כמות מדודה של מאכלים אהובים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמות מדודה של מאכלים אהובים
    רויטל
    30/01/2018

שלום רחל, אני רואה שהגישה שלך היא בלי איסורים פשוט עם הגבלת כמויות. אני מאוד מתחברת לזה וחושבת שזה יכול לעבוד לי, אבל ברגע שאין באמת איסורים והכל מותר מאוד קשה לעקוב אחרי הכמויות. אז נגיד בהערכה גסה, כמה מתוק מותר לצרוך, כמה גדולה או קטנה חתיכת העוגה היומית צריכה להיות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• רויטל, שלום

רחל גרנות
    30/01/2018

שלום, זו שאלה באמת נפוצה. בכל גישה יש יתרונות וחסרונות. אחד החסרונות בגישה של הכול מותר (שאני, כאמור מאמינה גדולה בה) היא שלעיתים, מרוב חופש נעשית אנרכיה. זה נכון גם בדברים אחרים. ולכן, יש לשים גבולות. ולדעתי, כולנו זקוקים לגבולות. חופש זה דבר נהדר, אבל להיות רק בחופש? ולכן, את צריכה לשאול את עצמך מתי את צריכה את המתוק, למשל? ובאיזה מתוק קשה לך לשלוט? אני, למשל, זקוקה למתוק בשעות אחר הצהריים והערב. בבוקר יש לי את הכוח לוותר. ואני מנסה לבחור בדברים מוגדרים. הרי שורת שוקולד שווה בערכה לחטיף שוקולד כמו מקופלת. אבל, כל כך קל לקחת עוד שורה ואילו המקופלת מעניקה לי הרגשה שאכלתי מנה. דבר חשוב שלמדתי מהניסיון שלי ושל הרבה מהמטופלים שלי הוא שאת הקבוצה של הפינוקים (מתוקים או פיקנטיים) שאני קוראת לה "קבוצת הנשמה" אני אוכלת רק כשאני שבעה. למדתי שצריך ראשית לאכול ארוחות ואף פעם לא לבחור בעוגה/שוקולד/גלידה וכו' במקום ארוחה. וכשאוכלים את זה, נא להתייחס לזה בכבוד, להתלבש יפה ולשיר בלב "אלי, אל, שלא ייגמר לעולם..."
    ולסיכום, תכנני את התפריט שלך כך שיכלול את כל קבוצות המזון כולל קבוצת הנשמה. אני, אישית, מקציבה לעצמי כ200 קלוריות כל יום לזה. אבל, כמובן, כל אחד והתכנון שלו/ה.
    בהצלחה, אשמח לראות דוגמא לתפריט שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו