מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך להרגיל את החתול לצאת מהביתששון אלביס08/05/2011
היי,
ששון שלנו הוא חתול מעורב אשר מעולם לא יצא מהבית.
היום גילו 3 שנים וקבלנו אותו לידינו בגיל חודש לאחר שלא היה כבר בחיק אימו כשבועיים.
הוא לפיכך לא למד שום הרגלים של חתוליים ואנו סבורים גם כי רבים מהחיסונים הטבעיים אינם קיימים אצלו.
אנו מחסנים אותו בקביעות ולשם הגנה על מוצרי הבית השונים וקצת עלינו אנו גוזרים את ציפורני רגליו הקדמיות פעם בשבועיים-שלושה.
לאחרונה עברנו לאזור חדש ולקומת קרקע והיינו מעוניינים לתת לו לצאת מהבית.
החשש שלנו הוא הסתגלותו לסביבה החדשה זאת לאור חוסר ההיכרות שלו עם העולם הרחב.
איך נוכל להיות בטוחים כי לא יברח; ירוץ מול מכוניות נוסעות מהפניקה של המפגש הראשוני; כיצד יסתדר עם חתולים אחרים בשכונה ועוד.
כמו כן מהי הדרך הטובה ביותר להרגיל אותו לכך, כי איננו רואים כיצד נוכל "לסגור" אותו בבית זמן רב וכמו כן היינו מעוניינים לתת לו את החופש הזה, מגיע לו (הוא בכל זאת למד להתנהג יותר יפה ובקושי לנשוך אותנו לעומת לפני כשנה ואפילו למד לאהוב שילטפו אותו)
תודה רבה,
מירי וירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להרגיל את החתול לצאת מהבית - תגובה
ד''ר נורית פרנקל08/05/2011שלום רב,
מזל טוב לרגל מעבר הדירה. חתולים מתרגלים לסביבה חדשה תוך שהם "לומדים" אותה די במהירות לרב. אין דרך אחת נכונה לנסות ולהרגיל את חתולכם וכמו כן אין דרך להבטיח כי לא ייפגע ע"י חתולים אחרים בסביבה,מכוניות ושאר מפגעים שעשויי לפגוש בהם בדרכו (חשוב לוודא כי אין מדובר באזור עם דרך סואנת במיוחד או שאין מפוזר במקרה על ידי העירייה רעל באזור). כל אלו הם סיכון שעליכם להיות מודעים אליו כאשר הנכם פותחים את דלת ביתכם הבטוח. עם זאת ברור כי הנכם מעוניינים להעניק לו את החופש ולכן כדאי שתנסו תחילה להיות בסביבתו בעודו יוצא החוצה. כמו כן, מלבד חיסונים תקפים מומלץ לטפל מניעתית בתדירות גבוהה כנגד פרעושים (אחת לחודש) ולאפשר כמובן חזרה לדירה בכל רגע נתון. באשר לדאתכם כי "אין לו הרגלים חתוליים", הרי שחשוב לזכור כי החתולים בויתו לפני כמעט 10000 שנים והם נושאים עמם בגנים אינסטינקטים חזקים מאד, כך שכיאה לטורף חתולכם יוכל לסגל לעצמו התנהגויות שאולי אף יפתיעו אתכם...חשוב מאד כמובן להקפיד על מעקב קפדני לכשהוא יחזור הביתה (שתיה, אכילה וטיפול וטרינרי כשצריך) וכמובן על מתן חום ואהבה כשצריך:)
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בציפור פצועה - דחוף!דינה07/05/2011
שבת שלום לכולם!
הבוקר ראיתי את הכלבה שלי רודפת אחרי ציפור שלא הצליחה לעוף. ניסיתי לתפוס את הציפור כדי לשים אותה במקום מבטחים אך היא כל הזמן ברחה ממני. לבסוף הכלבה שלי הצליחה לתפוס אותה ורק אז הצלחתי להזיז את הכלבה שלי ולתפוס את הציפור.
לא היה עליה דם ולא נראה שהיא שברה משהו (למרות שמלכתחילה היא לא יכלה לעוף אז ה אני כבר יודעת). בכ"א, שמתי אותה בקופסא עם מים וקצת שיבולת שועל ופירורי מצות. היא לא זזה מהמקום לא שותה ולא אוכלת.
האם היא רק מפוחדת? חולה? מה עליי לעשות?
תודה על העזרה, דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בציפור פצועה - דחוף! - תגובה
ד''ר סמדר טל08/05/2011שלום דינה,
כל הכבוד על האכפתיות והנסיון להציל את הציפור. יתכן והציפור אינה אוכלת משום שהיא מבוהלת, אך יתכן והייתה חולה או פגועה מלכתחילה ולכן לא הצליחה לעוף, או שמדובר בגוזל שעדיין לא למד לעוף כראוי.
במידה ומוצאים ציפור או חיית בר פגועים יש ליצור קשר עם בית החולים לחיות בר ברמת גן, שם נמצא צוות מיומן אשר יוכל לטפל בהם בצורה הטובה ביותר, ולהחזירם לטבע במידת האפשר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתן כהה לארנב בן 6גילה ראובן07/05/2011
שלום לך דוקטור.יש לי ארנב והוא בן 6 בערך.בזמן האחרון הוא משתין שתן כהה מידי נוטה לצבע אדום.יש לציין שצרכיו רגילים אבל הוא רזה מעט והוא פחות פעיל . אני יודעת שהוא נחשב זקן אך יש טיפול לשתן שלו? מה עליי לעשות אים אני אקח אותו לוטרינר יש תרופה לו וכמה יעלה לי הטיפול בו? האים זה יעזור לו להיתרפות ?תודה מראש וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתן כהה לארנב בן 6 - תגובה
ד''ר סמדר טל08/05/2011שלום גילה,
שתן כהה בארנבונים יכול לנבוע ממספר גורמים. מזון עשיר בבטא קרוטן (למשל גזר), ותרופות מסוימות יכולות להוביל לשינוי זמני בצבע השתן. ירידה בשתייה מובילה לריכוז יתר של השתן ולצבע כהה. דימום מסיבה כלשהי למערכת השתן יביא גם הוא לשתן כהה אדום. יש להגיע עם הארנבון לוטרינר לבדיקות על מנת לאבחן את הבעיה ולהתאים את הטיפול המתאים. מחיר הטיפול וסיכויי הארנבון להרפא תלויים בממצאי הבדיקות.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לעיקור החתולהת06/05/2011
שלום,
אני מעוניין לשלוח את התחולה הביתית בת 10 לניתוח עיקור. האם זה מסוכן בגיל כזה?
כמו כן, רציתי לברר אם בזמן ניתוח לעיקור ניתן/רצוי לבצע גם ניקוי השיניים האחוריות משני הצדדים (לא רואים את השיניים האלה מיד אלא צריך לפתוח את הפה של חתולה ולמשוך את האור של הפה למעלה/ למטה כדי לראות את הצבע האפור שמכסה אותן) ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שאלה
ת06/05/2011האם כאשר החתול/החתולה עברו ניתוח לסירוס/עיקור אז הם ימצאו יותר בסיכון לחלות במחלות/דלקת בדרכי השתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011בעבר חשבו שסירוס חתול בגיל צעיר עלול לפגוע בהתפתחות מערכת השתן, כיום התאוריה הזו נשללה. בכל מקרה, כאשר מדובר בחתולה בת 10, במידה והיא הייתה בריאה לפני כן (מדדי כליות ואף בדיקת שתן), מתבצע שימוש בחומרי הרדמה מתקדמים, מנתח מיומן ומהיר ובמהלך הניתוח החתולה מקבלת נוזלים (הגברת זרימת הדם לכליות),הסיכון להופעת בעיות כליה נמוך, וכך גם לגבי דלקות בדרכי השתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניתוח לעיקור החתולה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011ניתוח עיקור הינו ניתוח בטן, ללא קשר לגיל החתולה, כמו בכל ניתוח יש סיכון, המטרה היא לנסות לצמצם את הסיכון למינימום. מכיוון שמדובר בניתוח שהוא מתוך בחירה, ולא מקרה חירום, חשוב לוודא שהחתולה בריאה לפני הכניסה אליו, זאת ע"י בדיקה רפואית מלאה ובדיקות דם (בחתולה בת 10 ספירת דם כללית וכן ביוכימיה לבדיקת תפקודי כבד וכליות). בנוסף, את הניתוח מומלץ לבצע במרפאה מוכרת שבה יש שימוש בחומרי הרדמה מתקדמים וכן שימוש במכונה עם גז הרדמה בעזרתו ניתן לווסת בקלות רבה יותר את עומק ההרדמה. בהחלט מומלץ לבצע עיקור לחתולה, במטרה לצמצם הריונות לא רצויים וגורים שנזרקים לרחוב וכן להקטין סיכוי לדלקות רחם והופעת גידולים בעטינים.
לגבי השיניים, בבדיקה הרפואית הוטרינר יקבע האם יש צורך בניקוי שיניים והסרת אבן שן, אכן ניקוי מתבצע בהרדמה. שילוב של מספר פרוצדורות מאריך את זמן ההרדמה ולכן ההחלטה תלויה בוטרינר ובמצב השיניים (האם מדובר בניקוי פשוט או בצריך עקירות שיניים). שיקול נוסף שהוטרינר יתייחס אליו הוא הסיכון בחדירת זיהומיים לדם, לאחר ניקוי השיניים ולכן השפעה על מצב בע"ח, בשל כך יש שמעדיפים להפריד את שתי הפרוצדורות. .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובות המפורטות
ת06/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה בת 12אורה06/05/2011
שלום
יש לי שאלה בקשר לכלבה שלי בת ה 12 שנים (פינצ'רית מעורבת חומה 10 קילו). כבר הרבה חודשים יש לה בליטה בראש שנראית כמו קרציה (בצבע שחור) אבל זה לא (כי היא רגישה כשמושכים לה ואין שם רגליים וכאמור זה לא משתנה כבר הרבה מאוד זמן. עכשיו גיליתי שעל הזנב שלה יש בליטה גדולה גם היא בצבע שחור. האם זו יכולה להיות תופעה של גיל או שחייבים להיבדק?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נ.ב.
אורה06/05/2011"גדולה"הכוונה בקוטר של ס"מ או פחות. זאת שבראש- כחצי ס"מ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבה בת 12 - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011אורה שלום,
לצערי למרות התיאור של הבעיה קשה לקבוע מה יש לעשות מבלי לראות ולמשש את המסה, יש לגשת לבדיקה אצל הוטרינר. במידה ויש חשד לתהליך גידולי הוטרינר ידגום את המסה ויציע טיפול בהתאם. במידה ומדובר בגידול, יש צורך באבחון וטיפול מיידי ולכן חשוב לגשת בהקדם לוטרינר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבה זקנה שהפסיקה לאכול ולשתותדניאלה ירוחם06/05/2011
דחוף. (טרייר מעורב)הכלבה שלי כמעט בת 17. בשלושת הימים האחרונים הקיאה והיא אינה אוכלת ואינה שותה כלל. אתמול לאחר טיפול בעירוי ותרות בחילות היא אכלה כמה גרגרים ומאז לא אכלה ולא שתתה. נותנת שתן. בשבועיים האחרונים הבחנתי שהיא שותה המון. מעבר לכך, עד היום היה לה תיאבון אדיר. בבדיקות דם לא נמצא דבר בבדיקת שתן נמא רק שתן לא מרוכז דיו. מה עוד אפשר לעשות? האם זה אומר שצריך לתת לה עירוי בכל יום?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבה זקנה שהפסיקה לאכול ולשתות - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011דניאלה שלום,
כלבה מבוגרת שלא מרגישה טוב, עם שתיה והשתנה מרובה, הקאות וסירוב אכילה דורשת המשך אבחון אצל הוטרינר. נראה כי התחלתם באבחון ובטיפול ראשוני אך עדין לא אותרה הבעיה שגורמת לסימנים שתיארת, התייעצו עם הוטרינר לגבי המשך - אולטראסאונד, צילומי רנטגן, בדיקות דם / שתן נוספות.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה בבקשהדיאנה05/05/2011
שלום
לפני חודשיים אימצנו בולדוג צרפתי
הוא לא הכלב הראשון שלנו וגם לא השני ויש לנו ניסיון רב בחיות מהרבה סוגים
הבעיה היא, שיש לו דחף בלתי נשלט לאכול, אני מבינה שהסוג הזה הוא כזה, אוהבים לאכול ויעשו הכל בשביל להשיג את האוכל הזה, אבל איתו זה קצת אחרת:
המקרה הראשון היה כשיום אחד חזרתי הביתה וראיתי שהוא אכל חצי חבילת צמר גפן.
היינו אצל הוטרינר והכל היה בסדר כי הכל יצא לו חלק מהמעי ובלי סיבוכים
אבל היום חזרתי הביתה, והבית היה הפוך. אבל מה שהדאיג אותי בעיקר שהוא הוריד את המפות משולחנות גבוהים, אכל חבילת עוגיות שלמה, חצי חבילת לחם, עט, שבר משקפיים ואכל-באמת אכל את אחת הזכוכיות, שבר ואפרה ונדמה לי שגם אכל חצי ממנה, אכל מקלות שיפודים ובנוסף לכל הוא גם אוכל להקופסת צרכים של החתול.
קבעתי להיום תור לוטרינר, הם יבדקו מה איתו עכשיו. אבל השאלה שלי היא כזאת:
האם יכולים להיות סיבוכים רציניים מכך? מה יכול להיות?
וגם איך אני לכולה להפסיק את הדחף הבלתי נשלט שלו? להסביר לו?
והאם הדחף הזה יכול לבוא כתוצאה מבעיה רפואית?
אני מתחננת לעזרתכם, אני לא רוצה לוותר על הכלב הזה, אני אעשה הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחופה בבקשה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011אכילה של חפצים עשויה בחלט לגרום לבעיות מ-קלקול קיבה קל, דלקת מעיים ואף לחסימה בעקבות גוף זר. במידה והוטרינר יקבע כי הכלב בריא ואין בעיה מבחינה גופנית (משקל ומסת גוף) ייתכן ומדובר בבעיית התנהגות. יש לוודא שאין חפצים קטנים / חדים בסביבת הכלב ובמקביל לשקול טיפול התנהגותי (לא אילוף, אלא טיפול לבעיות התנהגות). אם התופעה חוזרת על עצמה בעיקר כשאתם מחוץ לבית, ייתכן ומדובר בחרדה שהכלב מפתח כאשר הוא לבד, יש לכך פתרונות אך נדרשת סבלנות והשקעה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האכלת גורים בני יומםעדי04/05/2011
שלום
הבוקסרית שלי המליטה 10 גורים לפני שלושה ימים. עד עכשיו הם מסתדרים מבחינת הזנה, הם לא מייללים אך נראה שאין לכלבה הרבה סבלנות להאכילם. קניתי תחליף חלב לגורים וניסיתי להאכילם בבקבוק. הגורים לא מסכימים לינוק מהבקבוק. מה אפשר לעשות על מנת שיסכימו לאכול מהבקבוק? איזו אופציה נוספת יש להאכלתם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ת06/05/2011יכול להיות שהם לא רעבים ואוכל של אימא מספק אותם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאכלת גורים בני יומם - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011עדי שלום,
ראשית מזל טוב על ההמלטה מרובת הגורים!
לגבי האמא - בידקו האם היא מרגישה טוב? איך מצב הרוח שלה? האם היא אוכלת? (יש להמשיך להאכיל במזון גורים איכותי!) האם יש הפרשות מאיבר המין? במידה ויש חשש למצבה הבריאותי של האם פנו לוטרינר לקבלת טיפול.
לגבי הגורים - עדיף כמובן שיקבלו את ההזנה מהאם, במידה והדבר לא אפשרי (בגלל כמות הגורים / מצבה לשל האם) ניתן להאכילם ע"י בקבוק מיוחד (בקבוק המותאם לגורי כלבים עם חור קטן), ניתן ללמד את הגורים לינוק, יש צורך בסבלנות אך גור בריא וחזק יצליח לינוק גם מבקבוק. במידה ואתם לא מסתדרים, פנו לוטרינר לקבלת הדרכה והדגמה.
בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עשיית צרכים מרובהבר04/05/2011
ד"ר שלום,
הוא יהיה החודש ב-28 למאי בדיוק בן שנה.
עשיית הצרכים של הלברדור שלי היא מרובה מאז גיל 3 חודשים קיבלנו אותו אלינו כשהוא היה בן חודש וחצי.
אנחנו משלמים על האוכל שלו 250 ש"ח בחודש וחצי לשק של 15 ק"ג.
הכלב שלי שוקל בערך בין 20-22 ק"ג. והוא מקבל את הכמות המתאימה לגורים ממה שביררנו אצל הוטרינרית שלו. האם זה משקל תקין או מועט?
יש לציין שלא רואים לו את הצלעות הוא חזק, בריא ומחוסן.
מה את ממליצה לעשות? ניסינו את הפרופלאן גורים (כמובן שלגזע גדול) והוא ממש שואב את הגרגירים הקטנים של הסוג אוכל הזה ובאוכל ה-Nutram אותו הוא מקבל אותו כמה במשך 3 חודשי והוא לועס אותו כי זה יחסית לפרופלאן גרגירים גדולחים. ישלך המלצה כלשהי אולי אוכל אחר שהוא איכותי שבערך באותו טווח המחיר שאמרתי לך 250 ש"ח.
אני מאוד אוהבת אותו וזה נראה לי קצת מוזר כמות הגללים שהוא עושה ביום. אחרי שהוא אוכל בערך דקה אחרי זה הוא עושה את הצואה שלו. אני קצת דואגת לגבי כך.
האם יש צורך לגשת לוטרינרית שלו לשם כך?
אשמח לתשובה בהקדם האפשרי
בתודה בר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עשיית צרכים מרובה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011בר שלום,
ראשית יש לגשת עם הכלב לוטרינר שיערוך בדיקה רפואית מלאה ויקבע מה מצבו הגופני והבריאותי של הכלב, האם יש בעיית משקל / בעייה אחרת.מומלץ להביא דגימת צואה, הוטרינר יבחן את הדגימה לנוכחות תולעים / טפילים אחרים.
שנית, בשנים הראשונות לחיי הכלב (שנה-שנתיים) מומלץ להשקיע במזון איכותי וטוב המותאם לגודל הגזע (החברות המובילות בתחום המזון בארץ, שאיתן עובדים רב הוטרינרים - סיינס דיאט, יוקונובה, פרופלן, רויאל קנין). בהמשך, לאחר סיום הגדילה, ניתן לשקול מעבר למזון אחר (בהתאם לשיקולי כלכלי).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות אצל חתולהת03/05/2011
שלום,
החתולה סובלת מהפרשות מאיבר המין בצבע לבן . טופלה ע"י DOXYCYLIN במשך שבועיים, חזרה בהמהרה לעצמה - חזרה לאכול, לשתות, לנוע. אך עדיין הבעיה של הפרשות הנ"ל לא נפתרה. מה לעשות? אני מבין שלא ניתן לתת DOXYCYLIN יותר משבועיים. לפני כמה ימים הסתיים הטיפול של DOXYCYLIN שנמשך שבועיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות אצל חתולה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011שלום,
מהתיאור נשמע שהחתולה משתפרת אך עדין הפרשות מאיבר המין מטרידות ודורשות המשך אבחון וטיפול. האם החתולה מעוקרת? האם הועלה חשד לדלקת רחם?
פנה להמשך טיפול אצל הוטרינר, ייתכן וצריך לקחת בדיקות דם חוזרות, בנוסף יש אפשרות לדגום את ההפרשות ולשלוח ל"תרבית ורגישות", בהתאם לתוצאות ניתן להתאים את האנטיביוטיקה.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
ת06/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יציאה מהבית לפני חיסון משושה שלישישני03/05/2011
שלום, הכלבה שלי תקבל בעוד שבוע חיסון משושה שני בחייה היא עוד מעט בת חודשיים. נאמר לנו שעד החיסון השני אסור להוציא אותה לגינה, ושבין החיסון השני לשלישי אפשר להוציא אותה לרחוב אבל שלא תלך על האדמה איפה שיש הפרשות של כלבים. רציתי לדעת מה באמת הסכנה ואיך צריך להתנהג. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציאה מהבית לפני חיסון משושה שלישי - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011שני שלום,
הגישה לגבי חיסונים וטיולים משתנה בין הוטרינרים השונים, הגישה הבטוחה ביותר תהיה להמתין כשבוע לאחר החיסון השלישי ורק אז להוציא את הכלבה לטיולים. גישת ה"ביניים" היא כפי שאמרו לך להוציא את הכלבה אחרי חיסון שני אך רק לאזור נקי ומוכר, לא חול ולא דשא. הסכנה היא חשיפה לגורמי מחלה, בינהם וירוס הפרוו שמופרש בצואת כלבים ומסוכן מאוד לגורים, במידה וניתן, בעיקר בגורה כ"כ צעירה, עדיף להמתין עוד כמה שבועות מאשר להסתכן בחשיפה למחלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בציפורן?חיילת03/05/2011
היי,
יש לי כלב ג'ק ראסל מעורב עם פינצ'ר , בן 10 חודשים.
לאחרונה שמתי לב כי אחת הציפורניים שלו ברגל ימין צהובה עם קצת שחור, וממש חלשה , לעומת אותו אצבע ברגל השניה. צירפתי תמונה, שבה נמצאת הציפורן שאינה בריאה (למעלה) והציפורן הטובה יותר ברגל השניה (למטה). רואים הבדל ענקי. יכול להיות שזה פטריה? מה צריך לעשות עם זה ואיזה טיפול יש?
אשמח לתשובה בהקדם , תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בציפורן? - תגובה
ד''ר נורית פרנקל06/05/2011תאיר שלום,
לצערי קשה לקבוע מהתמונה באיזו בעיה מדובר, יש לגשת לוטרינר אשר יבדוק את הציפורן ואת העור מסביב (לסימנים של דלקת עור - נפיחות, אדמומיות), במידה ויעלה חשד לבעיה הוא יקח דגימות (מהעור / מהציפורן) ויתן טיפול בהתאם לממצאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש שומן ופצע בראשאורן02/05/2011
רציתי בבקשה מידע בקשר לגוש שומן גדול בצד הגוף שנמצא אצל הכלבה שלי,
השאלה שלי האם בשביל להסיר דבר כזה זה דבר מורכב לעשות את זה?ולכמה כסף זה יכול להגיע?ויש לה גם פצע כזה בראש שאני לא יודע מה זה כמו פלולה כזאת שלא עוברת לה כבר שנים ושאני מאד מעוניין להסיר את זה ממנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש שומן ופצע בראש - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/05/2011שלום אורן,
מסות שומניות הנן ממצא שכיח בכלבים באזורי גוף שונים, בכדי לאבחנן ככאלה נדרשת לקיחת דגימה מהמסה והסתכלות מיקרוסקופית על התאים. לאחר האבחון ניתן להסירן (אם כי לא חובה) בקלות יחסית כתלות במיקומן ובגודלן. המחיר משתנה בהתאם לגודל הכלב, המסה, וכולל גם בדיקות דם לפני ניתוח וחומרי הרדמה כך שמדובר בכמה מאות לערך (כמובן שוטרינר יוכל לתת הערכת מחיר מדויקת עם הבדיקה הראשונית). לגבי הפצע בראש- נדרשת בדיקת וטרינר לאבחון (ייתכן ומדובר בבעיית עור/מסה וכו')על מנת לתת אפשרויות טיפול מדויקות יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בגורי חתולים בני 3 ימיםאור02/05/2011
שלום ,
שלשום חתולה המליטה 6 גורים אצלי בעבודה ליד הפח .
היא לקחה 4 גורים והעבירה אותם לאן שהוא ואת השניים הנותרים השאירה אצלי בעבודה .
חיכיתי יום בתקווה שתבוא לקחת גם אותם אבל היא לא חזרה .
היום בצהריים נשברתי ולקחתי את הגורים אלי הביתה קניתי להם בקבוק ופורמולה לגורי חתולים .
אשמח אם תוכלו להסביר לי איך לטפל בהם .
בנוסף אני מנסה להיכנס להריון ובעלי היסטרי וטוען שהגורים מסכנים אותי ואת ההריון .
האם זה נכון ? האם המגע אם הגורים מסוכן לי? באיזה אמצעי זהירות אני צריכה לנקוט ?
תודה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגורי חתולים בני 3 ימים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל02/05/2011שלום אור,
ראשית כל הכבוד על הדאגה והאכפתיות שהפגנת! בעונה זו אנו אכן נתקלים בגורים נטושים רבים ואכן כדאי תמיד להמנע מלהזיזם הואיל והאמהות (באם יכולות) חוזרות ודואגות להם. הזנת גורים: את הפורמולה יש לערבב עם מים פושרים (בהתאם להוראות היצרן) ולתתה לגורים מבקבוק בעל פיטמה.האכלה רצוייה היא כל שעתיים-שלוש כאשר גורים חזקים מספיק יפעילו כוח יניקה ברגע בו תמוקם הפיה בצורה נוחה בפיהם (לעיתים לוקח זמן מה עד שמגיעים לתנוחה נוחה). היניקה צריכה להתבצע עד שהגור עוזב את הבקבוק (תחילה יינק מ"ל בודדים). בגמר ההנקה יש להרטיב צמר גפן ולעסות בעזרתו בעדינות את אזור פי הטבעת- זוהי פעולה המקבילה למעשה לגירוי לעשיית צרכים שהאם יוצרת בעזרת לקוק אצל גורה לאחר גמר היניקה. מומלץ להחזיק את הגורים במקום חם עם שמיכות, שאינו חשוף כמובן לרוח או גשם (לגורים יש קושי בשמירה על חום גוף- ממש כמו לתינוקות).
לגבי הריון: הסיכון קיים במגע עם צואה מחתול הנגוע בטפיל בשם "טוקסופלסמה"(פרוטוזואה) ואשר מפרישו באמצעות אאוציסטות בצואה.
דרך ההדבקה היא על ידי בליעת אואציסטות מצואת חתול נגוע (נפוץ יחסית בחתולים צעירים) או באכילת בשר לא מבושל הנגוע באאוציסטות (אך זהו כמובן לא המקרה הנוכחי). הסכנה בטפיל היא ביכולתו לעבור שלייה ולגרום נזק עוברי, או בשלב מוקדם של ההריון הפלה /פגיעה בהתפתחות עצבית. לנשים בהריון המגדלות חתולים מומלץ לבצע בדיקת נוגדנים לטוקסופלסמה (דווקא בדיקה שתוצאתה שלילית היא בעייתית כי לא היתה חשיפה בעבר) וכן יש להקפיד על שטיפת ידיים ואי התעסקות עם הצואה. יש להדגיש כי
לצואך הדבקה הצואה צריכה לעמוד בחוץ 1-3 ימים הואיל וזהו הזמן שלוקח ליצירת "ספרוזואיטים" שמהוים את הגופיפים המדבקים, ולפכך ניקוי מיידי של הצואה יכול לסייע רבות במניעת הדבקה. ישנן נשים רבות שמגדלות חתולים בעודן בהריון, אולם כמובן שיש להיות מודעים לסיכונים ולקבל החלטה בהתאם!
בהצלחה רבה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אוגריםהדס02/05/2011
שלום,
בגן של ילדי יש אוגרים. אחד מהם נשך אותי. השאלה היא האם עלי להתחסן בזריקת טטנוס? משום שרופא המשפחה אמר כן והווטרינר של הגן אמר שאין צורך. דבר נוסף, האם יש לחסן אוגרים על מנת לשמור על ילדי הגן ועל האחראים עליהם?
תודה מראש,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון אוגרים - תגובה
ד''ר סמדר טל03/05/2011שלום הדס,
ברוב גני הילדים ופינות הליטוף לא נוהגים לחסן בעלי חיים כגון אוגרים, שרקנים וארנבונים. בהנחה שיש במקום פיקוח וטרינרי ובעלי החיים בריאים, הסיכון להעברת מחלות לילדים ולצוות הוא נמוך. אולם, במידה ובעל חיים נשך, מומלץ לעקוב אחריו על מנת לראות שאינו מפתח סימני מחלה בימים הבאים.
במקרים של נשיכה יש לדאוג לרחוץ את המקום טוב טוב עם מים וסבון, לשים חומר חיטוי כגון יוד או פולידין ולשמור על האזור נקי ולא מלוכלך. לרוב טיפול פשוט זה מספיק, אולם יש לעקוב ולראות שהאזור לא מתנפח, דבר שיכול להעיד על זיהום וידרוש טיפול אנטיביוטי.
טטנוס היא מחלה הנגרמת על ידי חיידק המצוי בעיקר בקרקע, אך גם מופרש בצואה של מספר בעלי חיים. על מנת שהחיידק יתפתח דרוש פצע עמוק, משום שחיידק זה יכול לשגשג רק באיזורים בהם אין חמצן. נשיכת אוגר היא לרוב אינה עמוקה מספיק, אולם אין בכך לשלול את המלצתו של רופא המשפחה שלך. אם רופא המשפחה הביע חשש וייעץ להתחסן, ההחלטה על כך היא שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)