מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כללי והמשך החיים גם באירועים מיוחדיםשלומי כהן27/09/2018
בוקר טוב/צהריים טובים רחל גרנות.
בוקר טוב/צהריים טובים...רחל גרנות.......מה שלומך??????איך את????אני בסדר גמור טוב תודה איך אצלך??
תראי אני רציתי להתייעץ איתך ולשאול אותך..אבל משהו אחד לפני כן..בהקשר לשאלה של ליפז אני גם אוכל לבן של שלוש אחוז וגם חלב 3 אחוז בקורנפלקס..אני לא אוהב אחוזי שומן מתחת לשלוש אחוז וזה לא באמת משפיע על גופנו..מה שחשוב זה התזונה שרק ככה יורדים במשקל ובאחוזי השומן בגוף לאחר מילוי כל כל המאגרים בגוף..אנרגיה,גליקוגן וכל זה.....
אני רציתי להתייעץ איתך ולשאול אותך...ש.....בעוד שבועיים בדיוק ממש ישר אחי מתחתן ואתמול קניתי בגדים לחתונה והכל כולל הכל....ורציתי לשאול אותך מה כדאי לאכול ביום של החתונה עצמה...כי זה ממש קרוב..
וההתלבטות שלי היא האם כדאי לי לאכול את התפריט שלי באותו יום כמו בשאר השנה שאני אוכל ולאכול 5 ארוחות עד ערב החתונה ובאירוע עצמו לאכול מנת דג טעימה עם ירקות נגיד???אני לא יודע זה מה שאני מתכנן לאכול באותו יום שזה יוצא ביום חמישי בעוד שבועיים מהיום......לאכול עד ערב החתונה 5 ארוחות כך שבאירוע אני יאכל לאכול מנת דג וירקות כמו שאני אוהב..מה את אומרת??
מה כדאי לאכול ביום של חתונה שלא יהיו נפילות אנרגיה וכל מיני כאלו??ואני מדבר מניסיון,והיה לי ניסיון בחתונה של אחותי רק ששם היו לי כאבי ראש חזקים מאוד כי לא אכלתי ולא שתיתי כלום כל היום והגעתי די מותש לחתונה שלה.....מה את ממליצה לי לאכול באותו יום???
ואגב רציתי להגיד לך לגבי המילה סוכרים בתזונה.....זה לא שזה לא נכון פשוט זה בשפה המקצועית והרפואית...אם אנשים ידעו על סוכרים הם יפסיקו לאכול....אז במקום סוכרים לחם מלא.....זה פשוט בשפת תזונת ספורט רפואית ומקצועית....אז לא צריך....יותר מדי..גם אז שהייתי אצל התזונאית שלי אמרתי לה את המילה סוכרים,היא לא הבינה על מה אני מדבר....בכל מקרה...זה בשביל ידע כללי שנדע על סוכרים במזון..אבל שוב בשפה המקצועית בלבד.בלבד..אז לחם מלא במקום סוכרים...
בכל מקרה מה את ממליצה לי לאכול ביום החתונה??
מחכה לתשובה ויום טוב..
שלומי כהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלומי, שלום
רחל גרנות28/09/2018שלום לך, ראשית, בוא נבהיר שכל הפחמימות מתפרקות בסופו של דבר לסוכרים שמטרתם לספק לנו דלק. המטרה התזונתית היא לצרוך פחמימות איכותיות שמתפרקות לאט ואלו הן הפחמימות המורכבות כמו לחם מלא, פסטה מלאה וכו'. הפחמימות הפשוטות מתפרקות במהירות לסוכרים וכוללות פירות (לצערי) ואת כל דברי המתיקה.
וכעת, לשאלתך. שלומי, יש לך ידע רב בתזונה אבל זה לא מספיק. התנהגות תזונתית נכונה, בריאה ומאוזנת צריכה לכלול גם אירועים יוצאי דופן. אתה בנית לך תפריט שמתאים לך , אבל כל יציאה מהמסגרת כמו חג (זוכר את פסח?) או חתונה מערערים את הביטחון שלך.
אז, קצת פחות ידע ויותר גמישות חשיבתית והתנהגותית.
המטרה באירוע כמו חתונה או יציאה למסעדה וכו' היא לא להגיע רעבים. אתה יכול לנסות לחסוך בקלוריות במשך היום ובאירוע עצמו להפעיל שיקול דעת ולבחור חכם וגם ליהנות מהאוכל.
והרי, גם אם תחרוג מהמסגרת ותאכל יותר ממה שתכננת, לא יקרה כלום אם תדע לחזור למסלול מיד.
תתחיל לעבוד על הגמישות שהזכרתי. אכילה פיזיולוגית מבינה שיש שינויים ואנחנו צריכים להתאים את התפריט אלינו ולא להיפך.
ושיהיה במזל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה חזרה
שלומי כהן28/09/2018שבת שלום רחל....
שבת שלום רחל...אני כותב את התגובה חזרה בערב שישי,אומנם את לא עונה ולא נהוג לענות בערב שישי/שבת..אבל פשוט יצא לי לקרוא את ההודעה שלך בערב שישי לאחר ארוחת שישי....
בכל מקרה אני צורך פחמימות מורכבות וגם פשוטות,אבל יותר צריך לצרוך מבחינה תזונתית פחמימות מורכבות ואני כבר ממש מבין בהם...בפחמימות מורכבות..אני רק אמרתי שהמילה סוכרים..זה מילה קצת גדולה.....אז פחמימות מורכבות וגם פשוטות מבחינה תזונתית.
את צודקת שלפעמים בחיים כמו חגים כמו אז בפסח ויפה שזכרת...הייתי ממש בשוק מזה שזכרת את זה את מה ששאלתי אותך בפסח בשנה החולפת........בכל מקרה אז לפעמים בחיים כמו חגים וחתונות צריכים להפעיל שיקול דעת וקצת לחרוג מבחינה תזונתית....אבל השאלה שלי האם זה בסדר שאני יאכל באותו יום עד הערב את הארוחות שלי בתפריט כמו שאני נוהג כמו בכל יום????
את יודעת לאיזה ארוחות אני מתכוון,הנה אני אתן לך דוגמה לשתיים מהם:
1) קורנפלקס מלא עם חלב,לבן 3% של חברת טרה ולחם מלא עם גבינה
2) לבן +אגוזים+שקדים ופרי טרי.....כלומר במקום פחמימה מורכבת זה מכיל פרי...
וכן הלאה.....אז זה בסדר שאני יאכל כרגיל את התפריט שלי באותו יום???
זאת השאלה שלי....
מחכה לתשובתך בחזרה מתי שתתפני..
ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומי, שלום
רחל גרנות04/10/2018בהחלט בסדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)