פורום וטרינריה - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התייעצות
    חיילת
    03/03/2011

אני מתלבטת בין 2 חברות של אוכל יבש- יוקנובה או פרו פלאן.
    רציתי לדעת על איזה אתם ממליצים כאוכל איכותי יותר.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות

הוספת תגובה

• התייעצות - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/03/2011

טלי שלום
    2 החברות נחשבות חברות טובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזלים בבטן
    ANA
    03/03/2011

שלום רב ותודה על התשובה הקודמת!

לכלבה אחרי ניתוח להסרת הטחול (סרטן) מצתברים הנוזלים בבטן. הבטן מאוד גדולה.
    וטרינר הוריד לה את הנוזלים לפני הניתוח, עברו חודשיים אחרי הנתוח ושוב עשו לה את זה. עכשיו רק עבר שבוע - ואני רואה שוב בטן ענקית.
    השאלה:
    כל כמה זמן (אם בכלל) מותר לעשות את ה"דרנאג'" הזה דרך דקירה בבתנה?
    עד כמה הפרוצדורה הזאת קשה לה?
    עד כמה מתן תרופות משתינות (פוסיד) יכול לעזור ולמנוע הצתברות הנוזלים?

P.S. אני יודעת שהיא לא תבריא, אבל אני לא מוכנה לותר עליה...
    האם רופא וטרינר יכול לנחש בזמן הניתוח איזה מין חיים יהיו לכלב וכמה הוא יסבול?
    אולי היה אדיף כבר לא להעיר אותה אחרי ניתוח? ועכשיו אני לא יכולה ללכת על המתת חסד כל עוד היא על הרגלים... אנחנו במרוץ נגד הזמן...
    סליחה על התפרצות הכאב. אבל זה קשה לי מאוד...

לקביעת תור
    סגירה
    נוזלים בבטן

הוספת תגובה

• נוזלים בבטן - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    04/03/2011

אנה שלום
    אני מצטערת על מחלתה של כלבתך. פעולת הדיקור אינה כואבת במיוחד והיא מתבקשת רק במקרה שהנוזלים מכבידים על הסרעפת ועל הנשימה.
    במהלך הניתוח, ניתן לראות האם השינויים הם בטחול או שישנם גרורות גם באיברים נוספים, לרוב המתת חסד במהלך הניתוח מבוצעת רק בחיה שמרגישה לא טוב עוד לפני הניתוח והמצצאים בניתוח הם חד משמעיים. בכל מקרה מומלץ לשלוח את הרקמות שהוצאו למעבדה להיסטופתולגיה לצורך אבחון שלם יותר.
    לרוב הסרת הגידול מקנה לבע"ח עוד פרק זמן באיכות חיים יחסית טובה, אך קשה לנבא כיצד בדיוק יגיב כל כלב.
    ההחלטה באיזה שלב לבצע המתת חסד היא תמיד קשה, ממליצה לך להתייעץ עם הוטרינר המטפל לגביה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום! הכלבה שלי בת 12..
    תימור
    03/03/2011

אנחנו מכניסים אותה הביתה בשנים האחרונות בכל עונות השנה- כשקר, כשחם...הי בדרך כלל נקשרת לדלת ולידה האוכל והשתייה, זה כדי שלא תסתובב אחרת היא עולה על הספות...בזמן האחרון כל פעם שקושרים אותה והולכים לישון, היא מתחילה לבכות. עכשיו, זאת אחרי שאכלה שתתה יצאה לטיול והכל. האם זה מפינוק מכיוון שהיא נשארת לבד? או שיש משהו מעבר? ומדוע זה רק בלילה? אשמח לתשובה !! תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שלום! הכלבה שלי בת 12..

הוספת תגובה

• שלום! הכלבה שלי בת 12.. - תגובה

ד''ר סמדר טל
    03/03/2011

כמובן שאם כלבתך בוכה בלילה הדבר מעיד על מצוקה כלשהי. ייתכן ובגילה כבר לא קל לה להשאר קשורה מטעמים של כאבים כאלה ואחרים או מטעמים של אי נוחות מכל סוג שהוא. כלבים מבוגרים משנים פעמים רבות את התנהגותם באופנים שונים שלא תמיד מבחינים בהם מיד, אולם הם הופכים לברורים יותר עם הזמן. בגיל הזה כלבים שהיו רגועים עלולים להפוך להיות מעט אגרסיבים וכאלה שהיו מעט אגרסיבים- ליותר אגרסיבים. בדרך כלל הזדבר נעוץ באי נוחות כללית או בהתחלה של סוג של דמנציה. התנהגות "זקנתית" כזו עלולה להופיע יותר בלילה וכלבים רבים מעירים את בעליהם בצורות שונות בלילה דוקא.
    אני ממליצה לך לגשת ולבדוק את כלבתך על מנת לשלול אי נוחות על רקע רפואי (למשל דלקת פרקים) ואחר כך לבדוק האם היא מתחילה לךהראות סימנים של זקנה ואולי אפילו התחלת דמנציה. קיימות כיום תרופות מתאימות לכלבים גם למצבים אלה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשחרר את החתול או לבייתו
    שרית
    02/03/2011

שלום רב,
    אימצתי חתול רחוב לפני כחודש וחצי וביצעתי את כל הטיפולים הנדרשים.
    לפני כשבועיים סירסתי אותו. במהלך הימים שאחרי לא הביע כל רצון לצאת מהבית.
    לאחר מס' ימים אפשרתי לו להתאוורר (לטייל מחוץ לבית) ומאז נפתח החשק, הוא מביע רצון לצאת.
    שאלתי היא מה נכון יותר עבורו, להיות חופשי לצאת ולהיכנס כאוות נפשו או לביית אותו (לא לתת לו לצאת)
    נראה לי שאם הייתי במקומו הייתי רוצה להתאוורר גם אני (-: ואני מרגישה לפעמים שכולאת אותו.
    מנגד הומלץ לי לביית אותו כי מאוד מסוכן לו להסתובב (מכוניות וכדומה).
    אשמח לדעה מקצועית מה נכון עבורו.
    תודה מראש,
    שרית

לקביעת תור
    סגירה
    לשחרר את החתול או לבייתו

הוספת תגובה

• לשחרר את החתול או לבייתו - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    02/03/2011

שרית שלום

לצערי אין תשובה שהיא חד משמעית, כמו שציינת ישנם יתרונות לגידול בייתי ללא יציאה מהבית (מונעת ממנו את סכנות החוץ כגון כביש, כלבים תוקפנים, מריבות חתולים וכו') וישנם חתולים שיחיו חיים מלאים ושמחים ללא יציאה מהבית. אם זאת יש בעלים שיעדיפו לאפשר לחתול לטייל בחוץ, לפגוש בע"ח לצוד וכו' תוך ידיעה של הסכנות שעורבות בחוץ.
    ההחלטה היא שכלול של נטיית החתול, רצון הבעלים, מידת הסיכון ביציאה באזור המגורים שלך וכו'. קחי בחשבון שאם תאפשרי לו לצאת, סביר שיהיה קשה למנוע ממנו את היציאה החוצה בעתיד.במידה ואת מחליטה לאפשר לו לצאת, דאגי שיהיה מחוסן ומטופל בחומר נגד פרעושים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה

שרית
    03/03/2011

קודם כל תודה!
    שחרורו יוצר שאלה נוספת (-: ->
    במידה ואני לא מעונינת להשאיר לו אוכל בחוץ כי יאכל ע"י אחרים. כל כמה זמן צריך לדאוג לו לאוכל? כמה פעמים ביום? האם פעמיים ביום, בבוקר ובלילה זה בסדר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    03/03/2011

שלום שוב.

ממליצה לא להשאיר אוכל בחוץ, חתולך ימצא את דרכו הביתה לאוכל ולמנוחה.
    השארת מזון בחוץ תוביל להגעת חיות נוספות למקום ואיני בטוחה שזה חפצך.
    כן ממליצה לך להשאיר קערת מים בחוץ.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרחת בחתול
    רויטל
    01/03/2011

לאחרונה (לפני כחודש) עברתי יחד עם החתול שלי מהצפון למרכז. בשני המקומות מדובר בדירה עם חצר גדולה ודשא, בה החתול מסתובב בחופשיות.
    בימים האחרונם הבחנתי בקרחת מאחורי האוזן השמאלית של החתול. בדקתי באוזן ולא ראיתי לכלוך שחור שנאמר לי שמעיד על קרדיות. החתול נראה בריא בכל שאר המובנים - אוכל, מטייל בחוץ, שאר הפרווה נראית טוב (החתול די שעיר) וכו', ולא הבחנתי בגירוד או בניקוי רב של האזור. לפני שהופיעה הקרחת, שמתי לב שהחתול מתגרד, ולכן השתמשתי באמפולה נגד פרעושים. בשלושת הימים האחרונים מרחתי משחה אנטי פטרייתית (ניזורל) על האזור. האם יש צורך בטיפול נוסף כרגע, או שכדאי להמתין לראות האם המשחה עוזרת?
    האם זה יכול להיות משהו אחר?

לקביעת תור
    סגירה
    קרחת בחתול

הוספת תגובה

• קרחת בחתול - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    02/03/2011

רויטל שלום
    בסה"כ פעלת נכון וטוב ששמת חומר נגד פרעושים. בחתול שמסתובב בחוץ מומלץ לטפל ברוולושן שהוא יעיל גם כנגד אקריות אזניים.
    לא הייתי ממליצה בשלב זה למרוח משחת ניזורל, אלא לעקוב מספר ימים, במידה והקרחת לא קטנה, ואת לא רואה צמיחת שיער באזור, קחי אותו לוטרינר שיבצע תרבית פטריה ובהתאם לתוצאות יתאים טיפול.
    הרבה בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעיין "גולות" בעפעפיים
    ליטל
    01/03/2011

שלום רב,
    יש לי כלבה בת 11 ,בד"כ בריאה.
    בזמן האחרון שמתי לב למעין 2 גולות-(גוש לא ברור בצורה כדורית ) באחת העיניים שנמצאות אחת על העפעף העליון ואחת על העפעף התחתון.
    בעפעף העליון מדובר בגולה כהה בצבע העפעף וגדולה יותר ובתחתון בהירה יותר וקטנה יותר.
    לא שמתי לב לשינוים בהתנהגות הכלבה.
    אני קצת בלחץ מזה.מה זה יכול להיות?
    תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    מעיין "גולות" בעפעפיים

הוספת תגובה

• מעיין "גולות" בעפעפיים - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    02/03/2011

ליטל שלום
    קשה לומר במה מדובר מבלי לראות, הנל יכול להיות דלקת בבלוטת הריס, גידול עפעף ועוד. את מוזמנת לשלוח תמונה, או לקחת אותה לוטרינר לבדיקה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה-פקינז
    עדן
    28/02/2011

היי,קודם כל תודה על ההיענות.
    יש לי פקינז בן חצי שנה.
    הוא אצלנו כבר 3 חודשים, בחודשיים האחרונים אנחנו ממש מנסים לחנך אותו לעשות את הצרכים שלו מחוץ לבית.
    הכלב מבין את העיניין-כשיורדים למטה הוא עושה פעמיים-3 צרכים וגם מחכה לממתק.
    לאחר שהוא מסיים הוא לא רוצה להמשיך להסתובב,הוא רוצה לעלות הביתה.חשוב לציין שהוא לא מתלהב לרדת למטה וכשמתקרבים לפתח הבניין הוא פותח בריצה.

ניסניו ממתקים,אחרי כל פעם כשהוא עושה אנחנו מרעיפים עליו המון אהבה.
    אבל שום דבר לא עוזר-הוא ממשיך לעשות בבית ואנחנו על סף ייאוש. מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות חשובה-פקינז

הוספת תגובה

• התייעצות חשובה-פקינז - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    28/02/2011

נשמע שאתם פועלים נכון, ואם זאת מכיוון שעדין לא השגתם לגמרי את המטרה, ממליצה לכם בחום להתייעץ עם מאלף בכדי שיעזור לכם להשלים את המשימה של גמילת הכלבלב.
    לא להתייאש, הוא עוד צעיר ואני בטוחה שעם הדרכה טובה הבעיה תפתר.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חתולה מתעטשת
    אילנית
    28/02/2011

שלום,
    חתולתי בת 14, לפני כשנה היתה לה דלקת בכבד ממנה הבריאה.
    לפני חודשיים התעטשה במשך יומיים וקיבלה סינולוקס ל-10 ימים. העיטוש עבר.
    עכשיו זה התחיל שוב, היא מתעטשת בעיקר בערב וכמה פעמים במשך היום, יש לה פתאום כמה עיטושים ומשהו שנראה כמו נסיון להוציא אויר מהאף וזהו. היא אוכלת ושותה כרגיל. מה זה יכול להיות?

תודה,
    אילנית

לקביעת תור
    סגירה
    חתולה מתעטשת

הוספת תגובה

• חתולה מתעטשת - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    02/03/2011

אילנית שלום

העיטושים יכולים להיות תוצאה של גירוי אלרגי או דלקת וירלית. האם היא מחוסנת?
    במידה והתופעה לא עוברת קחי אותה לבדיקה אצל הוטרינר.
    בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קרציה באוזן הכלב
    מושיק
    28/02/2011

שלום רב, יש לי אמסטף מעורב בן 6 ויש לו קרציה באוזן שמאל שאני לא מצליח להוציאה באמצעים רגילים.
    א. האם יש תכשיר אנטיביוטיקה או משהו אחר מומלץ לריסוס באוזן הכלב שניתן לקנות מבלי ללכת לוטרינר .אנא רשמו את השם שאוכל לקנות בבית מרקחת.ואיך ניתן לטפל בכלב רק שהוא ישן? כי הוא לא נותן לגעת בו באוזן.
    ב. איזו חגורה מומלצת לשים על הצוואר של הכלב למניעה של קרציות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קרציה באוזן הכלב

הוספת תגובה

• קרציה באוזן הכלב - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    28/02/2011

אם אינך מצליח להוצי את הקרציה אני ממליצה לך לגשת לוטרינר שיוציא אותה. קיימים קולרים שונים בשוק נגד קרציות, גש לוטרינר או לחנות חיות שימליצו על קולר מתאים לכלבך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי ספיקת כליות
    לילך
    27/02/2011

שלום,
    הייתה לי כלבה מעורבת קטנה בת 10 שנים שנפטרה לפני מספר ימים.
    לפני כשבועיים אובחנה על ידי הווטרינר כחולה באי ספיקת כליות, ומאז הוענקו לה עירויים יומיים. היא צלעה והקיאה בתדירות גבוהה ובשלב מסויים לא הגיבה לשום דבר, לא הצליחה לנווט את דרכה בבית והייתה חסרת שיווי משקל. הווטרינר טען שהיא רואה ולא התעוורה ובגלל המחלה היא לוקה ב Old Dog Syndrom ונמצאת במצב של דיסאוריינטציה (מה שכן העיניים שלה הפכו בהירות מאוד).
    הווטרינר אמר שאין מה לדאוג ושיש לה זמן ולא הסכים להרדים אותה, אבל יום לאחר מכן היא הפכה מעורפלת למדי, לא עשתה את צרכייה ולא זזה ממקומה - היא אפילו נפלה ממיטתה ולא קמה עד שהחזרנו אותה.
    בערב היה לה 'התקף' שאנחנו לא יודעים מהו, היא רטטה במקומה והשתנקה למשך דקה וחצי בערך, התפשט לה דם בחלק האדום של העין והאף הנשימה שלה נשמעה לחה. אחר כך היה לה עיוות בצוואר והמפרקים שלה היו נעולים למשך כחמש דקות אחרי ההתקף. לאחריו היא שלשלה על עצמה ויכלנו לזהות דם בצואה.
    ההתקף חזר על עצמו פעמיים באותו הערב, כשבשני ההתקפים הנוספים היא השתינה על עצמה ובהתקף השלישי נפטרה.
    למען השוואה ההתקפים נדמו כמו התקפי אפילפסיה, אף על פי שמעולם לא היה לה כזה. האם זה משנה?
    כשהייתה כבת שלוש היה לה סרטן ברחם ואותו הווטרינר הצליח להציל אותה, אבל הפעם מלבד שלא הסכים להרדים אותה והחזיק אותנו אופטימיים מדי בנוגע למצבה גם לא הצליח לספק לנו תשובות. באחת השיחות איתו אמר כי קיים סיכוי ויש לה גידול במוח ולכן היא מגיבה כך, אבל לא העלה זאת שוב.
    האם אלה התקפים אפילפטיים או לחלופין אירוע כלשהו? והאם היה להם קשר למחלה ואם לא, ממה מתה?
    תודה רבה
    לילך

לקביעת תור
    סגירה
    אי ספיקת כליות

הוספת תגובה

• אי ספיקת כליות - תגובה

ד''ר תמר נרקיס
    28/02/2011

שלום לילך,
    הצטערתי לשמוע על מות כלבתך. לא ניתן לדעת בדיעבד מה היה גורם המוות. ההתקפים שאת מתארת נשמעים כהתקפי אפילפסיה או פגיעה כלשהי במערכת העצבים. יתכן שהדבר נובע מבעיה במח (דלקת או גידול). יתכן שהסימנים העצביים נובעים מהבעיה הכילייתית שהיתה לכלבה. תפקיד הכליות הוא לסנן את הרעלים מן הדם ולהפרישם בשתן. כאשר הכליות אינן מתפקדות אין פינוי של רעלים לשתן ואלה מצטברים בריכוזים גבוהים בדם, מגיעים למח ויכולים לגרום לפגיעות מן הסוג שאת מתארת.
    לצערי לא ניתן לדעת בוודאות מה היה הגורם למוות אך נשמע שהכלבה היתה חולה מאד.
    לגבי המלצת הוטרינר שלא להרדים את הכלבה- פעמים רבות יש לנו תקוה שעם טיפול נכון נוכל לרפא את החיה, ואנו מעדיפים שלא לבצע המתת חסד לפני שנתנו צ'אנס לחיה להחלים. אני בהחלט מאמינה שהוטרינר חשב שיש לכלבתך סיכוי להחלים ולכן המליץ שלא להמיתה. לא תמיד יש לנו תשובות לכל השאלות ולפעמים כלבים סובלים ממספר בעיות וקשה לקבוע אבחנה מדוייקת.

מצטערת שוב על מות כלבתך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלב רועד ומפוחד
    נועם
    27/02/2011

שלום לפני כ ארבעה ימים הכלב שלי רב עם חתול ומאז קורה לו מידי יום מצב שבו הוא :
    מוריד את הראש כלפי מטה , רועד כולו וניראה ממש עצוב ומפוחד ומידי פעם מראה סימנים לכאבים ברגל וגם קשה לו מאוד להתנער [כול זה נמשך חצי שעה ואז עובר לו ככה כול יום ]
    ממה זה יכול לנבוע ? תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    כלב רועד ומפוחד

הוספת תגובה

• כלב רועד ומפוחד - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    27/02/2011

נשמע שכלבך אכן סובל מכאב, יתכן שהמקור הוא פצע כתוצאה מתקיפת החתול, תנועה כואבת במהלך ההתקלות, או אפילו כאב שאינו קשור לריב עם החתול.
    ממליצה לך לגשת לוטרינר אשר עשוי באמצעות בדיקה למצוא את מקור הבעיה ולטפל בהתאם.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה שהפסיקה לישון בלילה
    עינב
    27/02/2011

יש לי כלבה מסוג גולדן ריטריבר בת שנתיים מתוקה וממושמעת, בשני הלילות האחרונים היא מסתובבת חסרת מנוחה בלילה ומבקשת כל שעה בערך לצאת החוצה, אני מוכרחה לציין שזה מאוד לא אופייני לה, היא ישנה בלי להתעורר ועד מאוחר בד"כ.
    מלבד זה היא נראית ומתנהגת כרגיל ואנחנו לא מצליחים לחשוב על מה עשוי להפריע לה. האם תוכלו לעזור?

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה שהפסיקה לישון בלילה

הוספת תגובה

• כלבה שהפסיקה לישון בלילה - תגובה

ד''ר סמדר טל
    27/02/2011

קיימות סיבות אפשריות רבות לחוסר מנוחה בלילה- החל מכאב כזה או אחר וכלה בבעיה התנהגותית כתגובה למשהו שקורה במהלך היום או לפני שעת השינה. אם אינכם מוצאים סיבה כזו אני ממליצה לך לקחת אותה לבדיקה וטרינרית על מנת שינסו לעלות על הבעיה ולפתור אותה או לפחות לעזור לה ולהרגיעה גם אם לא בדיוק מוצאים את הבעיה ופותרים אותה.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פצע באשכים
    עמרי
    27/02/2011

שלום, יש לי כלב פקינז כבן שנתיים ויש לו פצע בביצים ואדמומיות כחודש וחצי והיינו כבר כמה פעמים אצל הוטרינר שמנו לו קולר כזה לראש הוא נמרח במשחות והוא לוקח כדורים וזה לא עובר לו, מה יכולה להיות הבעיה ומה צריך לעשות?
    מצורפת תמונה, תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    פצע באשכים

הוספת תגובה

• פצע באשכים - תגובה

ד''ר סמדר טל
    27/02/2011

הפצע אכן נראה מגורה ולא יפה ויש סיכוי טוב שמקור הגירוי טרם נעלם- אותו גורם שהחל את הבעיה. זה יכול להיות דשא, חומר הדברה, חומר לניקוי רצפות- או כל דבר שיגרה את רקמת האשך העדינה. גם גידול עורי יכול להופיע לעיתים כגירוי מסוג זה.
    לעיתים משחות אינן מספיקות משום שהמופע מאוד חריף ולפעמים גם עם קולר הכלב יכול לשפשף את האיזור ולהמשיך לגרותו.
    בשלב ראשון נראה כי יש לקחת תרבית מהאיזור המגורה ולתת אנטיביוטיקה מתאימה דרך הפה, בנוסף לחיטוי והרגעת האיזור בצורה מאוד יסודית.
    במקרים חמורים בהם הדלקת בעור מאוד חריפה ולא פתירה בשום צורה אחרת לעיתים יש להסיר את שק האשכים כולו - מה שאומר שיש לסרס את הכלב.

רק בריאות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליך הרדמת כלב
    אבי
    26/02/2011

שלום,

בשבוע שעבר נאלצנו להרדים את חברנו האהוב שמלווה אותנו כבר 15 שנים. כבר עבר קצת יותר משבוע ואני עדיין מתגעגע אליו וחושב עליו.

כמובן שהסיבה העיקרית שכ"כ קשה לי להתגבר על האובדן היא האובדן עצמו, אך גם הליך ההרדמה היה לי קשה מאוד. למיטב הבנתי הליך ההרדמה צריך להיות ללא כאבים לחיה - כאילו היא הולכת לישון. (האם הבנתי לא נכון את ההליך?)

לצערי כדקה לאחר זריקת ההרדמה זה היה נראה יותר כאילו הכלב שותק ולא הורדם. הוא נפל לריצפה ונשכב אך עיניו היו פתוחות, והוא אפילו חירחר קצת וכמעט הקיא, והיו גם כמה רפלקסים שקפצו (קפיצת זנב וקפיצת רגל). היה לי קשה מאוד לראות את זה והוטרינרים כל הזמן הדגישו שהוא לא מרגיש כלום. אבל לי פשוט זה היה נראה כאילו הוא מרגיש הכל ואפילו סובל.

המראה הזה מלווה אותי כבר יותר משבוע, ולמרות שאני מנסה להיזכר בימים יותר יפים עם החבר הכי טוב שלי, התמונה הזאת פשוט חוזרת כל הזמן.

שאלתי היא האם כך באמת מתנהל הליך ההמתה? האם הוא באמת לא הרגיש כלום או שהוא סבל? האם התהליך השתבש לוטרינרים והם סתם ניסו להרגיע אותי?

אציין דבר נוסף - לאחר שהוא נשכב הם ביקשו ממני להיפרד ממנו ולצאת מהחדר, כדי שלא אראה אותו מת. האם זה נורמלי?

לקביעת תור
    סגירה
    הליך הרדמת כלב

הוספת תגובה

• הליך הרדמת כלב - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/02/2011

אבי שלום
    אני מאוד מצטערת על אובדנך.
    לגבי תהליך המתת החסד, נשמע מתיאורך שהוא בוצע באופן תקין. מה שנראה בעינייך "כשותק" הוא כנראה מצב של הרדמה, בו יש ניתוק מהתודעה, במצב זה העיניים פקוחות ויתכנו גם תנועות כפי שתארת. העובדה שהמעמד היה לך קשה, היא נורמלית, מכיוון שאינך רגיל לראות את כלבך במצב כזה.
    לדעתי, מטרת בקשתו של הוטרינר לצאת מהחדר לפני ההמתה, היא לנסות למנוע ממך קושי נוסף ולא להסתיר הליך לא תקין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה המהירה

אבי
    26/02/2011

היי ד"ר נורית פרנקל,

אני מודה לך על התגובה המהירה - זה הרגיע אותי במידה מסוימת.

שבוע טוב,
    אבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלבה שמורטת לעצמה הפרווה
    כהן
    25/02/2011

שלום
    כלבתי בת 14 מסוג זאב לבן.
    היא בריאה, עליזה ועם תיאבון בריא, אבל מורטת לעצמה, ממש אוכלת לעצמה את הפרווה ברגליים ובגב האחורי לכיוון הזנב. עושה לעצמה פצעים וקרחות, שמגלידים והמקום נרפא עד לפעם הבא שהיא עושה זאת.
    מישהו מכיר תופעה כזו? הד"ר מכירים תופעה זו?
    אודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    כלבה שמורטת לעצמה הפרווה

הוספת תגובה

• כלבה שמורטת לעצמה הפרווה - תגובה

ד''ר נורית פרנקל
    26/02/2011

מיקה שלום
    הסיבה השכיחה ביותר לגירוד אובססיבי של הגב האחורי הזנב והרגלים הינו אלרגיה לפרעושים. במידה וכלבתך לא מקבלת באופן סדיר טיפול מונע נגד פרעושים סביר שהגורם לסימנים שאת מתארת הוא הנ"ל, אם זאת ישנם סיבות נוספות ומגוונות לגירוד. טפלי בפרעושים (לעיתים יש צורך גם בהדברה של הבית) ובמידה והתופעה לא חולפת תוך מספר ימים, גשי לוטרינר לבירור.
    הרבה בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה