מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת PSPלואי06/06/2013
שלום,
אימי אובחנה אתמול אצל נוירולוג כחולה PSP. הבנתי כי אין תרופה קונבנציונלית למחלה . רציתחי לשאול אם יש תרופה למחלה ברפואה הסינית או דרך להאיט את קצב המחלה?
אודה מאד מאד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת PSP - תגובה
ערן מי-רב07/06/2013לואי שלום
הרפואה הסינית משפיעה על המוח דרך דיקור, טווינה (פיזיותרפיה סינית) וצמחי מרפא.
כל טיפול של הרפואה הסינית משדר גם למוח שינוי תנודות חשמליות וכימיות ואני מאמין שניתן לעזור במצב זה ואף להאט אותו.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנה סוכר- למיכלדן30/05/2013
שלום
שמעתי שברפואה הסינית מקובל השימוש בו..??.נכון??
האם גם שמוצצים קנה סוכר זה מזיק לחניכיים ולשיניים כמו סוכר לבן מעובד?
ממה הרגישות הרבה שסבלתי 20 שעות לאחר מציצת הקנים?
לא נוגע בסוכר לבן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בשיניים - מציצת קנה סוכר
מיכל שלזינגר02/06/2013שלום דן
סוכר מזיק לשיניים ולחניכיים. גם מציצה של קנה סוכר היא בעייתית. לא מומלץ.
לגבי הרגישות שאתה מדווח עליה בחניכיים ובשיניים נועצתי בבעלי שהוא רופא שיניים (: (ד"ר ניצן שלזינגר)-
רגישות בשיניים ובחניכיים קשורה בד"כ בחשיפה של צוואר השן.
בין הסיבות המובילות:
שחיקת שיניים (בד"כ בלילה)
צחצוח חזק מידי
נסיגת חניכיים.
מצבים של מאכל/ משקה קרים גם מעוררים כאב דומה כאשר קיימת בעיה שכזו.
אם הבעיה חוזרת על עצמה מומלץ כמובן להיוועץ ברופא שינים
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני בשיטה מסורתיתהרי25/05/2013
שלום ,לפני שבוע התחלתי לקבל טיפול בדיקור, שהיה אמור לפתור לי בעיות בפרוסטטה מוגדלת! עד עכשיו קיבלתי 2 טיפולים בדיקור! הטיפול האחרון היה לפני יומיים!
אתמול בערב התקלחתי וומייד אחרי שהתנגבתי הרגשתי פתאום זרם חזק של דם פורץ לי מהוריד ברגל שמאל 10 ס"מ מכף הרגל לייד איפוא שקיבלתי את הדיקור! כמובן שנבעלתי, ואשתי חבשה לי את הרגל. זרם הדם היה דקיק ממש כמו גודל של מחט דיקור.השאלה שלי מה קרה כאן ? האם המטפל טעה במקום הדיקור? ומה עלי לעשות בקשר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני בשיטה מסורתית - תגובה
ערן מי-רב25/05/2013הרי שלום
עקרונית גם אם הייתה פגיעה בוריד על ידי דיקור (ישנם פעמים שהדיקור נעשה במטרה להקיז דם - שיטת טיפול סיני) המחט הינה בעובי של כחמישית מילימטר והגוף אמור לסגור את החור (קרישת דם) על ידי כדוריות דם לבנות שזהו תפקידן.
שאלתי אלייך האם אתה לוקח כדורים לדילול דם? דבר שיכול להשפיע על קרישת הדם במצב של פגיעה בריקמה.
המלצה: גש לבדיקות דם לראות את מצב טסיות הדם ובנוסף לבדוק עם הרופא האם ישנה בעיה בקרישת הדם.
בברת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה
הרי25/05/2013לא לא לוקח שום תרופה לדילול דם ועד כה לא היו לי שום בעיות בקשר לקרישת דם
ותמיד במקרה שנפצעתי מיד נקרש הפצע! הדבר קרא 36 שעות לאחר הדיקור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה - תגובה
מיכל שלזינגר25/05/2013שלום הרי
במקרה שיש פגיעה קלה בכלי דם הדבר מתרחש בזמן הדיקור ויתכן דימום ממש קליל - לא יותר מ 2 -3 טיפות דם שפשוט מנגבים ובזאת זה מסתיים.
לא תתכנה תופעות שקשורות לדיקור ויופיעו 36 שעות אחריו.
כנראה שנפצעת קלות בלי ששמת לב לכך וכמובן ללא כל קשר לדיקור.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור סיני בשילוב עם הומאופתיהחיים17/05/2013
היי
האם למצבים כרוניים קשים מותר לשלב בין דיקור והומאופתיה ביחד או שזה מתנגש אחד עם השני או הורס את ההשפעות אחד של השני?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור סיני בשילוב עם הומאופתיה - תגובה
מיכל שלזינגר17/05/2013שלום עידו
אני נוהגת לשלב דיקור לצד הומוטוקסיקולוגיה (תערובות של חומרים במינונים הומיאופתיים ) והשילוב מאוד יעיל מבחינת תוצאות.
יוצא לי לטפל גם במטופלים שנוטלים תרופות הומיאופתיות קלאסיות. לא אמורה להיות שום בעיה נהפוך הוא (:
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירוריעקב15/05/2013
שלום. אני אסמאטי בשליטה עם בקע סרעפתי קטן בטיפל לבקע 2 אומפרדקס משאפים לאסטמה . זה מספר שנים אני סובל מחום פנימי בחלל הבטן אשר יכול להמשך כל הלילה ומלווה בגלי זיעה בביקור אצל גאסטרולוג שלל שזה נובע מבקע. שאלתי מה זה יכול להיות והאם ברפואה הסינית יודעים לטפל ולאבחן מצב זה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום בחלל הבטן + אסטמה +רפואה סינית
מיכל שלזינגר15/05/2013שלום יעקב
הדגש ברפואה סינית הוא להתאים טיפול מדויק לכל אדם על פי הסימפטומים והסינדרומים שהוא סובל מהם.
כאשר תפנה למטפל ברפואה סינית הוא יאבחן את מצבך במדויק על פי תשאול ועל פי כלי אבחנה סיניים: אבחנת דופק, לשון, וגוף ויוכל להתאים לך טיפול מדויק שיסייע לך.
הטיפול ברפואה סינית מתבסס על דיקור, צמחים, ותזונה. מאוד מומלץ לשלב גם עבודה רגשית. אני מאוד מקפידה לשלב עבודת גוף-נפש בטיפול מכיון שמנסיוני הדגש הרגשי מאוד משמעותי לתוצאות טיפוליות.
חבל להמשיך ולסבול
כדאי מאוד לפנות לטיפול
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהזעת יתרמגרד לי09/05/2013
שלום ,
כמה טיפולים של דיקור צריך על מנת לטפל בהזעת יתר ?
ומה אחוזי ההצלחה ?
אילו טיפולים אלטרנטיביים נוספים יכולים להקל על הזעת יתר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בהזעת יתר - תגובה
מיכל שלזינגר09/05/2013שלום שמשית
ברפואה סינית בניגוד בולט לרפואה המערבית ,מטפלים במטופל ולא במחלה.
נקודה משמעותית נוספת היא שהטיפול נועד לריפוי ולא להעלמת סימפטומים. דגשים אלו מאוד משמעותיים מכיוון שניתן להבין שלא ניתן לומר לגבי טיפולים כמה זמן יארך הריפוי.
חשוב תחילה לאבחן את מצבו של המטופל, סינדרומים, אורח חיים, אלמנט ועוד.
על פי אבחון מדויק ניתן לטפל: דיקור, צמחים, הנחיות לאורח חיים ועוד.
כל מטופל מהווה עולם ומלואו הן מבחינת האבחון והן מבחינה טיפולית. לכן לא ניתן לענות לשאלתך הכל כך כללית תשובה פרטנית.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיח אברהם עקב אקנה ומחזור לא סדירמאיה30/04/2013
אני בת 30 ויש לי אקנה, וגם מחזור לא סדיר כל כך,פעם 30 יום פעם 35 ולכן לאחר קריאה מרובה הבנתי שיש את הצמח המעולה שיח אברהם, שאלתי היא . מה עדיף כמוסות של הצמח או לשתות בחליטה, למה יש יותר השפעה?
תודה מראש
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיח אברהם עקב אקנה ומחזור לא סדיר - תגובה
ערן מי-רב30/04/2013מאיה שלום
כמוסות של הצמח הינן מרוכזות יותר ויתנו השפעה מהירה יותר לעומת חליטה אשר צורתה טבעית יותר.
במידה וישנה אפשרות לצרוך את צמח אברהם (ויטקס) בצורת טינקטורה (נוזל) עדיף יותר מנסיוני כיוון שישנה אפשרות של מינון לפי הצורך האישי.
בברכת
אור בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיח אברהם עקב אקנה ומחזור לא סדיר - תגובה
מיכל שלזינגר03/05/2013שלום מאיה
מנסיוני,לא בטוח שהשימוש בשיח אברהם בלבד לצורך איזון חוסר האיזון ההורמונלי שלך יהיה יעיל דיו.
ממליצה לך בחום לפנות למטפל שיאבחן את מצבך במדויק ויתן לך טיפול מתאים:
דיקור, פורמולה מדוייקת וכמובן המלצות תזונה ספציפיות.
נטילה של שיח אברהם ללא כל טיפול נוסף עלולה להיות מאכזבת ומתסכלת מבחינת חוסר השגת התוצאות המקוות.
בכל מקרה אם את נוטלת את הצמח- חשוב שתקפידי ליטול אותו לפחות 3 חודשים עד לתוצאות כלשהן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול אלטרנטיבי בתת פעילותיעל30/04/2013
שלום רב,
אני בת 26, ולפני כחודשיים עשיתי בדיקת דם והתגלתה תת פעילות של בלוטת התריס אך עוד ברמה ראשונית (TSH 5.2). ניסיתי לקחת פורמולת צמחים שרופא סיני המליץ לי, לעשות דיקור, לשנות את התזונה וכו'. בהתחלה היה נראה שזה משתפר לאחרי חודש הTSH ירד ל4.3. אבל חודש לאחר מכן הוא עלה ל6.6.
אני יודעת שהשימוש באלטרוקסין הוא נפוץ אבל הייתי רוצה למצוא כן דרך אלטרנטיבית לטיפול בבלוטה, גם כי אני צעירה וגם כי הערכים לא מאוד רחוקים מהנורמה.
יש למישהו רעיון? יש עוד משהו ברפואה הסינית שיכול לעזור לי?
ממש אשמח לשמוע.
תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אלטרנטיבי בתת פעילות - תגובה
ערן מי-רב30/04/2013יעל שלום
אכן הדרך שבחרת הינה יעילה ויכולה לעזור במצב של תת פעילות בלוטת התריס (היפותירואיד) אך הדבר מצריך טיפול ארוך טווח כיוון שחוסר איזון זה אינו מצב אקוטי כי אם כרוני ולכן מצריך זמן לשינוי.
בנוסף דגש על תזונה נכונה ומסודרת לחזוק מערכת העיכול מתוך היסתכלות של הרפואה הסינית.
מבחינה נפשית מנסיוני בלוטת התריס קשורה בעיקר לטחול (סינית) כלומר אנשי אדמה (חמשת האלמנטים) אנשים בעלי לב רחב אך לרוב לוקחים על עצמם אחרות רבה מדי, יותר מדי על כתפיהם ולוקחים ללב .
מתוך תשומת לב ועבודה פנימית (אפשרי גם בדיקור) לימוד עצמי להוריד עול מעצמי ולהיות בתשומת לב מה נכנס אלי ומה לא, כלומר מה שלי ומה לא שלי.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עיבוי ריריתרונית26/04/2013
שלום רב
לאחר גרידא ובעקבותיה הסטרוסקופיה אני בעלת רירית דקה ומעוניינת בטיפולים טבעיים לעיבוי רירית . אלו תוספי מזון אוכל לקחחת? למי לפנות אני מהצפון וזקוקה בדחיפות למטפל טוב
האם יש לך המלצה על מישהו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מה מטפל אומר וכיצדאביב17/04/2013
היי
הייתי השבוע אצל מטפלת לפגישה ראשונה ויחסית
בתחילת הטיפול היא איבחנה אצלי חוסר בטחון
ובהתלהבות אמרה לי שהיא חייבת לשתף אותי שהיא
רואה שיש לי חוסר בטחון ושאצלי זה ממש בולט ביחס
למטופלים אחרים. זה כמובן נכון אבל משהו בדרך שהיא
אמרה את זה צרם לי במיוחד שמדובר בפגישה ראשונה.
אני תוהה מה אתם הייתם עושים והאם לדעתכם זאת
דרך הולמת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מטפל אומר וכיצד - תגובה
ערן מי-רב17/04/2013שלום נועם
אישית אני חושב שמטפל צריך להיות רגיש וגם אם נאמר דבר בנושא חוסר ביטחון או פחדים או כל דבר אחר אין צורך להשוות מול אחרים כיוון שאיננו בתחרות.
כולנו בשאיפה להתפתחות כל אחד בדרכו ובקצב שלו, אני מאמין שהמטפלת לא באה ממקום של לפגוע אלא להראות לנו כמטופלים את חוסר האיזון בנו ומה העבודה שעלינו לעשות.
בין אם תחליט להמשיך עימה או לעבור למטפל\ת אחרים נסה לקחת זאת לצמיחה.
החשוב ביותר שתרגיש מעבר למה שאמרה האם אתה מרגיש חיבור אל המטפלת הזו והאם אתה יכול לעשות שם עבודה להתפתחות.
מאחל לך כל טוב
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעב תמידיעינת17/04/2013
אני בת 52, בריאה בד"כ, עושה הרבה ספורט, צמחונית ומקפידה לאכול אוכל בריא בארוחות קטנות כל כ- שעתיים.
לפני כשבוע התחילה לי תופעה מאד מציקה. תחושת רעב חריפה שקיימת כל הזמן - גם אם זה עתה סיימתי ארוחה.
כשעוברות כמה שעות, הרעב נהיה בלתי נסבל. לפעמים אני נהיית רעבה באמצע הלילה - דבר שמעולם לא קרה לי קודם.
להשלמת התמונה אציין מספר דברים שאיני יודעת אם הם קשורים לתופעה או לא - לאחרונה אני בהליכי "גמילה" מתרופת אפקסור, שנטלתי לא מעט שנים, נראה לי שעקב כך התחלתי לסבול מנדודי שינה (לילה או שניים בשבוע) ומגלי חום
אודה לתשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעב תמידי - תגובה
ערן מי-רב17/04/2013עינת שלום
גופינו מורכב מחומר (YIN) ואנרגיה (YANG).
לאורך השנים ולאור חיים לא מאזנים מבחינה סינית וטבעית אנו מאבדים מזה ומזה מכל מיני גורמים פיזיים ונפשיים.
לפי מה שאת מתארת ישנו חוסר של חומר בגופיך מה שמביא לחום פינימי ששורף את האוכל ולרעב תמידי, בנוסף גלי חום עקב חסר של YIN= קור ומה שנשאר בגוף הינו חום שמתבטא לרוב אחה"צ\ערב ומכאן גם נדודי השינה.
אמליץ לך לגשת לאיבחון וטיפול ברפואה הסינית אשר יכולים להקל על הסימנים וךהביא את גופיך ליותר איזון זאת על ידי: דיקור, תזונה סינית, צמחי מרפא.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעב תמידי - תגובה
מיכל שלזינגר17/04/2013שלום עינת
הגמילה מאפקסור יכולה בהחלט לייצר תופעות דוגמת אלו שאת מתארת. הגמילה מאפקסור היא בין הגמילות המורכבות ביותר ויש לבצע אותה בהדרגה, באיטיות ובהנחיית רופא.
מטופלים שנגמלים מאפקסור מדווחים על תחושות מאוד קשות- בעיות שינה, רעב וחוסר איזון מאוד משמעותי בכל תחומי החיים.
כדאי ללוות את הגמילה (בהנחיית הרופא כמובן !) אצל מטפל ברפואה משלימה על מנת לסייע לגוף לשוב לאיזו בצורה טובה ויעילה ככל האפשר.
אני למשל מלווה מטופלים אלו לצד הדיקור, בפרחי באך, ופורמולה הומוטוקסיקולוגית עד להשגת איזון ויציבות מחודשים.
רפואה שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרהמ16/04/2013
שלום רב,
אני בחורה בת 28, בריאה בד"כ, עם מספר בעיות שהחלו לפני כשנה.
ראשית, אלרגיה חמורה בעין (ימין) ויובש חזק בעיניים. האלרגיה הינה אבחנה לאחר שעברתי מספר רופאי עיניים שסברו תחילה שמדובר בדלקת עפעפיים עד האבחנה הסופית שמדובר באלרגיה (טופלתי בטיפות סטרואידים והפסקתי. עברתי גם דיקור. אך התופעה חזרה).
שנית, בתקופה האחרונה חשתי בחילות, הקאתי מספר פעמים ולעיתים כאבי בטן.
שלישית, מערכת חיסון חלשה – בחודשים האחרונים הייתי עם שפעת וכאבי גרון שחלפו וחזרו וכנראה (על פי בדיקות דם) הייתה לי מחלת הנשיקה.
רביעית, בבדיקות הדם שעשיתי – עלה כי רמת הברזל שלי נמוכה יחסית, וכן מעט מחסור בויטמין D.
(על אף שאני אוכלת היטב, ועד היום לא היה לי מחסור בויטמינים) – והחלתי ליטול תוספי מזון אלה.
חמישית, לפני כחודשיים, הייתי מתעוררת בלילה עם קשיים להירדם חזרה. כעת זה עבר.
אני מאמינה שיש קשר בין התופעות השונות. ואשמח אם יש אבחנה הוליסטית לתופעות אלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרה - תגובה
מיכל שלזינגר16/04/2013שלום לך מ יקרה
האבחנה והטיפול ברפואה משלימה הם כפי שציינת הוליסטים.
בניגוד לרפואה מערבית שכל תחום מטופל על ידי מומחה אחר ברפואה הסינית המטפל מתייחס לכל הסימפטום ומאתר את הסינדרום הרלבנטי.
בד"כ בעיות עיניים / אלרגיה וכו קשורות לעיניים.
ופעמים רבות גם בעיות שינה.
אבל כמובן תלוי בשעת ההתעוררות. לכל שעה ברפואה הסינית יש משמעות של הביוריתמוס (שעון ביולוגי שמיוחס לאיברים שונים).
ויטמין D חסר כיום למרבית האוכלוסיה עקב צמצום חשיפה לשמש.
מציעה לך לפנות למטפל ברפואה סינית שיוכל לאבחן את מצבך על פי כל הפרמטרים הנדרשים:
דופק, לשון, אבחנת גוף ותשאול.
כמובן שהמטפל יתיייחס לנתונים נוספים שלא ציינת כאן: עיכול, עור, שיער, ציפורניים, אורח חיים, תזונה בדיקות רפואיות ועוד.
כפי שאת מבינה האבחון המדויק הוא מאוד משמעותי לצורך האבחון וכמובן לטיפול המדויק.
לא ניתן לאבחן / או לטפל דרך הפורום...
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמחי מרפארוית14/04/2013
שלום רב !
לאחר מספר חדשים של חרדה ולחץ עקב נשירת שיער ,אני טופלתי 6 טיפוליםבדיקור סיני עדיין אין שיפור .המליצו לי על צמח פרע היפריקום ,אך אני חוששת .אני מבקשת לדעת עליו אם יש תופעות לוואי או ממכר .אני בת 56 .האם אתם ממליצים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צמחי מרפא - תגובה
מיכל שלזינגר14/04/2013שלום לך גלית
אני מבינה שהחרדה והלחץ שלך נובעים כתוצאה מנשירת השיער ולא ההיפך...?
א. ניתן לטפל בנשירת השיער. כדאי לפנות למטפל שהתמחה בדיקור קוסמטי.
בדיקור קוסמטי הטיפול הוא לבעיות קוסמטיות אך בניגוד לטיפול קוסמטי רגיל, הטיפול ברפואה סינית הוא טיפול הוליסטי. זאת אומרת האבחנה מתייחסת למצבו הגופני הנפשי הכללי של המטופל. ועל פי האבחנה ניתן טיפול מקומי כמובן אבל גם טיפול מאזן כללי.
למשל, אם הנשירה נובעת כתוצאה מחולשה של הכליות + סטגנציה של הכבד, המטופל יקבל טיפול בפורמולה סיסטמית לנטילה פנימית + טיפול בדיקור לצורך איזון חיזוק כליות + איזון כבד + דיקור מקומי ותמיסה למריחה על הראש.
ב. לגבי היפריקום, על פי חוק ניתן כיום לקבל את הצמח רק על פי מרשם רופא. הצמח מאוד יעיל לטיפול במצבי דיכאון בעיקר הפעילות נובעת מעיכוב הספיגה החוזרת של סרוטונין, נוראפינפרין ודופאמין במוח. ממחקרים שנעשו ידוע כי להיפריקום פחות תופעות לוואי בהשוואה לתרופות אחרות לטיפול בדיכאון. תופעות הלוואי הנפוצות שדווחו היו קלות וקשורות בעיקר בהפרעות במערכת העיכול.
ג. אני לא יודעת איזה טיפול בדיוק את מקבלת כיום אבל חשוב מאוד שהטיפול יפנה גם לפן הנפשי ולא יתמקד רק בדיקור אלא בצמחים , פרחי באך (לצורך איזון רגשי ) ועוד כלים מתחום הגוף נפש.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן יורדת ההשפעה של הדיקור?חיים05/04/2013
אני בחור בן 40 טופלתי שנה שלמה רצופה בדיקור לבעיות עיכול שרק החמירו עם הזמן ולא הצליחו לעזור לי ולדעתי עשו לי רק נזק.
תוך כמה זמן הגוף חוזר לעצמו אחרי שנה שלמה של דיקור למהלך טבעי של הגוף ויורדת ההשפעה של הדיקור לגמריי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך כמה זמן יורדת ההשפעה של הדיקור? - תגובה
ערן מי-רב05/04/2013שלום עידו
מנסיוני דיקור אינו יכול לעשות נזק אלא אם כן כן מדקרים בנקודות שלא מיועדות ופוגעים בעצב ואף אז כאב זמני.
בכדי לבעי דיעה מדוייקת אני צריך פרטים נוספים כגון אורח חיים, תזונה, רגשות ועוד...
יתכן שהדיקור היער דברים רגשיים ופיזיים אשר מתחילים תהליך במערכת העיכול וזה דבר טבעי שהגוף מוציא החוצה.
שאלה נוספת היא - מהם בעיות העיכול אשר הופיעו?
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם גירוד בלתי פוסקנונה22/03/2013
סבתי בת 90 ובתקופה האחרונה אינה מפסיקה להתגרד כל הזמן. היינו אצל מספר רופאי עור ובינתיים כל הקרמים והמשחות לא עוזרים לה. היא לא מצליחה לישון כבר רוב הגירודים. אשמח לקבל עצה מה ניתן עוד לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם גירוד בלתי פוסק - תגובה
ערן מי-רב22/03/2013נוגה שלום
לרפואה הסינית יש תשובה לגירודים הללו ומכך אמליץ לך לגשת לאיבחון אצל מטפל\ת שיאבחנו את מקור הבעייה.
דיקור בשילוב עם צמחי מרפא יכולים לטפל מענה טוב לכך.
ההסתכלות הסינית לגירודים רואה בכך רוח אשר נכנסת לגוף ממספר גורמים: חסר נוזלים, תקיעות דם או אנרגיה, חום ועוד.. ופעמים רבות בשילוב עם לחות המצטברת בגופינו.
בברכת
אושר בריאות אור ואהבה
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה עם גירוד בלתי פוסק - תגובה
מיכל שלזינגר23/03/2013שלום נונה
מומלץ לבדוק גם תפקודי כבד. אחד התסמינים המרכזיים בבעיה כבדית הינו גירודים.
בדקו גם האם היא החליפה תרופות לאחרונה.
לגבי טיפול-
ממליצה לבדוק את מה שהמלצתי ובמקביל לפנות לטיפול אייפק.
מנסיוני הטיפולי ,בבעיות כאלו שאינן ברורות, שילוב של אייפק (טיפול המשלב אבחון וטיפול, האבחון נעשה על פי קינסיולוגיה - תגובת שריר) לצד דיקור והומוטוקסיקולוגיה נותן פתרונות מצויינים.
אבל - כדאי להתחיל עם בדיקת תפקודי כבד.
קרמים ומשחות כפי שטיפלתם לאו דווקא יתנו פתרון מכיוון שזהו פתרון חיצוני בלבד.
גירוד על פי הרפואה הסינית מבטא בד"כ חום בדם- שזוהי תופעה פנימית סיסטמית. משחות חיצוניות אינן יכולות לסייע במקרים כאלו.
רפואה שלמה לסבתך
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)