מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- יש לי שאלה בבקשהדני03/04/2020
1 עם אני חטפתי מכה פיזית באזור של הכליה והכליה שלי ניפגעה בעקבות זה אז מה הסיכוי בערך שהכליה תרפה את עצמה מהמכה הפיזית?
2. אפשר לאבחן בעיה של פגיעה ממכה פיזית בכליה באמצעות בדיקת שתן לכליות או חייב אולטראסאונד לכליה?
3. איפה אני יכול להשיג בדיקת שתן לכליה שיבוא עליי שליח עד הבית בשביל לקחת את הכוס עם השתן שלי לבדיקה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך מאבחנים "מכה בכליה"
פרופ` דניאל לנדאו03/04/2020שלום רב
כרגיל לא יכול להתיחס ישירות לבעיה ספציפית. לא ברור בן כמה השואל ואם יש בעיות רפואיות הלוות או טיול תרופתי קבוע.
באופן כללי הכליות מוגנות מפני חבלה חיצונית. צריך מכה ישירה וחזקה לאזור המותן. אם זה קורה, אז התסמינים של מכה כזאת צריכים להיות דם בשתן או כאב מתמשך במותן. לאבחון דם בשתן אפשר לבצע בדיקת שתן דרך קופת חולים. אם אתה רואה דם בשתן באופן מתמיד עליך לגשת למיון למרות (!) הדאגה מהקורונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלתכליות כושר ואכילת חלבוןיעל31/03/2020
שלום פרופסור לנדאן יש לי מחלת כליות c3gbשהתגלתה לפני 7 שנים במקרה עקב חלבון כרגע תפקודי כליות תקינים
חלבון באיסופים בין 1-2 גר אני כבר חודשיים עושה אימוני
כושר אוכל בריא הורדתי סוכרים ופחמימות שהייתי אןכל
הרבה אני אןכל כמות
של 100 גר חלבון ביום כמובן ללא אבקות האם זה
הרבה בשבילי? האפ זה יכול לדרדר את המחלה למרןת
שאני אןכל הרבה יותר בריא מבעבר ועושה ספורט?
בגלל המצב אני מעדיף לא להיכנס כרגע לקופת חולים
לבדיקות דם תודה רבה על עזרתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון גופני בנוכחות מחלת כליות כרונית
פרופ` דניאל לנדאו31/03/2020שלום רב.
לא ניתן לתת יעוץ אחראי פרטני. אני מניח שאתה אדם בוגר ושאתה המעקב של נפרולוג. באופן כללי אגיד שאין כמעט מצב בריאותי בו לא מומלץ לבצע אימוני כושר, במיוחד מהסוג הארובי, בנוסף לתרגילי גמישות. לגבי כמות החלבון בדיאטה מציע לברר עם הנפרולוג המטפל. אין להסתפק בחלבון הכללי אלא גם במקורו. ההמלצה הכללית היא להעדיף חלבון מן הצומח. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פורמולה לתינוקאנה26/03/2020
שלום, בן 3.5 חודשים עם אי ספיקת כליות כרונית ריפלוקס של השתן. קראטנין אחרון 0.48. בשיא 0.62
בהנקה מלאה, מעניינת לשלב בקבוק עם פורמולה.
איך ניתן לדעת איזו מתאימה, הבנתי שיש חשיבות לרמות אשלגן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פורמולה לתינוק עם מחלת כליות כרונית
פרופ` דניאל לנדאו26/03/2020שלום רב
הרשי לי לתקן אותך: תינוק בן 3.5 ח' עם ערך קראטינין כפי שאת מצטטת אין " אי ספיקת כליות" . אני בטוח שתפקודים רבים של הכליות פועלים כשורה. לכן, אם הקראטינין בדם מעט גבוה מהנורמה, והמצב יימשך לאורך זמן, זה ייקרא מחלת כליות כרונית שנהוג לסווגה ל 5 דרגות מ 1- קלה ל 5- קשה מאד.
כרגיל , אסור לתת יעוץ לילד ספציפי. באופן כללי, אם נמסר לך שלתינוקך יש מחלת כליות כרונית יש להיות במעקב רפואי עם מעבר מהנקה לפורמולה, כדי לוודא שאכן לא מופיעות הפרעות במלחים, בעיקר באשלגן. בשום אופן לא למנוע מהתינוק אוכל! הפורמולה שנחשבת הדלה ביותר באשלגן נקראת סימילק 60/40.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, מעודד מאוד!
אנה27/03/2020* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינוי בגודל כליותעידו25/03/2020
שלום רב
בבדיקת אולטרסאונד לפני 5 חודשים לילד בן 6.
כליה ימין 7.7 סמ
כליה שמאל 7.8 עם הרחבת אגן קלה עד 0.7
בבדיקה לפני יומיים
כליה ימין 7.2 סמ
כליה שמאל 8 סמ
שאלתי היא, איך יכול להיות שכליה ימין קטנה בין הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת us
פרופ` דניאל לנדאו25/03/2020לא, זה בטווח הטעות של הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליה לילד בן 6.5לירן24/03/2020
בחצי שנה האחרונה בוצע לבני בן ה6.5 פעמיים אולטרסאונד.
ב-2 המקרים הודגמה הרחבת אגן כליה שמאל של 0.7 ס"מ.
בנוסף ב2 מקרים שונים שכאב לו באיזור שלפוחית השתן, נמצא בבדיקה מעט דם.
בבדיקת שתן אחרת מצאו מעט חלבון.
שלפוחית השתן תקינה.
שאלתי איך, מה ניתן לעשות עם הממצאים בינתיים, האם זה הפיך?
האם בטוח יש בעיה עם הכליה?
הוא קטן וקומפקטי לגילו ונולד במשקל נמוך עם חשד לIUGR בבטן.
קריאטינין תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת us
פרופ` דניאל לנדאו24/03/2020שלום רב.
יש להגיע להתיעצות עם נפרולוג. נא להביא את תמונות ה us על דיסק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמח לקצת יותר הרחבה
לירן24/03/2020בוודאי שנגיע לנפרולוג שאליו התורים רחוקים.
לכן שלחנו שאלה בפורום שאולי יכוון אותנו להבין את הממצא במקום לקרוא בגוגל ולחיות בספקולציות.
האם הרחבה של אגן כליה זה ממצא שכיח? האם הפיך? האם הגודל של ההרחבה משנה?
מעט יותר הסבר יעזור לנו.
תודה דוקטור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת us
פרופ` דניאל לנדאו24/03/2020כן, הרחבת אגן כליה היא ממצא שכיח בבירור של תלונות לא ספציפיות, כמו כאבי בטן. במיוחד בדרגות הקלות האלה עליהן את מדווחת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות וקורונהורד16/03/2020
בני בן 21, חייל מודיעין במפקדה, סובל מאי ספיקת כליות בשל ריפלוקס דו"צ רמה 4, פרופיל 64. האם הוא נמצא בסיכון בשל הקורונה? אנחנו רוצים לדעת אם הוא צריך להיזהר יותר מהאחרים. גם המפקדים בבסיס ביקשו לדעת, הם מחליטים עכשיו מי יגיע לבסיס ומי ישאר בבית. תודה, ורד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכון לחלות בוירוס הקורונה במצב של מחלת כליות כרונית
פרופ` דניאל לנדאו16/03/2020שלום רב
אני מניח שאם בנך גוייס בפרופיל המתאים יקחו את זה החשבון. מחלת כליות כרונית (שאני מניח שאצל בנך היא בדרגה מתקדמת, אחרת לא היו מגייסים אותו כלל) היא לא מצב של חסר חיסוני מיוחד. כפי שמופיע בחדשות, אנשים צעירים אינם בסיכון מוגבר גם אם יחלו. כפי שאת רואה בחדשות הנושא מאד נזיל . כרגיל, אסור לראות במכתב זה עצה ספציפית עבור בנך. צריך עבור זה יעוץ פנים אל פנים מול רופא מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולי לא שאלתי נכון
ורד16/03/2020תודה על תשובתך. אולי לא שאלתי נכון. רוצה לדעת האם הקורונה יכולה לפגוע בכליות . למקרה שגיא יחלה בקורונה , האם הכליות יכולות להיפגע. כמו כולם גם אנחנו ניזונים מהתקשורת וראינו שקורונה יכולה לגרום גם לאי ספיקת כליות. לכן החשש והשאלה.
תודה שוב, ורד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קורונה יכולה לפגוע בכליות?
פרופ` דניאל לנדאו18/03/2020לא, וירוס הקורונה עלול להביא לדלקת ראות קשה, שבמקרים הקשים יכולה להביא לאשפוז בטיפול נמרץ וצורך בהנשמה. חולים במצב כ"כ קשה מפתחים לעתים כשל רב מערכתי, כולל כליות. כפי שאת קוראת בעיתונים מי שבסיכון לפתח סיבוכים אלה הם בעיקר אנשים בעלי גיל מתקדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת אולטראסונד כליותאודליה06/03/2020
שלום רב
מצ"ב פענוח ואולטרסאטנד. מה הממצאים לגבי הכליות (אי סדירות בקפסולה וצלקת) אומרים? האם זה מסוכן?
יש מה לעשות גם בלי השומניות של הכבד?
תודה בת 37
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת us כליות באישה בת 37
פרופ` דניאל לנדאו06/03/2020שלום רב
כדאי לחזור לרופא שהזמין את הבדיקה ולדבר על התשובה בהקשר למצב הרפואי הכללי. מי שמייעץ בדכ למבוגרים על ממצאים מבניים בכליות הוא הרופא האורולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה מאולטרסאונד בטן ואגןדלית03/03/2020
שלום רב.
הנני בת 52 בריאה בדכ. נשלחתי לאולטרסאונד בטן ואגן בגלל כאבי בטן. התשובה הייתה תקינה חוץ מאשר כליה שמאל בגודל 7.7 (ידוע לי שנים) פרנכימה מעט דלה ללא הרחבה של המערכת המאספת. קריאטנין ביולי היה תקין. ביום ה עושה בדיקות דם
שאלותי -
1- האם התוצאה תקינה במידה והקריאטנין יהיה תקין?
2- האם יכול להיות שמי שעשה את הבדיקה טעה באבחנה?
בעבר בבדיקות אולטרסאונד לא היתה פרנכימה דלה.
3- האם עליי לפנות לנפרולוג?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מאולטרסאונד בטן ואגן
דליצ06/03/2020שלום רב.
לא נעניתי לשאלותיי.
אשמח ואודה על מענה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכליה אחת (מתוך 2?) קטנה
פרופ` דניאל לנדאו07/03/2020שלום רב:
במידה וידוע לך על כליה אחת קטנה מזה שנים, אך כליה שניה תקינה, יש לעקוב כל שנה אחרי לחץ הדם , חלבון בשתן ותפקודי כליות. אם אחד מאלה לא תקין , י שלפנות לרופא המשפחה ואולי גם לנפרולוג.
הקוטר של הכליה הקטנה המוזכר (7.7 סמ) הוא קטן מאד עבור מבוגר, לכן לא מפתיע אם מדווח גם על פרנכימה (קליפת כליה) "דלה".* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת כליות ספורט וויטמיניםנאווה29/02/2020
שלום יש לי מחלת
כליות סי 3 gn
התחלתי להתאמן בחדר כושר אירובי וגם משקולות
תפקודי כליה תקינים מקבלת
10 מג אנפריל חלבון בין 1-3 גרם
המחלה התגלתה במקרה לפני 6 שנים בבדיקה
שגרתית
אני לוקחת כורכומין בי12 וחומצה פולית רציתי לדעת
אם הספורט שהתחלתי יכול לדרדר את המחלה ?
והאם מותר לקחת
ויטמינים? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות ספורט ומחלת כליות
פרופ` דניאל לנדאו01/03/2020שלום רב
אני מניח שאת/ה נמצא במעקב של נפרולוג. ולחץ הדם שלך בשליטה עם הטיפול התרופתי. אם זה כך ואין מחלות אחרות, אזי פעילות ספורטיבית ארובית (ריצה, שחיה, הליכה מאומצת, עבודה חוזרת עם משקולות קטנות) יכולה רק לעשות טוב כמעט בכל מצב בריאותי כולל מחלת כליות. לגבי תוספת ויטמינים מעבר למה שמומלץ עי הנפרולוג, אין לי כל מידע ולא כדאי לרוב לבזבז על זה את כספך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחס מיקרואלבומין לקריאטנין בשתן בזמן היריוןנויה26/02/2020
אני בת 45, עברתי הריון ולידה שקטה בשבוע 36 עקב רעל הריון שהתפתחה בשבוע 35, שהתבטא בלחץ דם גבוה פתאומי וחלבון פתאומי בשתן בבת אחת. ללא מלות רקע- בחורה בריאה מכל הבחינות וגם היום לחץ דם תקין, סוכר תקין חוץ מהחלבון הזה...
1.היחס שבין מיקרואלבומין לקריאטנין בשתן בעקבות רעלת הריון הוא %40.76 ? מה זה אומר? ותוך כמה זמן המצב ישתפר?
2. האם כדאי להיכנס להריון במצב זה? למה?
3. האם יש בדיקות נוספות שעליי לעשות כדי לוודא ש"יצאתי מהרעלת"?
4. האם יש המלצות להריון הבא כדי שלא תחזור הרעלת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עליה קלה בהפרשת האלבומין בשתן אחרי רעלת הריון
פרופ` דניאל לנדאו28/02/2020שלום רב
לא ברור כמה זמן אחרי הפסקת אותו הריון את נמצאת כעת.
הערך שסיפקת של הפרשת אלבומין בשתן הוא בדכ במג לגראם קראטינין. הוא מעט מוגבר ויש לוודא שהוא חוזר לנורמה. כ"כ יש גם למדוד את לחץ הדם ולוודא שבדיקות הדם לתפקודי כליות (קראטינין) תקינות.
אחרי כל אלה עלייך להגיע למומחה לנפרולוגיה של מבוגרים להתיעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימון גופני ומדד EGFRניל25/02/2020
שלום לפני שלוש שנים EGFR היה 106 היום הוא 93 האם אימון גופני לפני ביצוע הבדיקה פוגע במדד EGFR?
כשעתיים לפני הבדיקה ביצעתי אימון רכיבה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקריאטנין שלי היה 0.97
ניל25/02/2020RBC - 4.3
UREA 43
ALBUMIN/CREATNIN RATIO -9.16* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת רכיבה על ערך egfr
פרופ` דניאל לנדאו25/02/2020נבהיר עבור שאר הקוראים בפורום זה שמשמעות egfrהיא estimated glomerular filtration rate. זה חישוב של תפקוד הכליה כמסננת ומתבסס על ערך הקראטינין בדם באדם מבוגר. חישוב זה לא מושפע מפעילות גופנית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת PCRאיל23/02/2020
שלום
בבדיקת PCR שערכתי נמצא התקבלה תשובה של 574.6.
יש לציין שהבדיקה נערכה לאחר אימון שחיה של כ 75 דקות.
אבקש לדעת התיחסות לנתונים כי לפי מה שהבנתי זה חריג במיוחד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת pcr ?
פרופ` דניאל לנדאו24/02/2020שלום
ברפואה אותו קיצור יכול להתפרש בצורות שונות. האם הכוונה שלך היא בדיקת שתן ליחס חלבון: קראטינין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת PCR
איל25/02/2020הכוונה אכן לבדיקת שתן ליחס חלבון: קראטינין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מונע לפני ברית בכליה מחוברתמירי22/02/2020
שלום
יש לי תינוק עם 2 כליות מחוברות בצד אחד
Croseed fusec etopic kidney. ובצד השני אין כליה.
בu.s. לאחר לידה ראו שהכליה מתפקדת והכל בסדר.
השאלה שלי היא האם לפני ברית כדאי לקחת אנטביוטיקה כטיפול מונע, יום קודם, באותו היום ולמחרת כדי למנוע רפלוקס או דלקת כלשהי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול אנטיביוטי מונע סביב ביצוע ברית בתינוק עם 2 כליות מחוברות
פרופ` דניאל לנדאו22/02/2020שלום רב
לא אחראי לתת עצה במקרה הספציפי. באופן כללי לא נהוג להמליץ על טיפול אנטיביוטי מונע במקרה של כליות מחוברות כשאין כל הרחבה בדרכי השתן של כליות מחוברות אלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השלמת חסרים ויטמינים והכליותי11/02/2020
היי,
בן 37, חשד ל-IgA Nephropathy. פרוטאינוריה (מעט מעל גרם חלבון) והמטוריה בשתן. תפקודי כליה תקינים. קריאטינין בדם מעט גבוה.
לאחרונה אובחנה אצלי בלפריטיס (דלקת כרונית בעפעפיים), שמלווה במקרים חוזרים ונשנים של שעורה.
רמות הוויטמינים שלי מעט נמוכות: ויטמין בי-12 (176), חומצה פולית (4.1), ויטמין די (17). ויטמין A לא נבדק. לציין שלאחרונה התחלתי ליטול מולטי-ויטמין של צנטרום.
הנ"ל, בפרט מחסור בויטמין D, עלולים להיות הגורם לבלפריטיס.
אודה על הנחיה כיצד עליי להשלים את החסרים של ויטמיני ה-B12, חומצה פולית, ויטמין A וויטמין D, כך שלא יהיו נפרוטוקסיים). הן מבחינת דרך מתן (זריקה, כמוסות, טיפות וכד') ומינון.
למיטב הבנתי, ויטמין D למשל יכול להיות נפרוטוקסי והמינון המומלץ הוא 400-1000 ועד 2000IU/day.
כך גם ויטמין A עלול להיות נפרוטוקסי במינונים גבוהים.
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק כלייתי פוטנציאלי של תוספות ויטאמינים
פרופ` דניאל לנדאו11/02/2020שלום רב:
אני מניח שאתה במעקב של נפרולוג וביררת איתו האם יש מקום לטיפול תרופתי עבור השילוב שאתה מציין של דם וחלבון בשתן בשיעור הגבוה יחסית שצויין.
בקשר לתוספי הויטמינים שציינת, אינני מכיר שיש לתוספים אלה פוטנציאל כלשהו לפגוע בכליות, כשהם ניתנים במינונים המומלצים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
י12/02/2020תודה רבה על התשובה!
אכן, אתה צודק. שכחתי לציין שאני נוטל Tritace במינון 5mg/day.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה בכלייה שגדלה לילד בן 4.5יוסי08/02/2020
לבני בן ה 4.5 אובחנה ציסטה בכלייה עוד בשלב ההריון. מאז אנו במעקב אולטראסאונד.
מסתבר שהציסטה גדלה עם הזמן.
האם זה נורמלי ופשוט גדל יחד עם גדילת הכלייה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציסטה בכליה
פרופ` דניאל לנדאו08/02/2020שלום רב:
קשה (ואסור בעצם) ליעץ במקרה הספציפי .
אני מניח שאתם במעקב של נפרולוג או אורולוג של ילדים . כדאי לחזור אליהם, עדיף עם תמונות ה- US החוזרות, ולהתיעץ איתם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)