תזמון ארוחות במסת שריר וכללי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזמון ארוחות במסת שריר וכללי
    שלומי כהן
    14/03/2017

אחה"צ טובים צחי כנען ולכם.

רציתי להגיד ולשאול בנושא של עליית מסת שריר בגיל שלי,בגיל 24..

יש לי תפריט אומנם לא מעכשיו אבל 5-6 ארוחות מדי יום לעליית מסת שריר...

ורציתי לשאול כמה שאלות אם זה בסדר:

1. האם יש חשיבות דרמטית ודרסטית לתזמון הארוחות??אם כתבו לי בתפריט לאכול ארוחת צהריים אחרי אימון בשעה 15:00 בצהריים...שזה קצת בשבילי די מאוחר...אבל זה לא העניין...

אז אני חייב לאכול בשעה 15:00?הזמנים חשובים מאוד??התפריט שלי בנוי על כל 2-3 שעות מרווח בין כל ארוחה לארוחה בממוצע...

ואם יש לי לפני אימון ארוחה בשעה 12:00 ואח"כ ארוחה בשעה 15:00 בצהריים..אז חייבים לאכול בזמנים שנקבעו בתפריט??

2. רציתי לשאול למה חושבים בעולם התזונה שהאדם צריך לשתות חלב שקדים/חלב אורז/חלב סויה ולא חלב מן החי???

3. לגבי פיזור החלבון ל-6 ארוחות דיברנו על זה....יש לי בתפריט 6 ארוחות. ורציתי לשאול אם אני לא בעודף משקל אני יכול לאכול 6 ארוחות לעליית מסת שריר??

מחכה לתשובה ושיהיה לכם המשך יום פשוט נפלא.

שלומי כהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חלון הזדמנויות

צחי כנען
    28/03/2017

קרוב לוודאי ששאלתך קשורה לחלון הזדמנויות של בניית שריר לאחר האימון.

בעבר באופן מוטעה חשבו שאכן אכילה ביקר חלבון מיד לאחר אימון טובה יותר לעומת שעתיים.

יודעים היום שחלו ןההזמנויות רחב ולכן גם ארוחה המהוצעת שעות אחרי האימון או במהלך היום תתרום לעליה במסת השריר.

לגבי ארוחות הצהריים - אינני יודע מי כתב ומה היה השיקול של הממליץ. אבל באופן כללי לא יהיה משמעות אם תאכול שעה לפני או שעה אחרי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חלון ההזדמנויות לעליית מסת שריר

שלומי כהן
    28/03/2017

ערב טוב ונעים צחי כנען.
    שלום וברכה לך.מה שלומך???

קודם כל שמחתי שהגבת ונתת תגובה..שמחתי מאוד.

דבר שני רציתי רק להגיד שהבנת אותי בדיוק על מה דיברתי....אתה בדיוק כל הזמן קולע כל הזמן למה אני מתכוון...

ודבר שלישי מי שהמליץ לי היה דיאטנית שבנתה ביחד איתי תפריט לעליית מסת שריר בקופת חולים כללית 5-6 ארוחות ביום כלומר פיזור החלבון ל-5-6 ארוחות ביום תוך דגש על עליית מסת שריר וכל אבות המזון....ולגבי ארוחת הצהריים ששאלתי אותך..אז פשוט היא נתנה לי תפריט שארוחה כל 2-3 שעות...נגיד אני אתן לך דוגמה..ארוחת בוקר אצלי בתפריט מתחילה בשעה 10:00 בבוקר,אח"כ ביניים בשעה 12:00 וצהריים רק בשעה 15:00 ואח"כ עוד ביניים בשעה 17:00 אחה"צ...אז ארוחה כל 2-3 שעות ולכן שאלתי אותך אם אפשר ולא חייבים לאכול צהריים בשעה 15:00 ואפשר להקדים את זה לרבע שלוש...

בכל מקרה אני הבנתי שהרעיון הוא בממוצע כל 2-3 שעות אבל כמו שאמרת לאכול הרבה ארוחות ביום לפחות 5 יתרום לעליית מסת שריר(פיזור החלבון במהלך היום כמו שכתבת תתרום לעליית מסת השריר)

שיהיה לך המשך ערב נעים ובהזדמנות זאת אני רוצה לאחל לך שיהיה לך חג פסח שמח כשר ונעים.

שלומי כהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו