כמוסות אבץ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמוסות אבץ?
    אני
    12/05/2009

שלום אני בת 22 , 154 משקל 49, יש לי בחודשיים האחרונים נשירת שיער מאוד חזקה(ממש נושרים לי תלתלים) עשיתי בדיקות דם, אמרו שהם יצאו תקינות. ברזל, B12 , ולא יודעת עו כל מיני דברים, פשוט אמרו לי שלא נבדק שם אבץ. השאלה שלי היא האם כדאי להתחיל לקחת אבץ בכמוסות? זה יעזור? כי אני לא אוכלת בשר בקר, עוף הודו ודגים כן אבל בשר אדום אני לא אוכלת, אני אוכלת המון מוצרי חלב המון ירקות , טונה וכל מיני דברים, לכן כנראה אין לי חוסרים בדרים האחרים. אז כדאי לקחת , למרות שלא עשו לי בדיקה ? זה לא יכול להזיק נכון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמוסות אבץ?

הוספת תגובה

• ??

אני
    13/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה להתייחס לשאלתי?

אני
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבץ

צחי כנען
    18/05/2009

בדיקת דם לאבץ יכולה כמובן לפתור את שאלתך אך ניתן גם לבדוק בדרך השלילה. כלומר ליטול אבץ למשך חודשיים ולבדוק את השפעתו. אם הועיל היה כנראה חסר!
    בכל מקרה עלייך לגשת לרופא המשפחה או לדיאטן לפני נטילתו כי עלולה להיות בעייה של עודף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו