טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
ד.נ. לצערי לא ירדתי לסוף דעתך, מאחר שלא עלה בידי למצוא בתשובתך התייחסות ברורה לשאלתי. אבקש התייחסותך הממוקדת לשאלתי. בדגש על השאלה האם, מבחינה תזונתית, הפרוקטוז הנמצא בבירה שחורה דיאט (בנוסף לסוכרלוז שיש בה) פוגע או לא פוגע באיכותה או בערכיה התזונתיים/בריאותיים, והאם משקה כזה בסה"כ בריא (כפי שטוען היצרן) או מזיק? בברכה, אליהו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אין כל בעיה בריאותית לצרוך את הבירה. האם בכל כמות ? כמובן שלא, כמו שלא הייתי רוצה שתאכל שדה חסה האם 4 ביום? גם לא, עדיין כמות קלוריות לא קטנה בנוסף במכפלות של צריכת הפקוטוז היא גבוהה מדי האם פעם ביום ? אחת לכמה ימים ? למה לא.
ועוד מסר חשוב...ההגדרה לבריאות בעייתית וקצת טריקית שכן יש שיגידו שחסה שאיננה אורגנית איננה בריאה ויש שיגידו שמוצרי חלב הוא רעילים, ויש שגלוטן "אשם" בכל תחלואי העולם המערבי וכו' וכו'
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
צחי שלום, אבקש להבהיר: 1. מדובר בשתייה יומית של כוס אחת עד כוס וחצי של בירה מאלט דיאט. 2. ביקשתי לדעת האם, לדעתך המקצועית (!), שתייה כנ"ל בריאה (ולא רק "לא בעייתית", כדבריך). ידוע לי שיש מחלוקת לגבי מה בריא ומה לא. אבל אני שואל רק לדעתך בעניין זה, ואיני מתייחס למחלוקת לגביו. אודה על הבהרתך כנ"ל. בברכה, אליהו
מבין שאתה רוצה לקבל תשובה שחור ולבן אבל מה לעשות החיים ובמיוחד המדע איננו כזה. דרך אגב, בראייתי לא כל מזון נמדד בבריא או לא בריא, קיים מימד ההנאה, השובע וכו'
צחי שלום, אני מבין ומסכים שהבריאות איננה הפרמטר היחידי הקובע הכל. זה עדיין לא גורם לי לבטל את שאלתי המקורית, כי להיבט הבריאותי יש בכל זאת משמעות כלשהי., לעניות דעתי. לכן אני חוזר על שאלתי: האם בירה שחורה (דומני שיש בה קצת ויטמין B) היא בסה"כ משקה בריא? האם היא בריאה יותר ממשקאות קלים אחרים (שאין להם, כמדומני, שום ערכים תזונתיים)? ר. אליהו
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים