טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום רב,
1. האם זה בסדר לאכול גרעיני חמנייה ודלעת כשהם אינם עברו תהליך של קלייה?
2. אני כבן 22, אם אני אוכל כל יום נגיד פחות או יותר חופן של גרעיני חמנייה וחופן גרעיני דלעת שאינם קלויים לחלוטין , האם זה בסדר ותקין?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זה הרבה יותר מבסדר לאכול גרעינים כשהם אינם קלויים! כך רצוי וכך עדיף. טיפול בחום, בין אם הוא קלייה או טיגון או כל חימום אחר, לא רק שאינו תורם לערך הבריאותי והתזונתי אלא להיפך. השמנים הטובים ובריאים אשר בגרעינים עוברים תהליך לא רצוי של חימצון בטמפרטורה גבוהה, וכן הרס של ויטמינים. גרעיני חמנייה ודלעת מהווים מקור מצוין לחלבונים, שמנים צמחיים, ויטמין E מינרלים חיוניים כמו ברזל ואבץ. אם משקלך תקין הרי שחופן שכזה יכול לעשות לך רק טוב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
טליה שלום רב,
אני מבקש להבין האם כוונתך לומר שגרעיני דלעת/ חמניות קלויים הם, בפשטות, לא בריאים ולפיכך את ממליצה להימנע מאכילתם, או שהתכוונת למשהו אחר? אנא הבהירי. תודה ושבת שלום. אבי
ד.נ.
אבל עדיין לא ברור לי האם קלויים גורמים נזק בריאותי כלשהוא, או רק שתועלתם מופחתת. וזאת בעיקר משום שאגוזים/שקדים/גרעינים קלויים דווקא טעימים יותר ומקובל מאוד לאכול כאלה ואפילו להעדיפם. אנא הבהירי נקודה ספציפית זו, החשובה בעיניי. תודה. אבי
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד