ערכי כולסטרול ותוספי תזונה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכי כולסטרול ותוספי תזונה
    אביעד
    17/04/2018

,
    בן 41 עוסק בספורט,בריא בדכ..ללא עבר משפחתי של כולסטרול או מחלות עורקים או לב , שוקל תקין ביחס לגובה.
    ב US רשמו לי כבד מעט שומני והמליצו לי על שינוי תזונה.
    אני אוכל מבוקר משתדל לא מטוגן,הרבה ירקות וכמה וממנן בשר אדום
    אבל בבדיקות דם התוצאות הללו :
    cholesterol - 274 mg/dl
    trigyceridies - 147 mg/dl
    cholestrol hdl - 52 mg/dl
    cholesterol ldl - 192 mg/dl
    non hdl cholesterol - 222 mg/dl
    לפני לקיחת סטטינים מרופא ,האם שווה לנסות תוספים כמו :
    ליטרופ של סולגאר
    או פיטוגארד של טבע
    או ננוסטרול של אלטמן ,
    על מי שמעת כיעיל ?
    או שזה שלב שאני בסיכון ועלי להתעשת ולקחת סטטינים (שלצערי הבנתי שגורמים לתופעות לוואי אחרות כגון התכווצות שרירים וכו...)
    אלא אם כן יש משהוא תרופתי חדש ..
    תודה רבה לך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שלום, אביעד

רחל גרנות
    29/04/2018

שלום לך, אכן, רמות הכולסטרול קצת גבוהות. 192 לכולסטרול הכללי ו192 לכולסטרול הרע. אתה גם במשקל תקין ועוסק בספורט ולכן, המסקנה היא שכנראה הכבד אצלך מייצר כולסטרול בכמות גבוהה. אתה יכול , כמובן, לפנות ולקבל ייעוץ תזונתי ולנסות במשך כחודשיים לשנות את התזונה כדי להשפיע על רמות הכולסטרול. באם זה לא ישנה את התמונה , כדאי לדעתי, לקחת סטטינים. יחסי הציבור של התרופות האלה גרועות. ובעצם, הן מצילות חיים. יש הרבה סוגים ומינים ובאים תחווה תופעות לוואי כלשהן, ניתן לשנות את סוג התרופה. אני לא מאמינה שכל התוספים משפיעים. ומכיוון שאני קצת צינית, הרי לדעתי, התוספים האלה משפיעים רק לכאלה שאין כולסטרול גבוה...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו