גרעינים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרעינים
    אסף
    24/11/2008

שלום רב, 1. האם זה בסדר לאכול גרעיני חמנייה ודלעת כשהם אינם עברו תהליך של קלייה? 2. אני כבן 22, אם אני אוכל כל יום נגיד פחות או יותר חופן של גרעיני חמנייה וחופן גרעיני דלעת שאינם קלויים לחלוטין , האם זה בסדר ותקין? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרעינים

הוספת תגובה

• גרעינים לא קלויים

טליה לביא
    24/11/2008

זה הרבה יותר מבסדר לאכול גרעינים כשהם אינם קלויים!
    כך רצוי וכך עדיף.
    טיפול בחום, בין אם הוא קלייה או טיגון או כל חימום אחר, לא רק שאינו תורם לערך הבריאותי והתזונתי אלא להיפך.
    השמנים הטובים ובריאים אשר בגרעינים עוברים תהליך לא רצוי של חימצון בטמפרטורה גבוהה, וכן הרס של ויטמינים.
    גרעיני חמנייה ודלעת מהווים מקור מצוין לחלבונים, שמנים צמחיים, ויטמין E מינרלים חיוניים כמו ברזל ואבץ.
    אם משקלך תקין הרי שחופן שכזה יכול לעשות לך רק טוב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלויים

אבי
    28/11/2008

טליה שלום רב, אני מבקש להבין האם כוונתך לומר שגרעיני דלעת/ חמניות קלויים הם, בפשטות, לא בריאים ולפיכך את ממליצה להימנע מאכילתם, או שהתכוונת למשהו אחר? אנא הבהירי. תודה ושבת שלום. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קליית גרעינים וזרעים

טליה לביא
    28/11/2008

קלייה של גרעינים אגוזים וזרעים פוגמת בערכם הבריאותי. לכן לא מומלץ לאכול אותם כשהם קלויים או מטוגנים ועדיף באופן ברור לאכול אותם כשם במצבם הטבעי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלויים מזיקים?

אבי
    30/11/2008

ד.נ. אבל עדיין לא ברור לי האם קלויים גורמים נזק בריאותי כלשהוא, או רק שתועלתם מופחתת. וזאת בעיקר משום שאגוזים/שקדים/גרעינים קלויים דווקא טעימים יותר ומקובל מאוד לאכול כאלה ואפילו להעדיפם. אנא הבהירי נקודה ספציפית זו, החשובה בעיניי. תודה. אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזיקים.

טליה לביא
    30/11/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו