טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
בת 23, יש לי כמה שאלות שאשמח לתשובות: 1) רציתי לדעת אם אני משתדלת לאכול כל יום גבינות 5% ויוגורט 3% ואני משתדלת לאכול מדי יום אבוקדו או כמה כפות טחינה גולמית או חמאת בוטנים ואני נמנעת מלבשל עם שמן בכלל ולשים שמן בסלט, האם זה בסדר מבחינה בריאותית? בנוסף רציתי לדעת, אם אני מתארחת אצל אורחים שמבשלים עם שמן, ואני שומרת על תזונה מאוזנת, האם כדאי לאכול בנוסף סלט עם שמן זית או בלי שמן בכלל? 2) האם אכילה של כל יום בין 5-6, מומלצת? 3) האם אכילה של גבינה צהובה 5%, מומלצת? תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן אם את צורכת גם אבוקודו וטחינה וגבינות 5% את משלימה למעשה את כמות השומן הנדרשת ואין צורך בתוספת שמן. אין צורך להשקיע אנרגיה באכילה חריגה משאר בנית הבית או החברים. בד"כ יוצר מתחים וגיחוחים מיותרים. אין כל בעיה לאכול 5-6 תמרים - טעים ובריא ולגבי הגבנ"צ 5% - אין לה טעם !, עיברי לגבינה נורמלית של 28% , עדיף מעט וטעים מאשר הרבה ומלאכותי. תודה:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים