מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פעולת הממתיקים בהתאם או בניגוד למטרתהרוביק21/05/2016
שלום,
האם יש בסיס לטענה שהמתקת קפה/תה/קקאו וכו' בסוכרלוז או בסכרין (במקום בסוכר), שמיועדת להפחית סיכון להתפתחות סוכרת, בפועל דווקא מעלה את הסיכון להתפתחותה? אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היכן, מתי וע"י מי פורסמה ההוכחה
רוביק21/05/2016בהמשך לשאלתי הקודמת: אם אכן יש בסיס לטענה המוזרה שהזכרתי מקודם, אבקש לדעת עד כמה הבסיס מוצק, כלומר, היכן ומתי וע"י מי הוצג בציבור (בפרסום מדעי)?
רוביק אלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעולת הממתיקים בהתאם או בניגוד למטרתה - תגובה
צחי כנען30/05/2016אינני מכיר פירסום כזה ששימוש בממתיקים שהזכרת מעל (!) את הסיכון להתפתוחת סוכרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחקר על ממתיקים וסוכרת
רוביק13/06/2016המחקר, שבוצע ע"י שורה של חוקרים ממכון ויצמן, פורסם ב-Nature, Sep.19,2014, וכותרתו:
Artificial Sweeteners induce glucose intolerance by altering the gut microbiota.
הוא גם מוצג באתר מכון דוידזון במכון ויצמן ע"י ד"ר ערן אלינב ושות', שם נטען שממתיקים מגדילים סיכון לסוכרת.
מה דעתך? בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמחקר על ממתיקים וסוכרת - תגובה
צחי כנען13/06/2016אכן מחקר ראשוני ידוע ומאוד חושב.
כמה הערות: 1. ההתערבות בוצעה על עכברים ולא על בני אדם, שעברו טיפול אינטנסיבי באנטיביוטיקה למחיקת כל אוכלוסיית חיידקי המעיים....אין זה אומר דבר על בני אדם ובטח לא על מעיים בריאים אצל בני אדם
2. ההתיחסות במאמר לבני אדם היתה מחקר תצפיתי ולא התערבותי שבדר קשר בין צריכת ממתיקים להשמנה, קשר קורלטיבי שאינו אומר דבר על סיבה-תוצאה.
הייתי נזהר מאוד בקביעה שיש קשר בין ממתקים מסוג סכרין למשל להשמנה/התפתחות סוכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג הממתיק
רוביק14/06/2016שלום רב,
תודה רבה מאוד על הערותיך החשובות, המבהירות את הסוגייה.
ועוד אבקש לשאול האם יש יתרון כלשהו להמתקה בסכרין לעומת בסוכרלוז, מבחינה בטיחותית (השפעה מטבולית פוטנציאלית). בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסוג הממתיק - תגובה
צחי כנען14/06/2016לסוכרלוז כנראה בטיחות גבוהה יותר מסכרין. עדיין בצריכה קטנה של מס' שקיות ביום אין שום בעיה לאף אחד מהם.
והערה אחרת - למה לא פשוט לצרוך מעט סוכר ובמקביל לנסות "להרגיל" את החך למתיקות מעודנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה
רוביק15/06/2016שלום רב,
מעט סוכר (כפית אחת לספל) אינו מספיק, מבחינתי, להעניק טעם לקפה/תה וכו',
2 כפיות (כפול 6 כוסות ביום) נראה לי יותר מידי ועלול להעלות את הסוכר בדם.
ואיני יודע כיצד מגיעי ם למתיקות מעודנת.
רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה - תגובה
צחי כנען15/06/2016דרך אחת להגיש קפה בכוס קטנה יותר כדי שהריכוז של הסוכר יהיה גדול יותר למשל בכוס ולא בספל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות סבירה?
רוביק16/06/2016באשר לקפה, אני אכן נוהג לשתות אספרסו - בספלון ולא בספל. אני שותה 3-2 ספלוני אספרסו ביום. אבל כאשר מדובר בתה, קקאו ולימונדה - אותם אני שותה כמובן בספל/כוס רגיל/ה, ואז יש צורך בשקית ממתיק אחת בכל ספל/כוס. כמו כן, אני שותה כוס בירה שחורה דיאט - שהיא מומתקת בסוכרלוז ופרוקטוז. בסה"כ יוצא שאני משתמש ב-5 שקיות ממתיק (בערך) + כוס בירה מומתקת, זה על בסיס יומי. האם כמות יומית זו סבירה בעיניך?
בברכה, רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממתיקים כמות סבירה, שאלה שטרם נענתה
רוביק07/07/2016שלום,
מה גורל שאלתי מ-16. ביוני (!) בנדון? רוביק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמות סבירה? - תגובה
צחי כנען10/07/2016סבירה בעיני אך זו דעה שאיננה מגובה במחקר ובסיסה שהאלטנרטיבה של סוכר הרבה פחות טובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)