תזונ לחולי קרוהן וקוליטיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונ לחולי קרוהן וקוליטיס
    קרן
    08/10/2008

שלום רב שמי קרן ואני בת 25. לפני שלוש שנים אובחנתי כחולת קרוהן ולאחר בדיקה מקיפה (קולונוסקופיה) זה הוגדר להיות קוליטיס. לאחר טיפול בסטרואידים ולקיחת ראפסל במשך שנה וחצי המחלה נרדמה ואני ללא טיפול תרופתי כבר שנה וחצי (אולי שנתיים). לאחרונה התחלתי להתעניין בתזונה טיבעית אשר במסגרתה אוכלים בעיקר פירות וירקות טריים (חתוכים, מרוסקים או בתור מיץ), דגנים, זרעים, אגוזים, שעועית על כל סוגיה, עדשים וחליטות תה טבעיות (סירפד, שן ארי, קמומיל..) קמח מלא, אורז מלא ותחליפים טבעיים לסוכר. קניתי ספר מצויין של התזונאית הקלינית ד"ר ג'יליאן מקית' אך היא ציינה שם כי חולי קרוהן צריכים להתיעץ עם רופא. למיטב ידיעתי דווקא לחולי קרוהן ישנה בעייתיות בהתמודדות עם הסיבים התזונתיים של פירות וירקות טריים. מה דעתך? האם יש דברים שעלי להמנע מהם על אף שהם נחשבים לבריאים? מצבי הברואותי כרגע תקין מלבד כאבי בטן בתדירות נמוכה מאוד ויציאות רכות ודקות מידי פעם אבל בכלליות המצב טוב (תמיד בסתיו פחות טוב אבל אז המחלה נרגעת ללא טיפול תרופתי). תודה רבה וגמר חתימה טובה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• היי קרן

גילה אדלר
    08/10/2008

ההתיחסות לקוליטיס בימים שקטים היא אכילת של כל רכיבי המזון ואבות המזון , בעקר דל שומן , הפחתה של בשר בקר קפה שחור טאין בעיה עם פירות וירקות חיים .
    אבל אני חוששת מאוד שהשינוי שאת עלולה לחולל בתזונה יוציא אותך מהאיזון שאת נמצאת בו ולא בטוח שזה יהי לטובה . לכן גם אם את רוצה לעבור לזונה אחרת אני ממליצה לך לעשות זאת בשלבים על פני חודשים . להגדיר יעדי שינוי ןלבחון אותם .
    אם את מעוניינת להתייעץ את מוזמנת להתקשר 052-6811144

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו