מה עושים כשיש b12 נמוך?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מה עושים כשיש b12 נמוך?
    הילה
    20/03/2008

שלום,
    הופנתי לפורום הזה מפורום בדיקות דם.
    לא מזמן גיליתי שלפי בדיקות הדם שלי מצב הb12 שלי בכי רע (מתחת לממוצע), לעומת זאת הברזל בסדר גמור.
    רציתי לשאול מה הכי כדאי לעשות במצב כזה. אני סובלת מעייפות וכאבי ראש וחושבת שזה קשור. אני אוכלת כל יום בשר, בעיקר בשר עוף, הציעו לי לאכול הרבה בשר הודו במקום כי יש בו יותר b12 האם זה נכון?
    כתבת כי ברוב המקרים מדובר בבעיה במערכת העיכול, האם מדובר בבעיה ספציפית? האם יש לזה פתרון? תזונה נכונה לא יכולה להועיל?
    אודה מאוד על תשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מה עושים כשיש b12 נמוך?

הוספת תגובה

• ויטמין

גילה אדלר
    01/04/2008

כשאת אומרת מתחת לממוצע למה את מתכוונת , יש טווח תקין שמתחתיו יש צורך בהתערבות ולא דרך האוכל , כי אם לטענתך את אוכלת מזונות מהחי אין טעם להעמיס יותר ויש צורך בקבלת הויטמין ישירות למערכת הדם כמו בכדור תת לשוני שניתן לקבל או בזריקות , וכך אם יש בעיה בספיגה במערכת ההעיכול הטיפול הנ"ל פותר אותה . כמובן שיש לחזור על בדיקות כל 3 חודשים כי ויטמין זה נאגר בכבד ויש סכנה בצריכה עודפת .
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו