קליפה של שקדים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קליפה של שקדים
    מאיה
    02/02/2013

שלום רב,

אני בת 20 ואוכלת מידי יום כ50-75גרם שקדים לא קלווים ביום –עם הקליפה החומה- התחלתי עם אכילת השקדים לפני כחודש בערך.
    עליי לציין שאני אוכלת כמות זו מסיבה בריאותית-מיגרנה עם אאורה, השקדים למעשה מונעים את ההתקף מאחר ויש בהם ויטמין b2 ומגנזיום בכמות המונעת את ההתקף.

קראתי שבשקדים עם קליפה יש ציאניד ואני אכלתי עד עכשיו את כמות השקדים הרשומה לעיל עם הקליפה ,האם זה מסוכן, אני מאוד מודאגת?

במידה ואני רוצה להשרות מעתה את השקדים על מנת לקלף את הקליפה ,לכמה שעות משרים , והאם ההשריה לא פוגעת בכמות הויטמינים והמינרלים?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קליפה של שקדים

הוספת תגובה

• קליפה של שקדים - תגובה

דרורית סירקיס-גדרון
    02/02/2013

אין שום בעיה באכילת קליפת השקדים , אם היה ציאניד בקליפה ככל הנראה היינו שומעים על תוצאות בהתאם ....כך שאת יכולה להמשיך באכילתם כפי שהם אם את מעדיפה להשרות במים מבחינת טעם אין בזה פסול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יופי דרורית - יש שאלה דומה של נוני.

ליאורה
    07/02/2013

למטה
    וטרם קיבלתי התייחסות
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ניסיתי ועדיין - גרעינים שחורים

ליאורה
    07/02/2013

לאכול גרעינים שחורים עם הקליפה (עדיף בלי מלח, אך אם קשה, לערבב גרעינים מלוחים עם גרעינים ללא מלח).
    לא פיצוח גרעינים אלא ללעוס היטב את הגרעינים כולל הקליפה: בכל פעם לעיסת גרעין אחד (לא שניים ביחד).
    מאחר וקשה לפרק את הקליפה, התוצאה לעיסה ממושכת ( כ-2 דקות לגרעין אחד – זה יוצא כ 20-30 גרעינים לשעה). כתוצאה מכך, קורה תהליך של דחיקת תחושת הרעב (המוח מספיק לקבל איתות שיש אוכל בגוף). מאחר ולעתים קרובות תוצר הלעיסה יוצא יבש למדי וקשה לבלוע אותו, אפשר לסייע לו ע"י תוספות גרעין דלעת (גרעינים לבנים) עם הקליפה ו/או חצי בוטן קלוי, ו/או חצי פקאן קלוי ממותק ו/או חצי פיסטוק ו/או חצי שקד קלוי וכד', מעין שימון/ריכוך התוצרת הלעוסה אשר מסייעת להשלמת הלעיסה ואח"כ גם מסייעת להקלת הבליעה. אגב כך הקליפות הלעוסות מוסיפות סיבים לתזונה, למעשה, הקליפות היחידות שיש להשליך לפח הן רק של הפיסטוקים. למעשה לא יכנסו לגוף יותר מ 50-60 גרעינים ביום ובסופו של דבר זה מכניס לגוף 100-200 קלוריות בסה"כ (לעומת 1500-2000 ויותר שהתרגלת להכניס עד היום) ודוחק את מקומו של המזון האחר שהיית אוכל/ת לולי התנהלות זאת.
    לאחר זה אחה"צ/ערב (בעבודה) להכין 1-1.5 קג סלט ירקות עשיר שיש להכין מפריטים רבים ככל האפשר וכמובן גם לאכול אותו למשל סלט המורכב מ (מלפפון, עגבניה, בצל, פלפל חריף, צנון, חסה, כרוב, כוסברה אבוקדו כרפס (סלרי) וכד' - התיבלון עם קצת שמן זית, לימון, פלפל שחור, חואיג' מרק תימני ולפעמים קצת מלח) וליד זה טחינה מסומסום מלא ו/או יוגורט לא ממותק (ולעיתים עם תוספת גרנולה בכמות של 2 כפות). בערב/לילה כשמגיעים הביתה לאחר העבודה (כמובן חוזרים הביתה לא ברכב אלא בהליכה של כשעה) פנק את עצמך בצלחת מרק עוף תימני (הכולל בתוכו חתיכת עוף, תפו"א גזר, בצל וכוסברה) וחילבה וללא לחם וזהו מספיק. יהיה לך כיף וללא נקיפות מצפון.
    בשר דגים ולחם/חלה (מקמח מלא) וכל מה שבא לך – לאכול בסעודת השבת בלבד.
    אם למרות האמור לעיל החלטת לאכול לחם, שיהיה מקמח מלא. קדימה תהנה מהחיים.
    דבר חשוב: ככל האפשר להיפטר מכלי הרכב ולפחות את החזרה הביתה מהעבודה לעשות בהליכה רגלית. למקום העבודה לעלות במדרגות במקום במעלית. וככל האפשר לעשות פעילות גופנית מתונה (אירובית)
    למען הזהירות אדגיש כי אין באמור לעיל בכדי להוות תחליף לקבלת הדרכה מקצועית מבעל מקצוע (רופא/ה דיאטנית וכד').

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו