טובי פלד פסיכולוג ילדים ונוער
פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.
ד"ר אליהו סמואל פסיכותרפיסט ילדים ונוער
פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
שלום, אני בן 23 וסובל מספר שנים מעייפות כרונית. לאחר שלא נמצא גורם רפואי לבעייתי קיבלתי את הרעיון לשתות קפה כדי להעלות את העירנות שלי.
מה שאני רוצה לדעת זה אם יש כזה דבר כמות מסוכנת של קפה? כי אני צריך כמויות מאוד גדולות בבת אחת כדי להרגיש את האפקט שלו.
למשל אני צרכתי 4 כפיות (עמוסות עד הסוף) של נס קפה טהור בבת אחת כדי להרגיש רק קצת יותר עירני. האם זאת נחשבת כמות מסוכנת? והאם אני יכול אפילו לקחת יותר מזה בלי ששום דבר רע יקרה לי?
תודה! אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כבר נבדקתי לאורך שנים במישורים שונים ברפואה הפנימית וגם כן בדיקת שינה, ללא כל ממצא. אפילו הרופאים רוצים להביא לי פרוביג'יל אבל כרגע אני מחקה לתשובה סופית אם יאשרו לי אותו בסל.
בינתיים אני משתמש בכמויות די גדולות של קפה וזה די עוזר לי מבחינת העירנות, אבל אני מפחד מ"מנת יתר", אם יש כזה דבר?
חשבתי אפילו להתחיל לקחת כמוסות קפאין כדי שאוכל "לפקח" על מינון הקפאין שאני לוקח.
אז בחזרה לשאלתי המקורית: האם לקיחת כמות גדולה של קפה בבת אחת יכולה להיות מסוכנת?
ואם אכן אני אתחיל לקחת כמוסות קפאין כמה מ"ג מומלץ לקחת בבת אחת כדי להרגיש את אפקט העירנות ללא כל סכנה לבריאותי? ברור שאני מדבר על מינון גבוהה יותר מהרגיל.
תודה שוב, אורי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
כמויות גדולות = "במגהדוזות" נהוגות בתחום האימון והספורט המיקצועי. לא ידוע לי על אפקט שלילי בצריכה מדי פעם אך לא יום אחר יום ובטח לא במשך שבועות/חודשים. ולא אוכל להמליץ בשקט על כמות כזו בלי להכיר אותך ובלי להיות תחת טיפול.
זאת אחת התופעות המטרידות והשכיחות ביותר בקרב גברים ונשים כאחד. לעתים היא נחווית באופן קל ומסבה אי נוחות בלבד, וישנם מקרים חמורים יותר בהם מתפתחת דלקת כרונית ותסמינים כואבים
מבכירי הגניקולוגים ומחלוצי טיפולי הפריה החוץ גופית בארץ. כיום הינו סגן מנהל היחידה להפריה חוץ גופית בבית חולים בילינסון. את טיפולי ההפריה החוץ גופית IVF, מבצע במטופליו בבית החולים אסותא בתל אביב. מומח... קרא עוד