טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום לך, פירות עשירים בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים (בחלקם), אולם, לצערי, גם עשירים בסוכרים פשוטים. מסיבה זו, ההמלצה היא לבחור בחוכמה ולהתייחס אליהם בכבוד. אפשר לאכול מאוזן ונכון גם ללא פירות. אכילה של ירקות מכל הסוגים ובכל הצבעים וקבוצות המזון האחרות מבטיחה תזונה בריאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
צהריים טובים לשניכם רחל גרנות וירון,יום טוב לכם ושבוע טוב לכם.
קודם כל מה שלומכם?????הכל בסדר??
אני רק רוצה להגיד ולהוסיף וקצת לתקן...ירון שאל האם תזונה בריאה יכולה להיות על בסיס של ירקות,רק מקבוצת הירקות שמכילים נוגדי חמצון,סיבים תזונתיים ועוד.....ואני רוצה להגיד ולהוסיף וגם לתקן שתזונה בריאה צריכה לכלול גם את קבוצת הפירות לא רק מקבוצת הירקות,זה נכון אני מסכים עם רחל שפירות עשירים בסוכרים אבל חשוב גם לצרוך מקבוצת הפירות..כמו כן אפשר לאכול בתזונה יום יומית ירקות בכל ארוחה ושלוש מנות פרי ליום...זה אומנם הרבה אבל אפשר לאכול 3 פירות בכל יום.... וכמובן שיש עוד קבוצות המזון כמו קבוצת המזון השונות החיוניות לבריאות האדם הם: קבוצת הדגנים,קבוצת הירקות,קבוצת הפירות,קבוצת חלב ומוצריו,קבוצת השומנים,וקבוצת הבשר והקטניות.
בכל מקרה אין לצרוך רק מקבוצת הירקות,באמת חשוב לזכור שפירות מכילים סוכרים פשוטים אבל חשוב לצרוך גם מהם וזה גם תיקון בשבילך רחל.כי על זה הוא שאל ירון האם אפשר תזונה שמבוססת רק על ירקות ללא פירות בכלל.
אז זה תיקון,שימי לב.
יום טוב לשניכם ושבוע טוב.
שלומי כהן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים