טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
רמת הכולסטרול הרע גבוה אצלי ואני בקבוצת סיכון אז אני רוצה להוריד אותו
1. האם סוכר פירות מגביר הכולסטרול הרע?
2. הבנתי שאני צריכה לאכול יותר מאכלים עם שומן רב בלתי רווי
ולהקטין את השומן הרווי
באילו מאכלים/שמנים יש שומן רב בלתי רווי?
והאם שומן רווי מהצומח כמו אגוזים וטחינה - גם מהם עלי להתנזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אכן שומן רווי ובנוסף גם שומן מוקשה הקרוי גם שומן טרנס נם השומנים המשפיעים ביותר על הכולסטרול הרע, ולכן חשוב לצמצם בצריכתם. שומנים רוויים מצויים בעיקר בבשר שמן ובמוצרי חלב עתירי שומן, אך גם במוצרים צמחים כמו קוקוס. שומן מוקשה או שומן טרנס מצוי במאכלים מעובדים. חשוב להתבונן ברשימת הרכיבים!
דווקא השומן המומלץ לאכילה הוא שומן חד בלתי רווי ולא שומן רב בלתי רווי. זה מצוי באבוקדו, שמן זית, שמן קנולה, אגוזים וגם בטחינה.
אגוזים וטחינה אינם עשירים בשומן רווי, מלבד קוקוס ושמן דקלים.
סוכר פירות אינו משפיע על הכולסטרול הרע אלא על שומנים אחרים בדם הקרויים טריגליצרידים.
ובכלל, אינך צריכה להתנזר משום דבר אלא לשים דגשים נכונים על מה שטוב לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים