בעיות עם קמח מלא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות עם קמח מלא
    רחל
    06/11/2018

אני מנסה לשמור על תזונה בריאה כדי לרזות מעט ולהגביר את חילוף החמרים . (אני בת 43 ) . לפני כשבוע וחצי עברתי לקמח מלא בלבד . יש לי כל הזמן גזים . למרות שאני מתחילה לראות ירידה במשקל (עשיתי עוד שינויים בשבוע הזה - התעמלות , שינה מסודרת , ויותר ירקות ) מה לעשות ? הגוף אמור להתרגל מתי שהו ? או פשוט לחזור לקמח רגיל ואז זה כולל פסטות , עוגות , פתיתים ועוד זבלים כאלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם קמח מלא

הוספת תגובה

• רחל, שלום

רחל גרנות
    08/11/2018

שלום לך, בין אכילה של מוצרים מקמח מלא ובין אכילת פסטות, עוגות, וכפי שאת מגדירה זבלים יש המון אפשרויות. זה לא שחור -לבן. באמצע יש המון גווני ביניים.
    אני מברכת אותך על השינוי שעשית , אבל השינוי בתפריט היה כנראה דרסטי. הירקות המרובים יחד עם המוצרים מקמח מלא הוסיפו לך כמויות גדולות של סיבים תזונתיים. כל ההמלצות התזונתיות אומרות שיש להוסיף סיבים תזונתיים לתפריט. אבל, כרגע, הסיבים בכמות גבוהה גורמים לך להרגשת נפיחות ולגזים. לכן, תפחיתי במעט בשימוש בקמח מלא. ואחרי זמן תחזרי לקמח המלא בהדרגה ובאיטיות. אין זה אומר שכרגע תתנפלי על כל המוצרים מקמח לבן. תקפידי על כמויות נכונות ותראי שאת ממשיכה לרדת במשקל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

רחל
    08/11/2018

רחל תודה על התשובה , אבל אני ממש לא מרגישה טוב
    חילוף החומרים שלי עצר לחלוטין . וכן כל מה שירדתי במשקל עליתי בחזרה . (מדובר על פחות מקילו )
    אני מרגישה שהגוף שלי תקוע . יש לציין שלא עשיתי דיאטות בעבר. ועכשיו דווקא כשאני מתגברת על מתוק וכו' הגוף פשוט אומר לי - את לא בכיוון הנכון !!!
    במהלך השבועיים האלו אני פחות ופחות הולכת לשרותים . (שותה כ2 ליטר ביום )מה קורה איתי ? לא בא לי לחזור לאכילה בלי חשבון כי גם חשוב לי הבריאות , אך בטוח שכרגע זה לא בריא לי השינוי שעשיתי .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רחל, שלום

רחל גרנות
    08/11/2018

שלום לך, כנראה שהשינוי שעשית היה מהיר ודרסטי מדי. אל תחזרי לאכילה הקודמת, אבל את יכולה להוסיף חלק מהמאכלים הקודמים בכמויות קטנות. כדאי להתייעץ עם רופא/ת המשפחה וגם ללכת לייעוץ תזונתי כדי לבנות תפריט נכון, בריא שמתאים לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו