מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כללי תזונת האדם-הפחמימות בתפריטשלומי כהן31/05/2016
ערב טוב לכולם..
ערב טוב.רציתי להגיד ולשאול שבשנה וחצי כמעט כבר שנתיים..מאז שהלכתי לתזונאית אני אוכל 3 עיקריות ו-2 ארוחות ביניים קטנות..
בסה"כ כ-50% פחמימות....לפני שהלכתי לתזונאית הייתי אוכל שנים..רק ארוחת בוקר,ארוחת צהריים וארוחת ערב...
ואני די בחור בריא בסה"כ..אני 1.69 כמעט מטר שבעים..אני בן 23 ושוקל 66.8 בעקבות ריבוי הפחמימות בתפריט...
בכל מקרה רציתי לשאול ולהגיד האם אפשר לוותר על הארוחות ביניים ולאכול כמו שהייתי רגיל רק בוקר,צהריים וערב ועדיין לשמור על משקל גוף תקין??
מחכה לתשובה וערב טוב.
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כללי תזונת האדם-הפחמימות בתפריט - תגובה
צחי כנען01/06/2016בוודאי , אין חוקים ותקנות בעיניין
הקשב לגופך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי תזונת האדם
שלומי כהן01/06/2016ערב טוב צחי כנען.
שלום לך. רציתי להגיב ולהגיד שאני יכול בכלל לוותר על הארוחות ביניים האלו אבל עדיין לשמור על משקל גוף תקין??
אני פשוט כמו שאני רואה את זה מהצד..כרגע...ארוחות ביניים זה רק למי שאין לו זמן לאכול ארוחות מסודרות כמו אנשים שעובדים במשרדים,אנשים שבנסיעות כל היום(בנהיגה)...
וכדומה..
אבל בגלל שאני לא עובד כרגע אני בן 23 1.69 ואני כרגע בבית ז"א עדיין בבית של אמא שלי שאני גר בו עם אחי והיא...
מה גם שאני לא רעב כ"כ בין הארוחת בוקר לארוחת ביניים...אני אוכל כל יום ארוחת בוקר וזה לא משנה אם זה חורף/קיץ בשעה 10 בבוקר ואז יש לי לפי התפריט בשעה 12 בצהריים ארוחת ביניים...ואחרי שאני גומר לאכול בשעה 10 ועד השעה 12 שזה כולה שעתיים אני לא רעב בכלל...
הנה אני אתן לך דוגמה...כשהייתי תלמיד בתיכון מכיתה י' ועד י"ב מלא פעמים אחרי הביה"ס כשהייתי גומר ללמוד באיזה 15:30-16:00 אח"כ היה לי מרכזי למידה והיו ימים שהייתי בביה"ס משעה שמונה בבוקר ועד השעה 19:00 בערב כי היה לי אחרי הלימודים מרכז למידה..
אז שם הייתי אוכל פעמים ארוחות ביניים..כי לא היה לי זמן לאכול ארוחות מסודרות ולהגיע הביתה ולאכול..אבל עכשיו 4 שנים אחרי התיכון כבר כשאני כמעט כל היום בבית ואני לא עובד..ויש לי מלא זמן פנוי ,יותר מדי זמן פנוי.."עודף זמן"....חחחח...אז זה לא כזה רלוונטי לאכול ארוחות ביניים לפי דעתי ולפי איך שאני רואה את זה....אתה לא מסכים איתי??
לפי איך שאני רואה את זה ארוחות ביניים זה רק למי שאין לו זמן לאכול ארוחות מסודרות ובשביל להשקיט את הרעב בגוף..אבל למי שיש זמן אז זה לא רלוונטי..נכון??
אבל מנגד שאני חושב על זה אני אוותר על התזונה שאני כרגע מקפיד עליה..שזה המון פירות וירקות..אני אוכל עכשיו מכל קבוצות המזון מוצרי חלב,פירות וירקות ,דגנים וקטניות,חלבון מן החי ושמנים מן הצומח...
בעיקר המון פירות וירקות..אבל אם אני מוותר על האררוחות ביניים.....אז יצא שאני אוכל רק פעמיים ביום סלט ירקות..זה בסדר???
מחכה לתשובה וערב טוב
שלומי כהן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכללי תזונת האדם - תגובה
צחי כנען01/06/2016אכן בסדר לדלג על אורחות הביניים ולאכול "רק" פעמיים ביום ירקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)