3 חודשיים מסוג בוקסר
רכשתי אותה בגיל חודש וחצי וכבר מאז יש לה דם בצואה
מיד פניתי לוטרינר תחילה טלפונית והוא אמר לי להוסיף לה אורז לאוכל(פרופלאן לגורים))לאחר מכן שהדם המשיך פניתי אליו שוב והגעתי למרפאה שם עשינו בדיקה לפרוו והתוצאה היתה שלילית הוטרינר המליץ לי על אנטביאוטיקה שרכשתי בבית מרקחת מסוג מטרוג'ל והיא נטלה כדור ביום חצי בבוקר וחצי בערב במשך 10 ימים כמו כן גם 1cc כל 8 שעות של פרוקולין פלוס רכשתי שניים כאלה והיא כבר סיימה את הטיפול וגם אוכל מיוחד של רויאל קנין מסוג gastro intestinal והיא סיימה שני שקים של 2 ק"ג כל אחד
והיא עדיין מדממת בצואה חשוב לציין שהדם בצואה הוא דם הדום ולא מהול בצואה ממש טיפות של דם היא אוכלת רגיל משחקת ישנה וסופר הימפרקטיבית אין שינויים בהיתנהגות הלכתי לוטרינר נוסף לחוות דעת נוספת אך הוא אמר שהטיפולים הם טובים לכן אני עובד עצות ואין לי מושג מה עליי לעשות אשמח לעזרה נוספת משום שממש נקשרנו לכלבה וחבל לנו ועצוב לנו שהיא אינה בריאה במאת האחוזים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם בצואה של בוקסר - תגובה
ד''ר תמר נרקיס14/03/2011דימום בצואה יכול להעיד על מספר בעיות. גם אם הכלבה מרגישה טוב, היא מאבדת דם ויתכן שיש בעיה במערכת העיכול ויש למצוא את מקורה.
אם אף טיפול לא עזר עד עכשיו, אני ממליצה לבצע בדיקות דם מלאות (בדיקה המטולוגית ובדיקה ביוכימית), ובדיקות צואה לזיהוי טפילים. בשלב הבא יתכן ויהיה צורך בבדיקות נוספות כגון אולטראסאונד וקולונוסקופיה, ויתכן שיהיה צורך לקחת ביופסיות.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

(1).jpg)