מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נשירת שיעררוית21/03/2013
אני מטופלת בדיקור סיני 5 טיפולים ובשבוע האחרון גם בתמצית צמחים האם יכול להיות שהתמצית גרמה לנשירה יותר ושיער קשה ואפור ,מתי אפשר לראות תוצאות מהטיפול ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
מיכל שלזינגר21/03/2013שלום רינת
התאמת תמצית למטופל נעשית לאחר בחינה מדוקדקת ותשאול מפורט לגבי מצבו של המטופל.
המטפל מתאים את הפורמולה על פי הסינדרום המדויק של המטופל.
פורמולה אינה אמורה לגרום לנישר ולשיער אפור.
את יכולה כמובן לברר עם המטפל מהו הסינדרום שהוא אבחן אצלך ומהי הפורמולה שהותאמה.
בין הסינדרומים שעלולים לגרום לשיער קשה ואפור ולנשירה- חסר דם/ חסר יין/ חסר צ'י.
האם המטפל התייחס גם לתזונה ולאורח חיים?
האם היתה התיחסות גם לבדיקות דם מערביות - למשל חסר דם, חסר B12, אבץ?
אולי יש צורך גם בהוספת מזונות על ירוקים?
תוך כמה זמן יראה השיפור?
קשה להעריך מבלי להכיר אותך?
תלוי מהו הסינדרום.
תלוי מהי הקונסטיטוציה שלך (הבריאות הבסיסית). עד כמה חמורים החוסרים שלך
כמובן שיש לקחת בחשבון את מחזור החיים של השערה.
זמן סביר לשיפור הינו מינימום של חודש - עד 3 חודשים. תלוי במצב הבסיסי. ככל שהמצב הבסיסי חמור יותר כך בהתאמה יקח זמן רב יותר עד למצב שבו ניתן יהיה לחזות בשיפור.
בד"כ בטיפולי שיער מאוד מומלץ לשלב גם רולר לשימוש ביתי של המטופל וכן דיקור קרקפת בזמן הטיפול בקליניקה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לדיקור בהריוןשרון18/03/2013
שלום אני בשבוע תשיעי סובלת מבחילות הרופא הסיני דקר אותי בבטן ברגלים ואני מרגישה יותר טוב אבל מרגישה כאבי בטן. האם תקין לדקור בבטן בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לדיקור בהריון - בחילות
מיכל שלזינגר19/03/2013שלום לך שרון
אחלק את תשובתי לשניים:
לגבי דיקור בבטן בזמן ההריון-
את בשבוע 9
עדיין טרימסטר ראשון
הרחם עדיין קטן ונמצא
רק בחלק התחתון של הבטן
אין מניעה מדיקור בחלקים הגבוהים יותר (בשלב זה כמובן... בהמשך כבר לא עושים זאת).
לגבי מיקומי דיקור באופן כללי
קיימות שיטות דיקור רבות
בחלק מן השיטות הדיקור לא נעשה
באיזור המיקום של הכאב או אי הנוחות
אלא על הגפיים (למשל), או מקומות אחרים.
שיטות אלו יעילות ביותר
אין חובה לדקור אותך דווקא בבטן.
הדיקור הוא כלי נפלא ויעיל ביותר
לאורך כל תקופת ההריון
מתחילתו ועד סופו.
אני משלבת דיקור (לצד שיטות נוספות)
לאורך כל ההריון.
חשוב שתפני כמובן למטפל שזוהי התמחותו.
המשך הריון בריא וקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קפהאליהו10/03/2013
האם על פי הגישה המזרחית מומלץ לשתות קפה או שזה מזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קפה - תגובה
ערן מי-רב12/03/2013אליהו שלום
הפילוסופיה הסינית בסיסה בסמל האו (yin & yang) השאיפה לאיזון ומכאן תשובתי כי הכל תלוי בכמות הצריכה.
כמובן שהדבר תלוי גם לכל אחד מאיתנו משום שהאנרגיה של קפה הינה חמה וממריצה, מכאן שאדם שעל אנרגיה חמה ומהירה יגעי למצב של עודף אשר יתבטא בסימני חוסר איזון שונים.
לדעתי אין צורך יותר מכוס קפה אחת ביום ואף זאת ניתן לוותר אך בכדי שתוכל לקבל תשובה מדוייקת ומתאימה לך גש לאיבחון אצל מטפל\ת וההמלצות שיתנו לך יהיו מתאימות לך.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקפה ורפואה סינית
מיכל שלזינגר02/04/2013שלום אליהו
בנוסף לתשובתו של עמיתי באשר לכמויות קפה אם בכלל מאוד חשוב לשים דגש על כך שאם כבר בחרת לצרוך קפה חשוב שהקפה שאתה צורך יהיה מאיכות טובה וללא תוספים מזיקים - לדוגמא נס קפה הינו מוצר מאוד סינטטי ועתיר חומרים שנוספו לקפה, גם תהליך הייצור שלו הינו בעייתי. זאת לעומת קפה אספרסו שמכיל קפה איכותי ותהליך היצור שלו פחות מזיק.
מעבר לכך מרבית האנשים צורכים כמויות מאוד גדולות של סוכר וחלב יחד עם הקפה וגם זאת יש לקחת בחשבון.
כך שהשאלה במרבית המקרים היא לא רק לגבי קפה אלא גם לגבי כמויות סוכר וחלב.
אם כבר קפה - עדיף לצרוך אספרסו בלבד - ללא תוספות.
כפי שציין עמיתי - לא יותר מכוס ליום.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור קוסמטייניב18/02/2013
שלום,
האם יש ברפואה הסינית התמחות או התמקצעות בדיקור קוסמטי?
או שדיקור קוסמטי זהו שם לדיקור רגיל שנועד לשקם נניח את עור הפנים וכו'?
אם קיימת כזו התמחות האם מדובר באותו תחום שבהם מדקרים בנקודות שונות בפנים?
תודה
יניב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור קוסמטי - תגובה
מיכל שלזינגר18/02/2013שלום יניב
בהחלט קיימת התמחות ברפואה הסינית של "דיקור קוסמטי".
דיקור קוסמטי נועד לטפל באנטי אייג'ינג: קמטים, כתמים, הבהרה, שיפור טקסטורה של העור, אקנה , בעיות שיער ועוד.
הטיפול בדיקור קוסמטי מתבצע לאחר אבחון מדוקדק - כמו של כל טיפול סיני אחר + התמקדות נוספת במצב העור / שיער .
על פי התשאול והאבחון מותאם טיפול מדויק ומתאים.
הטיפול נעשה באמצעות שילוב של טיפולי עיסוי שונים על העור לעיתים בשילוב פילינג לפני + תכשירים שונים ודיקור מקומי באיזור הפנים / או מקומות אחרים שדורשים טיפול.
המטופל גם מקבל מרשם לצמחים סיניים על פי הסינדרום ממנו הוא סובל.
הרבה בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיערעמית17/02/2013
שלום רב,
בשנתיים האחרונות הייתי במצב עקה(סטרס) כתוצאה מפציעת ספורט שגרמה לי כאב כרוני וגם מנעה ממני לעשות פעילות אירובית שהייתי כל כך רגיל אליה.
אחד התוצאות של הסטרס היה איבוד שיער באיזור המפרצים ודלילות קלה(לא חריפה) בשאר הקרקפת.
אם אני מסתכל על האיזור ה "צחיח" במפרצי אני יכול להבחין בפלומות קצרות מאוד ולבנות ואני מניח שזה המצב בכל הראש.
האם בעזרת רפואה סינית( דיקור,צמחי מרפא וכו') ניתן לשקם את זקיקי השיער כך שיחזרו לתפקד כרגיל ויצמיחו שיער חזק ומספיק עבה?
אם התשובה היא כן,מדוע הגוף אינו יכול לשקם לבד את אותם זקיקי שיער לאחר שהוא מתאזן(כיום אני פחות בסטרס כי רמת הכאב פחתה מאוד) ומדוע הוא צריך את הטיפול הזה?
תודה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיער - תגובה
ערן מי-רב17/02/2013עמית שלום
כפי שאתה מתאר נראה שהסטרס גרם למה שנקרא בשפה המקצועית - אלופסיה.
אלופסיה נגרמת לרוב מסטרס שמונע זרימת דם נאותה ויוצר קרחות ו\או שיער קצרצר לבן.
כפי שאתה מתאר אכן רמת הסטרס לדבריך ירדה אך הגוף עדיין צבר בתוכו רמות גבוהות של סטרס ועל ידי הרפואה הסינית אכן ניתן לאזן ולחזק את זרימת הדם והאנרגיה בגוף.
כמובן שמטפל\ת שתפנה אליהם יעשו לך איבחון ויבדקו את שאר חוסרי האיזון אשר נוצרו בגופך ויבחרו בכלים הנכונים לאזן חזרה את גופך.
הגוף אכן יכול לאזן ולחזק עצמו אך לעיתים איננו מודעים לשאר הגרומים אשר ממשיכים לחדור לגופינו וליצור חוסרי איזון, יחד עם זאת בטיפול על ידי גורם חיצוני (מטפל) ההרפיה יכולה להיות עמוקה יותר וכך הגוף גם מתחק ולומד לאזן עצמו על ידי מודעות ואורח חיים מאוזן יותר.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שיער
יניב18/02/2013תודה ערן על תגובתך המהירה,
עם זאת אני רוצה שוב להתמקד ולשאול האם ניתן לאושש את אותם זקיקים,ולגרום להם על ידי איזון הגוף לחזור ולהצמיח שיער נורמלי.
או שעלי להתרגל לעובדה שמה שהלך לא יחזור...
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שיער - תגובה
מיכל שלזינגר18/02/2013שלום יניב
באמצעות טיפול מקומי בקרקפת (איזור המפרצים / הקרחה) + טיפול סיסטמי = דיקור בשאר חלקי הגוף - לצורך איזון, ניתן לשקם את מצב השיער.
חשוב גם להתאים פורמולה של צמחים + תוספים- מינרלים ו/או ויטמינים.
טיפול אינטנסיבי לאורך מספר שבועות יכול לתת תוצאות מצויינות.
בחלק מן המקרים גם לאחר הגעה לאיזון יהיה צורך לשמור על רצף טיפולי (אמנם פחות אינטנסיבי) לצורך שמירת תוצאות.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעצם הזנביוראי13/02/2013
יש לי כאבים בעצב הזנב. לאיזה טיפול כדאי לפנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעצם הזנב - תגובה
מיכל שלזינגר13/02/2013שלום איזבל
דיקור הינו כלי מצוין לטיפול בכאבים בעצם הזנב.
אני תמיד משלבת גם טיפולים ואבחון רגשי כי על פי הידע והנסיון שלי שום כאב הוא לא רק פיזי.
חשוב מאוד לאבחן את הסיבה לכאב ולהתייחס לצד הפן הפיזי גם לפן הרגשי.
כאשר משלבים בטיפול התיחסות לפן הפיזי והרגש הטיפול מדויק יותר, מהיר ויעיל יותר.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בעצם הזנב - תגובה - תגובה
ערן מי-רב16/02/2013יוראי שלום
בהמשך לעמיתתי אמליץ לך לשלב זאת עם טווינה שהינה הפיזיותרפיה הסינית ומצוינת לבעיות אורתופדיה בשילוב עם הדיקור.
בברכת
אושר
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חמאהמשה12/02/2013
האני נוהגת לאכול מידי יום חבילת חמאה. אני בת 72.
האם זה לא מזיק לבריאות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - כאבי בטןמאי ג.05/02/2013
יש לי בשבועיים האחרונים כאבי בטן, אני מרגישה שהאכילה אצלי לא מסודרת- כנראה בגלל שעכשיו אני עובדת במקום חדש וזה בעיקר משמרות ערב, ופתאום אני רעבה ואוכלת בשעות שונות ומשונות ממה שאני רגילה. יש משהו שאני יכולה לעשות או לקחתת כדי להסדיר את הגוף שלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן - תגובה
מיכל שלזינגר05/02/2013שלום מאי
תפקוד תקין של מערכת העיכול דורש סדר וקביעות...
ארוחות מסודרות ובשעות קבועות.
אני מבינה שלפני שהתחלת לעבוד במקום העבודה החדש לא היו כל בעיות עיכול?
אין טעם לנסות ולקחת תוספים/ או צמחים
אלא להקפיד על ארוחות קבועות ומסודרות-
ממליצה לך להביא אוכל למקום העבודה החדש
ולמרות הכל להקפיד על ארוחות מסודרות.
האם יש גם מתח שקשור למקום העבודה החדש?
גם מתח משפיע על ביטויים של מעי רגיש.
בררי זאת עם עצמך
אם למרות ההקפדה על ארוחות מסודרות את עדיין חווה אי נוחות
פני למטפל.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבי בטן - תגובה
מיכל שלזינגר05/02/2013שלום מאי
תפקוד תקין של מערכת העיכול דורש סדר וקביעות...
ארוחות מסודרות ובשעות קבועות.
אני מבינה שלפני שהתחלת לעבוד במקום העבודה החדש לא היו כל בעיות עיכול?
אין טעם לנסות ולקחת תוספים/ או צמחים
אלא להקפיד על ארוחות קבועות ומסודרות-
ממליצה לך להביא אוכל למקום העבודה החדש
ולמרות הכל להקפיד על ארוחות מסודרות.
האם יש גם מתח שקשור למקום העבודה החדש?
גם מתח משפיע על ביטויים של מעי רגיש.
בררי זאת עם עצמך
אם למרות ההקפדה על ארוחות מסודרות את עדיין חווה אי נוחות
פני למטפל.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתח בין הלסתותדנה28/01/2013
יש לי כאבים ומתח בין הלסתות, בחיבור שלהן, כיצד ניתן לטפל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתח בין הלסתות - תגובה
ערן מי-רב29/01/2013דנה שלום
על פי ה שאת מתארת אכן מתח ולחץ פיזי ונפשי יכול לגרום למצב זה.
הרפואה הסינית יכלה לטפל בכך בהצלחה רבה על ידי הורדת המתחים שמצטברים בגופינו זאת על ידי דיקור ושילוב טווינה או שיאצו.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תחליפי לדיאנה ואנדרוקורדבי לוי14/01/2013
שלום רב,
שמי דבי בת 39 מוןפלת בדיאנה ואנדרוקור 50 מ"ג כבר 9 שנים עקב שחלות פוליציסטיות-שהתוצאה לפני הטיפול אקנה קשה
לאחרונה אובחנתי עם קריש דם ברגל שמאל ואני בתחילת טיפול של קומדין- מדללי דם
מן הסתם השבוע אצטרך להפסיק את נטילת הגלולות והאנדרוקור
אני צופה התפרצות חזרה של אקנה
הטם יש טיפול חליפי לתרופות הללו
שמעתי על אופציה של דיקור, האם זה באמת משמש כתחליף לתרופות הללו?
אודה לכם על ייעוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תחליפי לדיאנה ואנדרוקור - תגובה
מיכל שלזינגר14/01/2013שלום גבי
דיקור , תזונה וצמחים יכולים להוות פתרון מצוין לטיפול בשחלות פוליצסטיות ותופעות הלוואי שנלוות לכך. למעשה טיפול ברפואה סינית מהווה אופציה טיפולית עדיפה על פני גלולות וזאת מכיוון שבניגוד לגלולות שרק מבטלות לגמרי את הביוץ, מטרת הטיפול הסיני היא להביא את הגוף לתפקוד תקין ובריא- כשכמובן ביוץ תקין וקבוע הינו חלק ממנו.
זוהי אופציה טיפולית טבעית לגמרי ונטולת תופעות לוואי. נהפוך הוא, ההסתכלות היא על האדם כשלם והבאתו לבריאות ואיזון .
פני למטפל מומחה בגינקולוגיה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זהו חוסר איזון הורמונלי?אנונימי13/01/2013
שלום,אני בן 18,לפני שנה,התפרצה אצלי סבוריאה בפנים,קלה יחסית אך משתנה,אחת לתקופה יש לי ירידה בלתי מוסברת בראייה,לפני שבועיים במשך כחודש היו לי בעיות ביציאות ,גזים,נפיחות וכו'...ואני בעל נשירת שיער גנטית כך שאיני יודע אם באופן תקין או לא.
ולאחרונה הבחנתי בפסים לבנים לאורך וגם לרוחב הציפורניים ברגליים.
האם זהו חוסר איזון הורמונלי?
מה יכולות להיות הסיבות לכך?וכיצד מאבחנים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זהו חוסר איזון הורמונלי? - תגובה
מיכל שלזינגר14/01/2013שלום לך
על מנת לקבל אבחנה מדוייקת למצבך תצטרך לפנות למטפל ברפואה סינית
המטפל יאבחן את מצבך באמצעות שילוב בין הכלים שלו:
אבחנת דופק סינית, אבחנת לשון, אבחנת בטן , ותשאול מדוקדק, בנוסף לבדיקות דם מערביות.
על פי הבדיקות השונות המטפל יוכל לספק לך את האבחנה למצבך וכמובן להתאים טיפול מדויק
אין דרך לעשות אבחנה מדוייקת ברשת, ישנם נתונים רבים שיש לקחת בחשבון וכמובן גם לתשאל אותך.
הרפואה הסינית מתייחסת לבעיות באופן הוליסטי לגמרי- זאת אומרת, שסביר להניחה שהמטפל יוכל להצביע על הקשר בין התופעות.
ממליצה לפנות למטפל
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיעריניב13/01/2013
שלום רב אני בן 28
כמעט שנתיים אני מחזיק את הבטן בפנים עלמנת שלא יראו שיש לי כרס זה כבר נייהיה אוטומטי אצלי עד שהתחלתי להרגיש כאבים בבטן העליונה והתחיל לי נשירת שיער ..לאחרונה התחלתי לשחרר את הבטן והתחלתי ליראות שיפור מבחינת נשירת שיער ..?שאלתי למה כיווץ הבטן גרם לנשירת השעיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער - תגובה
מיכל שלזינגר13/01/2013שלום לך יניב
אני לא מכירה אותך וכמובן לא ערכתי לך אבחון. על פי העובדות שאתה מציג ניתן לראות קשר נסיבתי בין הדברים ...
אתה מתאר החזקת בטן מאוד חזקה (נלוותה לפעולה תחושת כאב...).
אחת הפעולות המשמעותיות בהשבת הבריאות שיוצאת מאיזון הינה נשימה נכונה.
כבר נתקלתי במטופלים שדיווחו על "תרגול נשימה" (ישנן דרכים מסויימות לעשות זאת בצורה נכונה שמביאה לשיפור באיכות חימצון הדם ובעקבות זאת לשיפור בריאות) שהביא להשחרת שיער שכבר זרקה בו שיבה.
בתרבות וברפואה הסינית מדובר על תזונה נכונה, תרגילי נשימה ושינה כמשמעותיים ביותר לבריאות טובה ומאוזנת.
יתכן מאוד שגרמת נזק לעצמך בכך שמנעת מעצמך שאיפה מלאה.
בכך נמנע גם חמצון מספיק של התאים.
חלק משמעותי ביותר בתרגול צ'י קונג וטאי צ'י הינו עבודה על הנשימה.
מתרגלי צ'י קונג אפילו מדווחים על מעין "כרס" קטנה שמצביעה על צ'י (אנרגית חיים) שהתחזקה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עמוד שדרה - כוסות רוחהדס08/01/2013
שלום,
רציתי לדעת האם מותר לעשות כוסות רוח על עמוד השדרה, או מותר רק מצדדיו?
תודה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוסות רוח
דובי הורנשטיי08/01/2013שלום הדס
ברמת העיקרון את כוסות הרוח עושים על שרירים (לא רק בגב, אפשר בכל הגוף ועם כוסות מיוחדות אפשר אפילו בפנים). כוסות הרוח משמשות ברפואה הסינית להוצאת פתוגן, הנעה של צ'י ודם בשרירים ובמרדיאנים וטיפול בשרירים תפוסים ובעיות שלד שריר. הכוסות עובדות על רמת העור והשרירים ואינם חזקות מספיק בכדי להזיז עצמות.
ולכן טיפול על עמוד השדרה אפשרי (רצוי במצב סטטי - ללא הנעה של הכוסות)
בברכה
דובי הורנשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעמוד שדרה - כוסות רוח - תגובה
מיכל שלזינגר09/01/2013שלום הדס
כוסות רוח רגילות ונוקשות (עשויות פלסטיק /זכוכית) לא מקובל לעשות על עמוד שדרה .
לעומת זאת, כוסות רוח עשויות סיליקון הנקראות "בלה באצ'י, בהחלט ניתן להעביר גם על שלד.
ניתן להעביר אותן בצורה קלה ונוחה (כאשר הגב מרוח בשמן) מצד אחד לצידו השני של הגב.
אני מאוד אוהבת את השימוש בהן, כאשר אני משתמשת ב"כוסות רוח נעות".
לעומת זאת כאשר אני משאירה את כוסות הרוח על גבי המטופל , באיזור הטיפול הנבחר על פי הצורך - אז אני משתמשת בכוסות רוח מן הסוג הנוקשה.
מאוד ממליצה על שימוש בכוסות אלו. הן נוחות וידידותיות למשתמש (למטפל ולמטופל).
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנה על מחטים קטנותאנונית06/01/2013
למה משמשים בעיקר הנעצים בדיקור?
והאם במצב גופני ונפשי מאד קשה כמו במצבים של לחץ מתמשך עקב טראומה בהם אפשר לראות על רוב האיברים הפנימיים את המצב יכול לסייע שימוש בנעצים כל פעם למס ימים?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נעצים
דובי הורנשטיי06/01/2013הנעצים משמשות בעיקר לדיקור אוזן, אך עושים בהם שימוש גם בנקודות גוף. בעיקר כאשר רוצים להמשיך את ההשפעה של נקודת הדיקור בצורה מתונה לאורך זמן. במקרים כאלו שולחים את המטופל הביתה עם נעצים קטנות שמודבקות לנקודת הדיקור והם נופלות בדרך כלל לבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה קטנה על מחטים קטנות - תגובה
מיכל שלזינגר06/01/2013שלום לך אנונית
אני מניחה שאת מתכוונת למחטים קטנות ונדבקות. ניתן להותיר אותן על גופו של המטופל.
במצבים כמו שאת מתארת- לחץ מתמשך עקב טראומה,
דיקור הינו כלי טיפולי מצויין שיכול לסייע באיזון אבל כדאי מאוד להוסיף כלים נוספים שיסייעו לאיזון הגוף - נפש.
אייפק, פרחי באך, הנחיה למדיטציה, דמיון מודרך ועוד.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פצעים בפניםשיבולת04/01/2013
שלום,
אני בת חמישים, כבר 5 שנים ללא מחזור, ללא תופעות גיל המעבר.
מזה כחצי שנה אני סובלת מפצעים שצצים לי על הלחיים והמצח.
אשמח לדעת ממה זה נובע?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצעים בפנים - תגובה
ערן מי-רב04/01/2013שיבולת שלום
פצעים באזור הפנים מבטאים חום אשר כלוא בגוף ואולי אף בשילוב עם לחות.
לחות ברפואה הסינית הינה תוצר של חולשה באחת המערכות בגוף אשר אינה מבצעת את הטרנספומציה (שינוי) של החומרים בגופניו ולכן מצטבר מעין "לכלוך" אשר אנו ברפואה הסינית קוראים לו - לחות או ליחה.
יש חשיבות רבה גם למזון אותו אנו צורכים ויתכן שאף הוא יוצר את המצב אותו את מתארת.
בכדי להיות מדוייק יותר אמלעץ לך לגשת למטפל\ת שיאבחנו את מקור חוסר האיזון אשר גורם לפצעים אלו ויתנו לך טיפול מתאים - דיקור, תזונה, (צמחי מרפא - לפי הצורך)
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים בפנים - תגובה - תגובה
מיכל שלזינגר06/01/2013שלום שיבולת יקרה
בהמשך לתשובתו של עמיתי , ערן- לגבי חוסר האיזון של חומרים ואנרגיה.
חייבת להוסיף שמנסיוני במפגש עם מטופלים וכמובן מן הידע שלי בטיפול ממוקד גוף -נפש, בכל בעיה פיזית תמיד קיים גרעין נפשי.
טיפול יעיל וממוקד הינו טיפול הוליסטי שמתייחס למטופל כאל שלם.
כדי לטפל בבעיה שלך בצורה טובה ועמוקה כדאי לפנות לטיפול אצל מטפל שיטפל בך באופן ״שלם״= גוף ונפש.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפצעים במצח
דובי הורנשטיי06/01/2013שלום שיבולת
אזור המצח משויך ברפואה הסינית למערכת העיכול ובעיקר למעי הגס והקיבה. בעיות באברים אלו כמו חום או קור , עצירות ספיגה לא טובה של המזון ועוד... יכולים לבוא לידי ביטוי באזור המצח, סביב הפה ואפילו בלחיים.
שווה לעשות אבחון אצל מטפל מוסמך לבדוק את מצב האברים באלו.
טיפ קטן: לשטוף את הפנים בחליטת תה ירוק ולהעלות את צרכת הסיבים התזונתיים
בברכה
דובי הורנשטיין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)