טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לאחרונה נתגלו לי טריגליצרידים גבוהים(280) וקיבלתי מהרופא הנחיות להפחית בסוכרים ופחמימות. אני בריאה ואין לי סכרת או כולסטרול או כל מיני ערכים אחרים גבוהים.
רציתי לשאול לגבי מאכלים שרשום עליהם "ללא תוספת סוכר. האם מדובר במאכלים ללא סוכר בכלל? שמתאימים למצבי?
סה"כ הדברים הקבועים שאני אוכלת הם בסדר-הרבה ירקות,לחם מחיטה מלאה,דגים,בשר רזה....אני לא אוכלת מטוגן,מקפידה על כמויות. הקושי היחיד שלי הוא עם מתוקים.אני מאוד מתקשה להימנע לגמרי מסוכר וכמעט כל יום נתקלת בחשק עז למשהו מתוק...ובסופו של דבר יוצא שאני אוכלת הרבה ממנו. אני מחפשת תחליפים בריאים שיספקו אותי ברגעים האלה של החשק למתוק במקום לסיים בסופו של דבר עם גלידות ושוקולדים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מזונות שרשום עליהם "ללא סוכר" יכולים להכיל סוכרים אחרים כמו דבש, סילאן, או ריבה ללא תוספת סוכר אך היא עצמה מכילה סוכר הפירות. עדיף להסתכל על תכולת הסוכרים מתוך הפחמימות אם בכלל רשום. וכדי לדעת סדרי-גודל.. 5 גרם סוכר =כפית סוכר. כמו כן ניתן להסתכל ברכיבים ולחפש מקורות אחרים לסוכר. יש כמובן ארטיקים וגלידות המכילים תחליפי סוכר מתאימים, אפשר גם לחפש את הסימן של עמותת "אייל" המסמנת מזונות טובים לחולי סוכרת.
דרך אגב, למה שלא תיפני לדיאטנית דרך קופת החולים כדי באמת לעזור לך למצוא תחליפים המתאימים לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים