לוחם צמחוני-צואה רכה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוחם צמחוני-צואה רכה
    יאיר
    16/08/2017

אהלן. שמי יאיר ואני לוחם בסיירת.
    לפני כ3-4 חודשים התחלתי לנהל אורך חיים צמחוני.
    אני מקפיד לאכול תחליפי חלבון כשמתאפשר, אוכל הרבה פירות וירקות ומתאמן כ4 פעמים בשבוע.

שמתי לב שהצואה שלי רכה מאוד ואף לפעמים לכיוון שלשול כבר מעל חודש. לפעמים מלווה בכאבי בטן.

בעבר היה לי "קקי קסם". צואה הרבה יותר מוצקה ונחה, ולא היו כאבים.

יש רעיון לגורם ולפתרון ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוחם צמחוני-צואה רכה

הוספת תגובה

• יציאות רכות

צחי כנען
    16/08/2017

קרוב לוודאי שהמעבר לצמחונות הגבירה את צריכת הפירות והירקות ובכלל את עולם הצומח העתיר סובים.
    סיבים משפיעים מאוד על פיעלות המעיים - תנועתיות רבה יותר ולכן יותר יציאות רכות.
    גם כאביהבטן הם לעיתים תוצאה של יתר (!) ירקות ופירות.
    ממליץ להפחית במידת מה ולבדוק את ההשפעה על היציאה.
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה באותו עניין

אוסנת
    17/08/2017

כמה ירקות /פרות נחשב תקין לטבעונים?
    יש אוכל טבעוני משמין שנחשב לבריא והוא לא אגוזים או שקדים? אגוזים ושקדים לא ממש טעים אז אי אפשר לאכול הרבה.
    לפסטה יש ערך תזונתי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טבעונות

צחי כנען
    19/08/2017

טבעונות דורשת תשומת לב הרבה יותר משמעותית לעומת "אוכלי-כל". ועליך לקחת את זה בחשבון.

אין "תקינות" לכמות מסוימת של ירקות ופירות.
    לדגנים גם אם אינם מלאים כמו פסטה, אורז, תירס וכו' בוודאי יש ערך תזונתית. אמנם פחות מצריכתם המלאה אך עדיין איכותיים.

עליך לגשת לדיאטנית בקופת חולים המתמחה בטבעונות כדי לחפש פיתרונות טעימים ומגוונים בתפריטך.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו