מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הידרונפרוזיס מולד האם תורשתיי01/05/2018
האם הידרו נפרוזיס מולד הוא תורשתי? האם בנאדם שאחד מהוריו עבר כרתית כליה כתוצאה מהידרונפרוזיס יכול לתרום כליה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הידרונפרוזיס הוא מצב תורשתי
פרופ` דניאל לנדאו01/05/2018לא , ברוב המוחלט של המקרים מדובר במום מולד, כלומר: הפרעה בהתפתחות של איבר מסויים באותו הריון ספציפי.
הערכה של מועמד לתרומת כליה כוללת כמובן בדיקות שימות של הכליות, ובראשן בדיקת אולטרה-סאונד של הכליות, שיכול בהחלט למצוא הידרונפרוזיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התרחבות של אגן כליהעדי15/04/2018
שלום, בני בן 4.10 חודשים. ילד בריא, בגן. שגרה רגילה של ילד בגילו. לאחרונה (בערך מזה שבועיים-שלושה אחרונים) חווה תחושה שיש לו כל הזמן פיפי, ללא תסמינים של צריבה/כאבים/שינוי בצבע/שינוי בריח/ללא עצירות
חושב לציין כי הילד לא חש את התופעה כל יום, ובמהלך שבועות אלו, היו גם מס' ימים שלא חש כלום ואז פתאום יום אחד שחש...וכך הלאה. הנ"ל יכול להופיע כאשר הוא חווה איזשהו משבר, כעס, שעמום. בגן לעולם זה לא קרה. בוצעה לילד בדיקת שתן בסטיק לפני כשבוע וחצי-שבועיים- יצא תקין. הלילה הזה, התופעה חזרה על עצמה שוב, באופן חמור ביותר- כאשר על אף שעשה פיפי שוב ושוב כל הזמן הרגיש שיש לו פיפי, בבוקר, נעשתה שוב בדיקת שתן בסטיק, יצא תקין שוב, כאשר ליתר ביטחון הבדיקה נשלחה גם לתרבית- התרבית חזרה שלילית, שאר בדיקות השתן יצאו גם הן תקינות (חלבון, זוכר..כולן בטווח הנורמה)
חשוב לי לציין כי הילד נמצא בתקופה רגשית סוערת, חווה משברים, התקפי זעם אנחנו נמצאים בתחילתו של טיפול רגשי מול פסיכולוג ילדים.
אני מדגישה שוב כי התופעה לא מתרחשת כל יום, והלילה התופעה קרתה אחרי 5 ימים פלוס מינוס שבהם לא היה כלום.
קשה לתאר את תחושת חוסר האונים מול הילד, כאשר אין לנו שום אמצעי לעזור לו.
האם נתקלת בתופעה כזו? האם יש משהו לעזור לילד כאשר חווה את התחושה של פיפי? ולא יוצא לו
התחושה שלי היא כי הנ"ל נובע ממצב רגשי שהילד חווה כרגע, אני פשוט לא יודעת כיצד לעזור לו בזמן התקף.
על אף שלתחושתי מדובר במשהו ריגשי, אתמול בוצע US כליות/דרכי שתן/שלפוחית - נמצא שהכל תקין מלבד כליה ימין- שם נרשם כי "הודגמה התרחבות של אגן הכליה ברוחב 1.1 ס"מ (הודגמה בבדיקה עם שלפוחית שתן ריקה).
האם בכל זאת אולי לא מדובר במשהו ריגשי? האם יש צורך לבדוק את הנושא התרחבות הכליה? מה זה אומר?
אודה מאוד לעזרתך,
תודה, עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי נוחות במתן שתן וממצא לא תקין ב- US
פרופ` דניאל לנדאו15/04/2018שלום רב:
לא ניתן להגיד בוודאות שהכל רגשי.
מציע לקבוע תור להתיעצות עם נפרולוג או אורולוג ילדים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לפיענוח MRI מיילדותי להדגמת העובר- bodyאורן08/04/2018
בבדיקת אולטראסאונד פרה - נטלי חשד ל - PUV .ציסטה כלייתית וכליות אקוגניות.
הופנתה בשאלה של מערכת אורינרית.
טכניקה:
הבדיקה בוצעה בסדרות משוקללות T2 בשלושה מישורים ומשוקללות T1 במישור סגיטלי וקורונלי,
מכוונים לחזה ובטן של העובר, ללא הזרקת חומר ניגוד.
בוצע סדרה של דיפוזיה במשור אקסיאלי של העובר.
ללא מתן סדציה עם PO 5mg Assival. T עקב חשד לאלרגיה.
בעת הבדיקה הנבדקת שכבה על הגבה.
הבדיקה באיכות טכנית תת מיטבית עקב תזוזות העובר.
ממצאים:
נצפה עובר יחיד במצג ראש בעת הבדיקה.
כמות מי השפיר נצפתה בגדר הנורמה.
תנועתיות העובר בעת הבדיקה הייתה בגדר מרובה.
הריאות בעלות אות ונפח כמצופה לגיל. ללא עדות לאזור ריאתי בעל אות חריג.
מנח הלב בבית החזה בגדר הנורמה .
נצפו קנה, ברונכים ראשיים וושט עם עמודת נוזל תקינה בתוכם.
ללא עדות להרמת סרעפת או לאברי הבטן בחלל בית החזה.
ללא עדות לתפליט פלאורלי או פריקרדיאלי.
הטחול בבטן שמאלית בגדר הנורמה.
הכבד במנח תקין מימין .
כיס המרה נצפה היטב. לא ניתן לדון על דרכי המרה בעובר אם אינן מורחבות בצורה פתולוגית.
הלבלב נצפה במנח תקין.
האדרנלים נצפו דו צדדית לא מוגדלים, ללא שינויים ציסטים או סולידיים בתוכם.
נצפו שתי כליות במנח אנטומי רגיל, ללא עדות להרחבת המערכת המאספת. כליה ימין 29 מ"מ. כליה שמאל
37 מ"מ.
ציסטה בקוטב עליון של כליה שמאל של כ 2 מ"מ בקורטקס.
מימין קורטקס דק , הבדלה קורטקומדולרית ירודה. אות גבוה מקורטקס כלייתי ב – T2.
דיפוזיס בקוטרקס כלייתי עם ADC חריג, בין 1300 עד 1400 לעומת הנורמה לגיל זהsec/micrometer square 1100.
לא נצפו שופכנים מורחבים, פרט לקצה ימין הוא מעט מורחב.
כיס השתן עם נוזל בתוכו ובעל דופן סדיר.
בועת הקיבה בבטן שמאלית בגודל תקין.
לולאות המעי הדק בפיזור תקין בבטן עם נוזל בתוכם.
הקולון הודגם בסדרות משוקללות 1T עם עמודת מקוניום היפראינטנסי בתוכו בפיזור תקין עד הרקטום.
אין עדות להרחבת לולאות מעי.
ללא עדות לנוזל חופשי בכמות עודפת בחלל הצפק של העובר.
דופן הבטן הקדמית נצפית שמורה.
השליה נצפתה פונדלית אחורית ללא ממצא בולט חריג .
ללא ממצא בולט ראוי לציון בחלקי הגוף של האם הכלולים בסריקה.
לסיכום:
ללא עדות ל – PUV.
ציסטה קטנה בקוטב עליון של כליה שמאל.
כליה ימין קטנה לגיל עם קוטרקס דק יחסית והבדלה קורטיקומדולרית ירודה.
דיפוזיה חריג בשתי הכליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח MRI של כליות בעובר
פרופ` דניאל לנדאו15/04/2018שלום רב:
לא ציינת באיזה שבוע בוצעה הבדיקה.
אין פשרות לתת תשובה אחראית לשאלה כ"כ רגישה דרך פורום שכזה.
מציע לכם לקבוע תו ר להתיעצות עם הרופא שהזמין לך את הבדיקה ולבקש גם חוות דעת של נפרולוג ילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 35,תודה
אורן15/04/2018* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום פרופסור אם תוכל להביא חוות דעתגיא09/03/2018
שלום פרופסור השאלה שלי מתייחסת להודעה שמתחת זה ההמשך אמרת לי שאין סיבה לחשש ולגשת למומחה קבעו לי תור רק לעוד חודש..קודם כול תודה על מילות ההרגעה פרופסור ,רציתי לציין שאני ממש מקשיב לעצתך ...אם תהיה באפשרותך רק להסביר לי למה מצד אחד הקיראטנין שלי גבוה מהנורמה כמה שנים....הקיראטנין קלרינס שלי רק 96 ביחס לבני גילי....אך כמובן שרשמת לי שאין לי סיבה לחשוש???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות תפקודי כליה
פרופ` דניאל לנדאו10/03/2018מה שקובע יותר מערך הקראטינין בדם הוא ערך פינוי הקראטינין המתבצע מתוך איסוף שתן של 24 שעות. ערך של 96 מל לדקה הוא תקין. כל טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לחוות דעת על התוצאותעמית25/02/2018
אני בן 26 גובה 174 משקל 66.5 בחמש שנים האחרונות הקריאטנין שלי נע בקביעות בין 1.2 ל-1.3. (שבוע שעבר נבדקתי ויצא 1.27) לכן ביקשתי בדיקות מלאות וחדשות ולהלן התוצאות:
איסוף שתן24 שעות:
כמות שתן-1770 מ"ל
קריאטנין של 24 שעות-1739 מ"ג.
CREATININE- U SAMPLE- 98.3 מ"ג.
PROTEIN- URINE - 62 מ"ג.
PROTEIN- U SAMPLE 3.5 מ"ג
בדיקת שתן רגילה:
PROTEIN/CREAT RATIO 0.04
MICROALBUMIN-U SAMP מתחת לסף רגישות.
MICROALBUMIN/CREAT לא ניתן לחישוב
ביוכימיה דם:
גלוקוז 84 מ"ג
UREA 34 מ"ג
קיראטנין 1.21 מ"ג
URIC ACID 5.5
PHOSPHORUS 3.6
ALK. PHOSPHATASE 80
1.אמרו לי שיש חישוב קריאטנין קלירנס ?כמה יוצא לי בו?האם זה תקין?
2.מה הבדיקות מעידות על הכליות יש בעיה כלשהיא?מומלץ אולטרסאונד?
3.ושאלה אחרונה בבקשה האם זה שהקריאטנין גבוה זה משהו שאני אמור להילחץ ממנו כלומר יש לי יותר סיכוי לפגיעה בעתיד או שזה הגוף שלי והכול תקין?
4.מישהו אמר לי שהכליות שלי לא במאה אחוז נותנות תפוקה ויש לי סיכוי לאי ספיקה בעתיד זה נכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות
פרופ` דניאל לנדאו26/02/2018על פניו הבדיקה נראית תקינה. לקבלת תשובה רשמית והסבר אנא פנה לרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח אם תענה על החשש שלי
גיא27/02/2018רוצה לציין שעשיתי us תקין.......האם זה שקצב הסינון (חישוב של דם ושתן) נמוך יותר מהממוצע של בני גילי?זו נורה אדומה?כלומר הכליות שלי בסכנה להדרדר מהר יותר?אני ממש חושש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין מקום לחשש
פרופ` דניאל לנדאו27/02/2018פנה לרופא שלך או למומחה לשיחה פנים אל פנים. לא דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה בבקשה
גיא02/03/2018קודם כול תודה על מילות ההרגעה פרופסור ,רציתי לציין שאני ממש מקשיב לעצתך והרופא שלי יהיה זמין רק בשבוע הבא...אם תהיה באפשרותך רק להסביר לי למה מצד אחד הקיראטנין שלי גבוה מהנורמה כמה שנים....הקיראטנין קלרינס שלי רק 96 ביחס לבני גילי....אך כמובן שרשמת לי שאין לי סיבה לחשוש???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי ספיקת כליות?דרגה 1? האר את עיינישי23/02/2018
ברור לי שצריך להציג נתונים וברור לי שהאינטרנט לא מספיק על מנת לקבל
תשובה ...אבל בכול זאת
ממש אודה לך אם תוכל להאיר את עייני. במידה וחש למטופל בגיל 25 ללא מחלות רקע תוצאות דם תקינות..שתן תקין. איסוף שתן תקין ואולטרסאונד כליות תקין ....והדבר היחידי שגבוה כבר מספר שנים ונע סביב 1.2 קריאטנין בדם...זוהי הגדרה לאי ספיגה כרונית דרגה 1 ...או שזה משהו אחר ואפשר להיות רגוע?במידה וכן מה ההסתברות שזה מחמיר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של מחלת כליות כרונית
פרופ` דניאל לנדאו24/02/2018ראה את מה שכתבתי הרגע לשואל דוד.
אין כלל וודאות כי יש לך מחלת כליות כלשהי.
כדאי להשלים איסוף שתן של 24 שעות לחלבון וקראטינין ולהגיע להתיעצות אצל נפרולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח להסבר אני ממש חושש אי ספיקה?דוד22/02/2018
אני אשמח להסבר אפילו אם אין לי את כול הממצאים כלומר איזו תמונת מצב
אני גבר בן 27 מטר 175 משקל 67
-בדיקת שתן תקינה ללא חלבון וללא אלבומין,הכול יצא תקין.
-US כליות ושתן ללא ממצאים.
-בדיקות דם הכול בנורמה חוץ מאשר קראטנין 1.27 (כמה שנים) אני לא נוטל תרופות ולא עושה מאמץ מיוחד.
-לחץ דם ודופק תקין.
#ממתין לאיסוף שתן
ממש אשמח שתעשי לי סדר האם יש לי פגיעה\מחלה בכליה בהנחה שאיסוף השתן יהיה תקין!
זה נחשב אי ספיגה דרגה 1(ומה הסיכוי להחמיר) או שהכליות תקינות על פי הממצאים?
יכול לקרות מצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה של אי ספיקת כליות על סמך ערך קראטינין בדם
פרופ` דניאל לנדאו24/02/2018שלום:
מציע להשלים את איסוף השתן של 24 לחלבון וקראטינין ולהגיע להתיעצות עם נפרולוג. אין כלל וודאות שיש מחלת כליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידרונפרוזיס - מעקב לאורך השניםאייל29/01/2018
שלום רב,
בני בן 13 כיום, אובחן בשלב ההריון עם הידרונפרוזיס בכליה ימינית בלבד , עבר ניתוח פילופלסטיה בגיל שנה לפתיחת ההיצרות.
מאז ביצענו שני מיפוי כליות + מעקב צמוד של אולטרסאונד, לא אובחנה החמרה ע"פ אולטרסאונד במשך השנים , מלבד זאת , הילד בריא ואין שום בעיות אחרות או סימפטומים.
החל משנת 2013 הופיע לו בבדיקות שתן פרוטאין : 10mg\dl , ביצענו לאחרונה בדיקה של איסוף שתן : Albumin/creatinine ratio והתוצאה היתה: 9.29 mg/g.
רציתי לדעת האם התוצאה מראה על בעיה ? שכן לא היה פרוטאין בשתן בשנת 2010, או בעיה שמתחילה ? וכיצד עלינו לפעול ? האם יש בדיקות אחרות שעלינו לבצע ?
וכן האם הגיונית תוצאת האולטרסאונד שיש שיפור "הידרונפרוזיס בינוני בשיפור קל מבדיקה קודמת" ? , הייתי בדיעה שהנזק בלתי הפיך.
תשובת מיפוי כליות שנת 2016:
-----------------------------
(*)כליה ימנית: כליה הידרונפרוטית עם קליטה פרנכימטית מעת מופחתת,תפקודה היחסי 42% ,קיימת הצטברות של חומר באגן כליה מורחב ללא ניקוז ספוטני, אחרי הזרקת פוסיד נצפה ניקוז חלקי עם מחצית זמן התרוקנות של 12 דקות,בצילום מאוחר יותר לא נותר חומר רוזיאלי בכמות משמעותית באגן, במיפוי אירון משנת 2006, התפקוד הכלייתי היחסי היה 46%,התגובה למתן פוסיד היתה חלקית עם זמן מחצית התרוקנות של 12 דקות, בצילום מאוחר יותר נותר חומר רזידואלי באגן בכמות גדולה יותר מזו שנראתה במיפוי הנוכחי.
(*)כליה שמאלית: פרפוזיה וריכוז תקינים, תפקוד יחסי 58%, מודגם ניקוז ספונטני חלקי עם שארית רלה במוצא האגן המתנקז במהירות בעקבות הזרקת פוסיד.
תשובת אולטאסאונד שנת 2018:
----------------------
שתי הכליות בעלות גודל מיקום והדיות תקינים לגיל. ההפרדה הקורטיקומדולרית תקינה משמאל .
אורך כליה ימנית 11 ס"מ,הידרונפרוזיס בינוני בשיפור קל מבדיקה קודמת.פרנכימה דלה
אורך כליה שמאלית 8.10 ס"מ.אין הידרונפרוזיס .
כיס השתן בעל קיבולת ודופן תקינים .
בבדיקה היום לא נראה אורטר דיסטלי מורחב .
סיכום :
הידרונפרוזיס מימין בשיפור קל .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן לאלבומין
פרופ` דניאל לנדאו29/01/2018הבדיקה תקינה
חשוב גם למדוד לחץ דם פעם בשנה
אשמח לשוחח איתך באופן מפורט על שאר השאלות במפגש פנים אל פנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אייל31/01/2018שלום,
תודה על תגובתך, נראה כי לא מסרתי בתגובה הראשונה את כל תשובות הבדיקה, להלן שוב , האם תקינות ? עד כמה מסמל הימצאות פרוטאין בשתן בכמות שנמצאה בבדיקה על פגיעה בכליה ?
בדיקה 1:
Albumin/creatinine ratio: 9.29
בדיקה 2:
Albumin-Micro (U)/ 24h :
1.1 mg/dl :קטן מ
Creatinine (U) /24h : 1.3
Protein (U)/24 hr: 124.1 mg/24h
Urine Volume: 1700.0 mL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגירת שתן, שתן יוצא בהתכווצותנופר01/12/2017
שלום,
לפני כחודש סבלתי מאצירת שתן, הובילה אותי לבית החולים והלכנסת קטטר.
נתנו לי פוסיד שעזר ולא עזר.. לא יודעת בדיוק אם הוא עזר..
לאחר חודש הפסיקה אצירת השתן.. (חשוב לי לציין שאני שותה הרבה ובת 24) עכשיו מצבי הוא כזה: אני לא תמיד יודעת אם יש לי פיפי ולפעמים צריכה ללכת לבדוק בשירותים, הוא יוצא רק כשאני מכווצת את הבטן כמו בעצירות, יוצא מלא שתן.. ממש הרבה.
אציין גם שלאחר הקטטר הייתה דלקת בשתן, עכשיו הבדיקה תקינה.
לאן לפנות? נתנו לי טופס לאורולוג ואולטרדאונד כליות ושלפוחית. אני מפחדת ללכת לארולוג שלא יכניסו לי שוב צינורות כמו קטטר וכיוצא בזה..
אולי זה גם יעבור עם הזמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אצירת שתן
פרופ` דניאל לנדאו02/12/2017שלום רב:
אצירת שתן וגם סיפור של צורך להפעיל כוח בעת השתנה הן לא תלונות רגילות. כדאי אכן לבצע בדיקת אולטרה-סאונד של הכליות וכיס השתן (עם התמקדות בקיר של כיס השתן ושאלה על קיומה של שארית שתן אחרי השתנה) ולהגיע להתיעצות עם אורולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן בתינוק בן חמישה וחצי חודשיםאיילת22/11/2017
שלום, בבדיקת שתן אצל תינוק בן חמישה וחצי חודשים נמצא 50 מג/דצלצצ, ללא אריתרוציטים או ניטרטים. מה זה אומר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמו כן ph 8
איילת22/11/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קריאטנין וGFR שינוי תוצאותרשף16/11/2017
שלום רב,
אני בן 67,עברתי ניתוח כריתה חלקית של כליה ימין לפני כשנה (עקב גידול סרטני).בבדיקת דם מ- 10/8/17 הקריאטנין היה 1.41
GFR - 53.32
נאמר לי שהתפקוד הכלייתי גבולי וקיבלתי הנחיות תזונה שאותן ביצעתי .
בתאריך 14/11/17 בבדיקת דם -
קריאטנין - 1.14
GFR - 60
על פניו השיפור מעודד מאוד, אך הבנתי שיש מצב שמסיבות שונות כמו שתייה מרובה לפני הבדיקה (מציין שלא שתיתי) התוצאות אינן אמיתיות. האם נכון הדבר ומה עלי לעשות? יכול להיות שתהיה כזאת ירידה עקב תזונה מאוזנת .
לתשובה המלומדת אודה,
רשף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי מהיר בערכי הקראטינין בדם
פרופ` דניאל לנדאו22/11/2017יש תמיד לשמוח על בדיקות שמשתפרות עצמונית... הסבר אפשרי עשוי להיות בשינוי בצריכת בשר, כי הקראטינין הוא תוצר של פירוק קבוע וקל של השרירים שלנו, אך גם עשוי לבוא ממקור בתזונה שלנו.
להזכירך שלא פחות חשוב מערך הקראטינין לשמירה על תפקוד הכליות הוא איזון לחץ הדם ומעקב אחרי הפרשת החלבון בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוצר נשימה וקשר לבעיית כליותאורית05/11/2017
שלום,
אני בת 41
מזה כשבועיים וחצי סובלת מקוצר נשימה וקושי בנשימה עמוקה.
הרופאה שלחה אותי לבדיקות והכל יצא תקין.ספירות תקינות וכן B12והמוגלובין תקין.
צילום חזה תקין,לפי רופאת משפחה ורופא ראות.
אקו לב -תקין.
מיום חמישי התווסף שיעול יבש.
אין חום ואין שינוי במתן שתן(לא בדכיפות ולא בצבע)ואין כאב או צריבה.
אני משתדלת לשתות כמה שיותר בין 1.5-3 ליטר ביום,שותה סודה.
האם יכול להיות קשר לבעיה בכליות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר נשימה כקשור לבעיה בכליות
פרופ` דניאל לנדאו06/11/2017שלום רב:
מציע לחזור לרופא המשפחה ולדון איתו ספציפית על המקרה.
בדיקות הסקר הבסיסיות לאיתור מחלה בכליות כוללות מדידת לחץ דם, ביצוע בדיקת שתן ובדיקת דם לתפקודי כליות.
אם אלה תקינים, לא נהוג לייחס בעיית כליות כסיבה לקוצר נשימה.
בברכת ביאות טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אצירת שתן- כמו לפני שלושה חודשיםנופר23/10/2017
שלום,
לפני כשלושה חודשים סבלתי מאצירת שתן, כתוצאה מכך הגעתי למיון והוכנס לי קטטר. לאחר מכן שחררו אותי.
היום, 23.10 אני שוב סובלת משתן עצור, זה התחיל מיום ראשון שהרגשתי שזה כבר לא יוצא בצורה נורמלית, אבל אמרתי לעצמי שבטח זה יחלוף...
ועכשיו זה החמיר לגמרי, ישבתי רבע שעה בשירותים עד שיצא משהו וגם זה עם לחיצות רבות.
ניסיתי להדליק ברז, ניסיתי לשים מים על הבטן..
אולי זה ממתח נפשי?
אולי בעיה בכליות?
אני סובלת נורא ואודה לתשובה מהירה..
נופר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירת שתן
פרופ` דניאל לנדאו25/10/2017שלום:
אני מניח שהשואלת היא אישה בוגרת.
עצירת שתן אכן עלולה לנבוע ממתח נפשי, כאב במקום אחר, דלקת בדרכי השתן ועוד.
במידה ואכן העצירה לא חלפה ונדרשה שוב הכנסת קטטר, יש להגיע להערכה ע"י אורולוג/ית.
עד הגעה לאותו יועץ כדאי לבצע בדיקת שתן כללית, בדיקת דם לתפקודי כליות וצילום אולטרה סאונד של הכליות ודאכי השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאצירת שתן- כמו לפני שלושה חודשים
נופר25/10/2017היי, אני בת 24..
נוטלת תרופות פסיכיאטריות, אבל לא עשו לי מעולם כזאת תופעה.
יכול להיות שלא הקיפו את כל הבדיקות האפשריות בבית החולים?
זוכרת שאורולוג הגיע.. אבל לא יותר מזה.. שלחו אותי בכלל לרופא נשים שם...
נתנו לי המלצה לאולטרסאונד כליות שעוד לא עשיתי כי זה חלף.. ופתאום זה חזר..
יכול להיות שבאמת קיימת בעיה שבאה וחולפת?
שהרי אם הייתה בעיה זה לא היה חולף,לא?
מודאגת ומשתמשת בינתיים בפוסיד שעוזר קצת.. מפחדת לפתח תלות בזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת השתן יצאה תקינה. הייתה לי דלקת אחרי הקטטר ועבר
נופר25/10/2017* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרחבת אגן כליה שמאל 1.2 ס"מ ילדה בת חודשנפתלי22/10/2017
שלום,
לאחר מעקב לאורך ההיריון ולאחר הלידה בבדיקה האחרונה נמדדה הרחבת אגן כליה שמאל 1.2 ס"מ. הילדה כאמור בת חודש . האם הדבר מצריך טיפול מיידי? התור הקרוב שהצלחנו להשיג הוא רק בינואר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרחבת אגן כליה
פרופ` דניאל לנדאו25/10/2017שלום רב:
אין צורך בטיפול מיידי, אך יש לוודא שלא מתפתחת דלקת בדרכי השתן. לכן, בכל מקרה של חום , יש לבקש מהרופא לבצע בדיקת שתן.
אשמח לראותכם גם במרפאתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגן כליה אקסטרא רנאליאפרת18/10/2017
בבדיקת בטן עליונה רשום כליה שמאלית 11.9 ס"מ אגן כליה אקסטרא רנלי .. שאלתי היא מה זה אומר? זה מסוכן? היו לי פעם אבנים בכליה זו, אולי זו הסיבה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשות בדיקת על קול של הכליות
פרופ` דניאל לנדאו19/10/2017שלום רב:
אני מניח שהשואלת היא אדם מבוגר.
כדאי לחזור עם תשובת הבדיקה לרופא שהזמין אותה. חשוב באיזה הקשר בוצעה הבדיקה בכדי לתת תשובה. באופן כללי, אגן חוץ כלייתי הוא ברוב המקרים וואריאנט של הנורמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)