ירידה באחוזי שומן בגוף ופסח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ירידה באחוזי שומן בגוף ופסח
    שלומי כהן
    27/03/2018

ערב טוב,ערב נעם ומבורך רחל.

היי רחל....מה שלומך?????

(וואי אני כבר ממש מרגיש כאילו אנחנו מכירים שנים)....

ככה רציתי להגיד לך כמה דברים:

1) רחל אני רוצה להיות כנה ואמיתי.....החג הזה קודם כל התיש אותי כלכלית,פיזית,ונפשית....עשיתי המון קניות לחג,עבדתי אצלי בחדר וגם צבעתי אותו לחג.......וחוץ מזה אני היום אישית נהייתי מאוד לחוץ...זה הכניס אותי ללחץ מאוד גדול שאת לא מבינה באיזה רמה...אני מרגיש שלקחו לי את כל האוכל עד כדי כדך של רמה שאני נתקעתי ואין לי שום דבר לאכול...
    כל האוכל שאני חי עליו ביום יום אין לי אותו בפסח,אם זה פסטות למינהם,פתיתים וכמובן לחם מלא...
    נשאר לי רק אורז לאכול וזה מה שאני יאכל שבוע שלם...
    ולגבי אכילת 3 פעמים ירקות....אני רוצה להיות איתך כנה.......עוד מאז שיש לי את התפריט שלי אף פעם לא אכלתי 3 פעמים ואני לא מתכוון לנסות את זה.....
    אני אכלתי רק פעם אחת ירקות או ירקות וירקות כמו היום לדוגמה......ושניהם היו טובים...
    אבל ירקות,ירקות וירקות גם אם זה ירקות ממרק ירקות שניתן לאכול כמנת פחמימה בסוף הארוחה או ירקות רגילים זה לא משנה..אני לא מתכוון לאכול ירקות,ירקות וירקות
    אני חשוב לי להיות איתך כנה בעניין הזה.

אני לא אכלתי אף פעם מאז שיש לי את התפריט הזה מאז שהוא נבנה אצל הדיאטנית לא אכלתי 3 פעמים.אכלתי רק פעם אחת או ירקות וירקות ואז פרי אגוזים ושקדים ואז יוגורט אגוזים שקדים ופרי טרי(ירקות בכל ארוחה ושלוש פירות כל יום).

אז רציתי להגיד לך את זה.

2) לגבי התפריט של אבות המזון...
    אז אני יודע ש:

-אחוז הפחמימות בתפריט צריך להיות 50%-60%
    -חלבון(0.8 על ק"ג משקל גוף) בין 10%-20% לפחות חצי
    ושומנים 25%-35% לפחות 25% שומנים בתפריט

ואני שואל אם אפשר לרדת באחוזי השומן בגוף גם אם אוכלים רק 25% שומנים ואח"כ לאכול שומנים רווים שמגיעים מבשר,שדגים,ועופות לדוגמה ליל סדר בשישי הזה??

אני שואל את זה כי אין לי אפשרות לאכול בשישי הזה עוד שומנים בסדר......זה גם לא מכובד....בכל מקרה לפני הסדר באותו יום אני ממשיך עם הארוחות המסודרות שלי ואני מתכוון לאכול רק 25* שומנים באותו יום שלפני הסדר ובסדר עצמו....רק מנת פחמימה +מנת חלבו וירקות......נגיד מצות עם עופות,ודגים ובסוף ירקות.....ובהם יש שומנים רווים.....אז אפשר לרדת באחוזי השומן בגוף ולא ירקה לי כלום אם אכלתי בארוחת הסדר עופות ודגים שיש בהם שומנים רווים???

מחכה לתשובה וערב טוב.

שלומי כהן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלומי, שלום

רחל גרנות
    29/03/2018

שלום לך, התלבטתי קשות לפני שעניתי לך. אני שומעת את הלחץ והחרדה שלך. שים לב, שכבר חודש אתה עסוק בשאלה מה יקרה בחג הפסח. ולפני שאני מתייחסת לחרדה, אני רק רוצה לציין שאחת מהתכונות החשובות לחיות בעולם שלנו בהצלחה היא היכולת להסתגל. זה עולם דינאמי ומשתנה ואנחנו צריכים כל הזמן להיות מסוגלים להשתנות ולהסתגל. אז אמרה לך דיאטנית איך לחלק את האוכל מבחינת קבוצות מזון. אבל היא לא התכוונה שזה חייב להיות 100% כל הזמן. לא יקרה כלום אם יום אחד נאכל יותר חלבון וביום אחר יותר פחמימה. העיקר, שהתפריט שלנו יכלול פחות או יותר את כל קבוצות המזון. החרדה שלך נובעת אולי מהחשש שמא תאבד שליטה על האכילה שלך. אבל, אין חשש. אתה כנראה שולט באכילה וזו ההזדמנות ללמוד לשנות ולגוון. הרי יש גם חופשות, נסיעות וכו' שבהן אנחנו נאלצים לשנות קצת את האוכל. ולא יקרה כלום לאחוז השומנים בגוף אם תאכל קצת אחרת במהלך הפסח. שבוע ימים לא ישנה. אז בארוחת ליל הסדר תאכל קצת יותר עופות ודגים. ואגב, בשניהם יש ממש מעט אחוזי שומן. ובמקום לחם יש לך תפוחי אדמה, בטטה, אורז, פרכיות אורז. היום יש גם לחמניות כשרות לפסח. אני מקווה שתצליח ליהנות מהחג. שיהיה חג שמח

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו