אבות המזון בתפריט היומי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבות המזון בתפריט היומי
    שלומי כהן
    06/02/2017

ערב טוב צחי כנען ובכלל לפורום תזונה קלינית.

ערב טוב ושלום לך.מה שלומך???אני מקווה שזה בסדר שאני כותב הודעה בערב..אבל אתה יכול להחזיר תשובה בזמנך הפנוי ורק אם תוכל.

אני רציתי לשאול ולהגיד כמה דברים:

1) אתה כתבת לי בהודעה פה בפורום שגם בדגנים וקטניות קיים חלבון וזה לא שזה לא נכון זה נכון בשל כמותו הנמוכה יחסית והכמות הגבוהה של הפחמימות המורכבות שהדגנים מכילים שייכם הדגנים לקבוצת הפחמימות.
    ויש נגיד מאכלים כמו אגוזים ושקדים שגם כן מכילים חלבון אך גם כמות גבוהה של שומן ולכן מההיבט התזונתי הם משתייכים לקבוצת השומן.
    אז נכון ולא נכון..אבל בכל זאת הדגנים בקבוצת הפחמימות ואגוזים והשקדים בקבוצת השומנים.

2) אני רוצה להגיד ולשאול זה בסדר גם בגיל 24 לאכול תפריט עם פיזור החלבון לארבע ארוחות שונות מאוד??אני שואל את זה כי זה לא שאני לא מרוצה מהתפריט שלי..אני מרוצה ממנו ושוב אני אוכל תפריט של 5-6 ארוחות מתוכם חלבונים בארבע ארוחות שונות מאוד וצורך את שלושת אבות מזון ביחסים שונים בכל ארוחה וזה תפריט מאוזן,מגוון והכל...אבל אני שואל את זה כי נגיד מתישהו אולי שנה הבאה אם אני רוצה אני יכול לחזור ולאכול תפריט רגיל..אם אתה מבין למה אני מתכוון??

3) האם אפשר לאכול בכל יום בשבוע רק ארוחה אחת במקום חמש ארוחות....אפשר לקום בבוקר לאכול פרי,פירות יבשים,חטיף אנרגיה.....ואז לעשות אימון ולאח"כ לאכול ארוחה מלאה עם פחמימות וחלבונים..או שעדיף בכל יום לאכול 5 ארוחות מתוכם חלוקת החלבונים בארבע ארוחות שונות??

4) האם אתה זוכר שאיפשהו בהודעה פה בפורום אתה כתבת לי שאם אני מרזה אז צריך להגביר את צריכת הקלוריות..אז אני רוצה להגיד לך שאני אוכל תפריט של 5-6 ארוחות ביום במאזן קלוריות חיובי....ומכניס יותר אוכל ,מכניס יותר קלוריות ואנרגיה ממה שאני מוציא וזה אומר הרבה ירקות ופירות בכל יום 2-3 זאת ההגבלה שלי בכל יום בתפריט שלי ע"י התזונאית שבנתה לי את התפריט שפירות 2-3 בכל יום.

בכל מקרה אני בן 24 1.66 ושוקל 71.1 במסת שריר..זה טוב המשקל הזה??מי ששקלה אותי אמרה שזה משקל יפה מאוד אך קצת גבוה אבל קצת..אבל סה"כ זה משקל יפה מאוד ואני מרוצה מאוד..אבל סה"כ זה טוב המשקל הזה כמו אחד בגילי??

מחכה לתשובה ושיהיה לך המשך ערב נעים ומבורך.

שלומי כהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבות המזון בתפריט היומי

הוספת תגובה

• מאיפוא להתחיל

צחי כנען
    07/02/2017

1. מה משנה לאיזו קבוצה מזון מסוים שייך כמעט תמיד יכיל תמהיל ביחסים שונים של פחמימות:חלבונים: שומנים.. אין כמעט מזונות שמכילים רק רכיב אחד.

2. לא הבנתי מה הבעיה אם החלבון מחולק ל 4 או 6 ארוחות ביום.

3. אפשר לאכול ביום ארוחת אחת ואפשר 8 העיקר שיהיה לך נעים נוח. כל עוד סך הקלוריות מתאים לגופך. אין זה אומר שאתה צריך להחליט מראש...

4. אין לי מושג אם המשקל שלך בסדר או לא. משקל תקין וריאלי כמובן נקבע לפי % השומן...ורק במקומות סודדים ניתן למדוד אותו כיאות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבות המזון בתפריט היומי-תגובה חזרה

שלומי כהן
    07/02/2017

אחה"צ טובים צחי כנען.
    אחה"צ טובים לך.מה שלומך???הכל בסדר??

רק רציתי להחזיר תשובה לגבי התשובה שהחזרת לי..מקווה שזה בסדר ומקובל פה בפורום הזה..

1) לגבי איזה מזון שייך לאיזה קבוצה זה לא משנה...פשוט באופן טבעי הדגנים לפחמימות...עוף,דגים,ביצים,בשר חלב ומוצריו לחלבונים מן החי וקטניות כמו עדשים,חומוס גרגירים למשפחת הקטניות(חלבון מן הצומח).
    ואגוזים ושקדים וגם טחינה ואבוקדו למשפחת השומנים.אבל זה לא משנה..זה לא מה שרציתי להגיד.....לא נתווכח על זה....

2) אני לא אמרתי שיש בעיה אם החלבון מחולק ל-4 ארוחות או שש ארוחות פשוט שאלתי אם זה בסדר בגילי ,בגיל 24 לאכול מדי יום תפריט של חלוקת החלבונים ופיזור החלבון לאורך היום לארבע ארוחות מתוך מתפריט של 5-6 ארוחות ביום..זה בסדר לגיל 24-זאת השאלה..זה בסדר לגילי..לאכול חלבון בארבע ארוחות שונות??

3) למה אתה מתכוון אם אפשר לשאול ואם זה בסדר מבחינת הפורום ל-8 ארוחות????

אני אוכל תפריט של פחמימות 50%-60% כלומר 5-6 כלומר חמש עד שש ארוחות.אין לי שבע ולא שמונה ולא תשע ולא יותר מזה ארוחות בתפריט שהתזונאית בנתה לי..איך הגעת ל-8???
    ולמה אתה מתכוון שאני לא צריך להחליט מראש....על מה לא להחליט מראש.???למה הכוונה???ועל מה להחליט אם בכלל???לא הבנתי בכלל למה התכוונת ואני אשמח אם תוכל להסביר לי.

אני רוצה לאחל לך שיהיה לך המשך יום נעים וטוב...

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות

צחי כנען
    08/02/2017

1. אוקיי
    2. זה אכן בסדר לחלק ל 4 ארוחות
    3. אפשר לחלק למספר ארוחות ואפשר ל2-3 ארוחות ביום.
    ההחלטה על מספר הארוחות ביום יכולה להיות אקראית ויכולה להיות באופן סדור לכל יום בשבוע.
    הנושא מוצה , אנא פנה בשאלות אחרת בלבד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו