מחסור בסידן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחסור בסידן
    איל
    08/11/2008

עקב מחסור בסידן נרשם לי ע"י הרופא לצרוך 1200 מ"ג סידן ביום (ע"י תזונה או כדורים אך בחרתי באופציה הראשונה). הלכתי לתזונאית שהמליצה להרבות בשקדים, גרעיני חמניה ודלעת לא קלויים (אך שכחה כנראה לציין פרט חשוב - כמות). שאלתי: כמה שקדים יספקו את הכמות הזו שרשם הרופא (1200 מ"ג) ? אותה שאלה לגבי גרעיני חמניה / דלעת, האם למשל חופן ביום יספק את הכמות הנדרשת ? תודה מראש וסליחה על השאלה המוזרה שנשאלה שבוע טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחסור בסידן

הוספת תגובה

• היי דני

גילה אדלר
    08/11/2008

ב100 גר' שקדים יש 245 מ"ג סידן
    ב100 גר' גרעיני חמניה 121 מ"ג סידן
    בגרעיני דלעת 51 מ"ג סידן .
    הערך הקלורי של 100 גר' שקדים / גרעינים קלופים / כ- 650 קלוריות .
    ולכן.........תזדקק ל3500 קלוריות ביום רק של שקדים וגרעינים כדי להגיע ל1200 מ"ג סידן ביום .
    עד כאן לשאלתך שהיא איננה טפשית כלל וכלל ההיפך .
    חשוב שתדע שהספיגה של סידן ממוצרי חלב היא גבוהה יחסית ועומדת על 30% בלבד , ושאר המזונות כמו גרעינים ירקות כמו כרוב וקטניות שגם הם מקורות לסידן הספיגה עוד יותר נמוכה .
    עוד חשוב שתדע שעם הגיל היכולת שלנו לספוג סידן גם מהמזון פוחתת והדרישה הקלורית גם היא פוחתת לכן .......טיפ קטן .......כדאי לקחת רק 600 מ"ג בכדור של קלציום ציטרט שנספג טוב יחסית בתוספת טיפות ויטמין D שחשוב לא פחות מהסידן , ואת השאר במזונות כפי שציינתי למשל חלב מועשר בסידן , גבינות ובנוסף שקדים .....
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגילה וטליה

איל
    08/11/2008

ראשית תודה על התשובה המהירה. אכן יש לי מחסור בסידן ווטימין D. הבעיה שלי : יש לי דיעות די משונות כפי שתווכחו מייד (לא ביססתי אותן במחקרים כי אני ממש לא מהתחום אבל אני די מאמין בהן) לגבי מוצרי חלב: 1. עושים לי מאוד רע מגיל צעיר ולכן אני לא נוגע. 2. קראתי בהמון מקומות (רשת וספרים) עד כמה הסידן שבחלב הפרה לא יסייע למטרה שלי. פשוט כי חלב פרה לא בריא. הנושא בר מחלוקת אבל אישית אני מרגיש את ההשפעה על הגוף שלי. לגבי כדורים : אני נגד כל דבר סינטטי ושמקורו אינו מן הטבע. זה ההגיון הפשוט שלי. עם הנתונים האלה אני צריך "לנצח" את המחסור בסידן והשלמת ויטמין D (ע"י חשיפה לשמש). זה קשה. אבל אתחיל לאכול הרבה שקדים....פשוט אין לי ברירה אחרת... שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריכת סידן יומית ללא מוצרי חלב

טליה לביא
    08/11/2008

לא ציינת האם אתה טבעוני, שכן אם אינך, מקור הסידן הטוב ביותר הינו מוצרי חלב.
    להשיג את צריכת הסידן היומית המומלצת ללא מוצרי חלב זהו אתגר לא קטן, שכן חלק גדול מהמקורות הצמחיים לסידן הינם עתירי קלוריות - ובינהם השקדים ומיני הגרעינים שעליהם שאלת.
    טבלאות תכולת סידן במזונות ניתן למצוא בקלות באינטרנט ולכן לא אפרט כאן תכולה של מזון כזה או אחר.
    חשוב לדעת שמשתנה משמעותי מלבד כמות הסידן הוא שיעור הספיגה שלו. חלק מהמזונות הצמחיים אינם מצטיינים בשיעור פיגה גבוה, התרד הוא הבולט שבינהם, לעומת זאת ירקות כמו כרוב וברוקולי מכילים סידן הנספג בשיעור גבוה. על מנת להגיע לצריכה היומית של סידן ללא מוצרי חלב יש להקפיד מאד על אכילת ירקות אלה וכן גרעינים ושקדים, טחינה וסרדינים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו