בעיית נפיחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית נפיחות
    לי
    02/12/2008

שלום, אני בת 29 ובעייתי מציקה לי כבר שנים רבות ואף רופא לא מצליח לעזור לי לכן החלטתי לנסות את מזלי מול דיאטיקנים.. כבר שנים רבות הבטן מציקה לי נורא בתדירות יום יומית. ההרגשה היא הרגשת נפיחות סביב הבטן במידה איומה עד כדי כך שאני לא יוצאת מהבית כי שום בגד לא עולה עליי. בשנה האחרונה ירדתי 15 ק"ג אך תופעת הנפיחות לעולם לא עברה. בשנתיים האחרונות זה רק החמיר. תוצאות קולונוסקופיה ואנדוסקופיה- תקינות. בדיקת אלרגיה למזון- נמצא כי אני אלרגית למספר מאכלים (כמו סויה ומאלט) אך גם לאחר הורדת מאכלים אלו מהתפריט היומי, אני עדיין סובלת מהבעיה. שמתי לב, שהנפיחות מתגברת בעיקר לאחר אכילת מאכל שיש בו הרבה מכמות הסיבים. (לדוגמא: היום אכלתי רק 4 שזיפים מיובשים וישר אחרי זה התנפחה לי הבטן למיימדים עצומים. זה קורה לי גם לאחר אכילת אגוזים או שקדים שגם הם מכילים הרבה סיבים). האם אתם מכירים את הבעיה? אני יודעת שסיבים מאוד מנפחים את הבטן אך אצלי זה בצורה כלכך קיצונית. מה לדעתכם זה יכול להיות? האם יש מחלה המתאפיינת בסימפטום זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית נפיחות

הוספת תגובה

• לי יקרה ,

גילה אדלר
    04/12/2008

נפיחות בבטן על פי רוב היא תוצאה של תסיסת חיידקים במעי על רקע שאריות מזון לא מעוכלות שהגיעו אליו . נסי את 3 השלבים הבאים -
    1.ישנם מספר מזונות שאפרט כאן לפניך אותם אני ממליצה לך להוריד מהתפריט האישי למשך שבוע .
    תירס , שושמשום , פשתן , לחם מחיטה מלאה , לחם שיפון מלא , גרנולה , שיבולת שועל , קורנפלקס עתיר סובין , קטניות כמו אפונה עדשים שעועית לבנה , אדממה(סויה ),כמובן שזיפים שחורים .

2. אם מניעת אלו לא תעזור - נסי שבוע נוסף להמנע מירקות ופירות חיים אלא מבושלים בלבד .

3. אם שני אלו לא יועילו הפחיתי גם חלב, לבן יוגורט - והשארי עם קוטג' , גבינה צפתית חלב דל לקטוז . מבין מוצרי חלב .
    חזרי אלינו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו