תזונה להוספת אנרגיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה להוספת אנרגיה
    חיוכונת עייפה
    23/07/2011

שלום, האם יש דרך להגביר אנרגיה ומשקל דרך התזונה?
    BMI 16, מותשת ללא טיפת אנרגיה ושמחת חיים, שינה לא סדירה וללא יכולת (פיזית) לפעילות ספורטיבית מינימלית. נוטלת השלמות ברזל וויטמינים. אסור לי לצרוך סוכרים/תחליפי סוכר, פירות וקפאין. מה אפשר לעשות כדי להחזיר לי את עצמי? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה להוספת אנרגיה

הוספת תגובה

• תזונה להוספת אנרגיה - תגובה

צחי כנען
    24/07/2011

מה הסיבה שאת במשקל זה? ולמה אסור לך המזונות שהזכרת ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

חיוכונת עייפה
    25/07/2011

הלואי שידעתי למה אני כל כך רזה. שילוב של גנטיקה ומתח עם חוסר תאבון, דכדוך ותשישות. תמיד הייתי תת משקל או גבולי אבל ירדתי המון. הירידה הגדולה באה אחרי תפריט לא מאוזן שכלל מספיק קלוריות, אבל בעיקר לחם, פסטה ומוצרי חלב "משמינים" וגרם לי להרזיה. הייתי בעבר בטיפול אצל דיאטניות, לא עזר ואפילו הזיק.
    כיום אין לי כוח לאכול, חוץ מירקות. כשאני אוכלת (נניח, חביתה או טונה, או סנדוויץ' מלא עם טחינה/בוטנים, או יוגורט עם אגוזים - או אפילו דגני בוקר!) אני תכף נרדמת או כמעט נרדמת לשעה-שעתיים-שלוש, כך שכל 200 קלוריות בערך "עולות" לי כמה שעות. גם אחרי מאמץ מינימלי אני צריכה לנוח. משתדלת לשים שמן בכל דבר - זית, קוקוס, פשתן, ולנשנש אגוזים וזיתים במשך היום, אבל זה לא מספיק.

הסוכר והקפאין זה בגלל פטריה חוזרת ומפני שאני לא מסוגלת לישון רצוף. זו ההנחיה היחידה של הנטורופתית שהסכמתי לקבל, וכן לקחת פרוביוטיקה. להמנע מדגנים, מוצרי חלב וירקות כתומים או לעשות ניקוי כבד במצבי נראה לי חסר אחריות. פירות אני אוכלת קצת בבוקר בשביל הויטמינים וגם שותה מיץ, אבל לא פירות מתוקים (שגם ככה אני לא כל כך אוהבת). זה יוצא ממש מעט. לוקח לי שעה לאכול תפוח, כשבערך מהאמצע אני מכריחה את עצמי לסיים ואחר כך שבעה עד להודעה חדשה. ושעה לקח לי לכתוב את ההודעה הזאת. אוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה - תגובה

צחי כנען
    26/07/2011

לצערי לא אוכל לעזור לך באמצעות הפורום. מן הסתם התגובות הגוף והנפש שלך לאוכל אינן "רגילות" ומחייבות מחשבה עמוקה לגבי הסיבות ודרכי הפעולה
    אני מניח שצוות מטפל יהיה יותר אפקטיבי:דיאטן+ פסיכולוג
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו