גזים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גזים
    יעל
    08/01/2009

שלום, בשבועות האחרונים, אני חשה תופעה מציקה הולכת וגוברת של גזים (ונפיחות). ייתכן שהיה לי איזה וירוס שהבנתי כי רבים נדבקים עכשיו, גם סבלתי יומיים שלושה משילשולים בחילות וחולשה, אולם גם כעת כשאני מרגישה כבר יותר טוב, עדיין אני סובלת מנפיחות רבות כתוצאה כנראה מן הסתם מגזים. ( עליי לציין כי גם קיבלתי ווסת השבוע מה שכנראה תורם, נכון? ובכל זאת, לא היה לי כך בעבר). אני יודעת שבממוצע ביום יש לאדם כ-14 נפיחות אך בשבועיים האחרונים יש לי הרבה הרבה יותר (תדירות ועוצמה)וגם משום מה קשה לי יותר להתאפק, וכל זה מיותר לציין, מאד מטריד ביומיום. אני לא אוכלת בד"כ קטניות, או כרוב למיניו, לא אכלתי לאחרונה בצל, אני גם רגישה ללקטוז אז אני לא שותה חלב וממעיטה במוצריו (אגב גם יוגורט לא טוב?- אני שומעת כל פעם משהו אחר), שאלותיי- א. מה יכול להיות ההסבר לתופעה? ב. מה ניתן לעשות? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גזים

הוספת תגובה

• הי מיכל

גילה אדלר
    08/01/2009

1. אם את רגישה ללקטוז המנעי גם מיוגורט כי הוא עשיר בלקטוז . את יכולה לצרוך קוטג' או גבינה צהובה דלת שומן .
    2. ישנם מזונות נוספים המעוררים יצירת גאזים והם : תירס , זרעי שומשום , סובין הקיים בלחם מלא , שיפון , בעצם כל המזונות העשירים בסיבים תזונתיים .
    3. נסי להפחית בכל מספר ימים מזון אחד בלבד מאלו שמניתי לך וראי מה ההשפעה .
    בהצלחה .
    ספרי לנו מה שלומך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו