מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
לא זו השאלה
אלי16/12/2011צחי שלום,
מתשובתך נראה לי ששאלתי לא הובנה.
לא שאלתי כמה ויטמין D צריך לקבל, או האם יש צורך להתייעץ ברופא.
מה שביקשתי לדעת הוא מה המלצתך לגבי השאלה, באיזו דרך רצוי לקבל אותו - האם אתה ממליץ על תוסף תזונה כמקור עיקרי (או יחיד) לקבלתו? זאת, מאחר שלא ניתן לקבל את הכמות המספקת שלו מהתזונה, ומצד שני רופאי העור ממליצים במפורש להימנע מחשיפה בלתי מוגנת לשמש, שבלעדיה לא ניתן לקבלו.
אשמח לקבל תשובתך המעודכנת. שבת שלום. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא זו השאלה - תגובה
צחי כנען17/12/2011תשובה פשוטה- יש להבדק אחת לשנה -שנתיים לרמת הויטמין.
במידה ואין חסר אין צורך ליטול כלל ואין (!) צורך להתייחסות מיוחדת בתזונה.
במידה ויש חסר יש ליטול בטבליה כפי שאמרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שנוטלים תוסף
אלי21/12/2011אבל, האם לא מוטב להיחשף לשמש (כמה דקות ביום?) לפני שנוטלים תוסף? האם חשיפה לשמש לא תפתור את הבעיה בצורה יעילה יותר? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שנוטלים תוסף - תגובה
צחי כנען21/12/2011כמה דקות לא תפתור :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעמיים רבע שעה
אלי22/12/2011שלום,
בשאלתי על "כמה דקות ביום", אני רק שאלתי (!) ולא אמרתי (!) כמה דקות של
חשיפה לשמש דרושות כדי לקבל מספיק ויטמין די. מאחר שכמה דקות בלבד אינן מספיקות, כפי שכתבת, האם רבע שעה לפני הצהריים + רבע שעה אחרי הצהריים (לא בשעות 15.00-10.00) כן יכולים לספק את הכמות הדרושה, ובמקרה שכזה אולי לא יהיה צורך בתוסף, או שלא יהיה צורך באלפי יחב"ל שלו, כפי שנדרש בהעדר חשיפה כזאת לשמש? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעמיים רבע שעה - תגובה
צחי כנען25/12/2011כנראה לא יספיקו 30 דקות בתצורה שהצעת.
לכל אדם צבע עור אחר ונטייה גנטית לייצר יותר או פחות בחשיפה מסוימת לשמש כך שלא ניתן לתת תשובה סופית ומוחלטת.
נסה ותראה על עצמך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת D
רוביק27/12/2011צחי שלום,
אם אעשה את הניסיון שהמלצת, יעברו שבועות רבים עד שניתן יהיה להסיק ממנו מסקנות. בינתיים, האם יש להבין מתשובתך שאין אפשרות לקבל מספיק (או, לפחות, כמעט מספיק) ויטמין D - לא מהתזונה ולא מהחשיפה לשמש? חג שמח. אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהספיגת D - תגובה
צחי כנען28/12/2011נכון מאוד!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין די מהשמש.
חנן05/01/2012לשמחתך אין צורך לעשות ספקולציות - יש נסיון מהשטח. היה לי מחסור בויטמין די ולא רציתי לקחת גלולות. מכיוון שאני פנוי גם בצהרים התחלתי לבלות כל יום 20 דקות בשמש בגוף חשוף ככל שהצניעות מתירה, ועשיתי זאת סמוך לצהרים. רופאת העור שלי אמרה שהיא לא היתה ממליצה זאת לצעירים, אבל במקרה שלי, סרטן עור בעוד 40 שנה לא צריכה להיות הדאגה הראשית שלי היום. את הנסיון עשיתי בקיץ, ואכן זה נמשך תקופה ארוכה. אבל בבדיקה שעשיתי באוקטובר התברר שרמת הויטמין די אצלי היא ממש בסדר. אוסיף רק עוד פרט קטן: השהיה שלי בשמש לא גרמה לכוויות או התקלפות עור, אלא להשתזפות נעימה. כנראה ש-20 דקות (לא על חוף הים, אלא ליד הבית) זו לא הגזמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- די מהמזוןרוביק12/12/2011
שלום,
האם קיימת אפשרות מעשית לספיגת כמות מספקת של ויטמין D מהתזונה בלבד, לאור העובדה שמספר המזונות המכילים אותו קטן ביותר, מה עוד שחלק מהם איננו מומלץ לאכילה ע"י מבוגרים (חמאה, שמנת, כבד, שמן דגים), ומאידך רופאי העור מזהירים שלא להיחשף לשמש ללא מסנני קרינה, החוסמים את האפשרות לספוג אותו מהשמש. לאון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר די מהמזון - תגובה
צחי כנען14/12/2011אכן לא ניתן דרך המזון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד להשיג כמות מספקת?
אלי14/12/2011א.נ.
על רקע תשובתך לשאלה קודמת בנדון, על איזו דרך תמליץ כדי לקבל את הכמות הדרושה של ויטמין D?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכיצד להשיג כמות מספקת? - תגובה
צחי כנען14/12/2011תלוי כמה חסר
בגדול לאדם מבוגר בין 800-2000 יחידות ביום עד לבדיקה חוזרת
חובה להתיעץ לפני עם הרופא/הדיאטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)