מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מבקשת מידע כללימאיה11/05/2013
שלום
ברצוני להשגיח על תזונה נכונה ובעיקר ולדעת יותר על מידת צריכה נכונה של פחמימות וחלבונים.
יש לי 2 שאלות עליהם, אך ברצוני לדעת האם זה אפשרי שקודם אתן מידע כללי כגון משקל גובה, גיל ומה המזון המקורות מהם אני צורכת את הפחמימות והחלבונים, וכך אוכל לקבל מענה בצורה יותר טובה.
המשך שבת נפלאה
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת מידע כללי - תגובה
צחי כנען13/05/2013אולי תפרטי אפילו בגדול מה "מטריד" אותך אולי אוכל לתת תשובה כך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הנה זה בגדול
מאיה13/05/2013אני בת 26, 1.53 מטר, משקל 48. 5 ארוחות אחת בכל 3 שעות. פעילות פיזית יומיומית נטו.
השאלות הן:
פחמימות:
1) מה הכמויות הפחמימות המינימאלית והמקסימאלית המומלצות ליום לבחורה בגילי?
כאשר אני מעוניינת לשמור על משקלי בצורה תקינה, אך לא להעלות משקל.
2) איך מומלץ לחלק את הפחמימות בין ארוחה עיקרית לארוחת ביניים.
חלבונים:
1) כמה גרם חלבון מומלצים לי ליום?
2) עד כמה גרם חלבון מומלצים לכל ארוחה עיקרית וכמה לארוחת ביניים?
קראתי במקום כלשהו שלבן אדם אשר אינו מתאמן זה נע בין 0.8 ל1 גרם פלוס מינוס
אני בדר"כ אוכלת כמות יומים של עד 60 חלבונים האם זה יותר מדי?
תזונתה יומיומית: * ירקות בכל ארוחה. פרי 1-2 פירות ליום.*פחמימות וחלבונים נצרכים מהמקורות הבאים: לחם חיטה מלאה, בורגול, כוסמת, גריסי פנינה,ביצים עד 4 לשבוע, פילה אמנון,טונה במים, חזה עוף/הודו, תוצרת חלב עד 0%-5% שומן,
*נשנושים: קרקרים חיטה מלאה, בייגלה. 2 עוגיות/וופלים ללא סוכר או גלידה ללא סוכר.
תודה מראש וברכת חג שבועות שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז הנה זה בגדול - תגובה
צחי כנען19/05/2013את הפחמימות מומלץ לחלק במשך היום אך מדי פעם לא יקרה כלום אם תוסיפי/תפחיתי מארוחה אחת ע"ח השניה.
נראהכי 60 גרם חלבון מתאים לנתונייך
אולי תיגשי לדיאטנית בקופת החולים ליעוץ חד פעמי פנים מול פנים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי אבל
מאיה19/05/2013לגבי פריסת הפחמימות הבנתי, אבל לא ציינת:
1) כמה פחמימות מומלץ לי לצרוך במינימום וכמה מקסימום?
2) בארוחה אחת לסכרתי למשל מומלץ 30 גרם פחמימה, לאדם רגיל כמוני כמה זה?
מבחינת חלבונים אני מודה לך על המידע על הכמות היומית.
רק אשאל
מה הגבול המומלץ של חלבון בארוחה, בכדי שהגוף ינצל את החלבון, וכמות החלבון לא תהיה מוגזמת לגוף לעבד שלא יאגר לשומן או משהו כזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבנתי אבל - תגובה
צחי כנען20/05/2013פחמימות - אין מינימום ומקסימום כי למשך בארוחה עיקרית את יכולה להגיע ל 45-60 גרם (מנת פסטה) ובארוחה מישנית כמו ארוחת ערב ל 15-30 גרם (=1-2 פרוסות לחם).
הגוף לא ינצל את החלבון לצרכי אנרגיה במידה ויש לו כמות קלורית מספקת ממקורות אחרים קרי -פחמימות ושומנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצחי היקר תודה רבה
מאיה20/05/2013על המענה והתשובות, עזרת לי מאוד
המשך שבוע נעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)