פרופ` אלי הרשקוביץ מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
דנה לוי ינקולוביץ דיאטנית קלינית מוסמכת ובעלת ניסיון רב בטיפול בהפרעות אכילה, השמנת יתר, מבוגרים, מתבגרים והורים לילדים.
שלום לך, אפשר לאכול הכול ולרדת במשקל. זה הכול עניין של כמויות. אין הבדל קלורי בין לחם לבן ללחם מלא. ההבדל הוא תזונתי/בריאותי. לחם מלא מכיל הרבה סיבים תזונתיים יחסית. ולכן, הגוף צריך להשקיע הרבה מאוד קלוריות, כלומר, אנרגיה בפירוק שלו. לעומת זאת, בלחם הלבן הגוף כמעט ולא צריך להשקיע עבודה בפירוקו. הערך הגליקמי שלו גבוה מאוד ויש כאלה שאפילו משווים אותו לסוכר פשוט. אז ההחלטה שלך אם לנסות להתרגל לאכול לחם מלא או לא. ובפרוסת לחם מכול סוג יש כ-80 קלוריות. בתיאבון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
פודיאטור, בוגר לימודי פודיאטריה באוני` ווסטמיניסטר שבלונדון. יועץ פודיאטרי בכיר ארצי לכף הרגל הסוכרתית בקופ"ח מכבי, מייסד ונשיא העמותה לפודיאטורים וכירופודיסטים, יועץ פודיאטורי למפקד המרפאה בצה"ל... קרא עוד