פעוט עם תיאבון מאד בריא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פעוט עם תיאבון מאד בריא
    יעלי
    06/05/2018

היי, הבן שלי, בן שנתיים וחצי. ילד מקסים, מפותח מאד לגילו, חברותי וחייכן.
    הבעייה היא שהילד כל הזמן אוכל, מדבר על אוכל, מתכנן מה יאכל וכל הזמן מתעסק בזה.
    הילד רזה, גבוה ומאד פעיל ואין לי בעייה עם זה שהוא אוכל, אבל הוא אוכל בתאווה, מהר ותמיד רוצה עוד.
    מדובר בעיקר על חטיפים וממתקים שאני משתדלת לתת לו מעט, אבל זה ככה גם עם אוכל. לגוגמא, כשהוא מתעורר בבוקר, המילה הראשונה שלו (מתוך חצי שינה) זה קורנפלקס (מה שהוא בד"כ אוכל לארוחת בוקר) כשהולכים לאכול עם חברים שלו, הוא מסתכל על הצלחת של הילד שלידו ואומר שהוא רוצה גם את זה (עוד לפני שהוא בכלל התחיל לאכול...)
    בבית ובגן הוא אוכל ארוחות מסודרות ואלא אם הוא ממש מגזים עם הכמות, אני בדכ נותנת לו עוד כשהוא מברש, ותמיד רוצה עוד.
    מה יכולה להיות הסיבה לזה? אצלנו בבית אוכל הוא לא אישיו אבל אני חוששת מהרגלי האכילה הבעייתיים שהוא רוכש.
    מה אפשר לעשות? אגב - גם בגן צוחקים שאיתו אין בעייה עם אוכל ושתמיד הוא מבקש תוספת...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פעוט עם תיאבון מאד בריא

הוספת תגובה

• יעלי, שלום

רחל גרנות
    10/05/2018

שלום לך, יש הבדלים בין ילדים גם מבחינת אהבתם לאוכל. אני מכירה הר4בה ילדים כמו הבן שלך, ולעומתו יש ילדים שאוכל פשוט לא מעניין אותם. אני מבינה את החשש שלך, וטוב שאת עוקבת אחריו. אבל, אנא, אל תהפכו את האכילה שלו לדבר מרכזי. דרך משחקים אפשר להסב את תשומת לבו ולהסיח את דעתו. כאשר הוא רוצה עוד משהו ולדעתך אכל מספיק, הרי תציעי לו לשחק , לצאת , כל מה שמרחיק אותו מאוכל. זה ישכיח ממנו את האוכל. אני מקווה שהוא אוכל מאוזן, כלומר, את כל קבוצות המזון. וכדאי לא לתת לו חיזוקים חיוביים על כך שהוא גומר את האוכל, אוכל יפה וכו' בקיצור, אוכל זה לא ISSUE, לא דבר מרכזי בחיים שלכם. ותיהנו ממנו. הוא נשמע כילד כיפי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו