לאכול קמח לא אפוי ,מעורבב עם מים, - זה בסדר?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאכול קמח לא אפוי ,מעורבב עם מים, - זה בסדר?
    יוני
    06/05/2016

במסגרת תוכנית הפיתוח גוף שלי הייתי שותה עד עכשיו אבקת גיינר שכוללת חלבון ופחמימה. לאחרונה הבנתי שהפחמימה שם מורכבת כולה מגלוקוז טהור שזהו פחמימה פשוטה עם אינדקס גליקמי גבוה מאד. לכן אני מעוניין להחליף את הגיינר באבקה המכילה חלבון בלבד ואת הפחמימה שבגיינר בפחמימה מורכבת עם אינדקס גליקמי נמוך. מצאתי שקמח תירס עונה על הקריטריונים האלה. מבחינת טעם, טעמתי קמח מעורבב עם מים וצירפתי לזה שוקולית ו2 כפיות סוכר ויצא בסדר גמור. השאלה האם זה בריא ובסדר לצרוך קמח ככה כמו שהוא לא אפוי (מעורבב עם מים ואבקת חלבון) ? אני מעוניין לצרוך כ-3 כוסות כאלה ביום. האם זה בסדר או מסוכן? ואם זה מסוכן, באיזה דרך יהיה אפשר לצרוך את הפחמימה הזו במצב של אבקה? כי אני לא מעוניין בלחמים או במזון שלם כי יותר קשה לצרוך כמויות גבוהות של אוכל ככה. אולי חימום במיקרוגל של הקמח ישפיע על הבקטריות שעל הקמח כמו תנור רגיל? תודה מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• למה אף אחד לא עונה לשאלה שלי?

יוני
    11/05/2016

בבקשה תענו לשאלה שלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאכול קמח לא אפוי ,מעורבב עם מים, - זה בסדר? - תגובה

צחי כנען
    12/05/2016

הרעיון בתוספת הסוכר/פחמימות לחלבון לאחר אימון מבוסס על הרעיון להעלות את ריכוז ההורמון האנבולי (בנייה) -אינסולין.
    מחקרים עדכניים מראים שאין ממש בתאוריה זו והשפעת לצריכת סוכר/פחמימה עם החלבון מיותרת.

מכאן שכל הדיון כן/לא קמח או פחמימה עם אינדקס גליקמי גבוה או נמוך מיותרים.

בשורה תחתונה עם אימון נכון ותזונה הכוללת מספיק אנרגיה (קלוריות) וחלבון סביב 1.5-2 גרם לכל 1 קג משקל גוף המפוזר לאורך היום תביא לתוצאות המיוחלות.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על התשובה, אבל דבר

יוני
    12/05/2016

קודם כל תודה רבה על התשובה, אבל השאלה המרכזית שלי הייתה האם צריכת קמח ככה כמו שהוא לא אפוי (בערבוב עם מים ואבקת חלבון) יש בה כדי להזיק לגוף? מערכת העיכול? כאבי בטן? או משהו? כי למשל כשיש בצק שלא נאפה עד הסוף אז אני יודע שלא אוכלים אותו. השאלה אם זה כי זה לא טעים או כי זה לא בריא? אני יודע שפעם השתמשו בקמח ומים לייצר דבק, לכן אולי שילוב של קמח כמו שהוא עם מים יכול להקשות על הקיבה?
    זו הנקודה בה התרכזה השאלה שלי כי את האבקה אני לא צורך רק אחרי האימון כמו שתיארת שהרבה מנסים להעלות את ההורמון האנבולי לאחר אימון, אלא זה כמו אוכל לכל דבר ולכן אני צורך גם בבוקר. תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם כל תודה רבה על התשובה, אבל דבר - תגובה

צחי כנען
    13/06/2016

לא חושב שייגרם נזק לאכילה של קמח לא אפוי.
    יחד עם זאת לא מכיר מחקר התערבותי שעסק בנושא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו