טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
הי אני בת 55 משקל 72 גובה 164 לפני 5 חודשים עברתי ניתח כריתת רחם ..רוצה להתאמן אבל פוחדת וגם עייפה ומרגישה שקשה לי אוכלת דברים שקראתי שמשביעים לזמן ארוך יחסית אבל אצלי לא מרגישה הבדל בין סוגי האוכל בשובע למשל שתיית מים עם זרעי ציה או כריכים שאני אופה ( מקמח מלא עם שבולת שועל וציה וקנואה ופישתן ונבטי חיוה ..זה אמור להחליף את הלחפ ותת הרגשת שובע אבל אצלי אני לאחר שעה מרגישה שהקיבה מתחילה להתרוקן ולא מחזיקה הרבה זמן יש לי דלקת כרונית בכיבה מה אעשה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
שלום לך, נסי להתעלם מכל החוקים והכללים. נסי לזהות את המאכלים שמשביעים אותך ולא את מה שאמור להשביע אותך. יש אנשים שאוכל חם משביע אותם וכך, באמצע הקיץ הלוהט הם נהנים מצלחת מרק רותחת. ואולי את צריכה לאכול ארוחות קטנות כל שעה וחצי - שעתיים. יש בנושא הזה הרבה ניסוי וטעייה. מכיוון שיש לך גם דלקת כרונית, אני מציעה לך להתייעץ עם מומחה בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
הי תודה אני אנסה ..עוד שאלה האם אם אמנע מאכילת לחם או אורז..זה יעזור לי לרזות? מה עדיף הארוח בוקר או ערב 2פרוסות לחם מלא או שיפון עם מים וקינמון שאני מכינה במיקרו מה הכמות ?
שלום לך, אני מאמינה שפחמימות הן חשובות. הן מספקות אנרגיה, משביעות, מרגיעות וגם טעימות. בקיצור, שלוב מנצח. אבל כמו בכל דבר אחר, יש לשים לב לכמויות. אם נגזים באכילת פחמימות נשמין. חצי כוס אורז מבושל שווה לפרוסת לחם או לשתי פרוסות לחם קל = 80 קלוריות. לא הבנתי את השאלה את מתכוונת לדייסה שאת מכינה? מה זה שיפון?
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים