מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלב פרה ואקנהלימור21/10/2009
שלום,
הנני בת 26, סובלת מאקנה בינונית-נמוכה. לפי טענת רופאים רבים, חלב פרה מכיל כמות גדולה של הורמונים אשר מוזרקים לפרה בתקופת ההריון. הורמונים אלו משפיעים על עור פנים, למי שיש נטיה לאקנה ועלולים להחריף את האקנה,על כן הם ממליצים להפחית במוצרי החלב למי שיש נטיה לאקנה.
מה לגבי חלב פרה אורגני של הרדוף? בהרדוף טוענים כי החלב שלם מיוצר בהליך טבעי ללא הורמונים, אנטיביוטיקה וכו'. האם כדאי? חלב זה עדיף מחלב רגיל? יש לכם מושג אם הרדוף הם אמינים?
אשמח לתשובה מהירה
תודה מראש,
לימור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים בחלב
טליה לביא22/10/2009לימור,
בארץ אין הורמונים בחלב כי לא מזריקים הורמונים לפרות.
אני מכירה את העובדות מקרוב, הן בשל העובדה שאני עובדת כיועצת תזונה מול אחת מחברות החלב, והן בשל קשר ישיר שיש לי לחקלאות ונסיון בענף החלב.
המחקרים שמצביעים על קשר בין צריכת חלב לאקנה הם אמריקניים ולכן לא ניתן להקיש מכך על ישראל.
בכל מקרה, עובדה היא שחלב אורגני הינו אלטרנטיבה לחלב הרגיל , העדיפי אותו.
את יכולה להיות סמוכה ובטוחה בענין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבל הן כן אוכלות...
עוד אחת...29/10/2009אני באה ממושב וממשפחה של חקלאים ועל פי מה שידוע לי, אמנם לא מזריקים לפרות הורמונים אבל הן כן אוכלות הורמונים שמקורם בזבל העופות המהווה מרכיב עיקרי ממזונן.
עופות לצערנו מקבלים הרבה הורמונים, ואלה גם יוצאים בצועתם ואת זה אוכלות הפרות, לכן יש הורמונים בחלב הפרות הרגיל. זה ממה שידוע לי. האם אני צודקת?
גם לי יש בעיה לא חריפה של אקנה. מנסיונך, וממה שידוע לך, האם את ממליצה על דיאטה ללא חלב?
תודה בכל אופן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת צודקת וגם אנטיביוטיקה ועוד
אהרון30/10/2009תמיד יהיה בעל עניין (ואינני רומז למשיבה) שיטען שאלה צרות של אחרים. עם זאת, אין הוכחה חד משמעית שחלב גורם או מחמיר אקנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעל הורמונים ואנטיביוטיקה
סטודנט לתזונה01/11/2009שלום חבר'ה,
ככל הידוע לי, גם אם פרות אכן אוכלות זבל של עופות שמקבלים הורמונים, אין לנו שום סיבה לדאגה. כמות ההורמונים המופרשת על ידי העופות בצואה היא כה מזערית, שפרה צריכה לאכול טונות של זבל עופות כל יום כדי שזה ישפיע עליה הורמונלית. וגם אז, צריך שאדם ישתה משהו כמו 150 ליטר חלב פרה ביום (!) כדי שזה ישנה את המאזן ההורמונלי בגופו (שמעתי את זה מפרופסור לפני כשנה).
לגבי האנטיביוטיקה גם אין שום בעיה. לפי הנחיות השירות הווטרינרי פרות המטופלות באנטיביוטיקה לצורך החלמה ממחלה כלשהי אמנם נחלבות, אבל החלב שלהן נשפך לאלתר ולא משווק. מצב זה נמשך עד שהן מחלימות לגמרי, מפסיקות לקבל אנטיביוטיקה וזאת יוצאת ממחזור הדם שלהן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)