עמי כנען-האם תוכל לענות על שאלתי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • עמי כנען-האם תוכל לענות על שאלתי?
    אבי
    18/05/2015

    שלום רב.
    ב-4.5.15 שאלתי שאלה בפורום ולא נענתי.פשוט דילגתם על שאלתי ואני מפרסם אותה שוב.אשמח אם בכל זאת אקבל תשובה.

    אני גבר בן 46,בריא בד"כ.גובה-178 משקל-72ק"ג
    אובחנתי לא מזמן כסובל מכבד שומני ויש לי גם כולסטרול קצת גבוה(210) והסוכר שלי על הגבול כל הזמן(100).שמעתי ששיבולת שועל יכולה לעזור
    ורציתי בבקשה לדעת:
    1.איזו כמות של שיבולת שועל כדאי לאכול כל יום?
    2.אם אני אוכל את שיבולת השועל(בתור דייסה)בערב,האם גם אז שיבולת השועל "עושה את העבודה" מבחינה בריאותית?
    3.האם זה משנה מבחינה הורדת סוכר וכולסטרול ובתור "עזרה"לכבד אם אני אוכל את שיבולת השועל הדקה והכתושה עם דייסה לעומת שיבולת השועל שצורתה שלמה?
    4.אני משלב בתפריט היומי:שתי גמבות+שלוש עגבניות וכוס חד פעמית של שיבולת שועל-האם מזון זה מספיק לעזור לכבד להתנקות מהשומן?הרופא אמר שאני צריך לאכול סיבים תזונתיים,מה שלא הייתי אוכל מקודם,האם זה מספיק?
    4.החלטתי לוותר על כפית סוכר פעמיים ביום שהייתי שותה עם הקפה-האם מבחינת מדד זה יכול להשפיע על הורדת הסוכר או שזה לא עוזר הרבה.יחד עם זאת אני חייב לציין שאני ממשיך לאכול לפעמים מוצרי מזון שיש בהם סוכר כמו עוגיות,גלידה וכו... אך לא בכמות גדולה.
    בברכה
    אבי

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • צחי כנען

    אבי
    18/05/2015

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

  • עמי כנען-האם תוכל לענות על שאלתי? - תגובה

    צחי כנען
    02/06/2015

    והנה תשובתי:
    1.איזו כמות של שיבולת שועל כדאי לאכול כל יום? ----2-3 כפות ביום אפשר בתוך יוגורט/דייסה /מרק וכו'
    2.אם אני אוכל את שיבולת השועל(בתור דייסה)בערב,האם גם אז שיבולת השועל "עושה את העבודה" מבחינה בריאותית? ---בוודאי
    3.האם זה משנה מבחינה הורדת סוכר וכולסטרול ובתור "עזרה"לכבד אם אני אוכל את שיבולת השועל הדקה והכתושה עם דייסה לעומת שיבולת השועל שצורתה שלמה? לא
    4.אני משלב בתפריט היומי:שתי גמבות+שלוש עגבניות וכוס חד פעמית של שיבולת שועל-האם מזון זה מספיק לעזור לכבד להתנקות מהשומן?הרופא אמר שאני צריך לאכול סיבים תזונתיים,מה שלא הייתי אוכל מקודם,האם זה מספיק? ----- אכן "לסמוך" רק על שיבולת שועל שתעזור בהפחתת הכולסטרול איננה נכונה, יש לבדוק את תפריטך בדקדקנות ולייעץ בהתאם. "עזרה ראשונה" - הוסף אגוזים, יין אדום , דגים, דגניפם מלאים וקטניות...כדאי לקבל יעוץ ספצפי בקופת החולים.
    4.החלטתי לוותר על כפית סוכר פעמיים ביום שהייתי שותה עם הקפה-האם מבחינת מדד זה יכול להשפיע על הורדת הסוכר או שזה לא עוזר הרבה.יחד עם זאת אני חייב לציין שאני ממשיך לאכול לפעמים מוצרי מזון שיש בהם סוכר כמו עוגיות,גלידה וכו... אך לא בכמות גדולה. --- עדיף דווקא להתאמץ ולהפחית דברי מאפה המכילים מרגרינה=שומן צמחי מוקשה וגם את כמות הסוכרים הכללית.

    * המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     

    לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום


שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו