מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רועה גרמני-גירויים בעוראושר12/05/2011
שלום רב,
בבעלותי רועה גרמני כבן 7.
לאחרונה החל לכרסם איזור בזנבו,וכן איזור נוסף באגן.
תוך כירסום אינטנסיבי,הגיע למצב שהוריד באיזורים אלה את הפרווה וממש הגיע לבשר,וכן גרם לפציעה ודימום.
כרגע המצב משתפר והאיזור מראה סימני החלמה,זאת לאחר ניקוי יום יומי של האיזור ומריחה של משחה נגד גירויים ודלקות בשם "lanacort".
שאלתי היא:
1.האם דרושה בדיקה של וטרינר?
2.האם הטיפול הוא נכון?זאת לאחר כמובן כי נראה שהאיזורים הנ"ל מתאחים ונרפאים.
תודה מראש,
אושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רועה גרמני-גירויים בעור - תגובה
ד''ר סמדר טל15/05/2011שלום אושר,
כרסום אובססיבי של אזור האגן יכול לנבוע ממספר סיבות, ביניהן אלרגיות, טפילים או אפילו בעיה התנהגותית. על מנת לאבחן מהי הבעיה יש להגיע עם הכלב לוטרינר, שיתאים לו את הטיפול הטוב והנכון ביותר.
לא מומלץ להשתמש בתרופות ללא עצת וטרינר, משום שחלק מהתרופות המיועדות לבני אדם אינן מתאימות, ואף מסוכנות לבעלי החיים. המשחה בה אתם משתמשים מכילה סטרואידים, אשר עלולים לגרום לתופעות לוואי רבות בכלבים. יש להפסיק למרוח את המשחה ולהתייעץ עם וטרינר לגבי המשך טיפול.
רק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרטן אצל כלביםנטע11/05/2011
ראיתי בערוץ 8 סרט על הסרטן, ושם הראו שכל הסרטנים לא מדבקים חוץ מאצל כלב שהוא מדבק לבני אדם. האם אני אמורה לפחד? ואיך אני אדע אם הוא חולה בזה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן אצל כלבים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011איני מכירה את הסרט ולא ידוע לי על סרטן שעלול להיות מועבר מכלב לאדם, מה היה שם הגידול? באיזה איבר היה מדובר?. ייתכן ודובר על שימוש בכלבים למטרות מחקר, בשל % גבוה של כלבים שסובלים מגידולים סרטניים והדמיון בין אופי הגידולים בכלב לאופיים באדם.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצאנו חיה.. מי יכול לעזור?שירה11/05/2011
יש למישהו מושג איזו חיה זו? מסכנון, בטח לא יחזיק מעמד הרבה זמן. יש לו קצת פצעים קטנים על הגוף והוא היה "זרוק" בחצר באמצע שום מקום לא יודעת כמה זמן
טיפטפתי לו ממש מעט מטרנה ללא לקטוז עם מזרק
הוא לא פתח כמעט את הפה.. אולי גם בגלל פצע קטן שיש לו בפה..
עכשיו שמתי אותו עטוף במגבת
אבל הייתי שמחה לפחות לדעת מה זה בדיוק
(אם לא רואים בתמונה, אז יש לו זנב קטן)
אשמח לעזרה, תודה רבה!
שירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיליתם כבר מה זה?
יואב12/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה כמו גור של חולדה
אלמונית15/05/2011להבא - עדיף שלא לגעת בגורים אם הם לא בסכנת חיים מיידית, ייתכן שהאמא רק יצאה לחפש מזון.
ובכל מקרה, עדיף שלא לטפל בחיות כאלה לבד, אלא להתייעץ עם ביה"ח לחיות בר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר תשובה מאחת המנהלות?
מישהו15/05/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאינני מנהלת, אבל...
יחיאלה15/05/2011גם אני סבורה שמדובר בחולדה, או לפחות בן משפחה שלה.
והסיפור עם המזלף שהזליף חלב לפיה הפצוע של החולדה אינו מהסיפורים הנעימים שקראתי בחיי, יש להתוודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלי זה דווקא נראה קיפוד...
יפית16/05/2011בכל אופן,הייתי מחזירה אותו למקום בו מצאת אותו...רוב הסיכויים שהשארת אמא עצובה איפשהו...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה זמן אורך הריון של כלבת מלטז?אלעזר11/05/2011
וכמה גורים היא מביאה?<
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמה זמן אורך הריון של כלבת מלטז? - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011אורך הריון כ- 9 שבועות, מספר הימים תלוי מהיום בו אתם מתחילם את הספירה (יום הביוץ או יום ההרבעה), בממוצע 63 יום מהביוץ (טווח - 58-68 יום).
מספר גורים ממוצע - 2-5 גורים
חשוב מאוד לא לבצע הרבעות לא מבוקרות, יש להתייעץ עם וטרינר / מגדל מוסמך בנוגע לגיל המתאים לכניסה להריון, חיסונים, תילוע, תזונה, בחירת בן הזוג, תהליך ההרבעה / הזרעה, ספירת ימי הריון, סיבוכים אפשריים בהריון, בהמלטה או בשלב ההנקה וכו'...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך יודעים מתי המלטזית מיוחמת?
בננה08/01/2014יש לי כלבה בת 7 חודשים עם עוד כלב כזה ואני חוששת שירביע אותה
מתי אדע שהיא תקבל מחזור? הבנתי שלא רואים מהם דם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גורי חתוליםאור11/05/2011
שלום ,
אני מטפלת בשני גורי חתולים שאספתי כשהיו בני 3 ימים לאחר שאמא שלהם נטשה אותם .
היום הם כבר בני 10 ימים ופתחו עיניים אבל זה עדיין נראה כאילו יש להם מעין קרום על העין . לא רואים את העישון אלא כל העין נראית בצבע אחד . האם זה נורמלי ? זה יסתדר עם הזמן . אני נורא מפחדת שמשהו לא בסדר עם העיניים של הפצפונים ):
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גורי חתולים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011הקרום שאת מתארת נשמע כמו העפעף השלישי, לחתולים וכלבים יש עפעף נוסף שעולה מכיוון האף כלפי חוץ (בתוך העין כמובן). שימי לב האם יש הפרשות מהעיניים או האם העיניים אדומות, במידה וכן יש צורך בטיפול. אפשרות נוספת היא שהעפעפיים (הרגילים) לא נפתחו לגמרי ונשארו דבוקים זה לזה, נסי להפרידם בעדינות / פני לוטרינר.
במקביל, חשוב לוודא שהגורים מקבלים הזנה מספקת ושהם אינם מיובשים (נותנים שתן אחרי כל ארוחה, שתן צהוב בהיר ולא מרוכז מידי), לבדוק שהגורים עירניים ומגיבים לסביבה, דאגי לסביב חמה שכן אין להם יכולת לווסת את טמפרטורת גופם בגיל כה צעיר.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות עיניים בחתול פרסייוסי11/05/2011
יש לי חתול פרסי בן 6 שאימצתי. מיום אימוצו יש לו בעיות חוזורות בעין כולל דלקות בלחמית, כיבים (שורט את עצמו ומתגרד), אנטרופיון ועוד.
הוא עבר לאחרונה ניתוח לתיקון אנטרופיון והיה עם צווארון לשבועיים. יומיים לאחר הסרת הצווארון חזרתי הביתה ושוב העין שלו היתה סגורה והעפעפים אדומות.
אני חושב שהוא מגרד ושורט את עצמו שוב ושוב.
מה הפתרון במקרה זה? האם יש לעשות ניתוח לכריתת הציפורנים לתמיד? אני ממש מתוסכל כבר מכל הריצות עם החתול לוטרינר כל חודש. החתול טופל עד כה כחודשיים בסינטומיצין בחצי שנה האחרונה (כל פעם טיפול ל-10 ימים, כבר פעם 6 שזה קורה).
מה אני יכול לעשות?!?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות עיניים בחתול פרסי - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011דלקות חוזרות בחתול מבוגר עשויות להיות על רקע וירלי (בעיקר אם הן חוזרות מגיל צעיר), רקע חיידקי, בעיה מבנית (כדוגמת האנטרופיון, שערות שגורמות לגירוי הקרנית) או על רקע טראומה (שריטות, גירודים, גופים זרים), בעיות הקשורות לגזע הפרסי וכו'.
מכיוון שכבר ניסיתם שוב ושוב לפתור את הבעיה, אני ממליצה לגשת למומחה לרפואת עיניים ולקבל את המלצתו בנושא, יש צורך בבדיקה מקיפה של העיניים ובנסיון של הרופא המטפל בבעיות עיניים. עד שתגשו לבדיקה המשיכו לשים את הקולר למניעת בעיות נוספות.
לגבי משחת הסינטומיצין, יש משחה שמומלצת יותר לדלקות עיניים בחתולים - תרמיצין.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריחת שתן אצל פודלשני11/05/2011
שלום רב, יש לנו כלב פולד קטן (לא ננסי) בין 8 חודשים. הכלב נימצא תחת אילוף כבר חצי שנה חשוב לציין כי מבצע את כל הפקודות ללא רצועה וללא בעיה, אבל...
מאז שהבנו אותו מאוד קשה לתפוס אותו עושה צרכים בבית (הוא מבצע אותם תוך כידי ישיבה, הליכה, ארצה...) רק כאשר הוא בכלוב הטיסה הוא לרוב לא עושה פיפי אך גם שם יש הפתעות. אנו מוציאים אותו 3 פעמים ביום בשעות קבועות.
גם כאשר אני פוקדת עליו לשבת על מנת לחבר את הרצועה הוא פשוט עושה פיפי בישיבה (גם לאחר 4/3 שעות של איפוק) לפעמים הוא מתחיל לעשות פיפי ואז מבין שהוא עושה ומתחיל לברוח תוך כידי שהוא ממשיך להתפנות.
בנוסף שי לנו כלב נוסף בין 7 שהם משחקים המון ביחד ועושים טיולים ביחד וגם ממנו הוא לא ממש מבין
חשוב לציין הכלב לא מסורס
אנחנו כבר לא יודעים מה לעשות האם יש לך רעיון בנושא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בריחת שתן אצל פודל - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011שני שלום,
הכלב עבר אילוף אך לפי התיאור הוא עדין לא מחונך לצרכים. אפשר (וחשוב) לחנכו אך צריך סבלנות וזמן. כלבים רבים משתינים לפני טיול, כתוצאה מהתרגשות לצאת ולטייל, נסי להרים אותו ישר כשמתחילה ההשתנה ולרדת איתו מהר למטה, לאחר שהוא מסיים להשתין תני לו חיזוק חיובי (כלב טוב, כל הכבוד או צ'ופר). הרעיון של חיזוק חיובי הוא הפתרון לבעיה, לשם כך צריך לזהות את השלב לפני עשיית הצרכים (רחרוח של הרצפה, הליכה במעגלים) ואז להרים את הכלב ולקחת אותו לחצר, ולשבח אותו בסיום עשיית הצרכים.
כאשר חזרתם הביתה, וראיתם צרכים על הרצפה, אין טעם לצעוק על הכלב, הוא לעולם לא יצליח לקשר בין המעשה שעשה, עבר יותר מידי זמן. התגובה היחידה שתראו היא תגובת פחד לצעקות שלכם, מבלי שהוא מבין מדוע צועקים עליו.
בשלב ראשוני, אני ממליצה להגדיל את מספר הטיולים (כל 4-5 שעות) ולהשתמש בשיטה של החיזוקים החיוביים. בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שני12/05/2011היי ,אני חושבת שלא הבנת.. לכלב אין שום שיטה, הוא עושה זאת תוך כידי ישיבה או פקודת ארצה... או משחק עם הכלב הגדול או החתול. הכלב תמיד תמיד מקבל חיזוק חיוב בחוץ אני מדגישה תמיד ללא יוצא מן הכלל. ותמיד עונש רק כאשר הוא נתפס תוך כידי.
הבעיה היא שהוא כאילו לא מודע לזה הוא מתחיל לעשות פיפי ואז מרגיש שהוא עושה מתחיל ללכת מהמקום תוך כידי המשך עשיית הצרכים ואז יש לי פיפי בכל הבית.
פעם אחת הוצאתי אותו מהכלוב טיסה שם הוא יושן רק בלילה ופקדתי עליו לשבת על מנת שאוכל לקחת את הרצועה שהייתה על המדף מעל הכלוב והוא עשה פיפי תוך כידי הישיבה
מה עושים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011תודה על ההבהרה החשובה!
האם הכלב עבר טראומה כלשהיא (תאונה, נפילה, מכה חזקה)?
האם יש לו התנהגויות חריגות נוספות, שאינן נורמליות לכלב?
מהתיאור שכתבת, ייתכן שמדובר בבעיה רפואית (כדוגמת דלקת בדרכי השתן, בעיה עצבית בשליטה על סוגרים) ולא בבעיה התנהגותית (כפי שחשדתי בתחילה), למרות שקצת קשה לעשות את האבחנה.
האם בעיית השליטה בצרכים היא רק כשנותנים לו פקודות והוא מאוד מרוגש עקב כך?
האם הוא נותן גם צואה ללא שליטה? כלומר, לא רואים אותו מתיישב / מתאמץ, ורק רואים שהצואה יוצאת. או שהבעיה רק במתן שתן?
מומלץ בהחלט לפנות לבדיקה רפואית מקיפה הכוללת גם בדיקה נוירולוגית!
במידה ובעיה רפואית תישלל, ניתן יהיה להתייעץ עם מומחה לבעיות התנהגות (לא מאלף) לקבלת רעיונות / שיטות נוספות לפעולה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
שני12/05/2011היי את הכלב רכשנו בגיל 3 חודשים מחנות חיות (לא ידוע לנו על טראומה כלשהי- שאלנו אותם)
בעיקרון הוא כלב מאוד חכם (זה כלב שני בבית) הוא למד כל פקודה תוך זמן מאוד קצר. אז לא אין עוד התנהגות לחריגה.
לגבי שליטה בצרכים רק בפקודה- מתן שתן תוך כידי הליכה, מתבצעת לא רק בפקודה. אני ובעלי יכולה להיות בגינה (בית פרטי) וכאשר נכנס הביתה נראה שביל מהמם וארוך של פיפי ?
הבעיה הקיימת היא רק במתן שתן אין בעיית צואה (אם הוא כבר עושה בבית אז לפחות עושה זאת באיזה פינה) למרות שגם זה מוזר שגם אחרי כל החיזוקים והאילוף הוא עדין עושה מידי פעם.
יש לך ערכה כמה יעלה לעשות בדיקה רפואית מקיפה בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך.. - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011הי שני,
בהחלט נשמע שיש לשלול בעיה רפואית, לאחר שזו תשלל פנו למומחה לבעיות התנהגות, בתקווה שהפתרון יימצא במהירות (בקשי המלצה למומחה מהוטרינר הפרטי)..
מחיר בדיקה רפואית ברב המרפאות הוא סביב 150-180 ש"ח, המשך האבחון אם יידרש תלוי בממצאי הבדיקות (בדיקת שתן, בדיקות דם וכו').
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכלב מקיא משלשל וכמעט לא אוכל ....איריס בראון11/05/2011
יש לי קוקר ספנייל , בן 10. בשבועיים האחרונים כמעט לא אוכל, ירד כ- 15% ממשקלו במהלך השבועיים הללו. מקיא ומשלשל. בדיקות דם יצאו תקינות , חשדנו שמדובר במחלת האדיסון אבל הבדיקות יצאו תקינות. אני אובדת עצות..... איריס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכלב מקיא משלשל וכמעט לא אוכל .... - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011איריס שלום,
לפי התיאור נשמע שהתחלתם בתהליך אבחוני לאיתור הבעיה,
השלב הראשוני הוא לקיחת בדיקות דם, במידה והן אינו עוזרות ממשיכים באבחון בהתאם להמלצת הרופא - אולטראסאונד בטן, צילום רנטגן, צילום ניגודי, בדיקות דם מתקדמות יותר.
קיימות מחלות רבות שגורמות למופע שאת מתארת (מחלות מעיים, לבלב, כבד, מחלות על רקע הורמונלי...), לאחר אבחון של הבעיה ניתן יהיה להתאים טיפול.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבתי ננשכה ע"י כלבה אחרת של משפחתירועיק10/05/2011
האיזור שבו היא ננשכה רגיש והיה קצת דם - האם מסוכן? צריך לטפל וללכת לוטרינר? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פירוט נוסף
רועיק10/05/2011פירוט נוסף: הנשיכה קצת מעל הקולר, מעל הצוואר.
הכלבה מסוג פודל טרייר, קטנה, בת 10.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכלבתי ננשכה ע"י כלבה אחרת של משפחתי - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011נשיכה מכלב דורשת התייחסות, פעמים רבות הפצע החיצוני נראה שטחי אך מבפנים נוצר נזק משמעותי יותר ואף פגיעה באיברים חשובים / בכלי דם גדולים, שנית הכלב הפוצע החדיר זיהום לכלבה הננשכת (הפה מלא חיידקים) ולכן יש צורך בטיפול אנטיביוטי מתאים (ללא טיפול יש סכנה להתפתחות אבצס), ובנוסף נשיכה היא דבר כואב מאוד, בוודאי לכלבת פודל קטנה, יש צורך בשיכוך כאבים לכלבים (לא להשתמש בתרופות ביתיות, הן עלולות להיות מסוכנות ולגרום להרעלה!).
ממליצה לגשת לבדיקה וטרינרית מקיפה. רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרבייה של כלבת פקינזטל10/05/2011
יש לי כלבת פקינז בת שנה. אנחנו רוצים לזווג אותה אבל אנחנו לא יודעים מי צריך להיות נוכח בהמלטה או העם צריך לעשות משהוא מיוחד.
רציתי גם לדעת מתי צריך להרבות אותה? בזמן הייחום או אחרי .
תודה רבה :]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסכנה
ת10/05/2011בגיל שנה להעמיס עליה דבר כזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרבייה של כלבת פקינז - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011זיווג כלבים למטרות רבייה הוא נושא מורכב, יש דברים רבים שחשוב לשים לב אליהם ולא ניתן רק "לשדך" בין הכלבים ולהמתין אחר כך לגורים. יש לבדוק היטב מי ההורים, לראות שאין מחלות גנטיות ברקע ולעשות בדיקה רפואית מקיפה להורים (אין טעם להביא לעולם גורים שלא יהיו בריאים), יש לשקול השלכות רפואיות לאם הממליטה וסיכונים הקיימים בהמלטה (ניתוח חירומי -סיבוב רחם, קיסרי, דלקות רחם) וכמובן צריך לדעת מתי ואיך לבצע את החיבור ולקבוע מה תאריך ההמלטה המשוער.
לאחר ששקלתם את היתרונות והחסרונות של הנושא, מומלץ לפנות למגדל מוסמך (או לוטרינר עם רקע בפוריות) ובעל ניסיון ולבקש את עזרתו. מומלץ לפנות למגדל עם ניסיון בכלבי פקינז שמכיר היטב את הגזע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתול מבוגר שלא אוכלמ10/05/2011
שלום,
החתול שלי בן 16 וזה זמן מה שהוא נחלש לאט לאט (בעיקר תופעות של זקנה- פחות קפיצות, הקאות ובעיות עם אכילת דברים שאינם האוכל שלו ושבעקבות זה הוא גם רזה) אולם מכיוון שהוא היה פעלתן ואכל טוב בסה"כ נאמר לנו שזה הגיל ואין מה לעשות. בזמן האחרון התחילו בעיות חמורות עם אכילה אולם הצלחנו להאכיל אותו בדברים רכים שהוא אוהב. ביומיים-שלושה האחרונים הוא הפסיק לאכול לחלוטין.. הוא לא מסכים לאכול גם דברים שקודם היה מתחרפן רק מלהריח.. הוא שותה הרבה אבל לא אוכל כלום, למעט אולי כמה פירורים פה ושם שאנחנו מצליחים להאכיל אותו מכף היד. מה לעשות? האם לקחת אותו לוטרינר למרות שכל ביקור אצל וטרינר זו טראומה רצינית עבורו? (כל יציאה מהבית מאד מאד מלחיצה אותו) או לתת לו להמשיך ככה בצער? איך ניתן לוודא שהוא לא סובל? בעיקרון הוא רגוע, לא מיילל באופן חריג ומאפילו מגרגר כל פעם שמלטפים אותו אבל האם ניתן לדעת בוודאות שהוא אינו סובל? אנחנו לא רוצים סתם לגרום לו ייסורים בלגרור אותו לוטרינר ושיעשו לו מיליון בדיקות, אם בסופו של דבר מדובר בזקנה ואין מה לעשות... האם יש דרך להקל עליו? בתרופות אולי? או דרך כלשהי לגרום לו לאכול משהו בכל זאת? אנחנו אובדי עצות...
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול מבוגר שלא אוכל - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011הבעיות שאת מתארת אינן בהכרח קשורות לזקנה, ממש לא, ייתכן ולחתול יש מחלה שניתנת לטיפול (בעיות שיניים, מחלת כליות, מחלת כבד...יש אופציות רבות). נכון, החתול מבוגר וייתכן שהוא לא יוכל להחלים לגמרי מהמחלה (כלומר היא תלווה אותו באופן כרוני עד סוף חייו) אך בהחלט ניתן יהיה לשפר את איכות חייו!
חוסר תאבון, הקאות, שתיה והשתנה מרובה - אלו אינן בעיות של זקנה, אלו סימנים למחלה שדורשת התייחסות וטיפול.
בבע"ח, המטרה אינה להאריך את חייהם אלא לשפר את איכות החיים, חתול שלא אוכל דורש טיפול, זו פגיעה מהותית באיכות חייו. לקיחתו לוטרינר אמנם גורמת ללחץ אך עשויה גם להקל ולעזור לו להמשיך לחיות.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף- נפיחות בבטן לאחר עיקור כלבההדס09/05/2011
שלום,
הכלבה שלי בת 6 חודשים, ועברה עיקור לפני 5 ימים.
כעת יש לה נפיחות באיזור החתך. לא מדובר בנפיחות בתפרים החיצוניים, אלא בנפיחות מתחת לתפרים ומסביב להם, כמו מעיין גוש מעט נוקשה, שבולט עוד יותר כאשר היא שוכבת על הגב.
שמעתי מבעלת כלבה אחרת שיכול להיות שמדובר בהצטברות נוזלים אשר צריך לנקז.
מאחר והיום ערב חג אין לי אפשרות ליצור קשר עם הווטרינרית שניתחה את הכלבה, ורציתי לשאול כאן אם מישהו מכיר את התופעה, והאם דחוף לטפל בכך או שניתן להמתין יומיים עד להתייעצות עם הווטרינרית שלה.
תודה רבה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף- נפיחות בבטן לאחר עיקור כלבה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011סליחה על האיחור בתגובה,
מניחה שהבעיה כבר טופלה, אכן ייתכן ומדובר בהצטברות נוזלים, דימום לאזור החתך, או פתיחה של התפרים הפנימיים של הבטן וכמובן שזה דורש טיפול.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים שחורים בגב הכלבהלירון09/05/2011
שלום רב
לפני שכבוע וחצי לקחתי את הכלבה לספרית, ומייד לאחר התספורת שמתי לה קולר נגד קרציות לאחר שמצאתי אצלה כמה קרציות.
מאותו היום החלה להופיע על גבה כמות גדולה מאד של פצעים שחורים בולטים על עורה שהתפשטו והתרבו.
הכלבה בסדר גמור מבחינת חיוניות - מתנהגת כרגיל אוכלת שותה ומבסוטית :)
מה יכול להיות מקור הבעיה? כיצד ניתן לטפל? האם זה יעבור מעצמו או שצריכה רופא?
בברכה
לירון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מפחיד
ת09/05/2011זה נראה כמו דֶבֶר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים שחורים בגב הכלבה - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011לירון שלום,
האם זו התספורת הראשונה של הכלבה?
האם היא סבלה / סובלת מבעיות עור? האם מטופלת בתרופות?
האם אלו פצעים בולטים ומגרדים או משהו שטחי?
ייתכן ומדובר בפיגמנטציה תקינה של הכלבה, קשה מאוד לקבוע מתמונה.
אם הכלבה מתגרדת ואלו לקויות בולטות יש לגשת לבדיקה אצל וטרינר לאיתור הגורם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפיחות בפניםערן08/05/2011
שלום
הכלב שלי בן 13 הוא בריא ונראה טוב לגילו. לאחרונה שמתי לב לנפיחות בצד הימיני
של פניו ממש מתחת לעין.חשבתי לקחת אותו לוטרינר אבל הנפיחות ירדה משמעותית
(לא נעלמה לגמרי.)והתעלמתי מזה בערך חודש אחרי זה שוב אני שם לב לנפיחות גדולה מתחת לעין הימנית בפניו.
יכול להיות שמדובר באלרגיה ? אני לא מרגיש גושים או משהו שם והכלב לא נראה
סובל או חש כאב שנוגעים באיזור הנפיחות.
עוד משהוא שמתי לב שהשתן שלו ממש כהה וצהוב זה מעיד על משהוא ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפיחות בפנים - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011ערן שלום,
כלב בן 13, הוא כלב מבוגר ולכן מומלץ להגיע באופן שגרתי לבדיקות אצל וטרינר ואף לשקול ביצוע בדיקות דם וצילומי סקר רק במטרה לאתר מוקדם בעיות ולתת טיפול מתאים ומהיר.
את הנפיחות בהחלט הייתי ממליצה לבדוק, הסבירות לתגובה אלרגית על רקע עקיצה בדיוק באותו אזור בהפרש של חודשיים אינה גבוהה, ייתכן שמדובר בנפיחות על רקע בעיות שיניים (אם יש דלקת חניכיים, אבן שן רבה), ייתכן שמדובר במסה (אבצס, גידול חלילה וכו').
ממליצה בהחלט לבדוק את הנושא, וכן להביא דגימת שתן לבדוק האם ריכוזיות השתן תקינה וכן תכולת השתן.
רק בריאות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חתולה עם דלקת רחם עםחתולות אחרותת08/05/2011
שלום,
האם חתולה עם דלקת הרחם המתפקדת בצורה רגילה כמעט יכולה להדביק חתולות/חתולים אחרים שגרים איתה באותו בית(והיא והם לא יוצאים החוצה) דרך ההפרשות מאיבר המין שלה.
יש לציין, שבעוד שבוע החתולה תעבור ניתוח לעיקור
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתולה עם דלקת רחם עםחתולות אחרות - תגובה
ד''ר נורית פרנקל12/05/2011דלקת רחם דורשת טיפול מיידי ועלולה להסתבך ללא טיפול מתאים (גם אם החתולה "רק" לא אוכלת), אני מקווה שהחתולה כבר עברה עיקור וקיבלה טיפול אנטיביוטי מתאים.
אין חשש מהדבקת חתולות אחרות, מדובר בדלקת שנובעת משינוי הורמונלי פנימי אצל החתולה המשפיע על מבנה הרחם, בשילוב זיהום חיידקי מהנרתיק שמגיע לחלל הרחם.
למניעה אצל החתולות האחרות הקדימי לסרס ולעקר את החתולים שברשותך, כבר בגיל צעיר, לפני הייחום הראשון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)