מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אכילת עדשים עם אורז יחד עם בשרשלומית15/03/2018
היי
האם אכילת עדשים עם אורז יחד עם בשר זה שילוב נכון או לא נכון?
ויש בהם סתירה , ואולי בשילוב הזה אני רק מפסידה ולא מקבלת למשל את החלבון ?
מה דעתך?
תודה שלומית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומית, שלום
רחל גרנות16/03/2018שלום לך, כידוע לך, השלוב של דגניים וקטניות יוצר חלבון שלם. וזו אחת ההמלצות לצמחונים לקבל חלבון מלא ואיכותי. זה לא אומר שאסור או לא מומלץ לצרוך את השלוב הזה עם בשר, עוף או דג.
את מקבלת במקרה זה חלבון מהחי (הבשר) ומהצומח (אורז ועדשים). אין מאבק בין החלבונים. ואם אין בעיה בריאותית , תיהני מהשלוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבונים באותה ארוחה
שלומי כהן17/03/2018ערב טוב ושבוע טוב שלומית ורחל גרנות.
ערב טוב לשתיכן ושבוע טוב לכן.
אני רק רוצה להגיד ולהבהיר לגבי עניין החלבונים מן החי באותה ארוחה.
קודם כל אני גם פעם שאלתי את השאלה הזאת וחשבתי שאי אפשר לאכול את שניהם באותה ארוחה והתשובה היא לכך שכן!!!
אפשר לאכול באותה ארוחה גם דג,גם בשר וגם עוף אם רוצים..וגם אם רוצים גם קינוח(סתם נתתי דוגמה).......שניהם חלבונים מעולים מן החי וכל מניעה לאכול חלבון מסוגים שונים...
חלבון לא נפגע אם אוכלים ממקורות שונים!וזה תקף גם לבשרי וגם לחלבי......בכל מקרה אין שום מניעה לאכול עוד פעם אני אומר את זה גם דג,גם בשר וגם עוף באותה ארוחה...
וחוץ מזה תזונה לא מדעים!!זה לא מדע...אין שום חוקים ומגבלות מה מותר ומה אסור....
אין שום מניעה לאכול באותה ארוחה גם דג,בשר ועוף.....כל מה שכתוב באינטרנט זה הכל שטויות!!!לא להתייחס לזה!!!
גם כתוב שאסור לאכול פחמימות וחלבונים באותה ארוחה..מערכת העיכול כיום מעכלת את כל אבות המזון בו זמנית ואין שום מניעה לערבב ולשלב בין חלבונים ופחמימות..להיפך,גיוון המזון הוא כלל זהב בתזונה ומומלץ לגוון בכל ארוחה....
שילוב של פחמימות וחלבונים משפר את טיב החלבון(זהו מקרה קלאסי המדגים כי לעיתים 1+1=3..
בכל מקרה תזונה לא מדע ולא להתייחס לשום דבר שכתוב באינטרנט..בטח ובטח שלא לדברים שקשורים לתזונה..
אז התשובה היא כן!!!!
שוב פעם בפעם האחרונה....אפשר לאכול באותה ארוחה גם בשר,עוף ודג(וכן..זה לא קשור..דגנים וקטניות מביאים ליצירת חלבון מלא)..
שיהיה לכן לשתיכן שבוע טוב ומבורך..
שלומי כהן...
נ.ב- חוץ מזה...אני חושב שקודם כל אוכל זה חלק מהתענוגות של החיים.....ואם נקשיב לכל דבר שכתוב באינטרנט שקשור לתזונה לאן נגיע???
אפשר לאכול הכל גם אם רוצים גם סלט פירות..שוב סתם נתתי דוגמה....מערכצ העיכול מעכלת את הכל בו זמנית..תהנו קצת מהחיים ומהאוכל..ולא צריך להתייחס לכל דבר שכתוב או שאומרים לכם.....אם אין לכך שום הוכחה מדעית וביסוס מדעי ותזונה זה לא תחום העוסק במדע.....ואין שום חוקים ומגבלות!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומי, שלום
רחל גרנות18/03/2018נכון!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)