מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רצה מתוסכלתשושי14/04/2015
שלום,
אני בת 44, שוקלת 58, וקרוב ל-30 שנה (זו לא שגיאת הקלדה) מנסה להוריד 3 ק"ג.
מרוב מאמצים, נשארתי שנים רק על 3 ק"ג מיותרים, ולא על 10 למשל, ועדיין, אני לא מצליחה להוריד אותם.
לפני שנה התחלתי לרוץ. להפתעתי ולאכזבתי, כעבור שנה של ריצה (7 ק"מ 2-3 פעמים בשבוע) הצטמצם לי קצת ההיקף ויש לי יותר מקום בבגדים, אבל נותרתי עם ה-3 ק"ג. לא אכלתי יותר מבשנים קודמות (אני לא אוכלת: עוגות, ממתקים, חטיפים, שוקולד ובורקסים ומאפים למיניהם). כל השנים סיפרו לנו שזה מתמטיקה, מה שמכניסים פחות מה שמוציאים. ובכן, בדקתי והמתמטיקה הזאת לא עובדת. אני בטוחה שיש פה יד נעלמה, רק לא בטוחה מהי.
מעבר לכך שריצה בריאה ומהנה, מתסכל אותי שאני לא מצליחה להשיג את המטרה. בחיים לא הייתי מאמינה שאצליח לרוץ 10 ק"מ, אבל לא אצליח להוריד 3 ק"ג. והנה השאלות:
1. האם דיאט קולה וסוכרה דיאט אכן פוגמים בירידה במשקל? האם יש מקום להעדיף סוכר בתה מאשר סוכרה דיאט?
2. האם להרכב המזון יש השפעה על ירידה במשקל, כשמדובר באותה כמות קלוריות. כלומר - האם יש מקום להעדיף קמחים מלאים למשל? שוב, רק לעניין הירידה במשקל, לא משיקולי בריאות.
3. נתקלתי בהרבה דיאטנים הממליצים על דיאטות דלות בפחמימות. בכתבה שלך על תזונה אתה מדבר על צריכת פחמימות כדלק. האם דיאטות דלות בפחמימות לא מתאימות לרצים?
4. בחודש האחרון התחלתי לרוץ 5 פעמים בשבוע ועליתי ל-7.5 קילומטר. (מתוסכלת, אמרתי?). האם עדיף לרוץ 3 פעמים ריצה ארוכה יותר מאשר מאשר 5 פעמים ריצה קצרה, או שאין לזה משמעות.
תודה על ההקשבה, כל תובנה תתקבל בשמחה, שושי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רצה מתוסכלת - תגובה
צחי כנען25/04/2015הי שושי, אני חושב שאת טועה שלא רזית ואסביר למה. ככל שאנו מתבגרים אחוז השומן בגופינו עולה והשריר יורד, זהו מהלך טבעי. עצם שמירת המשקל לאורך 30 שנה (!) בהחלט מעיד כי עשית מהלך שהוא הרזיה. ומגיע לך סמיילי.
ותשובותיי ר"מ...
1. האם דיאט קולה וסוכרה דיאט אכן פוגמים בירידה במשקל? האם יש מקום להעדיף סוכר בתה מאשר סוכרה דיאט? התשובה היא לא. אם הצריכה ממש נמוכה למשל 1-2 כפיות סוכר ביום אז גם מבחינה קלורית "העלות" איננה משמעותית.
2. האם להרכב המזון יש השפעה על ירידה במשקל, כשמדובר באותה כמות קלוריות. כלומר - האם יש מקום להעדיף קמחים מלאים למשל? שוב, רק לעניין הירידה במשקל, לא משיקולי בריאות. - אכן עיניין קלורי אבל כמובן כפי שאמרת להעדיף דגנים מלאים.
3. נתקלתי בהרבה דיאטנים הממליצים על דיאטות דלות בפחמימות. בכתבה שלך על תזונה אתה מדבר על צריכת פחמימות כדלק. האם דיאטות דלות בפחמימות לא מתאימות לרצים? אכן דיאטות דלות בפחמימות עלולות להשפיע לרעה על היכולת הספורטיבית. במיוחד בריצות ארוכות שמעל שעה!
4. בחודש האחרון התחלתי לרוץ 5 פעמים בשבוע ועליתי ל-7.5 קילומטר. (מתוסכלת, אמרתי?). האם עדיף לרוץ 3 פעמים ריצה ארוכה יותר מאשר מאשר 5 פעמים ריצה קצרה, או שאין לזה משמעות. השאלה מהי המטרה. אם המטרה ירידה במשקל אז סה"כ המרחק השבועי יותר משמעותי אם המטרה שיפור יכולת האירובית אז לתוכנית האימון השפעה אדירה - עצימות, נפח באימון, אימון אינטרוואליים וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)