ממתיקים והשפעתם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ממתיקים והשפעתם
    רוביק
    19/01/2013

שלום למומחי התזונה,
    שמעתי שממתיקים מלאכותיים מגרים את הלבלב להפריש אינסולין. אבל לא ברורה לי משמעות הדבר. האם זה אומר כי (בעברית פשוטה) הם גורמים נזק (תזונתי/בריאותי/מטבולי), ולכן כדאי להימנע מהם? ואם כך, מה החלופה להמתקת תה או קפה, כאשר אני נמנע מהמתקה בסוכר, אך לא יכול לוותר על המתקה?
    אודה על תשובתכם. שבת שלום. לאון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ממתיקים והשפעתם

הוספת תגובה

• ממתיקים והשפעתם - תגובה

צחי כנען
    20/01/2013

אינני מכיר עבודת מחקר שהראתה תגובה אינסולינמית לממתיקים ללא קלוריות כמו סוכרלוז, סולפאםK...בניגוד לממתקים על בסיס אלכוהול כמו מלטיטול, סורביטול וכו' שאכן משפיעים אך באופן חלש יותר לעומת הסוכר הלבן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת ממתיקים נטולי קלוריות

אלי
    20/01/2013

שלום לדיאטן הקליני,
    האנדוקרינולוג טוען שגם ממתיקים נטולי קלוריות, כסוכרלוז, מגרים את הלבלב להפריש אינסולין. מה, לדעתך, ניתן לעשות בנסיבות אלה? בברכה, לאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SGLT, GLP, GIP

אלי
    21/01/2013

צחי שלום רב,
    המאמר שצירפת בעייתי בשני היבטים:
    1. המונחים העיקריים בו מפורטים ללא שום הגדרה, וממילא אינם ברורים לקורא המצוי, גם אם הוא משכיל.
    2. הוא מבוסס על 10 נבדקים בלבד.
    מה זה בשפה פשוטה (עברית או אנגלית), שקורא משכיל יכול להבין,
    "SGLT1 stimulates GLP-1 and GIP..."
    כמו כן, האם קיימים מאמרים דומים המבוססים על מספר משמעותי של נבדקים?
    אודה על תשובתך ל-2 השאלות. בברכה, לאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• SGLT, GLP, GIP - תגובה

צחי כנען
    21/01/2013

תשובותיי מבוססות על תוצאות מחקרים עדכניים. קבל אותם כפי שהם אם שאלת אותי :)

אין באמת צורך שתיכנס לעולם המדעי אם אינך מעוניין / קרוב לוודאי שאינך מצוי בהגדרות הרפואיות המיקצועיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקודה העובדתית

אלי
    21/01/2013

צחי ערב טוב,
    אתה צודק - אינני מתמצא בהגדרות הרפואיות, וזאת משום שמומחיותי איננה בתחום התזונה. בדיוק מסיבה זו לא הבינותי את פשר ההוכחה במאמר שציינת. כמי שמכבד אותך כאיש מקצוע, לעניות דעתי מותר לי לצפות שגם אתה תכבד אותי כגולש הדיוט, שהוא גם במקרה איש בא בימים. בסך הכל מנסה אני להבין את תשובתך לגופו של עניין, על רקע שאלתי. וכי כיצד מצפה אתה שאבין פשר משפט האומר שקוטרנספורטר של גלוקוז נתרני מעורר הורמון אנטי היפרגליצמי ופוליפפטיד אינסולינוטרופיק תלוי-גלוקוז, הנשמע לי כמו סינית? מאוד אעריך אם לפחות תואיל לציין עובדתית, בשפה פשוטה, את הנקודה העיקרית במשפט הנ"ל, וכמובן מוותר אני מראש על הסברים מלומדים. בכל הכבוד, לאון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הנקודה העובדתית - תגובה

צחי כנען
    21/01/2013

אכן אתה צודק לא הייתי צריך להפנותך למראה מקום אלא להדגיש שוב את משפטי הראשון בתשובה קודמת

ואני מצטט עצמי מתשובתי קודם:
    אינני מכיר עבודת מחקר שהראתה תגובה אינסולינמית לממתיקים ללא קלוריות כמו סוכרלוז, סולפאםK...בניגוד לממתקים על בסיס אלכוהול כמו מלטיטול, סורביטול וכו' שאכן משפיעים אך באופן חלש יותר לעומת הסוכר הלבן.
    קרי הרופא טועה באומרו שממתיק סוכרלוז משפיע!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה יכול להתיעץ עם אנדוקרינולוג אחר

בני
    02/03/2013

בשביל לברר את הסוגיה הזאת.
    אבל רק שתדע שאנדוקרינולוגיה מתעסקת בהורמונים.
    ואנדוקרינולוג מבין בהם יותר מהתזונאי הכי קליני שיכול ליהיה.
    אז אם אנדוקרינולוג אמר לך את זה, אז יש לזה משקל רב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו