שלום למומחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום למומחים
    בו
    21/06/2008

אני צמחונית מסיבות בריאותיות- מחלת מעיים דלקתית. ואיני אוכלת גם ביצים או כל חלבון אחר מן החי.
    אני אוכלת כל ארוחת צהריים מוצר סויה של טבעול, מהמוצרים הקפואים שרק צריך חמם, כמובן שבתוספת לכך אני אוכלת פחמימות.
    חשוב לי לדעת האם מוצרים אלה יכולים להזיק? האם הם לא בריאים? כי מבחינתי הם מהווים תחליף יחידי לחלבון חוץ מהגבינות סויה שאני צורכת.

שאלה נוספת היא איך אני יכולה לצרוך חלבון בכמות הנדרשת חוץ ממוצרים אלה?< כי אני חושבת שזה לא מספיק? אני מציינת שוב שאיני ניזונה מכל חלבון מן החי. אני גם לא יכולה לאכול קטניות או כל דבר עם קליפה וסיבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום למומחים

הוספת תגובה

• חנה יקרה

גילה אדלר
    21/06/2008

מדוע את נמנעת מאכילת חלבון מהחי בגלל מחלת מעי דלקתית ? לא לאכול בשר בקר ורגישות לחלב וגבינות מסוימות אני גם חושבת שלא כדאי אבל בייצים דגים עופות ומוצרי חלב דלי לקטוז אין כל בעיה .
    אם בשל העקרון אינך אוכלת חלבון מהחי זה עניין אחר , ובכל מקרה הטבעולים הקפואים הם לא יכולים להוות מקור בלעדי , כמובן לא קטניות בגרגירים .
    חזרי ופרטי יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום שוב

בו
    22/06/2008

אני לא אוכלת כל חלבון מהחי זה עושה לי מאוד רע במצבי כעת..אולי בהמשך כאשר ארגיש יותר טוב אחזור ואוכל ביצים..
    אני נמצאת במצב שאני ניזונה בעיקר מפחמומות מגבינות טופו,טופו ומוצרי הסויה של טבעול.. אני מאוד מודאגת בקשר לחלבון ולסידן במיוחד לאור העייפות שאני חשה בזמן האחרון למרות שמדדי הברזל מראים שהכל בסדר, אך אני חושבת שהם מעווטים את המציאות בגלל עירויי ברזל ומנות דם שקיבלתי קודם לכן.
    איני יודעת מעין אני יכולה להשיג את כל החלבון הדרוש לי, אני לא יכולה לאכול קטניות , אני מידי פעם שותה חלב דל לקטוז ואוכלת גבינה צהובה.
    אין לי שמץ של מושג מה מהווה מקור לחלבון ולסידן שהוא לא במזון מן החי ולא קטניות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את דווקא כן יודעת

גילה אדלר
    23/06/2008

מקורות החלבון הם כמו שמנית , ותראי אנשים בעולם המודרני כמוך לא סובלים מחסר חלבון אף פעם , אלא אם כן הם מאושפזים ורתוקים למיטה או סובלים ממחלה קשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו