אגירת מזון כתא שומן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אגירת מזון כתא שומן
    ליאור
    15/01/2017

המזון בשרירים ובכבד?כי קראתי שחלק מהמזון שאוכלים נאגר כתא שומן,מתי זה קורה? כלומר בכל ארוחה גם אם אוכלים ארוחה לא גדלה?
    או רק כאשר אוכלים מזון רב-שמגיעים לשובע יתר,הגוף לוקח חלק מהמזון כמאגר שומן?
    חשוב לי לדעת האם זה קורה אחרי כל אורחה וארוחה שאוכלים בה מדי?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אגירת מזון כתא שומן

הוספת תגובה

• מטבוליזם

צחי כנען
    16/01/2017

הגוף הוא איבר דינמי שבו קורים תהליכים בו זמנית ולא בצורה חד כיוונית.
    כל הזמן יש אגירה ופירוק של חומרים.
    כאשר הגוף מקבל קלוריות בעודף למשל באורחה גדולה כמובן שתאי השומן גם מתרחבים אבל אלו תהליכים איטיים בכל הגוף.
    רק בצריכה קלוית עודפת וכרונית - יום יומית שבועות וחודשים אנו נראה גם עליה אמיתית במשקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן,זה אני מבין שרק אם אוכלים כל הזמן

ליאור
    16/01/2017

בעודף רואים תוצאה במשקל,אני רוצה להבין אבל למה?
    כלומר אם אוכלים ארוחה גדולה ציינת שתאי השומן גדלים,אז למה לא רואים את התוצאה של זה גם אחרי ארוחה אחת? למה רק אחרי צריכה כרונית עודפת רואים תוצאה?
    אני מנסה להבין את הפיזיולוגיה מאחורי זה מעבר למה שכבר אני יודע עפ השאלה הראשונה שלי..
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

צחי כנען
    16/01/2017

נניח שאכלת 5000 קלוריות בארוחה/ביום... חלקה נשרף במהלך היום/השעות שאחרי הארוחה לצרכי קיום, תזוזת הגוף וכו' וחלקה העודף נאגר בתאי השמן.
    האגירה הזו שווה אולי כ 100-150 גרם. ואת זה לא תוכל לראות בשקילה. אם תאכל בעודף במשך שבוע יגיע כבר ל 700-1000 גרם ואת זה כמובן תראה.
    האם ברור כעת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אתה תכוון ל100-150 גרם שרואים

ליאור
    16/01/2017

על המשקל במקום לשקול נגיד 42 קילו רואים 42.100 ?
    זה באמת מתורגם ככה לגרמים?
    אם כן אז למה לא לראות את זה על המשקל ורק עודף של 700 או 1000 גרם ייראו?
    ייתכן שאתה מתכוון שעל המשקל יראו אבל לא בעין עלייה של 100 גרם לדוגמא?
    תודה רבה יותר ברור לי עכשיו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משקל

צחי כנען
    18/01/2017

השינויים בעת שקילה יום יומית תלויה בהרבה גורמים ולכן קשה להגיד ברמה היומית האם עלית או ירדת...
    תלוי בכמות הנוזלים ששתית, צואה, כמות ירקות שאכלת וכו' וכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו