חלב פרה ואקנה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלב פרה ואקנה
    לימור
    21/10/2009

שלום,

הנני בת 26, סובלת מאקנה בינונית-נמוכה. לפי טענת רופאים רבים, חלב פרה מכיל כמות גדולה של הורמונים אשר מוזרקים לפרה בתקופת ההריון. הורמונים אלו משפיעים על עור פנים, למי שיש נטיה לאקנה ועלולים להחריף את האקנה,על כן הם ממליצים להפחית במוצרי החלב למי שיש נטיה לאקנה.

מה לגבי חלב פרה אורגני של הרדוף? בהרדוף טוענים כי החלב שלם מיוצר בהליך טבעי ללא הורמונים, אנטיביוטיקה וכו'. האם כדאי? חלב זה עדיף מחלב רגיל? יש לכם מושג אם הרדוף הם אמינים?

אשמח לתשובה מהירה

תודה מראש,

לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלב פרה ואקנה

הוספת תגובה

• הורמונים בחלב

טליה לביא
    22/10/2009

לימור,
    בארץ אין הורמונים בחלב כי לא מזריקים הורמונים לפרות.
    אני מכירה את העובדות מקרוב, הן בשל העובדה שאני עובדת כיועצת תזונה מול אחת מחברות החלב, והן בשל קשר ישיר שיש לי לחקלאות ונסיון בענף החלב.
    המחקרים שמצביעים על קשר בין צריכת חלב לאקנה הם אמריקניים ולכן לא ניתן להקיש מכך על ישראל.
    בכל מקרה, עובדה היא שחלב אורגני הינו אלטרנטיבה לחלב הרגיל , העדיפי אותו.
    את יכולה להיות סמוכה ובטוחה בענין זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבל הן כן אוכלות...

עוד אחת...
    29/10/2009

אני באה ממושב וממשפחה של חקלאים ועל פי מה שידוע לי, אמנם לא מזריקים לפרות הורמונים אבל הן כן אוכלות הורמונים שמקורם בזבל העופות המהווה מרכיב עיקרי ממזונן.
    עופות לצערנו מקבלים הרבה הורמונים, ואלה גם יוצאים בצועתם ואת זה אוכלות הפרות, לכן יש הורמונים בחלב הפרות הרגיל. זה ממה שידוע לי. האם אני צודקת?
    גם לי יש בעיה לא חריפה של אקנה. מנסיונך, וממה שידוע לך, האם את ממליצה על דיאטה ללא חלב?

תודה בכל אופן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• את צודקת וגם אנטיביוטיקה ועוד

אהרון
    30/10/2009

תמיד יהיה בעל עניין (ואינני רומז למשיבה) שיטען שאלה צרות של אחרים. עם זאת, אין הוכחה חד משמעית שחלב גורם או מחמיר אקנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הורמונים ואנטיביוטיקה

סטודנט לתזונה
    01/11/2009

שלום חבר'ה,

ככל הידוע לי, גם אם פרות אכן אוכלות זבל של עופות שמקבלים הורמונים, אין לנו שום סיבה לדאגה. כמות ההורמונים המופרשת על ידי העופות בצואה היא כה מזערית, שפרה צריכה לאכול טונות של זבל עופות כל יום כדי שזה ישפיע עליה הורמונלית. וגם אז, צריך שאדם ישתה משהו כמו 150 ליטר חלב פרה ביום (!) כדי שזה ישנה את המאזן ההורמונלי בגופו (שמעתי את זה מפרופסור לפני כשנה).

לגבי האנטיביוטיקה גם אין שום בעיה. לפי הנחיות השירות הווטרינרי פרות המטופלות באנטיביוטיקה לצורך החלמה ממחלה כלשהי אמנם נחלבות, אבל החלב שלהן נשפך לאלתר ולא משווק. מצב זה נמשך עד שהן מחלימות לגמרי, מפסיקות לקבל אנטיביוטיקה וזאת יוצאת ממחזור הדם שלהן.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו